Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 07, 2025, 04:29:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
От къде може да се спести...
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
11
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: От къде може да се спести... (Прочетена 79972 пъти)
d_petrovska
Баш Майстор
Отг: От къде може да се спести...
«
Отговор #30 -:
февруари 07, 2008, 09:40:21 »
Ами аз по принцип ще си купувам моите, но го дадох като идея. Сега като се замисля май не е чак толкова добра.
Но все пак ако са на някоя твоя много близка (братовчедка, сестра, приятелка), а и са носени само ведниж
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #31 -:
февруари 07, 2008, 10:35:09 »
Цитат на: d_petrovska в февруари 07, 2008, 09:40:21
Ами аз по принцип ще си купувам моите, но го дадох като идея. Сега като се замисля май не е чак толкова добра.
Но все пак ако са на някоя твоя много близка (братовчедка, сестра, приятелка), а и са носени само ведниж
Аз бях точно така - взех обувки назаем от много добра моя приятелка, които беше носила само един път, но причината не беше да спестя пари, а защото не можех да си намеря 41 обувки
Активен
magica1983
Сватбар
«
Отговор #32 -:
февруари 07, 2008, 15:38:04 »
И все пак обувките са си обувки-независимо колко пъти са носени и кой ги е носил.Вярвайте ми,не е добра идея.Мисля,че не от тях може да се спести-първо всеки крак е с различна форма-някои са по-широки и т.н. Второ красивата и удобна обувка остава за дълго време,спокойно може да се носи след сватбата.
Активен
mralien
Новак
Публикации: 12
«
Отговор #33 -:
февруари 09, 2008, 23:09:28 »
....Изтрито....
«
Последна редакция: октомври 17, 2008, 11:59:24 от Nobody
»
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #34 -:
февруари 10, 2008, 11:05:01 »
mralien
, не съм съгласна,че точно от това може да се спести. Според мен подписването е много важна част, защото тогава е сключването на брака. Ресторанта е само почерпка за близки и приятели.
Ако подпишеш друг ден няма да спестиш повече от 200 лв. , а надали някой който е тръгнал да прави сватба иска да спести точно от това.
Активен
Kiksi
«
Отговор #35 -:
юли 13, 2008, 14:29:02 »
Ние спестихме от покани - излязоха ни 10 лв. мастилото да напълним цветната глава на принтера и 5 лв. картона.
Спестихме от украсено шампанско, кошнички, късметчета и други дреболии, макар че не малко дадох за материали - тука 5 лв., там 2 лв., но поне толкова материали ми останаха, че ще имам да творя и за други празници.
Донякъде спестяваме и от украса - фирмата на милото ще ми сложи балоните и ще ми украси булченската маса, а аз от предния ден ще си взема от една борса за цветя цветя по цени на едро и ще си направя по една аранжировка на маса с живи цветя, бучнати в гъба, която е облечена в хартия, а по средата на гъбата ще забуча по една свещ. Така няма да ми излезе повече от 4 лв. аранжировката за всяка маса и в тези гъби цветята наистина издържат.
Сега не се сещам за друго, но и това не е малко.
А от гражданския ритуал реших да не пестя - 200 лв. е изнесения, със 100 лв. повече от ЕРитуалната зала, но там като си поръчам бели гълъбчета, като купя бонбони и други за почерпка, ако искат и такси за фотограф, озвучаване и други подобни, пак ще излезе същото.
Активен
Zahira
«
Отговор #36 -:
юли 15, 2008, 08:57:20 »
И ние спестихме, от доста неща, но не умишлено, а просто така се получи, че аз не искам да има цветчета за закичване, подаръчета и т.н.
Шампанското и чашите сама си ги украсих, като ги взех от магазин за кристали, а не от сватбен такъв и сътветно бяха доста по-евтини.
Украсата сама ще си я правя - няма да залагам на фирми за украса освен наетата такава за изнесения ритуал.
Роклята също не е типично булчинска и оттам идва разликата в цените.
От друга страна кувертите са ни доста високи, но пък не може всичко да е евтино.
Църковен ритуал няма да имаме /поне засега и не в София/.
Халките са ни класически и съответно излязоха около 300лв. за двете.
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
Щастието на човека е в малките събития!
«
Отговор #37 -:
юли 15, 2008, 11:26:33 »
Аз мисля, че може да се спести от поканите, ако сам си ги направиш или въобще нямаш. Изобщо не ми харесват подаръчетата за гостите - така че ние и от там ще спестим, защото няма да имаме такива!
И аз не харесвам нещата по сватбените магазини и смятам чашите и шампанското сама да си ги украса! Възглавничката за халките също ще си я правя сама!
Решихме колкото и да ни се иска, сватбата да не е в София - съответно сумата за куверти падна наполовина!
С това и сумата за украсата драстичо ще намалее, както и тортата, и букета, и халките/купени от друг град, а не от София/!
Така че цялата сума намаля наполовина, само от факта че сватбата няма да е в София!
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #38 -:
юли 15, 2008, 16:19:57 »
ние спестихме от автомобил.. колата на младоженците си е голямо перо, ако трябва да се наема
Активен
desi_nc
Регистриран
«
Отговор #39 -:
юли 16, 2008, 13:07:44 »
Здравей те нова съм във форума и аз планирам сватба на 27.09.2008г. и си правя списък
какво трябва да има и от какво мога да се откажа и да спестя.Ако имате предложения с радост бих ги чула..
. Смятам, че форума е страхотен и много полезен. Тепърва започвам да го чета и разбирам , че има много неща за който незнаех.
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #40 -:
юли 16, 2008, 14:05:15 »
desi_nc, ти сама трябва да решиш от какво би се лишила. Всеки има отделно мнение по въпроса. Ето няколко предложения от мен:
- Аз лично не съм наемала сватбен агент, само агенция, която ще направи украсата в ресторанта.
- Може да си ушиеш роклята. Ако си се спряла на скъп модел ще ти излезе по-евтино.
- Сама можеш да направиш някои от нещата (покани, тейбъл карти, кошнички за хвърляне, украса за шампанското и виното, подаръци за гостите) или пък въобще да няма подаръци за гостите
- Сватбената кола може да вземеш от познати, а не да наемаш (както спомена звездиче)
Активен
Kleo
Любопитен
«
Отговор #41 -:
юли 17, 2008, 09:23:26 »
Подкрепям на мнението на Nobody!
Когато преди месеци трябваше да избираме дата за сватбата си исках да е 25, месецът пък трябваше да го съобразим с кумовете и така се получи - 25.07 - петък! Приоритетите са - колкото искаш свободни часове и такса само 32 лв. в София! Другия плюс е че можеш да поканиш по-малко хора( най-близките), защото не всеки може да си позволи да дойде в делничен ден! От там следва - по-малко покани, по-малко куверти и т.н.
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #42 -:
юли 17, 2008, 09:42:17 »
Нашият граждански брак ще в Стара Загора през седмицата и когато попитах
се оказа, че когато подписваш в делничен ден, в работно време няма никакви такси
Може да се доплати, ако се иска нещо специално фотограф или нещо друго,
но за самото подписване с двамата свидетели не се заплаща нищо
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #43 -:
юли 19, 2008, 00:12:59 »
Брееей, в родината платен ли е гражданският брак ?!
Ние подписахме в едно от най-красивите кметства на Париж и беше напълно безплатно. Това е то, франсетата са построили комнунизЪма
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #44 -:
юли 19, 2008, 19:37:49 »
Ние ще спестим от:
1. Видеооператор
2. Наемане на кола
3. Църковен брак
4. Бутониери
5. Възглавничка за халките
Поканите сама си ги направих, а пък роклята ми я шиха в Асеновград, чашите няма да ги купуваме сега, тъй като ще използваме чаши, които са купени от доста по-рано... и май основно е това... Но като се замисли човек, дотук само сме спестили около 1000лв.
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
11
Нагоре