Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 22, 2025, 00:38:51
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
17
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата? (Прочетена 88831 пъти)
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
Отг: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
«
Отговор #105 -:
януари 09, 2008, 12:54:53 »
Според мен пък е едно и също. Тоест аз "отсяване" го разбирам като кого искаш да поканиш.
Напълно съм съгласна, че гостите правят сватбата
Активен
divna
Сватбар
«
Отговор #106 -:
януари 10, 2008, 17:34:36 »
Ние с милото бяхме решили,че повече от 100души едва ли ще съберем(преди да ги напишем 100 ми изглеждаше доста голяма бройка)! Сега списъка е м-у 130-140 души
като роднините са общо 30!
и всички от приятелите ни са хора,с които се виждаме и даржим много на тях! В началото реших,че ще се наложи да редуцираме списъка,но след като на първо четене не можах да махна нито едно име,реших че така ще остане! ........само дано не нараства още
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #107 -:
януари 10, 2008, 18:07:05 »
Според мен можеш само да си щастлива, че има толкова хора, които обичате и, на които държите!
Активен
divna
Сватбар
«
Отговор #108 -:
януари 10, 2008, 19:08:31 »
О,да! Спор няма! Просто ние сме на по 30години и на горе и на такава възраст всички са по двойки(дали женени или не),не може да си позволим да каним само единия,а половинката не! Но както казва мечо Пух-колкото повече,толкова повече!
сигурна съм,че ще е много весело!
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #109 -:
януари 10, 2008, 20:12:17 »
Проблема с натрапниците май е трудно преодолим
.....И на нашата сватба имаше такива. Колко ревах преди това, колко нерви скъсах... но на сватбата даже не ги и забелязах /е, освен като се бутаха да си правят снимки с нас/.
Ама да ви кажа, и аз съм била от страната на натресените гости. Но сигурно се досещате, че причината отново е свекито
. Семейството на другия й син бяха кумове и тя си измисли, че имало някакви "кумови гости"?! И както ни спретна - тя с мъжа си, аз с моя, сестра й с нейния и за капак и внука им. Та от сватба 60 човека, ние кумовите гости бяхме 7 човека - ужас!!! Ама бях млада и още не се опъвах
.
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
«
Отговор #110 -:
януари 10, 2008, 20:18:34 »
Цитат на: danieIa в януари 10, 2008, 20:12:17
Проблема с натрапниците май е трудно преодолим
.....И на нашата сватба имаше такива. Колко ревах преди това, колко нерви скъсах... но на сватбата даже не ги и забелязах /е, освен като се бутаха да си правят снимки с нас/.
Ама да ви кажа, и аз съм била от страната на натресените гости. Но сигурно се досещате, че причината отново е свекито
. Семейството на другия й син бяха кумове и тя си измисли, че имало някакви "кумови гости"?! И както ни спретна - тя с мъжа си, аз с моя, сестра й с нейния и за капак и внука им. Та от сватба 60 човека, ние кумовите гости бяхме 7 човека - ужас!!! Ама бях млада и още не се опъвах
.
наистина има кумови гости-казват се култуци и си ги избират кумовете
ние още преди да се сгодим бяхме поканени на сватба с милото и неговите родители на братовчед на милото,честно казано и аз се чуствах като натресена,но свекито настоя че трябва да съм там
Активен
Вероника
«
Отговор #111 -:
януари 11, 2008, 11:36:45 »
Цитат на: divna в януари 10, 2008, 17:34:36
Ние с милото бяхме решили,че повече от 100души едва ли ще съберем(преди да ги напишем 100 ми изглеждаше доста голяма бройка)! Сега списъка е м-у 130-140 души
като роднините са общо 30!
и всички от приятелите ни са хора,с които се виждаме и даржим много на тях! В началото реших,че ще се наложи да редуцираме списъка,но след като на първо четене не можах да махна нито едно име,реших че така ще остане! ........само дано не нараства още
Дивна и ние бяхме така, накрая те сами почват да отпадат -на кой нешо му се случило, кой в последния момент се отказва, кой още като му дадеш поканата отказва защото на тази дата еди си какво. Ние ги смятахме около 150 а май поканихме около 170 казвам "май" защото ако отпаднеше някой и аз запълвах веднага борйката - не исках никой да режа
Накрая бяха 120, а аз пък се настроих за 150
Активен
divna
Сватбар
«
Отговор #112 -:
януари 11, 2008, 14:18:05 »
в общи линии и аз вече съм се настроила за тази бройка и вече си мисля,че ако някой не дойде ще ми стане мъчно! Вярно че сватбата ще е в разгара на лятото и отпуските,но ние за това подхождаме по-рано,за да може всеки да си направи сметка!
искам си ги всичките!
Активен
magica1983
Сватбар
«
Отговор #113 -:
януари 12, 2008, 14:35:43 »
Момичета,аз още не съм поканила никого официално ,но се чудех за едно нещо.Хайде,от роднините,каниш най-близките,които обичаш най-много.С приятелите е същото.Но ако поканя колеги се притеснявам да не би да обидя някой.Задължена ли съм да поканя шефа си?Ако каня него,трябва да поканя и 3-4 души,които не са ми приятни,но вървят в комлект!Как да действам?
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #114 -:
януари 12, 2008, 14:51:12 »
magica1983, каквото и да направиш, все някой ще е недоволен. Това с колеги е трудна работа. Изобщо не мисля, че е нужно да каниш шефа си, ако сте единствено в отношения Шеф-Подчинен.
Аз лично бях поканила шефа си от преди 3 години, но с него и тогава и сега сме приятели.
Иначе от сегашните ни колеги никой не канехме. Голяма част от колеги на мъжа ми дойдоха по собтвена инициатива в ритуалната зала и стана голям купон там
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #115 -:
януари 12, 2008, 15:03:38 »
И ние още не сме започнали да правим списъка за гостите, казали сме на някои приятели неофициално, но нищо повече. Но това което искам да споделя и което леко започва да ме плаши са родителите. В началото беше:"Ами ще поканим само най-близките роднини и приятели", горе долу по около 15 човека на семейство излизаха и ние мислихме около 30 приятели +- 10 човека непредвидени и да се съберат около 70 човека. Не искаме да каним много хора, а само най-близките. Обаче в един момент всеки родители започна да си добавя разни хора: "Ами ние мислим да поканим леля ти еди си коя, ами този приятел ни покани на сватбата на дъщеря му" и т.н. И сега въпреки че няма нищо официално имам чувството че бройката расте всеки ден
Мислим февруари да вземем на напишем един списък и да видим какво е положението.
А по въпроса за колегите, аз съм решила да поканя бившата си шефка и някои от старите колеги, може би и 1-2 от новите, но много си зависи какви са ви отношенията във фирмата все пак
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #116 -:
януари 15, 2008, 10:50:06 »
Ние направихме примерен списък с гостите, който от 70 човека стана около 120. Всеки си каза кой иска да бъде поканен. Някои отпаднаха ,а други прибавихме. Аз ще си поканя колежките с техните приятели или съпрузи.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #117 -:
януари 15, 2008, 22:58:20 »
Леле
aniiii8
от 70 на 120, направо ме плашиш. Имам чувството че и мен ме чака същото.
Активен
magica1983
Сватбар
«
Отговор #118 -:
януари 16, 2008, 21:37:56 »
А ако каня приятели,задължително ли е да каня и техните съпрузи.приятели?То ще стане...
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #119 -:
януари 16, 2008, 21:45:41 »
Когато седнете пред белия лист и започнете да пишете.... край няма. Ние първо си мислехме да са 50-60 човека. След месец направихме списък и се оказаха 70. После се сетихме и за още някой друг приятел, пък и нас добавихме,че в първият списък изобщо не се бяхме писали, и бройката нарасна. Дадохме списъка на родителите и те прибавиха по някой роднина за който не сме се сетили и то си станаха 120 човека.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
17
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума