Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 24, 2025, 10:01:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
17
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата? (Прочетена 89193 пъти)
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
Отг: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
«
Отговор #120 -:
януари 16, 2008, 21:50:11 »
Според мен няма как да не каниш приятели/съпрузи... Представи си твоят приятел да го поканят на сватба без теб.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #121 -:
януари 16, 2008, 21:51:41 »
Mомичета, все така става - и тоя, и онзи.... Някъде из темичката имаше много добро предложение - казвате на родителите, че ресторантът е за 100 човека /примерно/ и край, за още и още няма място!
А magica1983, не мисля че е задължително да каниш съпрузите на приятелките си или по-точно не е нужно те да идват. Особено ако са на колежки, или нямаш отношения с тях. Малко преди нашата сватба бяхме канени на сватба на една колежка. Тя естествено беше поканила и мъжете ни, но ние се разбрахме да си ходим по женски и предварително уведомихме булката, че ще си бъдем по единично. В крайна сметка всяко място на сватбата е ценно. Като си спомня как ако някой се откажеше, веднага го замествах с друг
....
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #122 -:
януари 16, 2008, 21:54:15 »
Напълно съм съгласна с
Arlina
. Аз не бих отишла на сватба на която аз съм поканена, но моят приятел не е. Това е неуважение към мен. Бегло познавам приятелите/съпрузите на моите колежки, но ще ги поканя като двойки.
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
«
Отговор #123 -:
януари 16, 2008, 21:54:20 »
Цитат на: magica1983 в януари 16, 2008, 21:37:56
А ако каня приятели,задължително ли е да каня и техните съпрузи.приятели?То ще стане...
Ако връзките им са сериозни, според мен е редно да се поканят и техните приятели, а за съпрузи/съпруги е задължително. Виж ако са колеги и каниш цяла група от работа, тогава не е задължително половинките да са поканени, но тогава трябва да отправиш поканата към колектива, а не по отделно. Освен това зависи и от сватбата. Ако е в тесен кръг, тогава можете да правите повече изключения.
Ние например имаме приятели, които един ден с едно момиче, друг ден с друго, и тъй като държах да познавам гостите на сватбата си, поканихме половинките само на приятели, които имаха сериозни връзки. Никой не се обиди. Даже на някои им беше лесно, че не трябваше да търсят човек да ги придружи. Освен това имахме в предвид и кой каним - но тъй като повечето ни приятели се познават от едно или друго място, не се притеснявахме, че ще останат сами.
Активен
magica1983
Сватбар
«
Отговор #124 -:
януари 16, 2008, 22:22:48 »
Леле,момичета,направо не знам.Ами ние досега сме около 100 човека-само най-близка рода,приятели и колеги.Ако поканя и техните съпрузи/приятели...може да стигнем и до 200....
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #125 -:
януари 20, 2008, 22:20:10 »
Цитат на: didibaby в януари 16, 2008, 21:54:20
Цитат на: magica1983 в януари 16, 2008, 21:37:56
А ако каня приятели,задължително ли е да каня и техните съпрузи.приятели?То ще стане...
Ако връзките им са сериозни, според мен е редно да се поканят и техните приятели, а за съпрузи/съпруги е задължително. Виж ако са колеги и каниш цяла група от работа, тогава не е задължително половинките да са поканени, но тогава трябва да отправиш поканата към колектива, а не по отделно. Освен това зависи и от сватбата. Ако е в тесен кръг, тогава можете да правите повече изключения.
Ние например имаме приятели, които един ден с едно момиче, друг ден с друго, и тъй като държах да познавам гостите на сватбата си, поканихме половинките само на приятели, които имаха сериозни връзки. Никой не се обиди. Даже на някои им беше лесно, че не трябваше да търсят човек да ги придружи. Освен това имахме в предвид и кой каним - но тъй като повечето ни приятели се познават от едно или друго място, не се притеснявахме, че ще останат сами.
Напълно съм съгласна с написаното от didibaby. По принцип поканата важи за двама души, нямам предвид само сватба, а и парти, бизнес събитие и т.н. Не винаги е така, но в повечето случаи. По този начин дори човека да не познава другите хора на събитието поне няма да скучае защото е довел някого със себе си.
Активен
Zahira
«
Отговор #126 -:
януари 20, 2008, 22:31:27 »
А канили ли сте на сватбата си стари приятели, които в миналото са значели много за вас, но поради стечение на обстоятелствата пътищата Ви са се разделили и на този етап не поддържате почти никакви контакти?
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #127 -:
януари 20, 2008, 22:35:49 »
аз поканих една моя приятелка с която преди години бяхме неразделни,но сега се чуваме в годината най много 2 пъти
,бях много щастлива че дойде
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
Отг: Как "отсявате" кого да поканите на сва
«
Отговор #128 -:
януари 21, 2008, 14:08:25 »
Цитат на: Zahira в януари 20, 2008, 22:31:27
А канили ли сте на сватбата си стари приятели, които в миналото са значели много за вас, но поради стечение на обстоятелствата пътищата Ви са се разделили и на този етап не поддържате почти никакви контакти?
Ами аз така направих. Поканих 10-тина съученици от гимназията, които в продължение на 4 години бяха най-добрите ми приятели, но поради факта, че от 3 години уча в чужбина, бях позагубила контакт с повечето от тях. Въпреки това, те означават все още много за мен, защото повечето ми тийнейджърски спомени са свързани основно с тях и исках да присъстват на този важен ден за мен. Мисля че не сбърках и мисля, че ако ти също имаш такива хора, които много цениш, точно това е повода, който може да използваш, за да подновите контактите си. Може би и те ще се зарадват.
«
Последна редакция: януари 21, 2008, 14:29:40 от prin4ipessa
»
Активен
renka_87
Професор
Най-чакания месец Април
«
Отговор #129 -:
януари 21, 2008, 14:18:45 »
И аз така смятам да направя! @}->--В техникума имах 3-4 много близки съученички,но откакто завършихме пътищата ни се разделиха!На нова година си пожелах да ги издиря и така и стана!Но искам и друго:искам да си събера класа и да ги поканя всички поне в ритуалната и църквата(тъй като ни е малък ресторанта;ще трябват още финанси;а и ресторанта е в Шумен)Какво ще кажете за идеята ми?
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #130 -:
януари 21, 2008, 16:11:44 »
Ами аз от училище съм поканила 3 души с техните половинки, защото само с тях поддържам връзка. Вярно че се виждаме веднъж годишно, но все пак са ми свързани с много спомени и си ги обичам много
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #131 -:
януари 21, 2008, 16:14:57 »
Поканих тези, с които поддържам връзка !!!! които са към 10 души, но двама от тях бяха в чужбина и не дойдоха !!!
Активен
Natalia Borisova
«
Отговор #132 -:
януари 22, 2008, 17:19:42 »
И при мен така се получи, поканих няколко от съучиниците ми с които все още поддържаме връзка, но поради това че повечето са в чужбина (кой на студентска бригада, кой работи и не можаха да дойдат) и дойдоха само двама! Съжалявам за което, защото много исках да се видим! С някои не сме се виждали вече почти 6 години.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #133 -:
януари 29, 2008, 12:26:14 »
Аз имам приятелка от детските години, която от много време живее в Дания. Виждаме се веднъж годишно, но се обичкаме много с нея!
Тя ще дойде за сватбата! Освен това друг приятел и съученик, живеещ в Германия, ще си дойде за сватбата специално.
Милото също покани 3-ма души, живеещи един в САЩ, един в Испания, един в Италия, но те май няма да могат да дойдат.
А за отсяването- по отношение на роднините аз освен семейството си съм предвидила сестрите на майка ми и баща ми с техните деца. Другото-приятели.Общо-30 човека.
Освен това приятели на милото, както и общи приятели.
Остава несъгласието ми /което никой не взе под внимание обаче
/ да си поканим шефовете с половинките им, както и приятелски семейства на свекитата- роднините им са към 20 човека, другото...до 60 човека техни хора..няма да коментирам просто...
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #134 -:
януари 29, 2008, 13:43:22 »
И аз мисля да поканя приятели, с които съм била близка но стечение на времето и обстоятелствата малко са ни разделили, най добрите ми приятелки от детството едната е в Лондон, другата живее в Смолян, но просто ще съм супер щастлива ако дойдат, Просто това е ден който искаш да споделиш с хората, с които си се чувствал добре и щастлив.
Със сигурност ще има и хора, които не са ми супер на сърце, баща ми с неговите там разни, малко се караме на тази тема, ама ще видим до къде ще я докараме, освен това пък има хора от компанията ни които в никакъв случай не са ми любими, но те са приятели на Димитър и просто няма как, ще се събобразя.
Ще има много хора, но най важното е че тези на които държа ще са там или поне се надявам де, за това няма значение кой друг, приятелите които обичам просто трябва да са до мен.
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
17
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума