Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 22:46:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Възвращаемост от сватбата?!  (Прочетена 158159 пъти)

Петето
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: март 15, 2007, 14:29:19 »

Нас пък почти всички, на които давахме покани си ни питаха: "Пари ли искате или подарък?" и при така поставен въпрос ние си казвахме, че искаме пари!!! pardon Не че пак не получихме подаръци, де!!! girl_wink
ние също така правим - който има възможност - пари. Определено е по - рационалният вариант за едно младо семейство  good
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: март 15, 2007, 14:30:45 »

Нас пък почти всички, на които давахме покани си ни питаха: "Пари ли искате или подарък?" и при така поставен въпрос ние си казвахме, че искаме пари!!! pardon Не че пак не получихме подаръци, де!!! girl_wink
ние също така правим - който има възможност - пари. Определено е по - рационалният вариант за едно младо семейство  good

Така си е, а и ние като си живеехме заедно и си бяхме набавили доста от необходимите неща!!! любов заедно
Активен
foxy_ladykristi
Сватбар
Публикации: 209

Mrs. Caterino

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: март 16, 2007, 20:08:31 »

Всеки има право на мнение - а по въпроса сватба ли е или нещо друго,щом подхождаме меркантилно...Ми сватбите са така! pardon Празнуваме любовта си,споделяме празника си с най-близките (поне при нас със сигурност-без роднини или подобни дето не сме се виждали никога! -малка сватбичка - 50 човека), пък те,като по традиция - помагат на младото семейство, с парички и кой с каквото може  good А вече при специфични обстоятелста като нашите-ние не живеем в БГ,подаръците - няма какво да ги правим...Няма как пък и няма нужда да си помъкнем куфар с прибори,микровълнова или кафе-машина - Но всеки преценява - ние не сме казали "аааа, искаме пари тогава"  crazy Кой каквото прецени.Но такива "да се наядат и напият на аванта" ....... Girl_sing
Активен
junglegirl^84
Сватбар
Публикации: 246

обичай врага си,това ще го влуди!!!!

« Отговор #63 -: март 16, 2007, 21:39:31 »

знам че ще останете неприятно изненадани от моето изказване,но не понасям хората от типа 6 членно семейство подарява 6 чаши за вино на стойност не повече от 20 лв.
Еейй хора има си неписани правила - трябва да дадеш подарък или пари ,с който да си покриеш куверта и да остане нещо и за младите!!!
Нали затова се прави цялата работа с минаването по масите,както му казвате...
Аз лично казвам на всичките ни приятели и познати че искаме само пари,не ме е срам,не ми е неудобно,все пак като знам колко средства ще вложа Аз и родителите ми,не че искам ,но ОЧАКВАМ някаква възвращаемост на разходите.
И то в пари,а не в безмислени подаръци от рода на кафеварка,микровълнова печка,тостер,20 еднакви сервиза - аз да не посрещам 100 човека гости  че да ми трябват 200 чаши Oh my ...
На сватбата на която кумувахме,точно поради неудобството да казвам че искат пари ,младоженците събраха на повече от 700 лв,което си е направо смешно като се има предвид че сватбата беше 150 човека.Значи освен парите получиха следното:
две еднакви ютии на цена не повече от 30 лв от някой пазар
4 картини,не по точно снимки на картини
каферварки - 2 бр
всичко останало беше сервизи от чаши и чинии ,които може би няма да изпочупят през целия си живот!
Е и какво???
Имали са прекрасна сватба ,от която не са събрали почти нищо и трябва да теглят заем за да започнат скромно съвместния си живот,за да подредят в дома си сервизите и ютиите!
А за меден месец и дума на може да стане
Така че,с изключение на най-близките ми хора,от всички останали очаквам да ми дадат пари
и не се притеснявам да им го казвам
Активен
Picolina
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2748

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: март 16, 2007, 21:43:31 »

ние не очаквахме възвращаемост от сватбата,но това сие сватба както казва foxy_ladykristi, и е естествено хората да подарят нещо,било то пари или предмети.при нас нямаше много подаръци,и честно събрахме много парички pardon,искали или не...
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881

« Отговор #65 -: март 16, 2007, 22:03:55 »

Колкото повече размишлявам над този въпрос, толкова повече започвам да си мисля, че за възвращаемост едно към едно не може и да се говори при една сватба. Само като зная колко пари се влагат в едно изискано тържество, затова не искам и да се надявам да получа толкова пари и подаръци, колкото и пари са изхарчени за сватбата. Направо ми се струва нереално! Ако това се случи някога, то тогава ще имам препълнен апартамент с подаръци (дори шкафовете няма да ги поберат), а в банката ще има една добра сумичка. Но това според мен не е възможно да се получи. Затова ще се радвам, ако гостите ни тук поне изкупят всичко от листата с подаръците, а БГ гостите дадат парички (даже и да не са много) ще ме улеснят в разнасянето на подаръци по самолетите (което няма да стане). Това е идеалният вариант за мен и само можем да се надяваме да се получи така! А за възвръщаемост няма да мислим! Нали сме се повеселили и сме си го направили така както искаме! Curtsey
Активен
junglegirl^84
Сватбар

« Отговор #66 -: март 16, 2007, 22:06:28 »

Колкото повече размишлявам над този въпрос, толкова повече започвам да си мисля, че за възвращаемост едно към едно не може и да се говори при една сватба. Само като зная колко пари се влагат в едно изискано тържество, затова не искам и да се надявам да получа толкова пари и подаръци, колкото и пари са изхарчени за сватбата. Направо ми се струва нереално! Ако това се случи някога, то тогава ще имам препълнен апартамент с подаръци (дори шкафовете няма да ги поберат), а в банката ще има една добра сумичка. Но това според мен не е възможно да се получи. Затова ще се радвам, ако гостите ни тук поне изкупят всичко от листата с подаръците, а БГ гостите дадат парички (даже и да не са много) ще ме улеснят в разнасянето на подаръци по самолетите (което няма да стане). Това е идеалният вариант за мен и само можем да се надяваме да се получи така! А за възвръщаемост няма да мислим! Нали сме се повеселили и сме си го направили така както искаме! Curtsey
е да но след сватбата остават само големите  заеми ...
какво правим тогава???
Активен
didibaby
Баш Майстор
**

« Отговор #67 -: март 16, 2007, 22:09:59 »

Ами за наша радост няма заеми...трябват ни само полезни неща за дома. Имаме си мебели и електроуреди...трябват ни повече кухненски пособия (това сме си сложили и в листата с подаръците). Сега само чакаме да ги получим... girl_wink
« Последна редакция: март 16, 2007, 22:13:05 от didibaby » Активен
junglegirl^84
Сватбар

« Отговор #68 -: март 16, 2007, 22:11:37 »

Ами за наша радост няма заеми...трябват ни само полезни неща за дома. Имаме си мебели и електроуреди...трябват ни повече кухненски пособия.
браво на вас Bravo
но ние всичко си имаме вкъщи sad
и не са ни нужни домакински уреди
а за сватбата нам какда минем без заем,защото всичко си плащаме сами

Активен
junglegirl^84
Сватбар

« Отговор #69 -: март 16, 2007, 22:14:18 »

Ами за наша радост няма заеми...трябват ни само полезни неща за дома. Имаме си мебели и електроуреди...трябват ни повече кухненски пособия (това сме си сложили и в листата с подаръците). Сега само чакаме да ги получим... girl_wink
браво на вас Bravo
пак казвам при всеки е индивидуално
ние напр. си имаме всички вкъщи и нямаме нужда от втори фритюрник  Girl_hide
Така че пари е най-доброто решение
А някой като каже "подаръка е за спомен"
Да,бе..не мога да си представя 200 подаръка и да помня кой от кого е  girl_impossible
Активен
didibaby
Баш Майстор
**

« Отговор #70 -: март 16, 2007, 22:14:34 »

а за сватбата нам какда минем без заем,защото всичко си плащаме сами

Даа, тогава е разбираемо.
Активен
didibaby
Баш Майстор
**

« Отговор #71 -: март 16, 2007, 22:17:26 »

А някой като каже "подаръка е за спомен"
Да,бе..не мога да си представя 200 подаръка и да помня кой от кого е  girl_impossible

О, аз хич не ги обичам подаръците за спомен. Най-добре за мен са използваемите и полезни подаръци (май съм прекалено практична). Но картини и разни такива предмети не ми се харесват за подаръци, защото предпочитам сама да си подреждам дома.
Активен
Marina
Професор
Публикации: 489

« Отговор #72 -: март 17, 2007, 02:21:33 »

Аз мисля, че е минало времето, когато е било съвсем разбираемо младото семейство да зависи финансово от роднински подаяния. Също си мисля, че всеки прави сватба според чергата си, както казваме ние - не бих направила сватба, която не мога да си позволя и на която да разчитам на подаръците, за да си покрия разноските. Да, подаръкът е хубав жест, и не съм отишла на сватба без нещо хубаво, но не защото са го очаквали от мен (може би американският манталитет е по-различен в това отношение и хората никога не са показали лакомия), а защото съм имала желанието и възможността. Ако някой е финансово затруднен и искрено се радва за вас като двойка, може би трябва да има опция да не яде? Да има маси, на който хората да поседят на чашка вода, да видят първия ви танц, да поизбършат някоя сълза (от умиление и/или унижение) и да се приберат? Ами това ми се вижда много практично разрешение за материално вдъхновена сватба, освен, разбира се, ако двойката предварително е решила с такива хора да не общува. Ами това е, лично мнение, но чак изтръпвам при този страховит материализъм.
Активен
junglegirl^84
Сватбар

« Отговор #73 -: март 17, 2007, 19:30:58 »

Аз мисля, че е минало времето, когато е било съвсем разбираемо младото семейство да зависи финансово от роднински подаяния. Също си мисля, че всеки прави сватба според чергата си, както казваме ние - не бих направила сватба, която не мога да си позволя и на която да разчитам на подаръците, за да си покрия разноските. Да, подаръкът е хубав жест, и не съм отишла на сватба без нещо хубаво, но не защото са го очаквали от мен (може би американският манталитет е по-различен в това отношение и хората никога не са показали лакомия), а защото съм имала желанието и възможността. Ако някой е финансово затруднен и искрено се радва за вас като двойка, може би трябва да има опция да не яде? Да има маси, на който хората да поседят на чашка вода, да видят първия ви танц, да поизбършат някоя сълза (от умиление и/или унижение) и да се приберат? Ами това ми се вижда много практично разрешение за материално вдъхновена сватба, освен, разбира се, ако двойката предварително е решила с такива хора да не общува. Ами това е, лично мнение, но чак изтръпвам при този страховит материализъм.
не си ни разбрала правилно
а и след като си живяла в чужбина не си наясно как постъпват хората в България.
Тука принципа е следния - като нямаш пари,не ходиш на сватба
грозно звучи но е така
Активен
Аni
Сватбен ГУРУ
Публикации: 580

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: март 17, 2007, 19:45:10 »

Не съм съгласна,че тук принципът е щом нямаш пари,не ходиш на сватба!Аз предпочитам на сватбата ни да дойдат всички приятели,независимо дали ще ни донесат подаръци или не!За мен е важно те да са с нас в този ден и да се радваме заедно!Хич не ми пука дали ще ми дадът 10,15 или 100лв,и само картичка да донесат,пак ще се радвам!Може да ви звучи глупаво,но аз наистина го мисля!
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: