Координатор на сватбата!

<< < (68/70) > >>

djdimi:
Цитат на: KrassyAndreev в декември 20, 2013, 13:16:53

Аз мога да споделя едно мое наблюдение...

И моето наблюдение се покрива с горенаписаното от Pachoran и KrassyAndreev. В моята работа като озвучител, DJ и водещ на събития, а също така и като осветител и фотограф, така наречените "Координатори на сватбата" по-скоро са създавали напрежение в работата и координацията, отколкото да са свършили някаква полезна работа...

Nina Style:
В цял свят не отричат сватбените агенции и агента в деня на сватбата,но българина го отрича? И най-важното е че го правят хора от бранша,които са ставали свидетели на какво ли не! Няма да влизам в спорове и няма да обяснявам за какво е полезен и какво точно върши,защото явно всеки вижда само своята собствена заслуга за провеждането на едно тържество.  *THUMBS*

InLove_Girl:
Напротив Нина, разкажи на тези, които им предстои, за какво става въпрос. Нали това е идеята на този форум - не може да се гледа само от една страна. На мен ми е интересно.

Nina Style:
За координатора може много да се пише, макар че за някои хора неговата работа е нищожна и безмислена.   Ще попитам  Dj Dimi и не само него дали докато си води сватбата,ще остави  пулта и ще отиде да се разправя със сервитьорите,защо на 5 маса липсва вечеря или ще звъни на балета или фолклора да ги търси,защото закъсняват? Ще настани ли гостите или ще следи поръчките, които излизат от бара като свободна консумация?  На повечето сватби почти винаги има объркани списъци с гости или просто е пропуснато на някоя маса да се сложи някой гост като бр. или като име.  Тези списъци зависят единствено и само от младоженците, но е разбираемо защото еуфорията и притесненията са им много. Да не говорим, че младоженците звънят на координатора в самия ден на сватбата 4 /примерно / пъти за да сменят имена на гости и бр. на столовете.  Или  идват непредвидени дечица за които няма места.  Не рядко вече оператора и фотографа пушат навън и точно в този момент дж кара координатора да ги извика,защото ще се прави жартиер или хвърляне на букет. В такива случаи джу  булката ли ще изпрати да ги вика? А тези случаи изобщо не са малко.  Сватбата може и 1 година да се организира,но има неща,  които никой не може да изчисли по  3,14!!! Нашите момичета, които правят всичко това вече станаха и почти шивачки, защото доста скъсани  рокли шиха по време на  сватбата или просто режеха излишни тюлове и какво ли не.   Мога да напиша доста по темата,но мисля, че колегите много добре ме разбират  и  знаят за какво говоря.  Не бива да омаловажавате  труда на другите, защото сватбата не е само дж, видео и фото!  Никой от тях няма да си остави камерата,апарата и да тръгне да се оправя с непредвидените ситуации.  И ако някой ми каже, че всички сватби минават по вода и не са присъствали на такива в които има точно такива изненади, то тогава ще му кажа, че не е бил на достатъчно сватби!!!  И на най-добре организираните сватби  винаги е добре да има някой,който да посрещне всеки проблем и да знае как да го реши.   От моята практика, ще кажа че толкова добре обучени хора се броят на пръсти и аз лично имам честта да познавам двама от тях. Това да имаш агенция не те прави добър координатор! Аз имам агенция,но това не ме прави координатор на сватбата.  За това си има хора,които се занимават единствено и само с това.  Хора, които могат да реагират във всяка една ситуация без булката и младоженика  да изпадат в истерия или гостите да разбират,че нещо не е наред.  Тези хора са по 12-14 часа на крак и не мисля,че заслужават  такова пренебрежение!  *THUMBS*

Pachoran:
 От горе изложеното трябва ли да направим следния извод : координаторът е лекарство за лошо направен избор от страна на младоженците по отношение на подизпълнителите ? Не са ли виновни самите младоженци за така създалата се ситуация и до каква степен ще е полезен координаторът при така създалата се ситуация ? Никой не отрича необходимостта от координатор на сватбата, но практиката показва, че той ПРЕЧИ на подизпълнителите в резултат на липсата на опит и невежество. Най-често за координатор се поставя младо момиче с приятна външност, без опит, но с високо самочувствие. То дублира ролята на главния келнер и управителя, бармана, ДЖ и прочие. И от хостеса се превръща в координатор с най-често смешно поведение. Да, с две ръце съм за координатора, но координатор с опит, а не хостеса.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница