Координатор на сватбата!
Nina Style:
Цитат на: Deliysky в декември 14, 2013, 21:16:35
Точно затова мисля, че трябва да има такава тема. Аз имам доста да напиша. Мога да почна с някои по грубички неща. Например - гр. Хасково, клиент от чужбина, харесва най-скъпия фотограф от листата на агентката. Агенцията го "Ангажира". Клиента не познава фотографа. Сватбата се снима от човек който се представя за лицето Х. По една случайност Клиента и Фотографа се запознават след време на нашето черноморие. "Ангажирания фотограф" , ако правилно ме разбрахте. И научава, че е снимал преди 3 месеца някаква сватба, на която не е бил изобщо. За едни супер пари. Дали разбрахте?
Това не е нормално. А тази агенция не среща ли клиентите с хората,които ще работят на тяхното тържество? Тези клиенти не получават ли информация за сайт,координати на въпросния фотограф или друг подизпълнител? :( В тази ситуация и клиента ми е много странен,защото никой не си избира професионалистите само по-каталог. Правят се срещи и се предоставя информация на клиента за всеки професионалист повече от това да им се покаже един албум със снимки. *THUMBS* Всеки си има някакъв начин на работа и ние не сме хората, които да ги съдим, но от такива издънки след това страдат всички агенции. Не разбирам, какво печели агенцията от това да прати друг фотограф? Не може да изпратиш човек с минимални способности на космическа цена. След сватбата най-малкото агенцията трябва да затваря и да си ходи. Все пак тези клиенти са гледали някакви снимки на високо ниво,а след това получават нещо което не струва или няма нищо общо с портфолиото от първите срещи. :(
InLove_Girl:
Nina Style има много такива агенции, които след като са наети и им е оказано доверие, правят каквото си поискат и доста често очакванията се разминават с резултата. За едно съм съгласна с Pachoran - не стига само да имаш добър вкус и желание, за да отвориш агенция. За съжаление, обаче, реалността е такава. Мога да говоря за Бургас - има няколко големи агенции, които може би се справят добре /аз не съм съвсем съгласна/, но освен тях почти всеки голям цветарски магазин, магазинче за ръчно изработени подаръци и магазин за булчински рокли, предлага украси, услуги, покани и т.н., това нормално ли е??
Не си боядисвам сама, не си мия колата сама, не си сменям гумите сама, но сватбената украса и организация си я направих сама и съм доволна, както и гостите ми. Ресторанта помоли да им оставя част от украсата си, за коледните празници, нямах никакви издънки с профитата, всичко мина идеално - извода е, че можеш и сам, стига да имаш време и желание. НО това , че се справих сама, не означава, че сега мога да сложа табела - Сватбен агент, както доста от "агентите" правят. Затова смятам, че именно неуспехите на такива агенти трябва да се споделят, за да обръщат хората внимание и тези фирми да изпадат от пазара. Форума е за споделяне на инфо и е хубаво бъдешите младоженци да могат да виждат и "за" и "против" - не може само положителните неща да се чуват и да се лобира за хора, които също имат своите издънки.
Nina Style:
InLove_Girl не само в Бургас, но и в цялата страна положението е такова. Аз съм съгласна с целия пост на Пачоран от първата дума до последната. Аз също съм човек,който ползва на 100% всякакви услуги, защото не искам да опирам до съседа и да се моля на познати за каквото и да било. Има си фирми за всичко. Друг е въпроса че манталитета като цяла в България е такъв, че аз мога и знам всичко. А въпроса на какъв професионалист ще попаднеш е още по-сложен. *THUMBS* В Пловдив всяка година отварят нови агенции и тази година ми се наложи да работя с една от тях. Бивша булка сътворила своята сватба и вече е на пазара като професионалист. Няма да навлизам в подробности, но младоженците които я бяха наели не си знаеха нито фотографа нито оператора и до последния ден я издирваха за да си видят точния цвят на панделките. Срещи проведени на кафето и какво ли още не. Истината е че самите клиенти не си правят труда да се срещнат с няколко агенции и тогава да решават какво да правят. Да не говорим, че най-евтината оферта за повечето клиенти е най-добрата. Всеки път съм изумена от това, че единственото което ги интересува е просто цена и нищо повече. *THUMBS*
InLove_Girl:
Искам единствено да помоля профитата : Не слагайте всички младоженци под общ знаменател. Знам, че се срещате с много двойки и имате поглед, и сигурно сте прави до голяма степен, но пък аз познавам доста двойки, който скоро са минали по тоя път или сега са на него... и не е точно, както го описвате. Последните години младоженците все повече се интересуват от това, което ще се случи на сватбеният им ден - избират, обмислят и т.н. За моята сватба, която беше на 08.12.2012 , запазих ресторант на 15.01.12, ходих на 2 сватбени изложения и се срещнах с всички възможни агенции и агенцийки, фото, видео и DJ и така направих избора за себе си. Повечето бургаски булки, с които се запознах и на живо постъпваха по същия начин. Недейте да обръщате всичко към парите, защото понякога дори, когато си си платил за всичко скъпо и прескъпо - профитата се дънят.
П.С. Бъдете обективни - сами признавате, че има агенти, които не стават, но въпреки това клиентите са виновните...Нима не сте подбирали услуги, за които сте си мислили, че избирате най-качественото, а след това сте оставали разочаровани, или винаги сте избирали най-хубавото и доброто???
Nina Style:
InLove_Girl В никакъв случаи не поставям всички под един знаменател. Права си, че повечето са доста информирани и аз лично съм много щастлива,когато дойдат при нас и имат поглед върху нещата. Тогава и за нас е много по-лесно! *THUMBS* Но повярвай ми голям процент все още не си правят труда да се срещнат и да разговарят с поне двама трима професионалиста. Учудващо е защото живеем в свят на развити технологии и ако нямаш време за нищо то поне ще намериш такова за да се поровиш в нета и да се поинтересуваш. И аз останах без зъболек,но след два дни четене и търсене на мнения си намерих добър специалист. *THUMBS* Честно казано, като се замисли човек съвсем не знае вече на какво да вярва. Наясно съм, че и нета е една голяма измама, но какво друго ни остава? Затова аз винаги разчитам на лична среща и малко или много на интуицията си. А най-добре е когато някой доволен ме изпрати при изпробвани вече професионалисти. *THUMBS* Това е най печалившата схема. :)
Навигация
[0] Списък на темите