Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 22:50:53

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 50   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част  (Прочетена 249474 пъти)

pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #585 -: април 08, 2016, 09:20:01 »

Как +1, вече съм +8-9 (зависи дали е било ден с козунак lol )

Не знам за вас, ама козунаците са ми голяма слабост и всяка година по Великден напълнявам. Вчера мама ми вика - "сега поне може да си ядеш колкото искаш, защото няма да ти личи" lol
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610

« Отговор #586 -: април 08, 2016, 09:35:00 »

И аз обичам козунаци.При нас има една фурна и ги правят мноого хубави.

Панде, ще се върна да видя в 20 седмица колко си била.
Ако остана 8-9 кг в 9-я месец ще се радвам.

Фери, аз и с двамата не съм качвала много.
, но с младежа от 6-9 месец скочиха изведнъж на 10.
Така че има време, аз тепърва започвам да трупам.
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #587 -: април 08, 2016, 09:53:06 »

Фери, и аз се доверявам на интуицията си винаги. Досега не ме е подвеждала. Wink

Ммм и аз много обичам козунаци. Мама ги прави много хубави. Наскоро я накарах и ми замеси един. Хич не му се разсърдих...особено да си го хапвам с кисело мляко. pardon

За килограмите - не съм сигурна на колко стартирах, ама сега съм някъде около + 6, 7 отгоре. Според мен са си доста, особено като знам, че накрая най-много се качват. huhhuh.gif На консултация съм тази седмица и ще видя колко ще ме изкарат, но като знам, че досега все с ботушите ме теглиха, а сега като ида с пантофките ще съм по-малко от преди сигурно.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #588 -: април 08, 2016, 09:56:08 »

ъм ..ок 20сед съм била +0.
Аз до началото на 9ти месец бях +5, и сега взех да качвам по кило на седмица. Ама то само козунаци и шоколади са ми в главата.
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610

« Отговор #589 -: април 08, 2016, 10:02:30 »

ъм ..ок 20сед съм била +0.
Аз до началото на 9ти месец бях +5, и сега взех да качвам по кило на седмица. Ама то само козунаци и шоколади са ми в главата.

Така де, за това говоря.Мълчи си за кг и не споменавай вълшебната дума....шок......д
Налитам като бик на червено.

Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #590 -: април 08, 2016, 10:46:18 »

Значи, въртим, сучем пак до пуста суета стигаме  Girl_hide
Миме, и аз съм толкова, и на мен ми се струват много, въпреки, че само коремът ми стърчи...обувам си всички стари дънки/панталони без проблем и без да мога да ги закопчая де smile
Нямахте си друга работа и от бебешките теми ме зарибихте да ровя в продавалник...тц тц тц сърбят ме ръцете, ма все си викам, че е още рано да пазарувам за госпожицата  blush

Панди, знам, че до скоро беше само +5, затова те сложих редом до Марта  blum
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #591 -: април 08, 2016, 11:06:47 »

Фери, и на мен само коремът ми стърчи, та се чудя къде са тия килограми. blush Иначе онзи ден си влязох в дънките, даже ги закопчах, но ме е страх да си ходя с тях, за да не притискам бебока.. А толкова искам дънки. 
И мен отдавна ме сърбят ръцете да пазарувам. Особено като гледам и бебешките теми как се пълнят със сладурски дрешки.
Ти кога мислиш да започваш пазаруването? Аз мисля от другия месец вече...
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #592 -: април 08, 2016, 11:12:25 »

Според мен щом имате желание, нищо не пречи да си пазарувате още сега.
После ще ви стане, тежко, топло и т.н smile
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #593 -: април 08, 2016, 11:42:54 »

Миме, не са ти много килата. Ако караш така, ще си +12-15 на финала, което е супер. Аз пък последните 3 месеца сумарно да съм качила 1-2 кг. Най- много се качва 5-6 или към 7 месец. Тогава стават и доста бели с високо кръвно, гестационен диабет и тн.
Кръвта на бременната става с 2/3 повече. Сметни го само това за какво чудо иде реч. Това са и води, плаценти... Накрая тежи това, че сърцето изпомпва огромно количество кръв. И все е жега!!! После след раждането, за да изхвърлиш  всичката вода, е едно потене!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #594 -: април 08, 2016, 12:01:53 »

Аз да ви кажа, не бързайте с дрешките. На мен все ми се купуваха, защото си мислех, че няма кой да ми даде, а видяхте за какво става дума. Така, че съветът ми е да си взимате някоя, ако много ви е на сърце, но да не бързате с голямото пазаруване.
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #595 -: април 08, 2016, 12:10:37 »

Не е гаранция, че накрая ще качите много. Аз от средата на 8ми месец до сега съм качила под килограм, за сметка на това бебето си наддава по график.
В момента имам чувството, че съм ходещ балон с вода. Крайниците ми са отекли, но поне е равномерно и просто изглеждам като много напълняла в краката и ръцете. Надявам се след раждането да се отводня малко, защото вече не издържам психически да се гледам. smile

За пазаруването- ако има кой да ви даде-ок. Но не разчитайте само на това, понеже хората обещават, а не винаги после си спазват обещанията. Аз чаках от братовчедка ми някакви работи, уж щеше да ми дава разни нагревателчета, стерилизатор и т.н, накрая си ги купих. Предпочитам да не се моля на тоя и оня, после ако нещо се скапе,да трябва да го възстановявам. Аз си следях намаленията на продуктите,които ме интересуват и си пазарувах полека.
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #596 -: април 08, 2016, 12:32:01 »

Излязоха ми резултатите от втората проба на урината - отрицателни са.  smile Отдъхнах си, явно първите са били замърсени.
Така се бях наплашила и с този Малофер за хемоглобина, че ще е отвратителен на вкус, но се оказа, че не е така.

Желание за пазаруване имам голямо, но си викам поне в 7-ия месец да вляза.  smile На мен никой не ми е обещавал нищо. Всичките ни приятели са с момичета, така че, хич не разчитам на никой. Това за дрешките, а иначе за друго...не се сещам някой да ми е обещавал. Е, освен една приятелка ще ми давала ваничка и гърне.  nea

Мислех си, че сега, когато бебоците качват най-много и с мен ще се случи същото, ама явно това не е някаква закономерност. Значи имам шанс.  pardon
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #597 -: април 08, 2016, 18:49:00 »

Хей момичета, колко много сте изписали!
Прекрасни снимки сте показали!
Честито на всички за хубавите новини и кураж на всички, които имат грижи  give_rose

Първата тема е Как протича раждането

Правя уточнение, че тази инфо е от преди повече от месец и може нещо да не съм доразбрала/записала/запомнила правилно, моля да ме поправяте/допълвате ако напиша някоя велика простотия  blum
Няколко думи от мен:
* може първо да изтекат водите, а после да започнат контракциите, но може и да е обратно;
* не съм чувала при естествено протекло раждане, родилката да се превежда в реанимация.2 часа се лежи на магарето в родилна зала;
От моя опит с първото раждане, нямах постоянно наблюдение. Преди да родя не ме притесняваха, след като родих ме оставиха да си почивам.
Новост за мен беше, че караха родилките да напъват в предродилна.А аз си мислех, че се напъва чак на магарето.

Видях, че коментирате клизмата. Мисля, че в нито една частна болница вече не се практикува, както и в много държавни. Заедно с бръсненето се считат за накърняващи достойнството на родилката, а в същото време ненужни процедури. Разбира се, който иска може да се погрижи за това предварително удома.

Да ви се похваля с първите осезаеми ритници. Бях забравила колко е хубаво danceg
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #598 -: април 08, 2016, 22:29:50 »

Да, щях и аз да се включвам по вьпроса за клизмата. Подсети ме.

Тук се смята за излишна, защото както поясниха в курсовете за подготвка за раждането, от една страна, когато дойде момента, преди още да почне самото раждане, организмьт си отделя хормони и стомахьт сам си се изпразва - в смисьл по-разхлабен си от обикновено и си отиваш на тоалетна.  А от друга страна, в момента на раждането, главата на бебето като минава, тя изпьлва цялото пространство и притиска ануса, като го затваря.

Е, случват се и инциденти, но акушерките били свикнали и вьобще и не обрьщали внимание на това, било си част от системата, поясниха те  blush pardon

Диде, завиждам ти за ритниците !!! Наистина е много хубаво  heart heart heart
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #599 -: април 08, 2016, 22:55:21 »

Диде, аз раждах Ели в частна болница и ми направиха клизма. Честно казано, макар да е малко неловко (не толкова обаче, колкото се бях настроила предварително), предпочитам пак да ми направят, отколкото да понеса срама от ....докато напъвам. Защото има и такива случаи. Не че не е човещинка и докторите ще ме помнят, но лично аз бих предпочела клизма пред изхождане по време на напъните.

Днес бях на преглед. Шийката е центрирана, което означавало, че е подготвена. Имам и малко разкритие вече, макар да не е толкова колкото бих искала pardon Дали сме време на Ани до 13 април, когато док заминава за седмица в чужбина. Искам да е тук, когато почна да раждам. Не че ще седи до мен човекът, ама друго си е, по-спокойно ще ми е.

Няма новости покрай мен, просто вече чакам...
Активен
Страници: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 50   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: