Сватбено меню - 3 част
emmmmmy:
Цитат на: theone в февруари 12, 2012, 22:39:24
бюфета не е лоша идея, но според мен отнема от тежестта на събитието и му придава малко ваканционен привкус...
така, е но и при нас нямам идеята да е много официално, дори за украса няма да останат парички.
просто вкусна храна и добра музика :).
Млади хора са предимни, а и не са срамежливи- близки сме си . така че опасението на Кристи за притеснителните отпада.
Киви, ние сме 30 човека, и няма да идват всички в 19.00 часа, така че сме го измислили да няма струпване :)
Веси, имаме само 3ма възрастни човека, които сме предвидили да бъдат обслужени отделно, без да се налага да стават.
всичко е измислено засега, дано да няма проблеми...
Kiwi:
Цитат на: emmmmmy в февруари 13, 2012, 12:18:02
Киви, ние сме 30 човека, и няма да идват всички в 19.00 часа, така че сме го измислили да няма струпване :)
Аз не съм се и съмнявала, че добре ще го измислиш - 30 човека са още по-оптимален брой. Ако намериш житни класове, може с тях да украсиш бюфетните маси. А на другите предназначени за гостите можеш да сложиш по едно мини снопче вързано с панделка (тъмно червен сатен би било супер) даже и без ваза. Ако не си го представяш как да го "конструираш" ми пиши да ти дообясня.
Коментара ми долу е предназначен, за тези, които все още се чудят дали да изберат бюфет, защото 100 човека, които искат да хапнат и пийнат биха образували прилично задръстване пред масите с храна и напитки :)
Vivid:
Ние онзи ден бяхме на дегустация на менюто и сме много доволни. Мисля, че гладни хора няма да останат със сигурност. Имаме и свунско и пилешко в основното, при това поднесени така, че човек да може да яде само от единия вид месо ако прецени. И пилешкото и свинското са със сос, който е подходящ за тях и са в двата края на чинията, а посредата е гарнитурата. Това много ми допадна и смятам, че е подходящо и решава проблема с избора на месо.
Mystique:
Нашето меню ще бъде петстепенно. Но все още не сме решили кои точно неща да бъдат подбрани, и все пак ще гледаме да е нещо изискано, което да се връзва с цялата идея на сватбата. :)
theone:
въпреки, че исках многостепенно по-нетрадиционно меню и различно основно по избор на гостите, решихме, че е по-добре да направим нещо по-стандартно, което ще допадне на повечето гости. за сега е следното
салата - пушена сьомга върху микс салати, каперси, чери домати, балсамико, поръсени с настърган бадем
със салатата - тарама хайвер с препечено хлебче
предястие - камембер с боровинков сос
основно - свинско филе вретено със синьо сирене, гарнирано с аспержи и картофи в билки
десерт - сватбена торта
следястие - микс мезета, микс сирена с бисквитки, микс плодове
все още не сме стигнали до финално решение, но за сега е това...
Навигация
[0] Списък на темите