Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 00:58:59

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Ще приготвяте ли домашна храна или предпочитате да купувате?
Ще я приготвям
Ще купя, ако се наложи
Нямам време да я приготвям сама
Ще комбинирам домашна и готова
Само ще я купувам
Още не знам

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: рецепти за бебета и малки деца  (Прочетена 184285 пъти)
 
Поли
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 464



Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: февруари 10, 2012, 16:11:44 »

Да, може и с брашно да го направиш;) Правила съм подобно кремче и с брашното от елда, със сиренце-харесва се, така че може да пробваш и дано и допадне на Ели smile
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: февруари 10, 2012, 16:15:09 »

Да, дано й допадне! Ще опитам с различните брашна smile
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 916



Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: февруари 11, 2012, 00:05:58 »

И аз скоро ще пробвам соленките  good

Толкова много рецепти и все хубави и всичките искам да ги пробвам, ама.... диването пак не яде  pardon Тоест яде, но в минимални количества. Днес, обаче, явно много и хареса крем-супата от тиква, защото си хапна сравнително добре от нея. Направих я по рецептата на Ина, но вместо лук, сложих праз, а вместо сметана малко масло, добавих и магданоз, целина, както и парченце от скилидка чесън. Отгоре натроших жълтък и препекох малко хлебче, за да си го гризка сама  smile


* IMG_1146.jpg (69.32 KB, 960x639 - видяно 307 пъти.)
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: февруари 11, 2012, 13:23:49 »

Бени,супата изглежда супер! give_rose

Поли,определено ще пробвам соленките.
Това кремче,което показваш,не е ли нещо като каша?
Не успях да намеря киноа,но ще продължа търсенето.

Моето шило не харесва нищо намазано на филия,освен масло.Яде отделно само хляб,отделно авокадото с мляко,извара или каквото друго бихте намазали.
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 665



Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: февруари 11, 2012, 15:17:36 »

 Offtopic хахахаха Диде и у нас е същата тази картинка. Филийката се изтупва и така се изяжда по отделно.

Бени супата изглежда супер!

Краси оформлението на зеленчуците с просо е велико. Досега просо не е яла малката, но тези дни ще намеря, че кус куса не и е любим.

Булгур мога ли да давам?
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: февруари 11, 2012, 20:10:37 »

Ели много обича просо, Априлка smile Яде поне 2 пъти седмично. Засега каши за закуска, но мисля и в манджи да започна да слагам. Дано й хареса на малката госпожица. Много е полезно good
Активен
krasart
Ентусиаст
**
Публикации: 53



« Отговор #141 -: февруари 11, 2012, 23:17:53 »

alben4ik чак и на мен ми се дояде от супата smile

aprilka  за булгура незнам инфо, иначе аз проядох покрай мъника просо ама много ми хареса, и се готви много бързо. Ето една импровизация , дето се омете за нула време:

Пиле с просо и сметана в гювече
- 30 грама сварено пилешко месо, 2 с.л. просо, 2 с.л. готварска сметана, 1 ч.л. настърган на ситно лук, 1/2 ч.л. масло, щипка сух риган- в гювече смесвам нарязаното на ситно пиле, сметаната, маслото, ригана. Почиствам и измивам просото и оставям да заври във вода, хвърлям водата и слагам просото в гювечето, доливам 200 мл.топла вода, похлупвам и пека на умерена фурна докато просото попие водата и остане съвсем малко от нея, колкото да не е сухо. Хапва се топло!

Кликни за да увеличиш
« Последна редакция: февруари 11, 2012, 23:19:31 от krasart » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #142 -: февруари 12, 2012, 00:49:35 »

Ауу, това е супер рецепта, дори и за нас. Непременно ще я пробвам  good
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: февруари 13, 2012, 16:43:41 »

Днес направих крем супа от тиква. Моята модификация имаше за цел да включи и киселото мляко, което в чист вид недолюбваме. Та, вместо сметана, аз сложих извара и 2-3 с.лъж кисело мляко, за да се поразреди малко. Добавих целина и магданоз. Много се хареса на Ели. Дори замразих една порция за след няколко дни good


* krem supa ot tikva.jpg (42.71 KB, 448x336 - видяно 350 пъти.)
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #144 -: февруари 22, 2012, 13:37:53 »

Мамчета, искам да ви споделя една рецепта,която сътворих вчера и Софи с кеф си изиаде всичко. Такова чудо от много време не бях виждала. Име си име и съм готвила око

1.задуших полувин скилидка чесън,1стрък пресен лук (само бялата част,без перата) и настърган морков.
2. като се позадушиха горните, прибавих 2 супени лъжици леща (оранжевата,белена) пак задуших за няколко секунди.
3.След това добавих полувин тиквичка на кубчета,картоф на кубчета и 2 зрънца бахар.
4.Оставих да ври докато лешата и картофа са напълно сварени и добавих магданоз.
първия ден я яде като супа с начупено сухарче и жълтък на другия ден като манджичка с месо,което добавих отделно, от замръзените.
Дано и на вашите мъници се хареса  good.

Мисля че веднъж съм правила нещо подобно, но със сладък картоф,тиква и пиле. Яде го,но не с охота,както сега.

Редактирам си поста  Girl_hide,намерих я въпросната рецепта от сайта на Organix е,ако има нужда ще я преведа.
 
http://www.organix.com/recipes/open_recipe/54839
« Последна редакция: февруари 22, 2012, 13:47:16 от prety » Активен
krasart
Ентусиаст
**
Публикации: 53



« Отговор #145 -: февруари 22, 2012, 23:27:04 »

prety добре звучи, като започна да давам чесън ще я пробвам че при нас лещата не е много долюбена.

Аз станах фен на просото и набързо да ви напиша вечерята ни днес (за има няма 15 мин сготвих  smile )

Салата с домати и просо- 1 малък домат без ципата нарязан на ситно, 2 с.л. сварено просо (като заври му сменям водата с нова, топла и когато се свари му изливам водата и го заливам със студена за няколко секунди, така просото не се слепва и салатата е студена), 30 гр. обезсолено натрошено сирене, 2 листа пресен магданоз на ситно, 1ч.л. зехтин

За мен сиренето беше солено+ оцет и чесън  cook
« Последна редакция: февруари 22, 2012, 23:33:22 от krasart » Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: февруари 26, 2012, 20:53:15 »

Давам идея за една салатка,която повечето от вас сигурно знаят-аз я бях забравила:
настъргани ябълка,морков и цвекло.Дара много я хареса и в този вид,и като добавка към зърнена каша.

Offtopic хахахаха Диде и у нас е същата тази картинка. Филийката се изтупва и така се изяжда по отделно.
Намерих вариянт,в който филийката се яде-смесени жълтък(яйце) и сирене,изпечени върху филийката. good

Купих просо и започвам да изпробвам на Краси рецептите  smile
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 916



Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: февруари 27, 2012, 23:39:28 »

Даа, за ябълка, морков и цвекло не се бях сещала, със сигурност ще го пробвам, мисля, че ще се хареса  good good

Днес пак имах успех в яденето с една крем-супа  Bravo Много се зарадвах, защото напоследък яденето на готвена храна пак е сведено до много малки количества. Крем-супите, обаче, явно и се харесват много.

Днес супичката беше от сладък картоф, броколи, лук, мноооого магданоз, мъничко зехтин. След като пасирах нарязах моцарела на дребни кубчеца и украсих отгоре, от топлината на супичката те се разтопиха лекичко, ммммм...... Вкусно стана и се радвам, че не си го ядох сама  smile /поне този път, де/


* IMG_1409.jpg (70.37 KB, 800x618 - видяно 325 пъти.)
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 665



Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: март 14, 2012, 12:53:04 »

Краси, изчерпах ти рецептите с просото  pardon ,нови няма ли?! Всичко се харесва на малката ми ламичка.
Пуканките с това същото просо ли се правят? Това, което имам аз е обелено и не съм сигурна че ще пука.

Аз пробвам разни хапки на Изи за РД и попаднах на тези палачинки от тиквички. Снощи ги пробвахме и цялото семейство ги одобри  smile

3 броя средно големи тиквички
3 яйца
250 мл. прясно мляко (1ч.ч.)
150 гр. брашно (1 ч.ч.)
щипка сол (аз още не ползвам)
риган
пресен копър
пресен магданоз

Настъргваме тиквичките на едрата страна на реднето, изстискваме с ръце сока и ги оставяме настрана.

В отделна купа разбъркваме яйцата с млякото и солта, постепенно прибавяме брашното. Накрая слагаме постепенно настърганите тиквички и подправяме.

В нагорещен и намаслен тиган слагаме по един черпак от сместа и пържим като обикновени палачинки.

Ако сместта ви се получи твърде гъста и не се разнася добре по дъното на тигана добавете още малко прясно мляко, но внимавайте да не прекалите, иначе стават лигави.

Като станат палачинките, ги намазах с извара и авокадо, извара и сирене крема . Навих и нарязах като суши. Плънката може да е всякаква.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 813


Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: март 17, 2012, 18:05:21 »

Видях много хубави рецепти и тези с просото много ме заинтригуваха ама да попитам от къде купувате просото и как изглежда че аз си спомням преди много години как съм взимала просо за папагалите но едва ли е такова. И една рецептичка от мен за следобедна закуска - тутманик
4 яйца
половин кофичка кисело мляко
половин лъжичка сода
половин кафяна чаша олио
250 грама сирене
брашно - около 1 чаша
и масло за поръсване
Сиренето се натрошава и се слагат яйцата и се разбърква. В киселото мляко се изсипва содата и се прибавят към сиренето и яйцата. Прибавя се и олиото и след това брашното. Трябва да стане средногъста каша. Изсипва се в предварително намазана с мазнина тавичка и отгоре се слага масълце. Слага се във фурната и тогава се включва и се пече на около 200 градуса за около 20 мин. С Раличка много го ядем гарнирано с яйрян.
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines