Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 06, 2025, 04:39:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
От къде може да се спести...
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
11
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: От къде може да се спести... (Прочетена 79952 пъти)
aniiii8
Сватбен ГУРУ
Отг: Без какво можете на сватбата?
«
Отговор #15 -:
януари 13, 2008, 22:17:21 »
И аз си мисля по въпроса откъде може да се спести и какво е излишно. Стигнах до извода ,че това което поглъща много парички няма как да се спести. Може да се направи икономия от дребни неща. Според мен е излишна сватбената агенция.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
Отг: От къде може да се спести...
«
Отговор #16 -:
януари 14, 2008, 11:21:42 »
Според мен 'дребните' неща също могат да вдигнат сериозно цената на сватбата. Например подаръчетата за гости - ако са по левче е едно, ако са по пет друго. При 80 души гости само това е разлика от 320 лв.
Лично аз не се старая да пестя от нищо, но харча разумно, тоест мисля да харча разумно, защото още не съм почнала. Имам примерен сватбен бюджет, който съм съставила на база изчетеното по форуми и мои лични предпочитания. Ще видим дали ще се събера в него.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #17 -:
януари 14, 2008, 11:57:11 »
Аз се отказах от калъфи за столове- 2лв/брой х 100 броя... И се спряхме на по-семпла украса за маси.
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #18 -:
януари 14, 2008, 12:12:25 »
Мисля, че може да се спести от много излишни неща, като спестените пари могат да отидат пак за сватбеното тържество само, че по друго направление. Например може наистина да се спести от бутониери - винаги съм се чудела откъде идва като традиция закичването с бутониери.
Според мен и от роклята може да се спести ако се вземе под наем или се шие по поръчка.
Ако пък се направи нещо като коктейл вместо традиционния ресторант след подписването също мисля, че би излязло по - евтино.
Просто човек трябва да помисли кое е приоритетно за него и кое не. От какво може да се лиши и от какво не.
Активен
magica1983
Сватбар
«
Отговор #19 -:
януари 14, 2008, 20:21:00 »
Мислех си,че всъщност аз досега съм спестила-няма да се женя в Александър Невски,аз в обикновена църква-ето ти поне 150лв по-малко.Няма сватбата ми да е в някой ВИП хотел или ресторант,където кувертите са в евро, а на простосмъртно място за нормални хора.Така че и от тук съм спетила е-хеее
Реших,че каквото ще да става роклята ми няма да е над 700лв. И оттук спестих поне 1000лв.
Не съм ли направо супер спестителка
Направо си мисля,че ако продължавам в този дух,ще спестя за още една сватба
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
«
Отговор #20 -:
февруари 02, 2008, 21:58:03 »
Цитат на: magica1983 в януари 14, 2008, 20:21:00
Мислех си,че всъщност аз досега съм спестила-няма да се женя в Александър Невски,аз в обикновена църква-ето ти поне 150лв по-малко.Няма сватбата ми да е в някой ВИП хотел или ресторант,където кувертите са в евро, а на простосмъртно място за нормални хора.Така че и от тук съм спетила е-хеее
Реших,че каквото ще да става роклята ми няма да е над 700лв. И оттук спестих поне 1000лв.
Не съм ли направо супер спестителка
Направо си мисля,че ако продължавам в този дух,ще спестя за още една сватба
Магика и ние като тебе сме първенци по спестяването: не искаме църковен брак, ресторанта ни явно е един и същ
, за голяма част от украсата ще имам грижата аз и ще разчитам на една приятелка, която като мен обожава да майстори разни неща
, роклята съм я определила до 500 лв и понеже съм практичен човек ще си избера обувки които преди всичко да са удобни и много семпли- та нали ще са под роклята, а и искам роклята и прическата да ми изпъкнат.
Моето лично мнение е че който иска да спести малко да спестява от дребните неща- подаръчета, покани, грим и т.н , а който иска да спести много да спестява от големите неща- куверти
, сватбена агенция
, защо не и църковен брак (ние поне не сме вярващи в тази институция, но това е въпрос на лична преценка)
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #21 -:
февруари 03, 2008, 10:32:27 »
krasunkata
, моето впечатление е, че удобни и семпли обувки съвсем не значи евтини. За пример ще дам, че миналата година след като обиколих почти всички магазини в София, не успях да харесам сандали за под 100 лв. А обувките на сватбата, наистина не се виждат под роклята, но е много важно да са удобни, защото няма по-гадно нещо от нови и неудобни обувки - могат да ти съсипят краката за седмици, а да не говорим, че да не можеш да танцуваш на сватбата си е кошмар.
Моето мнение е, че точно от обувки не трябва да се пести. (пък и семпли бели обувки можеш да си ги носиш и след сватбата, за разлика от роклята
)
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
«
Отговор #22 -:
февруари 03, 2008, 19:38:52 »
Arlina за обувките сме на едно мнение- трябва да са удобни на всяка цена, дори това съм го написала още в миналия си пост (Цитирам: "и понеже съм практичен човек ще си избера
обувки които преди всичко да са удобни
и много семпли"), а по отношение на цената, да не забравяме че свят шарен- всеки си има различни критерии и мнение. Аз лично за летни обувки досега не съм давала повече от 30 лв, а смея да твърдя че всичките ми модели са били доста сполучливи, така че е въпрос на търсене и на възможности разбира се
Ако можех да си позволя да си купувам летни обувки за по 100 лв не бих се поколебала и за миг и щях да си ги взема, но немога
И за да не бъда разбрана погрешно искам да кажа нещо много важно- човек трябва да пести с мярка!
Ако може да си позволи най- доброто нека да похарчи малко повечко пари и после, след време да си спомня с удоволствие кое как си е избирал без да се притеснява за парите
Ако обаче човек не може да си позволи да харчи без да мисли- то нека направи разумни компромиси, но все пак да остане доволен от начина по който си е изхарчил парите.
«
Последна редакция: февруари 03, 2008, 19:42:10 от krasunkata
»
Активен
Kali77
Любопитен
Аз и Дядото - вече семейство!
Отг: Без какво можете на сватбата?
«
Отговор #23 -:
февруари 05, 2008, 15:34:50 »
Цитат на: magica1983 в януари 13, 2008, 17:58:03
Скъпи бъдещи,настоящи и бивши булки и младоженци!!!Много чета за това какво да подготвим за сватбата!!!Всеки иска най-уникалната,най-красива и богата (в смисъл да не липсва нищо) сватба!Хубаво но като започнах да калкулирам...
и се плаша.И затова въпросът ми е:Какво преценихте,че излишно ще натежи на бюджета ви и се отказахте от него?Давайте идеи,защото прасенцето-касичка оттече
Здрасти!Аз съм бъдеща булка (31-ви май,2008г.),но въпроса със бюджета за сватбата беше обсъден много отдавна и вече работя по приготовленията!Първите две неща за които се сещам,че прескочихме без да се замислим,са DJ и професионална камера!Но ние имаме много приятели!Ще използваме за DJ приятел,с лична апаратура...Камери на сватбата ще има поне 2-3 и макар и непрофесионално,смятам,че ще се получи много интересно!Снимките -също!Фризьорката ми е приятелка -съответно прическата подарък!Кумата ми е аранжор - букета от нея!Вместо ресторант,избрахме заведение на плажа,което посещаваме често и хората с радост ни съдействат за меню,украса и т.н.Нямаме ограничение във времето- т.е. купона ще е до зори!
Може би най-важното перо е понамалено от факта,че ще си взема рокля под наем,но това вече си е въпрос на личен избор!Поканите също ще си ги правя сама!Ами за сега друго не се сещам,но май и това не е малко...
И въпреки всичко,за сватбата няма да ми стигнат 2000лв.по предварителни изчисления!
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #24 -:
февруари 05, 2008, 15:57:43 »
Така или иначе трябва да има нещо на заем.. защо това да са обувките например (от някоя приятелка или роднина, която се е женила наскоро)... И хоп - спестяваме 100 лв.
А сватбените агенции според мен за излишни..
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #25 -:
февруари 05, 2008, 16:34:13 »
Ето няколко идеи
1. Кола под наем - винаги се намира някой приятел или роднина с по-нова кола, която може да се използва
2. Украса на ресторанта - винаги има какво да се спести от там
3. Грим, маникюр и прическа - не винаги скъпоструващите професионалисти са единствените, които могат да те направят красива. Има и доста малки салони и не толкова известни, които си върша много хубаво работата на половин цена
4. Сватбена агенция - с толкова хубав форум и толкова отзивчиви момичета, не мисля че е нужна
Активен
ками
Сватбен ГУРУ
Алекс
«
Отговор #26 -:
февруари 05, 2008, 16:41:33 »
съгласна съм с теб само от части
за колата ок да така е
за украсата на ресторанта до някъде...
маникюра- да напълно, но за прическата и грима не съм...бях на пробен грим при 2 професионалиста но с различни марки материали и мога да ти кажа че разлика имаше от тук до небето... за прическата също... по добре не спестяваите от тези неща защото може да съжелявате много после и няма връщане назад
/ тове е мое лично мнение
/
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #27 -:
февруари 05, 2008, 22:59:36 »
От тази тема стигам до извода, че всяка е готова да спести от различни неща, които на другите може и да се струват 100% необходими. Явно е много индивидуално и всеки трябва да прецени за себе си, след като си състави бюджет, има ли нужда да намали разходите и как точно да го направи.
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #28 -:
февруари 06, 2008, 10:56:57 »
Цитат на: nina_nikole в февруари 05, 2008, 16:34:13
Ето няколко идеи
1. Кола под наем - винаги се намира някой приятел или роднина с по-нова кола, която може да се използва
2. Украса на ресторанта - винаги има какво да се спести от там
3. Грим, маникюр и прическа - не винаги скъпоструващите професионалисти са единствените, които могат да те направят красива. Има и доста малки салони и не толкова известни, които си върша много хубаво работата на половин цена
4. Сватбена агенция - с толкова хубав форум и толкова отзивчиви момичета, не мисля че е нужна
с всичко съм съгласна, освен с точка 3
а ние ще спестим и от видео, ще заложим на професионални снимки, а видеото - любителско.. повечето ми познати са си гледали филма от сватбата точно веднъж, а албумите - много пъти
Активен
magica1983
Сватбар
«
Отговор #29 -:
февруари 06, 2008, 21:38:16 »
Цитат на: d_petrovska в февруари 05, 2008, 15:57:43
Така или иначе трябва да има нещо на заем.. защо това да са обувките например (от някоя приятелка или роднина, която се е женила наскоро)... И хоп - спестяваме 100 лв.
А сватбените агенции според мен за излишни..
Извинявай,но наистина ли би носила чужди обувки?Не,че нещо,но гъбички доста лесно се предават,не ми звучи особено хигиенично.Все едно да вземеш назаем сутиена или друго на някоя наскоро женила се булка?!
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
11
Нагоре
Изпечатай