Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 11, 2025, 18:18:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?  (Прочетена 90435 пъти)

farfouille
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #75 -: юни 10, 2007, 17:18:59 »

Е и аз така винаги съм смятал, но като ти дойде на главата започваш да се притесняваш кой ще се обиди и кой не...
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: юни 10, 2007, 19:46:58 »

farfouille, лично на мен ако някой ми се обиди, че не съм го поканил това си е напълно негов проблем...... Не можеш да угодиш на целия свят!!! Пък и всяко чудо за 3 дни и да се сърдят, като се наложи да ти поискат услуга например ще им мине! не го мисли толкова!
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: юни 10, 2007, 21:56:52 »

Фани, само да не се случи така, ти да трябва да им искаш услуга. Тогава ще е малко кофти ситуация, но ако са нормални хора ще им мине!
Активен
farfouille
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #78 -: юни 10, 2007, 23:55:23 »

farfouille, лично на мен ако някой ми се обиди, че не съм го поканил това си е напълно негов проблем...... Не можеш да угодиш на целия свят!!! Пък и всяко чудо за 3 дни и да се сърдят, като се наложи да ти поискат услуга например ще им мине! не го мисли толкова!

Това ми хареса, права си напълно! Wink
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: юни 11, 2007, 08:16:30 »

ние дадохме задачка на двете семейства (родителите ни) да си направят списък с хората, които биха искали да поканят. Ние сме си направили списък с нашите познати и приятели. След това ще съберем трите списъка, ще ги огледаме, и според ситуацията (местата в ресторанта, най-вече) ще махаме и ще добавяме заедно. В края на краищата, за родителите (поне за нашите) това е също толкова важно, колкото и за нас, за това не сме се замислили и за секунда да им поставяме ултиматуми и да гледаме под лупа кой кого е поканил. Освен това, те са хората които могат да преценят кой от роднините "заслужава" да бъде поканен (в края на краищата те ги познават по-добре от мен и са по-наясно кой е бил до тях, а и до нас, когато сме имали нужда от нещо). А и от двете страни са достатъчно разбрани хора :wink: и съм сигурна че всичко ще е в разумни граници smile
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: юни 11, 2007, 09:12:26 »

Alucinado напълно съм съгласна с теб
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: юни 11, 2007, 09:48:04 »

ние дадохме задачка на двете семейства (родителите ни) да си направят списък с хората, които биха искали да поканят. Ние сме си направили списък с нашите познати и приятели. След това ще съберем трите списъка, ще ги огледаме, и според ситуацията (местата в ресторанта, най-вече) ще махаме и ще добавяме заедно. В края на краищата, за родителите (поне за нашите) това е също толкова важно, колкото и за нас, за това не сме се замислили и за секунда да им поставяме ултиматуми и да гледаме под лупа кой кого е поканил. Освен това, те са хората които могат да преценят кой от роднините "заслужава" да бъде поканен (в края на краищата те ги познават по-добре от мен и са по-наясно кой е бил до тях, а и до нас, когато сме имали нужда от нещо). А и от двете страни са достатъчно разбрани хора :wink: и съм сигурна че всичко ще е в разумни граници smile
и ние направихме точно така good
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1071

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: юни 12, 2007, 18:47:38 »

А, така!!! И ние дадохме задачка на родителите всеки да измисли по един списък да ги видя какво ще измислят, и тука моите надежди нарастнаха, защото майка му започна да ми обяснява, че понеже техните гости почти всички ще са от видин, ми то трябвало хотели да им търси, ами трябвало и транспорт и се поотказа и аз така се зарадвах, защото тя сама стигна до извода, че трябва малка сватба!!! yahoo
И знаете ли какво?  cray Сега вече тя си съкрати списъка и нейните гости ще са били 30 души?!?!!? Аз щях да умра като го заяви, а нашите мълчат, щото няма пред нея да коментираме, аз обаче и се разкрешях, с което не се гордея, пред всички, че не желая непознати за мен хора на сватбата МИ и че има време до октомври да ме запонзае с всички! И тя млъкна и нищо не каза... DANCE Но ми се струва, че е рано да се радвам, защото тя си мълчи, но си прави нейното.... Girl_sing И аз като се ядосах и майка ми се ядоса и ми вика, вече насаме, ами няма те да са 30 души, ание клетит 10 човека и аз ще си поканя хората, който няй-много обичам!! Но при нас това е проблем, зашото родителите ми имат ужасно много приятели, с които аз съм израстнала и ги обожавам и искам ВСИЧКИ да дойдат, но това означава минимум 60 дъши само приятели без роднини... И едвам  съкратихме списъка и станаха и нашите 30 с много усилия, плюс приятели ще поканим около 20, само най-близките и какво стана, мили мои приятелки!?!?!?!? Както щях да имам малка, стилна, мила, тиха сватба, с 30 гости, така вече имам със 70?!?!?!!?!??!!?!?
 Offtopic А съм и в сесия и през ден имам изпити! Излязоха ми пъпки по цялото лице, истерясала съм, плача през 2 минути без причина и на всичко отгоре ми се поду дясната страна на главата-лимфите и някаква жлеза се запушила от възпаление,  за което лекарката ми каза-"Е мома за женене, а пък бебешки болести ще лекуваме", като изрод съм, от нерви, а има 4 месеца до милото ми тържество... Cray Cray Cray Като го чета ми е смешно, но който идва на срещата на форума, ако съм жива да дойда, ще види на какво приличам.... Cray hysteric
« Последна редакция: юни 12, 2007, 18:51:16 от BaBy » Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: юни 13, 2007, 08:28:54 »

Бейби, по-спокойно бе мила!!!!  P-(Ти така до сватбата ще се побъркаш!!!! А и това не е едиственото събитие, на което ще трябва да правиш уговорки с тези хора, те ще бъдат част от твоя живот, не трови живота си с тези мисли, ще навредиш само на себе си, има още много време дотогава, много неща може да се променят, пук и мила 70 не е чак толкова много , само за сравнение да ти кажа моите са около 300,  *db*заради рев и сълзи от страна на майките,  :'(но не им се вързах чак толкова, просто им казах че ще кажа добре дошли на техните хора и после ще се забавлявам както си знам  *THUMBS*и ги посъветвах и те да направят същото, да се забавляват със своите приятели и роднини щом без тях не може!!!! Ей, горе главата,  *THUMBS*това са незначителни неща в сравнение с 'големите неща' в живота!!!!
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: юни 13, 2007, 16:25:52 »

Baby , спокойно това са хора, които смятате да поканите, не означва ,че всички ще дойдат на сватбата. Само не си хаби нервите, още повече ,че си в сесия.

Аз мислех ,че баща ми няма да кани много хора, но сега ме кара да каня и някои от съседите, можете ли да си представите. Дрън-дрън..
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: януари 07, 2008, 18:45:50 »

И аз се надявам да няма обидени. Ние ще каним малко роднини, но всъщност ще бъдат всички, с които се виждаме и чуваме често. Колегите си от офиса обаче няма да поканя и се притеснявам малко. Мислех като се върна в офиса след сватбата и меденият 'месец' да ги почерпя.
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

« Отговор #86 -: януари 07, 2008, 22:41:13 »

Винаги има обидени.
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: януари 08, 2008, 09:12:57 »

И аз се надявам да няма обидени. Ние ще каним малко роднини, но всъщност ще бъдат всички, с които се виждаме и чуваме често. Колегите си от офиса обаче няма да поканя и се притеснявам малко. Мислех като се върна в офиса след сватбата и меденият 'месец' да ги почерпя.

ами с колегите от офиса ти наистина можеш така да постъпиш !!! аз поканих само главния ни офис, тъй като другите са от различни градове, но при мен ставаше въпрос за 16 човека, иначе ако бяха повече - първоначално бях на този принцип да им занеса малко сладки , бутилка-две уиски и кола и ядки !!!! все пак времената са трудни и ще разберат !!!! smile
« Последна редакция: януари 08, 2008, 09:16:06 от Ели . » Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: януари 08, 2008, 09:41:11 »

Това с колегите наистина по някога си е проблем, особено ако са много хора. Моите колеги бяха общо около 21 човека, защото двама дойдоха с жените и мъжете си, а 2 не можаха да дойдат и така бройката се компенсира, от страната на мъжа ми бяха към 14-15 човека колеги. Но нямаше как да не поканя толкова хора, защото съм на ръководен пост и само директорите са петима, отделно каних и всичките си подчинени и понеже станахме много хора не поканих Търговския отдел и още ми се сърдят, ама в крайна сметка те са ми неприятни и щяха да дойдат само за сейра, аз най-вече затова не ги поканих. А милото първоначално покани само преките си колеги, които бяха доста, но повечето са от различни градве и не дойдоха и той на тяхно място покани колиги, с които се събират и се имат и всички дойдоха. Така, че нашия списък първоначално беше със 120 човека, но 30 роднини не дойдоха, нито от на милото от страната, нито от моята. И да ви кажа стана по-добре, на тяхно място поканихме още наши приятели и сватбата беше само от млади хора. Първоначално много се ядосах на роднините, но завистта какво ли не прави, оправданието на всички беше, че нямали пари и аз им казвам не ви искам парите бе хора, та вие сте ми единствените роднити и при мъжа ми беше така, но не не дойдоха. Даже едни казаха, че ще дойдат платихме кувертите и на самата сватба не дойдоха, даже не се и обадиха. Нооооооо много им здраве,само могат да съжаляват, че не присъстваха, защото стана страхотна сватба и всички, които бяха там останаха много доволни.
Активен
renka_87
Професор
Публикации: 486

Най-чакания месец Април

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: януари 08, 2008, 09:53:26 »

А при нас тази тема просто нажежава обстановката!Аз съм много разочарована от свекърва ми и не знам какво да направя!!! :angry:От моя страна ронините,които каним са 25човека,а от страната на годеника ми са 45!!!Направо побеснявам само като се сетя!Не че нямам повече роднини,ако реша ще станат 10пъти повече от техните,а те-ВСИЧКИТЕ искали да дойдат!Е в крайна сметка това си е нашия ден,защо само дърти трябва да има!Това е сватба все пак! :'(Не искам да се карам с хората(още от сега)ама прости не мога да се премиря с факта,че ще бъдат 2 пъти повече от нас!Та те ще завземат всичко!Дайте ми съвет момичета,моля ви! cray cray cray
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: