Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 07, 2025, 07:57:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
От къде може да се спести...
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
11
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: От къде може да се спести... (Прочетена 79979 пъти)
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
Отг: От къде може да се спести...
«
Отговор #45 -:
юли 20, 2008, 17:55:01 »
Цитат на: Kiksi в юли 13, 2008, 14:29:02
Донякъде спестяваме и от украса - фирмата на милото ще ми сложи балоните и ще ми украси булченската маса, а аз от предния ден ще си взема от една борса за цветя цветя по цени на едро и ще си направя по една аранжировка на маса с живи цветя, бучнати в гъба, която е облечена в хартия, а по средата на гъбата ще забуча по една свещ. Така няма да ми излезе повече от 4 лв. аранжировката за всяка маса и в тези гъби цветята наистина издържат.
можеш ли да ми кажеш от къде я купуваш тази гъба за цветята?
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #46 -:
юли 29, 2008, 23:40:35 »
Извинявай, че чак сега отговарям.
Гъбата я купувам от складове на едро за цветя - 1.50 лв., реже се и от нея излизат около 3-4 аранжировки, но мисля, че ако помолиш в някой цветарски магазин, ще ти продадат, ама може да е малко по-скъпо. Те със сигурност имат, защото ги използват в някои от букетите тип "икебана" или кошничка с цветя.
Но първо трябва да накиснеш 1-2 дни гъбата във вода, преди да я режеш, че иначе се разпада.
После я обличаш в някаква хартия и бучиш цветята според фантазията и творческата ти настройка.
Аз бях сложила по една свещ висока по средата на гъбата и около нея цветя и зеленина.
Съжалявам, ако съм
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Съселчето на Магаренцето.
«
Отговор #47 -:
юли 31, 2008, 15:55:41 »
Хъм, единствената реална икономия, за която се сещам на този етап е, че при нас няма да има взимане на булката, защото и двамата не искаме. Следователно, разходите отпадат.
Предполагам, че в течение на подготовката ще изникнат и други. Ама то моето е, като икономисам от едно, веднага го влагам в ъпгрейд на нещо друго, та, на практика като се тегли чертата паричките пак няма да ги има.
«
Последна редакция: юли 31, 2008, 15:57:41 от Su_to
»
Активен
pepina83
Професор
на мама пчеличката
«
Отговор #48 -:
март 26, 2009, 10:52:14 »
Ама то моето е, като икономисам от едно, веднага го влагам в ъпгрейд на нещо друго, та, на практика като се тегли чертата паричките пак няма да ги има.
И при нас е така - от едно спестяваме, но ги влагаме в усъвършенстването на нещо друго.
Активен
grazia
Ентусиаст
«
Отговор #49 -:
март 27, 2009, 13:21:28 »
Хм, от много неща смятам да спестя. Аз лично предпочитам да спестя и да поканя още приятели.
Смятам сама да си направя питките, пилето за кума, тортите...няма как, но подаръчетата за гостите и перцата за закичване ще си изработя сама!
. Сама ще си окрася и чашите и виното...
Определено ще имам извеждане от вкъщи, ами как няма да се фръцна с роклята пред блока, абсурд
Така че...Посъбрах инфо как мточно да си направя пилето, дори за бялото платно на влзане съм помислила, ще го поръсим със листа от рози, жито и дребни монети(баба каза така)
Активен
polina88
Ентусиаст
Публикации: 54
«
Отговор #50 -:
май 09, 2009, 10:38:02 »
ние спетсихме от рокля взехме я от приятелка на вуйна ми.дадохме само 20лв за тюл с перли и 40лв хомоческо чистене.От воала понеже беше на сестра ми тя се омъжи 2 години преди мен спестихме от кола понеже на баща ми шефа му се съгласи да ни кара без пари
Активен
Kiksi
«
Отговор #51 -:
май 09, 2009, 11:03:18 »
Цитат на: grazia в март 27, 2009, 13:21:28
Така че...Посъбрах инфо как мточно да си направя пилето, дори за бялото платно на влзане съм помислила, ще го поръсим със листа от рози, жито и дребни монети(баба каза така)
Добавям само и листа от здравец, за да е пълен ефектът от монетките, житото и листенцата от рози. И всяко нещо си има символика от тези неща.
Аз предпочетох този вариант, вместо платно, обсипано с цветя, както е в повечето случаи. Само че листенцата от рози ги наръси шаферката от кошничка, докато вървеше пред нас, като влизахме. А житото, монетките и листата от здравец - бяха сложени предварително.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #52 -:
май 10, 2009, 01:24:57 »
Аз май не мога да спестя от никъде,а вместо това давам още и още и още
.Май само от лизмузината с еотказах,но нея така или иначе нямаше да е плащаме,а щеше да ни уреди баща ми.Мале уйаж,аз май съм най-зле от всички!
Активен
Kami_Al
Ентусиаст
«
Отговор #53 -:
май 21, 2009, 06:31:54 »
Ами аз мисля да спестя от:
Грима - аз ще се гримирам, ма като си купя качествена козметика и то
От украсата в ресторанта - мои приятелки ще я направят. Аз само ще купя цветя от борсата.
Наем за кола - мисля да помолим един приятел, който има Ауди да ни кара
Украси за вино и шампанско - сама ще си ги украся.
Ми май сега само за това се сещам,
но вече много ми се спи и искам да си лягам
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #54 -:
май 27, 2009, 19:44:27 »
Според мен може да се спести примерно с колата,ако намерите познат,който има подходяща кола и се съгласи да ви кара или да ви я даде,за мен по принцип колата не е толкова важна.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #55 -:
януари 11, 2010, 01:56:54 »
Смятам, че темичката е много полезна и хубава, но виждам, че отдавна не е писано в нея.
Аз имам няколко идеи:
1. Спестете втория булчински букет, струва ми се абсолютно излишен. Аз много мислех, но накрая реших, че е безсмислено да се пази. Букетът като изсъхне е ок за година, две, след това се разпада. Казвам го от опит с букета, който хванах на сватбата на приятелка. Само прашлясва и далеч не краси стаята. Аз смятам да го изхвърля.
2. Бутониери - абсолютно безсмислено е да се закичват всички гости. Единствено за младоженеца е важно. Ако толкова държите можете да закичите родителите си и кумовете, но всички е малко излишно
3. Кола - за всички е ясно тук мисля
Стига да имате приятели с хубави коли де.
4. Украса на шампанско и вино - безсмислено е като се има предвид, че ако сте в ритуалната никой не вижда бутилката така или иначе. Същото и за ресторанта. По-важни са чашите. Ако сте с изнесен ритуал обаче може и да се наложи.
5. Було - за булките, които не обичат було като мен!
6. Обувки - обувките е много важно да са удобни, но не задължително скъпи или с камъни Сваровски и модел на не знам си кой си. Те така или иначе не се виждат под роклята. По-добре да са удобни и подходящи за носене и след сватбата.
6. Нека "нещо назаем" бъде чантичка от сватбата на ваша приятелка или от кумата. Или нещо в този дух!
7. Кошнички, възглавнички и тем подобни - честно казано досега не съм чула някой да е казал, че сватбата му се е провалила, защото не е имал възглавничка за пръстените
«
Последна редакция: януари 11, 2010, 13:41:12 от Ariel
»
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #56 -:
януари 15, 2010, 09:27:05 »
Напълно съм съгласна с Ариел, за нещата, които е изброила за възможност за спестяване. При нас бяха така:
1. Букет за хвърляне нямах, хвърлих си моя. Така или иначе моят нямаше да изкара много дълго, а ние заминахме в понеделника след сватбата, т.е. нямах как да му се радвам. И не на последно място, реших, че като си предавам "щастието и късмета" - нека те да са истинските
2. Бутониерите - имахме такива от истински цветя само за милото и кумовете, отделно аз направих още 20-тина само за най-близките гости, като си взех едни цветчета и използвах от панделката, която бях купила за поканите.
3. Колата - от познат
4. Украса на шампанско - единствено имахме една панделка прекарана на бутилката шампанско - стоеше много красиво и изчистено, без да я "обличаме" цялата.
5. Обувки - не бяха особено евтини, но пък са ми лилави и далеч не мисля това да им е единственото обуване
6. Точно чантичката ми беше нещото назаем - страхотна лилава чанта от моята приятелка, на която аз съм кума, от бала ни в гимназията
7. Възглавничка - използвахме мини икебанка с лилиум за халките.
Други:
1. Направихме си сами: бутониерите, поканите, тейбъл картичките, етикетите за бутилките и други дребни неща
2. Купихме си сами цветята на едро и платихме на агентката ни само аранжировката им.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #57 -:
януари 15, 2010, 22:17:49 »
Цитат на: bubka в януари 15, 2010, 09:27:05
Други:
2. Купихме си сами цветята на едро и платихме на агентката ни само аранжировката им.
Виж, това е много хубава идея, не ми беше хрумвало да си купя сама цветята!
На мен ми хрумна още нещо между другото. За тези от вас, които не искат да дават пари за скъпи бижута, в повечето булчински салони предлагат страхотни и много нежни накити, които не са бижута и са много по-евтини. Ето един пример:
А за тези от вас, които си падат, защо не и красива ръчно изрисувана с брокати, временна татуировка на врата вместо бижу?
В повечето козметични салони ги предлагат. Ето един пример, като най-хубаво според мен седи сребърният брокат: Ето един пример:
«
Последна редакция: януари 15, 2010, 22:49:18 от Ariel
»
Активен
eva_87
Сватбар
«
Отговор #58 -:
януари 31, 2010, 00:30:52 »
И ние сме почти като bubka
.Всичко си правим сами.Украсата е от изкуствени цветя и ние си я аранжираме.Колата ще е от познат.Роклята ми излезе невероятно евтина.Също и ресторанта.Даже сега си намерихме познат dj,който взима само по 30лв.на час =]Взимане на булката няма да има,нито було.Обувките ми са златисти и ще си ги нося и след сватбата,поръчах ги от eBay за 9лири
.Грим и маникюр ще си правя сама(много добре се гримирам,а и съм работила като маникюристка).Останалите неща от които сме спестили Бубка и Ариел вече са го казали.Леле,само като гледам колко сме били пестеливи...
.А всъщност не е умишлено,просто така се получи.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #59 -:
март 10, 2010, 21:10:08 »
Всяка сватба е едно прекрасно събитие
Ако можеше всеки би отделил неограничена сума за нея. Обаче не може
Затова се замислих- как да погледнем по-практично на нещата? Мисля, че на първо време е хубаво да си зададете въпроса какво в една сватба е наистина важно според вас? Не според другите хора. Вашата гледна точка
За пример ще дам нас двамата.
За нас е важно събитието да е красиво, неповторимо и да остави прекрасен спомен за нашите гости. И най-вече за нас двамата (колко егоистично
). Избрахме чудесно място за церемонията, удобен и уютен ресторант. Няма да има кола, видеозаснемане. Няма да ги има цял куп от дреболийките като късметчета, втори букет, покани ( ще има сайт), чантичка за булката. Някои от нещата ще си правим сами
Но пък ще се наблегне сериозно на снимките, украсата, музиката
Само с роклята не се получи практично, но тя е подарък от бъдещия младоженец
И така - ако не спестите от неправене или невзимане на нещо, то поне си определете приоритетите и заложете на тях
«
Последна редакция: март 10, 2010, 21:13:34 от michelle
»
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5