Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
май 12, 2025, 23:00:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
17
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата? (Прочетена 90461 пъти)
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
«
Отговор #180 -:
януари 21, 2009, 17:33:01 »
Цитат на: Cinderella в януари 21, 2009, 17:25:53
Абе нека е весело, нямам против, но да се канят роднини поне а не лични приятели на свекито, освен кувертите за тези хора всичко останало ще си плащаме ние и като ми се правят изказвания от сорта "колко пари ми струвала роклята и не била ли много скъпа, на етървата била само 400 лв) и се дразня много, защото ние си решаваме за кое колко пари ще дадем и не ни интересува другите колко са дали.
При нас около 120 са сигурни да присъстват и мисля че е добре дуригте са излишни, но и да дойдат ще се примиря само да няма други изказвания и намеса че е мн нахално
Точно това имах и аз в предвид
Ако вие двамата сте решили да има ако ще и 300 човека - ОК. Но да го налага някой друг - такава намеса според мен не бива да се допуска. В който и да е етап от подготовката и реализацията.
Успех пожелавам на всички
Активен
leni_beni_
«
Отговор #181 -:
януари 21, 2009, 23:58:51 »
И нашите гости по най-груби сметки излизат към 120 души, но ще се добавят още. Само приятелите ни са 60 (направо незнам как станаха толкова
, но наистина са хора, с които се виждаме често )
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #182 -:
февруари 09, 2009, 18:06:52 »
Ние решихме да сме само роднини, близки приятели, някои приятелски семейства... и най-вероятно няколко колеги. Гледаме да сме докъм 70 човека, но и малко повече да сме - надявам се да е страхотно!
Иначе "отсяването" стана от самосебе си, защото двамата си поемаме финансовата част и ни е трудно да отделим пари за повече от 70-80 човека.
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
Отг: Настаняване на гостите от други градове
«
Отговор #183 -:
февруари 10, 2009, 22:12:26 »
Ами по принцип... цитирам :Навляк - неканен и нежелан посетител,натрапник досадник...
И пример : Шефчето на бащата (който е отвратителен плужек,ама нали дал отпуска на татето че да омъжи щерка си...и някак си от неудобство татето решило да го покани....) ... или пък приятелката на братовчеда която в последния момент решила че трябва и тя да доиде...и тои немогъл да каже нищо....
Надявам се се разбира
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #184 -:
февруари 10, 2009, 22:15:37 »
:offtopic:Какво значи навлеци, ли?
Ами тези гости, които никога не сте виждали преди сватбата си и никога повече няма да видите! На нашата сватба се наложи да имаме няколко такива принудително и аз ги наричах точно така, просто бяха наложени от родителите. Може да не е уважително отношението, но когато знаеш, че вместо тях може да поканиш още твои приятели - това е думата, която ти идва.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #185 -:
февруари 10, 2009, 22:22:52 »
о, звучи ми ужасно на сватбата да има хора, които ти не желаеш, много гадно
именно затова се радвам, че ние с милото си плащаме всичко и на сватбата ще присъстват само хора, които ние желаем без никой да ни натрапва гостите си, а и така само с хора които обичаме вече сме 140 човека
- 40 от които са роднини мои и на милото и останалото са приятели, колеги, състуденти ... все млади хора
Активен
allinka
Любопитен
«
Отговор #186 -:
март 01, 2009, 17:10:29 »
oooo tasty искренно ти завиждам, нашите гости са 160 и едва 60 са ни приятелите
Активен
deskatap
Сватбар
«
Отговор #187 -:
март 01, 2009, 23:14:58 »
Ооо момичета, напълно ви разбирам и съм ви съпричастна относно "навлеците". И ние имахме на нашата сватба такива. Всичките ни гости бяха към 90, а нашите приятели само около 25, именно заради ТЯХ - хора/роднини, които не са ти честитили един рожден ден, коледа, нова година и т.н., а в същото време ще се сърдят, ако не са от присъстващите, или майка ти/ баща ти ще се обидят, че са й/му роднини и на едния може, а на другият - не.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #188 -:
март 05, 2009, 17:21:25 »
При мен е голяма борба в момента и само споря с родителското тяло, защото и аз не искам досадни роднини, които никога не са се сещали за нас.въпросът не е дали ще платим 5 или 10 куверта в повече. това не е чак толкова много. важното за мен е да присъстват хора, които обичам и уважавам, които също ме обичат и уважават и които съм сигурна , че искрено ще се радват за моето щастие.понякога чак ми се иска да хванем самолета до някой остров с милото и да се омъжим без всички останали.
Активен
Kami_Al
Ентусиаст
«
Отговор #189 -:
май 25, 2009, 00:42:47 »
Нашите гости ще са около 74 човека. От тях 40 роднини, най-близките и от двете страни, с които поддържаме връзка и околко 30 приятели и колеги. Няма хора, които не познаваме или които са ни много далечни. Но нямаме и натиск от родителското тяло
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #190 -:
май 25, 2009, 09:45:04 »
Наистина е кофти да има "наложени" гости на сватбата, но за жалост много 4есто се слу4ва.
Ние 6те имаме 55-60 гости (о6те някои не са потвърдили, ама време има...), от които роднините са 20-ина. Нямаме родителска намеса от моя страна, а от страната на половинката идват 10-на роднини купонджии (италианци, които отсега се упражняват да тропат някакви хорà
). 6те има доста приятели, ина4е.
Когато правихме списък на поканените, не сме имали колебания - просто каним роднини и приятели, с които сме близки. Пък и не знам да има толкова обид4иви в рода
Абе, не може да се угоди на вси4ки я! Това, все пак си е на6ият ден, нали?
Успех на бъде6тите младоженци!
Активен
tuf4o
Любопитен
Публикации: 23
«
Отговор #191 -:
май 25, 2009, 15:42:26 »
С приятеля ми решихме кой искаме да присъства на сватбата и кой-не
За наша най-голяма радост нито неговите, нито моите родители се месиха и натискаха да включим и други хора. Всъщност неговите роднини и приятели са си по принцип по-малко, обаче при мен ....
Доста ми беше трудно, просто имам голяма рода все весели и добронамерени хора, но се надявам да ме разберат
Мислех за вариант да спестя от някои неща за сметка на други, обаче можеше да се спести само от ресторанта, останалите неща не са много скъпи
за да мога да спестя кой знае колко от там
Обаче с рестораната не ми се правят компромиси. Може да звучи егоистично, но така прецених и смятам, че съм постъпила правилно
Приятелят ми също е съгласен и моите родители и те са съгласни, все пак и те поемат част от кувертите на родата, та няма начин
Сега остава да се стегна и да поработя по въпроса със сватбата, защото съм изостанала
като гледам съфорумците, които ще се бракуват по времето, по което и аз, колко са напреднали с подготовката ...
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #192 -:
май 28, 2009, 12:54:37 »
само се караме вкъщи за това, вече 4 месеца спорим. И всек път като стигнем до някакво решение и айде нови хора. И сега като почти финализирахме хората се оказа че подаръчетата не ми стигат и айде ново производство. Аз ако трябва да поканя цялата рода, може да се съберем над 100-тина. Това е най-ужасния момент от подготовката.
Активен
telesfora
Сватбар
Публикации: 180
«
Отговор #193 -:
май 31, 2009, 18:31:12 »
Момичета всеки си е прав за себе си на чесно да ви кажа едвали има сватба без да се спори кой да е поканен и кой не
Ние също плащаме сами сватбата си,но какво да ви кажа.....
Много съм доволна че свекито няма никакви претенции кого да каним и кого не (ако не я беше срам сигорно и тя самата нямаше да дойде ама това е друг въпрос
),но въпроса с моето семейство не е толкова просто.
Те много искат да си поканят повече гости,било то роднини или техни приятели и аз все ги контрирам,че понякога чак ми е съвестно.Та и те са хора в крайна сметка и те искат да се похвалят
,ама аз като съм една такава проклета
Незнам до каква степен да им разреша.Иначе всички които искат да ги поканят аз ги познавам доста добре но все пак...
Те бяха ни предложили те да платят сватбата но ние им отказахме и те решили да ни дадат за подарак толкова колкото са ни разходите по сватбата,но след това за да не сме се били чуствали задалжени с нищо пред тях.Но сега като го знам как да им откажа,не че те настояват,като си ме знаят но усещам че неяо са обидени...
Милото от друга страна кани който познат се сети и малко ме вбесява но на него почти нищо немога да му кажа,нали все пак неговата рода не е чак толкова голяма колкото моята,а и няма тумбата от състуденти....та си трая и пиля на шите.
За съжаление и аз се надявах че ще има такива които няма да дойдат но до сега всички са толкова ентусиазирани че направо ме плашат.
Активен
Zahira
«
Отговор #194 -:
юни 02, 2009, 12:41:01 »
Моят мъж след като бяхме уточнили списъка с гостите, бях поръчала и покани продължаваше да кани хора и така списъка набъбна до 145 човека, от които в крайна сметка на тържеството бяхме 120 тоест толкова, колкото бяхме предвидили предварително. Аз самата се бях ограничила в бройката на моите гости, въпреки, че исках да си поканя повече колеги от университета, но впредвид това, че местата в заведението бяха ограничен брой /нашата сватба беше градинска, но в случай, че завали нямаше да ни побере заведението/ поне един от двама ни трябваше да се съобрази. А пък и кувертите не бяха никак евтини.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
17
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума