Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 14, 2025, 11:14:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
17
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата? (Прочетена 88366 пъти)
telesfora
Сватбар
Публикации: 180
Отг: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
«
Отговор #195 -:
юни 02, 2009, 22:12:46 »
ох,явно не съм единствената
Zahira а ти направили някакъв намек на мъжа си да се спре или го остави да се вихри????
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #196 -:
юни 03, 2009, 08:28:49 »
Намек не - директно си му казах, че аз съм се ограничила в моите гости за да намалим разходите, а той продължава да кани още и още хора, при все, че ми беше казал, че няма смисъл да каня моите колеги, после след сватбата като го подсетих ми каза: "Ама ти защо не ги покани като си искала?".
Въобще няма оправия, особено като наближи големият ден, напрежението просто си казва думата.
Активен
telesfora
Сватбар
Публикации: 180
«
Отговор #197 -:
юни 03, 2009, 20:58:04 »
zahira това ми хареса
и за да няма такива изказвания след сватбата и при нас,взимам нещата в свои ръце. Ако се наложи делим гостите по 50/50,та тогава да го видя и аз него.
Но май има проблем
моите така или иначе са повече от неговите гости
Ох наистина е много сложно,а и мъжете са такива инати и непомагат много то ситуацията става ужасна.
Но реших твърдо няма да му се дам иначе един от двамани ще яде
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
Гостите на сватбата- кои да са те?
«
Отговор #198 -:
март 10, 2010, 16:55:24 »
При мен например се случи следното - "приятелска" препоръка да поканя колегите си и шефа си. Някои да- съгласна съм, но всички (5-6 човека, все семейни с деца) не съм съгласна. Особено тези, които не харесвам. Щели да се обидят
Имам и друга дилема - ще поканя някои приятели от компанията ми в университета, но не всички от нея. Притеснява ме, че другите ще решат, че не желая да имам общо с тях
Вие как действате в подобни ситуации?
«
Последна редакция: март 10, 2010, 17:10:55 от michelle
»
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #199 -:
март 10, 2010, 17:38:05 »
Michelle, малко е деликатна ситуацията, но според мен трябва да поканиш само хората, които са ти приятни. Например аз не мисля, че трябва да каниш всичките си колеги от работа, а само тези, с които имаш по - близки отношения. Все пак не можеш да угодиш на всички и да правиш сватба от 150 човека само, за да не се обиди някой. А за колегите от университета по същия начин - наистина малко сконфузно се получава, но все пак важно е твоето желание, а пък и финансовата страна на нещата не е за пренебрегване.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Съселчето на Магаренцето.
«
Отговор #200 -:
март 10, 2010, 17:46:25 »
michelle
, на принципа " с кои хора няма да се гипсирам и няма да се притеснявам, че ще направя някой компромат".
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #201 -:
март 10, 2010, 17:47:27 »
michelle
, аз лично знам следното правило за колегите от работата - или всички или никой. Отделен е въпросът, че според мен поне, когато те покани колега на сватба, то трябва да отидеш сам, а не с жената, децата и т.н. - аз поне не го приемам това като семейно събитите. Затова и мисля, че за колегите се прави обща покана и се дава/оставя в офиса, не си я носи всеки у тях си.
Аз поне, ако ме покани колега така бих постъпила
Относно колегите от университета - част от тях, на нас поне, са ни много близки приятели и тях ги поканихме. Но имаше и много хора от компанията, която бяхме в студентските години, които не поканихме - вярно е това, че в крайна сметка не можеш да поканиш всички, които има потенциална "опасност" да се обидят, още по-малко пък по тази причина - било то роднини или приятели
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
март 10, 2010, 18:44:50 »
Мишелче, не трябва да се съобразяваш с никой. Покани тези хора, които чувстваш, че са ти близки и поддържаш приятелски отношения с тях, а не такива, с които си била близка някога. Никой не трябва да каниш по задължение, нали в крайна сметка това е твоята сватба
Аз съм на мнение, че не трябва да се съобразяваш чак толкова много с хората и мисля, че всеки би трябвало да те разбере още повече до колкото знам твоята сватба няма да е от 150 души, че още десет повече да не са от значение.
А относно колегите - ако наистина са 5-6 души е по удачно да ги поканиш всички или никой, но без децата.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #203 -:
март 10, 2010, 19:03:27 »
bubka
,
Zori83
, благодаря ви за мненията
За колегите от университета няма как, и при най-добро желание няма как да поканя към 30 човека, след като всички са с приятел/приятелка. За колегите от работата е по-сложно. За мен е немислимо да кажа на хора с 5-7 годишни деца да идват без тях. Още повече, че ще им се наложи да отсъстват от дома си 1-2 вечери. Другото е, че от всички тях има един, който изобщо не желая да присъства. Всички останали са наистина желани гости. Ох, ще го помисля още
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #204 -:
март 10, 2010, 19:09:14 »
michelle, за колегите мога да те посъветвам да поканиш само тези, които много много искаш да присъстват.
За всички останали е по-удачно да направиш почерпка в офиса след самата сватба.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #205 -:
март 10, 2010, 20:52:07 »
Цитат на: Alucinado в март 10, 2010, 19:09:14
michelle, за колегите мога да те посъветвам да поканиш само тези, които много много искаш да присъстват.
За всички останали е по-удачно да направиш почерпка в офиса след самата сватба.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #206 -:
март 10, 2010, 21:18:45 »
Наистина с колегите в офиса е по сложно. Аз не съм си и мислела да каня много хора от работа , все пак сме към 60 човека
А от гледна точка на това дали да се канят с половинките , аз предпочитах да поканя 3-ма колеги вместо 5 , но да са с половинките си . Това също ти трябва да си го прецениш, не мисля че някой ще ти се обиди.
В крайна сметка ти не правиш сватба заради някой , а да споделиш момента с приятни за теб хора
Активен
sn0wflake
Ентусиаст
«
Отговор #207 -:
май 05, 2010, 23:06:54 »
Ох, момичета ако знаете как беснях преди два дни....
На моето момче един бивш вече колега се беше самопоканил само като чу за сватба....И моето момче понеже е възпитано му връчи покана, на която пише само неговото име...И с цялото си нахалство познайте какво стана?Въпросния елемент заяви, че щял да си доведе приятелка........Направо изригнах по-зле и от Исландския вулкан!!!То бива, бива нахалство ама не знам направо....Аз не съм от хората, които си поплюват много, но няма да направя нищо, за да не злепоставя момчето си.
А на сватбата....на сватбата няма да и сложа табелка с името на момата и като минава да ме поздравява ще я питам - Ти пък коя си?
Ей....два дни минаха и още са ме "накацали калинките"!!!Всички места бяха определени вече и всичко е подготвено, но някой хора като чуят за 5 звезден ресторант и с извинение - гъзовете им зяпат!!!!!
Вие какво мислите - да вкарам ли женски подлости и чрез общи познати да го изманипулирам измекяра?
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #208 -:
май 06, 2010, 15:10:00 »
sn0wflake да наистина това е твоята сватба и на нея трябеа да присъстват само хора, които вие искате, но е възможно момичето въобще да не подозира, че не сте достатъчно близки с приятеля й и да не знае, че се натриса. Според мен едва ли на сватбата ще ти е точно да си лоша, толкова ще си завладяна от готини и приказни емоции, че едва ли ще ти се занимава с такива неща. Би било редно още в самото начало бъдещият ти мъж да не му е давал покана и да е казал, че всичко е уредено и ще сте само най - близките.
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329
«
Отговор #209 -:
май 06, 2010, 15:48:28 »
Sn0wflake, напълно те разбирам. Но ако позволиш съвет - не си разваляй празника с дребни ядове. Мъжът ти вече е сгафил като е дал поканата на наглия си колега - оттук трябва ии той да си оправи гафа, като заяви на натрапника, че поканата е лична и се отнася само за него, или, ако не му стиска, приемете и дамата му сред гостите. Иначе ти ще си развалиш настроението и години наред ще ви преследват глупави подмятания по всевъзможни служебни събирания. Онзи ще разтръби случката навсякъде и вие ще излезете лоши и стиснати
. И ходи обяснявай, как онзи се е самопоканил и т.н. Не си струва просто.
И ние имаме една личност, която бих искала да не поканя на сватбата. Става въпрос за приятелката на наш общ приятел с мъжа ми, на човека, който ни запозна. Тя съвсем наскоро постъпи много грозно спрямо нас (не ми се навлиза в подробности, става дума за изключително селска постъпка) и естествено беше изтрита от списъка с гости. Постарах се да го разтръбя на всички общи познати, така че да стигне до нея. В крайна сметка, поканата, която ще изпратим, ще е за двамата - решихме, че няма видимо да си разваляме отношенията за години напред, имайки предвид, че с въпросното момиче ще се срещаме в приятелския ни кръг, докато тя е с приятеля си. За мен лично е достатъчно тя да знае, че е канена като придружител, един вид по милост и само заради него. Това беше ефекта, който целях, и го постигнах, пък още един куверт в повече няма да ни обърне бюджета.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
17
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума