Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 07, 2025, 07:57:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: От къде може да се спести...  (Прочетена 79979 пъти)

nina_nikole
Сватбен ГУРУ
Публикации: 517

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: юли 20, 2008, 17:55:01 »

Донякъде спестяваме и от украса - фирмата на милото ще ми сложи балоните и ще ми украси булченската маса, а аз от предния ден ще си взема от една борса за цветя цветя по цени на едро и ще си направя по една аранжировка на маса с живи цветя, бучнати в гъба, която е облечена в хартия, а по средата на гъбата ще забуча по една свещ. Така няма да ми излезе повече от 4 лв. аранжировката за всяка маса и в тези гъби цветята наистина издържат.

можеш ли да ми кажеш от къде я купуваш тази гъба за цветята?
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: юли 29, 2008, 23:40:35 »

Извинявай, че чак сега отговарям.  give_rose

Гъбата я купувам от складове на едро за цветя - 1.50 лв., реже се и от нея излизат около 3-4 аранжировки, но мисля, че ако помолиш в някой цветарски магазин, ще ти продадат, ама може да е малко по-скъпо. Те със сигурност имат, защото ги използват в някои от букетите тип "икебана" или кошничка с цветя.

Но първо трябва да накиснеш 1-2 дни гъбата във вода, преди да я режеш, че иначе се разпада.

После я обличаш в някаква хартия и бучиш цветята според фантазията и творческата ти настройка.

Аз бях сложила по една свещ висока по средата на гъбата и около нея цветя и зеленина.

Съжалявам, ако съм  Offtopic
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #47 -: юли 31, 2008, 15:55:41 »

Хъм, единствената реална икономия, за която се сещам на този етап е, че при нас няма да има взимане на булката, защото и двамата не искаме. Следователно, разходите отпадат.

Предполагам, че в течение на подготовката ще изникнат и други. Ама то моето е, като икономисам от едно, веднага го влагам в ъпгрейд на нещо друго, та, на практика като се тегли чертата паричките пак няма да ги има.  write  blush
« Последна редакция: юли 31, 2008, 15:57:41 от Su_to » Активен
pepina83
Професор
Публикации: 489

на мама пчеличката

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: март 26, 2009, 10:52:14 »

Ама то моето е, като икономисам от едно, веднага го влагам в ъпгрейд на нещо друго, та, на практика като се тегли чертата паричките пак няма да ги има.   

И при нас е така - от едно спестяваме, но ги влагаме в усъвършенстването на нещо друго. blum

Активен
grazia
Ентусиаст
**
Публикации: 120

« Отговор #49 -: март 27, 2009, 13:21:28 »

Хм, от много неща смятам да спестя. Аз лично предпочитам да спестя и да поканя още приятели.
Смятам сама да си направя питките, пилето за кума, тортите...няма как, но подаръчетата за гостите и перцата за закичване ще си изработя сама! girl_wink. Сама ще си окрася и чашите и виното...
Определено ще имам извеждане от вкъщи, ами как няма да се фръцна с роклята пред блока, абсурд Curtsey
Така че...Посъбрах инфо как мточно да си направя пилето, дори за бялото платно на влзане съм помислила, ще го поръсим със листа от рози, жито и дребни монети(баба каза така) danceg
Активен
polina88
Ентусиаст
**
Публикации: 54

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: май 09, 2009, 10:38:02 »

ние спетсихме от рокля взехме я от приятелка на вуйна ми.дадохме само 20лв за тюл с перли и 40лв хомоческо чистене.От воала понеже беше на сестра ми тя се омъжи 2 години преди мен спестихме от кола понеже на баща ми шефа му се съгласи да ни кара без пари blush
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: май 09, 2009, 11:03:18 »

Така че...Посъбрах инфо как мточно да си направя пилето, дори за бялото платно на влзане съм помислила, ще го поръсим със листа от рози, жито и дребни монети(баба каза така) danceg

Offtopic Добавям само и листа от здравец, за да е пълен ефектът от монетките, житото и листенцата от рози. И всяко нещо си има символика от тези неща.
Аз предпочетох този вариант, вместо платно, обсипано с цветя, както е в повечето случаи. Само че листенцата от рози ги наръси шаферката от кошничка, докато вървеше пред нас, като влизахме. А житото, монетките и листата от здравец - бяха сложени предварително.  good
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Публикации: 837

Blinded by love

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: май 10, 2009, 01:24:57 »

Аз май не мога да спестя от никъде,а вместо това давам още и още и още crazy.Май само от лизмузината с еотказах,но нея така или иначе нямаше да е плащаме,а щеше да ни уреди баща ми.Мале уйаж,аз май съм най-зле от всички! cray
Активен
Kami_Al
Ентусиаст
**
Публикации: 59

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: май 21, 2009, 06:31:54 »

Ами аз мисля да спестя от:
Грима - аз ще се гримирам, ма като си купя качествена козметика и то  pardon
От украсата в ресторанта - мои приятелки ще я направят. Аз само ще купя цветя от борсата.
Наем за кола - мисля да помолим един приятел, който има Ауди да ни кара  Yes
Украси за вино и шампанско - сама ще си ги украся.
Ми май сега само за това се сещам,  Offtopic  но вече много ми се спи и искам да си лягам  Sleep
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: май 27, 2009, 19:44:27 »

Според мен може да се спести примерно с колата,ако намерите познат,който има подходяща кола и се съгласи да ви кара или да ви я даде,за мен по принцип колата не е толкова важна.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: януари 11, 2010, 01:56:54 »

Смятам, че темичката е много полезна и хубава, но виждам, че отдавна не е писано в нея.
Аз имам няколко идеи:
1. Спестете втория булчински букет, струва ми се абсолютно излишен. Аз много мислех, но накрая реших, че е безсмислено да се пази. Букетът като изсъхне е ок за година, две, след това се разпада. Казвам го от опит с букета, който хванах на сватбата на приятелка. Само прашлясва и далеч не краси стаята. Аз смятам да го изхвърля.  angry
2. Бутониери - абсолютно безсмислено е да се закичват всички гости. Единствено за младоженеца е важно. Ако толкова държите можете да закичите родителите си и кумовете, но всички е малко излишно  crazy
3. Кола - за всички е ясно тук мисля  smile Стига да имате приятели с хубави коли де.
4. Украса на шампанско и вино - безсмислено е като се има предвид, че ако сте в ритуалната никой не вижда бутилката така или иначе. Същото и за ресторанта. По-важни са чашите. Ако сте с изнесен ритуал обаче може и да се наложи.
5. Було - за булките, които не обичат було като мен!  smile
6. Обувки - обувките е много важно да са удобни, но не задължително скъпи или с камъни Сваровски и модел на не знам си  кой си. Те така или иначе не се виждат под роклята. По-добре да са удобни и подходящи за носене и след сватбата.
6. Нека "нещо назаем" бъде чантичка от сватбата на ваша приятелка или от кумата. Или нещо в този дух!
7. Кошнички, възглавнички и тем подобни - честно казано досега не съм чула някой да е казал, че сватбата му се е провалила, защото не е имал възглавничка за пръстените  pardon
« Последна редакция: януари 11, 2010, 13:41:12 от Ariel » Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: януари 15, 2010, 09:27:05 »

Напълно съм съгласна с Ариел, за нещата, които е изброила за възможност за спестяване. При нас бяха така:
1. Букет за хвърляне нямах, хвърлих си моя. Така или иначе моят нямаше да изкара много дълго, а ние заминахме в понеделника след сватбата, т.е. нямах как да му се радвам. И не на последно място, реших, че като си предавам "щастието и късмета" - нека те да са истинските  give_rose
2. Бутониерите - имахме такива от истински цветя само за милото и кумовете, отделно аз направих още 20-тина само за най-близките гости, като си взех едни цветчета и използвах от панделката, която бях купила за поканите.
3. Колата - от познат
4. Украса на шампанско - единствено имахме една панделка прекарана на бутилката шампанско - стоеше много красиво и изчистено, без да я "обличаме" цялата.
5. Обувки - не бяха особено евтини, но пък са ми лилави и далеч не мисля това да им е единственото обуване  good
6. Точно чантичката ми беше нещото назаем - страхотна лилава чанта от моята приятелка, на която аз съм кума, от бала ни в гимназията  pleasantry
7. Възглавничка - използвахме мини икебанка с лилиум за халките.

Други:
1. Направихме си сами: бутониерите, поканите, тейбъл картичките, етикетите за бутилките и други дребни неща
2. Купихме си сами цветята на едро и платихме на агентката ни само аранжировката им.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: януари 15, 2010, 22:17:49 »

Други:
2. Купихме си сами цветята на едро и платихме на агентката ни само аранжировката им.
Виж, това е много хубава идея, не ми беше хрумвало да си купя сама цветята!  girl_wink

На мен ми хрумна още нещо между другото. За тези от вас, които не искат да дават пари за скъпи бижута, в повечето булчински салони предлагат страхотни и много нежни накити, които не са бижута и са много по-евтини. Ето един пример:

А за тези от вас, които си падат, защо не и красива ръчно изрисувана с брокати, временна татуировка на врата вместо бижу?  smile В повечето козметични салони ги предлагат. Ето един пример, като най-хубаво според мен седи сребърният брокат: Ето един пример:
« Последна редакция: януари 15, 2010, 22:49:18 от Ariel » Активен
eva_87
Сватбар
Публикации: 178

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: януари 31, 2010, 00:30:52 »

И ние сме почти като bubka  blum.Всичко си правим сами.Украсата е от изкуствени цветя и ние си я аранжираме.Колата ще е от познат.Роклята ми излезе невероятно евтина.Също и ресторанта.Даже сега си намерихме познат dj,който взима само по 30лв.на час =]Взимане на булката няма да има,нито було.Обувките ми са златисти и ще си ги нося и след сватбата,поръчах ги от eBay за 9лири blum.Грим и маникюр ще си правя сама(много добре се гримирам,а и съм работила като маникюристка).Останалите неща от които сме спестили Бубка и Ариел вече са го казали.Леле,само като гледам колко сме били пестеливи... blush.А всъщност не е умишлено,просто така се получи.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #59 -: март 10, 2010, 21:10:08 »

Всяка сватба е едно прекрасно събитие LOVING Ако можеше всеки би отделил неограничена сума за нея. Обаче не може  Wink Затова се замислих- как да погледнем по-практично на нещата? Мисля, че на първо време е хубаво да си зададете въпроса какво в една сватба е наистина важно според вас? Не според другите хора. Вашата гледна точка smile За пример ще дам нас двамата.
 За нас е важно събитието да е красиво, неповторимо и да остави прекрасен спомен за нашите гости. И най-вече за нас двамата (колко егоистично  Blush ). Избрахме чудесно място за церемонията, удобен и уютен ресторант. Няма да има кола, видеозаснемане. Няма да ги има цял куп от дреболийките като късметчета, втори букет, покани ( ще има сайт), чантичка за булката. Някои от нещата ще си правим сами Wink Но пък ще се наблегне сериозно на снимките, украсата, музиката smile Само с роклята не се получи практично, но тя е подарък от бъдещия младоженец  Ashamed И така - ако не спестите от неправене или невзимане на нещо, то поне си определете приоритетите и заложете на тях  smile
« Последна редакция: март 10, 2010, 21:13:34 от michelle » Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: