Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юли 18, 2025, 17:39:57

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?  (Прочетена 94181 пъти)

goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: януари 08, 2008, 10:02:19 »

Ренка мила, като чета отдавна форума това с поканените от свекървата хора е доста често срещан проблем. Много зависи от това, кой плаща сватбата все пак. Понеже ние с моя мъж си я плащахме аз казах категорично по 20 роднини от двете страни или общо 40 роднини и това е да си мислят кой кого ще кани. Но понеже и аз и милото нямаме много роднини, почти никакви, а и както писах най-близките роднини не дойдоха се справихме с този проблем. И пак родителите въпреки всичко си спазиха бройката като поканиха техни приятели, но нямаше естествено бабички и дядковци. А ако родителите ви си делят сватбата просто не знам как да и кажеш да не кани много роднини, при положение че тя ще ти каже аз плащам и си каня който искам. Ако е разбрана жена поговори с нея, но ако не е не си хаби нервите напразно. На самата сватба тия хора даже няма да ги забележиш, бъди сигурна, а тя като не иска да намали бройката ти си покани пък повече приятелки и приятели за да се изравниш с техните роднини и пак ще има млади хора.
Активен
renka_87
Професор
Публикации: 486

Най-чакания месец Април

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: януари 08, 2008, 10:14:13 »

Goldi благодаря ти мила!Знам,че не трябва да си хабя нервите заради нея,но просто така се получава!Яд ме е,наистина много ме е яд на нея,падна ми в очите за отрицателно време :'(В такива моменти си мисля,че някой ден ше й го върна,но после ми минава!Тя беше казала,че който искаме ще си поканим,за кръстници също!А в когато дойде времето,всичко се обърна!Беше казала също,че когато си имаме дете не държи как да се казва,но знам,че пак ще имаме проблеми!Затова от сега съм й се наканила!Тогава няма да й се размине и да се налага! diablo diablo diablo
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #92 -: януари 08, 2008, 10:17:54 »

Ренка, наистина ако тя плаща нищо не можеш да направиш.Покани колкото можеш повече млади хора и се примири.Ако съм разбрала правилно от поста ти не позволявай да ви натрапват кръсници.С това поне можеш да се бребориш.
Активен
renka_87
Професор

Най-чакания месец Април

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: януари 08, 2008, 10:22:46 »

НЕ МОГА!!!Това е някаква си тяхна традиция!От поколение на поколение,кръстниците на бащата на милото,че техните деца трябва да са!И милото нищо не може да направи и ми казва:Толкова година е съществувала тази традиция,че аз ли трябва да съм издънката!
Еееее какво мога да направя аз!Да отида при хората(дето дори не ги познавам) и да им кажа не се съгласявайте!Ами те ще кажат същото като милото cray cray cray
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: януари 08, 2008, 10:27:31 »

Ох Ренка това с кръстниците ми е позната история. Аз очаквах, че свекървата ще натрапи децата на нейните кръстници, но аз даже ни ги познавам и не се имат толкова. Обаче отиваме и аз казвам кръстници ще са ни еди кои си и тя вика трябва да попитате стария кръстник дали разрешава. И като ходихме да ги каним за сватбата даже на поканите пишеше имената на нашите си кръстници, казахме на старата кръсница, че сме си избрали нови кръсници и тя каза естесвено, че няма проблем. А милото каза на свекървата, че сме ги питали и няма проблем, не че  и при друго обстоятелство щях да и се дам, ама така мина по-безболезнено. А за името на бебе, даже на майка ми казала че не държала и оня ден на едни приятели им се роди бебе, и аз викам ако ние имаме някой ден момче ще се казва Константин, и тя както ядеше и приседна и погледна свекъра. А мъжа ми се казва Косьо и ще си кръстя ако имам син на мъжа си. И това е Ренка казваш им директно и не отстъпваш, иначе ти се качват на главата. То аз ако слушам моята свекърва да съм умряла до сега. Но аз всичко си казвам и хич не ми пука дали ще се разсърди, директно и казвам няма да се месите за да не си разваляме отношенията. Сори за отклонението от темата
Активен
mariana
Баш Майстор
**

« Отговор #95 -: януари 08, 2008, 10:28:54 »

Малее,ужас! Като чета и лошо ми става направо.Не мога да повярвам,че ги има още тези "традиции".Опъни им  се,момиче!Нали първоначално са казали,че вие ще си ги изберете!?
Говори с мъжа ти.Седнете всички на масата и кажи кое не ти харесва и няма да ти е приятно.Може пък да отстъпят.
« Последна редакция: януари 08, 2008, 10:31:18 от mariana » Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: януари 08, 2008, 10:31:39 »

Олеееее тия хора как се налагат, ей момиче не им се давай отсега. Ама и мъжа ти щом не прави нищо по въпроса и нямаш подкрепата му по тоя въпрос не знам какво можеше да направиш. Нищо е мога да те посъветвам, защото при спор моя мъж е бил винаги зад мен или не е месил като споря с майка му, нооооо при теб случая е различен и не знам какво да те посъветвам
Активен
renka_87
Професор

Най-чакания месец Април

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: януари 08, 2008, 10:35:23 »

Офффф и аз не знам какво да правя!По принцип не съм конфликтна личност и не искам да се карам с никой,но вече прекали!Ще ми съсипят сватбата!МОЯ ДЕН girl_cray3 girl_cray3 girl_cray3
Активен
mariana
Баш Майстор
**

« Отговор #98 -: януари 08, 2008, 10:41:01 »

Ми не се карай, просто им го кажи.Поне да са наясно с чувствата ти.Може да се трогнат.
Активен
renka_87
Професор

Най-чакания месец Април

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: януари 08, 2008, 10:43:18 »

Говорих,обяснявах и все едно на стената!Студенокръвна е като змия!Не я трогва нищо! :angry:Как да се разбереш с такъв човек!
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: януари 08, 2008, 11:52:53 »

Говорих,обяснявах и все едно на стената!Студенокръвна е като змия!Не я трогва нищо! angryКак да се разбереш с такъв човек!

с мъжа ми казахме и на двете семейства, че ако правим сватба ще я направим както ние си искаме, с колкото хора ние си поискаме (разбира се в рамките на нормалното). И макар и те да я плащаха нито един не се бъркаше в организацията освен да помага, винаги са ме питали да поканим ли този или онзи ! на сватбата не беше поканен нито един човек, когото не познаваме ! и не беше направено или купено нещо без да го одобрим ! случи , че свекървата и харесали свещи и ги купила и с диадемата и бижутата стана така, но винаги ми е казвала, че нещо не харесам ли няма проблеми !!! за щастие има много вкус и нямаше проблеми,  така че сватбата си е ваша и каквото искате вие това ще стане !! НО винаги двама !!! трябва да сте заедно и заедно да отстоявате мнението си !!!! smile
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: януари 08, 2008, 17:39:27 »

Ели и ние така казахме - независимо кой плаща ние ще взимаме решенията. В последствие решихме, че сами ще плащаме, за да намалим шанса да ни се месят до минимум.
При нас роднините са точно 20 човека от двете страни. Като чета вашите бройки се ужасявам. Още около 60 души приятели.
Колегите конкретно - моите са много малко, под 10 човека сме, включително родителите ми (при тях работя), но ние с милото преценихме, че ще поканим хора, с които излизаме вечер и се забавляваме. И другото е, че дръжим да са хора, които и двамата познаваме, а той моите колеги не ги познава и след сватбата едва ли ще се срещне с тях - затова решихме да не ги каним. Проблемът не е финансов, просто такава ни е концепцията за сватбата.
Родителите на милото искаха да канят и те гости на сватбата, но ние им отказахме категорично. Явно имаме късмет, защото не стана голям проблем. Кумуве пък изобщо не ми е хрумвало, че може да искат те да избират crazy
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: януари 09, 2008, 10:09:41 »

всеки си решава, виж моите колеги милото се познава с тях,  само на "здравей", но все пак се познава, а и аз съм тази фирма вече 4 години и не са малко, повече ме гледат като тяхно детенце !!:) а колкото до кумовете и родителите им познаваме и затова и тях поканихме , ! нашата сватба беше от 110 човека 15 колеги, 30 роднини, 10 колеги от страна на милото той също работи заедно с  родителите си и другите бяха приятели като всичките ги познавахме и беше голям купон, колкото повече млади толкова по-добре !!!!!! smile
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: януари 09, 2008, 12:17:33 »

Ели е права, че колкото повече млади, толкова по-добре. Така става хубавата и весела сватба, аз и милото сме на мнение, че гостите правят тържеството, а не украсата или др неща към които всички булки се стремим да са безупречни. Поканихме над 150 човека без да се ограничаваме, всички наши приятели от цялата страна, и роднините бяха до леля и чичо (вуйчо). Дойдоха 120 и си стана купон. Сърдити незнам дали е имало. Никой обаче не ни е казвал кой да каним в интерес на истината. Даже ние казвахме на свекървата ако иска приятели да покани. Майка си покани една маса дружки, които и ние познаваме и които също се веселиха много  yahoo
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: януари 09, 2008, 12:25:04 »

Ели е права, че колкото повече млади, толкова по-добре. Така става хубавата и весела сватба, аз и милото сме на мнение, че гостите правят тържеството, а не украсата или др неща към които всички булки се стремим да са безупречни. Поканихме над 150 човека без да се ограничаваме, всички наши приятели от цялата страна, и роднините бяха до леля и чичо (вуйчо). Дойдоха 120 и си стана купон. Сърдити незнам дали е имало. Никой обаче не ни е казвал кой да каним в интерес на истината. Даже ние казвахме на свекървата ако иска приятели да покани. Майка си покани една маса дружки, които и ние познаваме и които също се веселиха много  yahoo
и при нас беше точно така както при Вероника.на мен ми се трува излишно това "отсяване",ние с милото си канихме наши приятели,моите родители и те си каниха когато си пожелаеха,само на милото родителите проявяваха претенции да не е голяма сватбата,дрън дрън huhhuh.gif, накрая те поканиха май най-много хора funnytooth
наистина  е рава Вероника че гостите правят стватбата,не че украсата не е важна,но по добре весели гости,танци манци отколкото украсени маси,аз се радвам че имах и двете smile
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: