Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 22, 2025, 15:07:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
17
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата? (Прочетена 88918 пъти)
Rapunzel
Професор
Отг: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
«
Отговор #165 -:
декември 10, 2008, 04:55:44 »
ох аз напрао ще гръмна по този въпрос
до момента сме 135 човека и защо, на милото родата е два пъти по - голяма от моята и трябва всички да се поканят, понеже на брат му на сватбата ги бяха отсяли хубаво и мн разсърдени имало и сега да простят
и второ има около 20 човека лични приятели на свекито
направо нямам думи, тя ще си плати куверта де ама мн ме е яд, и преди няколко дена милото ми вика ох ми аз да намаля няколко човека от приятелите ми, че не са ми мн близки, че мн хора станахме
направо побеснях, викам на майка ти приятелите по - близки ли са ти, направо срамота как не се сещат хич някой хора, при положение че сто пъти казах какви хора трябва да се канят, тя ме гледа мило и почва да ми изрежда кой не можела да не покани
За мен на сватба се канят само тези които са доказали че са ти верни роднини и приятели, другите които не струват или не потдържаш контакт от сто години не трябва да ти пука ако ще 2 пъти да се разсърдят
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #166 -:
декември 10, 2008, 14:57:14 »
Значи... нашата сватба беше много голяма. Бройката беше
когато направихме списъка прозвънихме на всички за да потвърдят- ще идват ли или не. Няма нищо срамно в това и от целия списък половината отпаднаха. Имаше няколко души, които обещаха че ще дойдат, и накрая се оказа, че имахме 1 празна маса...
както и да е, мисълта ми е че едно е да направиш списъка отделно е колко човека ще потвърдят че наистина ще дойдат. С и без хората които не дойдоха, сватбата ни ПАК беше голяма
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #167 -:
декември 10, 2008, 15:59:44 »
Cinderella, повече гости - повече подаръци
... какво толкова, при положение, че не ви вкарват с мъжа ви в разходи. Не си намалявайте вашите приятели, но се се ядосвай толкова.
Активен
Rapunzel
Професор
«
Отговор #168 -:
декември 11, 2008, 20:41:17 »
Благодаря ти rozovka, аз за всичко се притеснявам особено като е от далече и съм направо нервак, мъжа ми ще ме прати да спя при кучето ама добре че нямаме такова. Права си обаче, повече подарачета ще имаме, пък и както пишат всички не се знае колко ще дейдат в действителност
Активен
allinka
Любопитен
«
Отговор #169 -:
януари 21, 2009, 13:45:33 »
и при нас се получава сходна ситуация, и двамата искаме малка сватба, обаче бъдещата ми свекърва-
аз ще си платя, аз ще си платя, еди кой си не може да не го поканиме
и много се дразня, все пак наш празник е и не искам да с еполучават ситуации като : А този кой беше? А извинявай а ти кой си?
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #170 -:
януари 21, 2009, 14:05:47 »
При нас не можа да се получи никакво отсяване,ние вместо да махаме,добавяме постоянно
.Та така досега сме около 155 човека,а тръгнахме от идеята за сватба за около 100,така че какво да кажа,надявам се поне да няма повече,защото ще полудея направо.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #171 -:
януари 21, 2009, 14:25:35 »
Момичета, може аз да мисля малко егоистично и само от моя гледна точка, но защо трябва някой друг освен вие и бъдещия ви съпруг, да решава колко и кои хора ще бъдат на вашата сватба?
Особено ако вие предпочитате малка такава?
В крайна сметка това е вашият сватбен ден, а не денят, в който се жени/омъжва синът/дъщерята на еди кой си
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #172 -:
януари 21, 2009, 14:39:42 »
Милички, не се притеснявайте, ако гостите ви стават повече, особено ако родителите ще поемат кувертите. Повече хора - по-весело, по-шумно, повече подаръци... какво по-хубаво. И задължително имайте едно наум, че няма да дойдат всички, особено ако са от други градове.
При нас (донякъде) имаше обратния проблем - нашите пък настояваха ние с момчето ми да си поканим нашите приятели, а те нямало какво да натрапват разни роднини и т.н. Аз бях
, защото все пак исках да видя някои хора от родата, особено като се има предвид, че с мъжа ми живеем в София, а семействата ни не са оттук, и това е един от малкото поводи да се видим. Пък и сватба е, може ли да няма изобщо роднини, аз купон ли правя, или сватба. Та имаше доста спорове на тая тема, докато се намери баланса; но накрая всичко това изобщо няма значение - дали дошли тия чичо и леля, или не, хич няма и да разберете, такава лудница и емоция е!!! Не си хабете нервите с това. Започват се едни принципни спорове с родители и свекита, които излизат извън въпроса "да поканим ли чичо... и леля...", а опират до разни принципни обобщения "ние плащаме, значи ние каним", "сватбата си е моя и хич не ме интересува" и разни такива, които обтягат нервите на всички и са излишни. Дори да постигнете "победа" и да не се покани някой си, родителите/ свекитата го приемат обикновено много лично и се започват разни обобщения кой какъв бил, тоя бил груб, оня бил неотстъпчив, тя за каква се мисли снахата
- никому ненужни неща преди сватбата.
Не ме разбирайте погрешно, не казвам да поканите разни далечни и непознати хора, а че за двама или трима души няма смисъл да се спори - както казах и по-горе, хич няма и да разберете, че са дошли.
«
Последна редакция: януари 21, 2009, 14:42:33 от rozovka
»
Активен
baloni
Любопитен
«
Отговор #173 -:
януари 21, 2009, 15:10:30 »
най-лесно е така: каниш този на който и ти ще отидеш ако те покани в последствие на някакъв сем. празник.
Активен
23
Професор
«
Отговор #174 -:
януари 21, 2009, 15:13:01 »
Нашият списък още не е направен с точност, понеже постоянно расте
. Моите роднини и приятели не са толкова много, но милото като започна...
и все забравя някой и все добавяме и добавяме, но... му казах, че все пак трябва да се съобразяваме. На мнение съм , че независимо от това, че родителите ще плащат, не трябва да се оливаме! Аз преценявам за себе си нещата така - поканила съм все хора, с които поддържам контакт, а не съученици, с които съм била близка в 8 или 9 клас. Разбира се, че ми се иска да поканя някои от тях, но при положение, че се чуваме 2-3 в годината и я се видим, я не... тях съм ги пропуснала. Заформяме се към 120 човека, смятам, че в ок!
Но всеки сам си преценява!
«
Последна редакция: януари 21, 2009, 15:27:00 от Sunny_girl
»
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703
«
Отговор #175 -:
януари 21, 2009, 15:22:40 »
Цитат на: rozovka в януари 21, 2009, 14:39:42
Милички, не се притеснявайте, ако гостите ви стават повече, особено ако родителите ще поемат кувертите. Повече хора - по-весело, по-шумно, повече подаръци... какво по-хубаво. И задължително имайте едно наум, че няма да дойдат всички, особено ако са от други градове.
Не ме разбирайте погрешно, не казвам да поканите разни далечни и непознати хора, а че за двама или трима души няма смисъл да се спори - както казах и по-горе, хич няма и да разберете, че са дошли.
Напълно подкрепям
На моята сватба родителите ни имаха картбланш да канят когото си пожелаят, ние също си поканихме всички приятели, събраха се 146 души и мога да ви кажа, че с хора се прави сватба. Колкото повече, толкова по-весело. Ходила съм на сватби с 50 души- слаба ракия, колкото и да са весели, не е като 100 души да се хванат на хорото. Не съжалявайте, че ще поканите някой втори братовчед или леля, може пък точно те да ви направят купона най-весел.
Активен
tsvety_t
Сватбар
Публикации: 172
«
Отговор #176 -:
януари 21, 2009, 16:25:46 »
Момичета напълно ви подкрепям, че сватба се прави с хора. И нашият списък е към 150 човека, но имаме резерви, които сигурно няма да дойдат, т.е. около 120-130 души. Притеснявам се да не слезем под тази бройка, защото ни беше подхвърлено "Бе то в тази криза хората не обичат да ходят по сватби" и аз взех, че го приех много навътре. Нашите роднини и голяма част от приятелите ни са в провинцията, а сватбата ще е в София, чудим се дали да им плащаме спането или не, то и така и така не върви...
Активен
allinka
Любопитен
«
Отговор #177 -:
януари 21, 2009, 16:28:11 »
и нашата бройка е към 150 , но аз мисля 4е от него спокоино могат да отпаднат 10- 15 човека, но имаме още спорове, а със сигурност след потвърждаването вече ще станат по - малко, ама знаеш ли- ако пък всички решат да дойдат
«
Последна редакция: януари 21, 2009, 16:30:29 от allinka
»
Активен
tsvety_t
Сватбар
Публикации: 172
«
Отговор #178 -:
януари 21, 2009, 17:19:23 »
Тогава става весело. Ние затова трудно намерихме ресторант за толкова души, оказа се , че повечето ресторанти са за максимум 100 човека
Активен
Rapunzel
Професор
«
Отговор #179 -:
януари 21, 2009, 17:25:53 »
Абе нека е весело, нямам против, но да се канят роднини поне а не лични приятели на свекито, освен кувертите за тези хора всичко останало ще си плащаме ние и като ми се правят изказвания от сорта "колко пари ми струвала роклята и не била ли много скъпа, на етървата била само 400 лв) и се дразня много, защото ние си решаваме за кое колко пари ще дадем и не ни интересува другите колко са дали.
При нас около 120 са сигурни да присъстват и мисля че е добре дуригте са излишни, но и да дойдат ще се примиря само да няма други изказвания и намеса че е мн нахално
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
17
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума