Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 16:06:29

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220464 пъти)
 
Christy
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 758



Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: юни 19, 2012, 08:22:46 »

Ще мисля нещо, защото и двамата не ядем манджи, никакви почти, и свинско със картофи, зеле и т.н. отпада. Това месо ще ме довърши, трябваше ми мъж вегетарианец lol
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: юни 19, 2012, 08:24:08 »

Направи свински руладини или със сос от сирена или паржоли по аржентински.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003



« Отговор #422 -: юни 19, 2012, 08:26:40 »

Момичета, дайте идея за нещо експресно за вечеря, подходящо за посрещане на всеядни гости. Ще посрещаме приятели в четвъртък, някъде към 7, а аз ще се прибера сигурно 30 минути преди тях.

Т.е. трябва ми нещо, което да се приготви примерно предната вечер и само да се метне във фурната за бързо, гарнитурата ще е салата. Всякакви хитрини за бързо готвене са добре дошли, в плик , фолио и каквото знаете.

Благодаря smile
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: юни 19, 2012, 09:34:56 »

Гювечета.Могат или да са ти полуготови и да ги дозапечеш, или да ги направиш докато пиете ракията, стават бързо smile
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #424 -: юни 19, 2012, 11:03:37 »

Овчарски пай-тип гювече. Аз го правш на всеки поотделно, отгоре карт.пюре го правя със шприц като розички и ръся кашкавал. Всичко е предварително готово, иска време  да се разтопи кашкавала във фурната. Ако нямаш съдове за всеки, може един голям.
Ест. вътре слагаш каквото искаш, аз добавям гъби, царевица и кис.краставички съм слагала, един път и боб /имитирах Чили кон карне /

http://piknik13.wordpress.com/2009/11/09/%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%B9-%D1%81-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE/
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #425 -: юни 19, 2012, 11:23:27 »

1. Готова лазаня от Лидл (1кг. - 7-8лв.), запича се за 20 минути и е много вкусна.
2. Готови пици (аз пак ги взимам от Лидл, че там са по-хубави от другите готови), настъргвам им допълнително кашкавал и им слагам още малко доматено пюре, запичат се за нула време и са прилични.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: юни 19, 2012, 11:39:50 »

Руло от тиквички, идеално предястие, прави се преден ден сервира се студено, а и е лесно за изпълнение.

Пресни картофи на фурна с копър и чесън.Риба, всякакъв вид риба, дали във фолио, дали на скара, дали на фурна, все става бързо и лесно.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 967


dream on....


Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: юни 19, 2012, 11:41:52 »

Мда ,само че аз бих  предложила  мръвки.Предпочитам  в  плик,заедно с  картофи,морковче,лук,каквото има ,слагам малко малки  тайни и  бум във  фурната.След  40 -50 мин  е  ок
Активен
ПРИНЦЕСКА
Любопитен
*
Публикации: 41



« Отговор #428 -: юни 19, 2012, 11:57:26 »

Госпожи, като ви гледам менюто и усещам как качвам килограми  laugh пица, хляб, пържено :Д
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: юни 19, 2012, 11:59:10 »

Пилешки пържолки със сиренца и задушени зеленчуци.Разни студени салатки от предната вечер и едни бързи рулца за предястие и си готова.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: юни 19, 2012, 12:00:11 »

Госпожи, като ви гледам менюто и усещам как качвам килограми  laugh пица, хляб, пържено :Д
Най лесно е само да ги гледаш така няма да качиш хич.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003



« Отговор #431 -: юни 19, 2012, 12:20:50 »

Леле, без вас не знам какво ще правя. Менюто за седмицата е ясно smile

Гювечетата са страхотна идея, но вкъщи имам само 4, гостите ще ядат ние ще се облизваме smile Кои са ви любими, аз харесвам със сиренце и домат?

Рибката в плик е приложима от към време и способности идея , може да се приготви с лимона и подправките да се маринова в плика през деня и само после във фурната smile Вие какви подправки слагате - аз само лимон и черен пипер?

Може ли малко разяснение за пържолите със сиренца и за рулцата, че ми стана интересно.

Овчарски пай ще направя задължително като сме сами и рецептата за мръвките със зеленчуци, защото до сега не съм и не знам какъв ще е резултата smile Руло от тикивички също не знам как....

Почувствах се като начинаеща в кухнята, вие имате толкова неизпробвани рецепти  blush  yahoo

Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: юни 19, 2012, 12:28:39 »

Рулото от тиквички е страшно елементарно, но много вкусно.То е на една наша съфорумка smile

2 тиквички средноголеми
120 мл прясно мляко
2 яйца
1 ч.ч брашно
1 ч.л. сода
сол, черен пипер.

Рендосваш тиквичките, прибавяш яйцата, млякото, брашното, подправките и содата, бъркаш, става кашеста субстанция.На дъното на тава постилаш хартия за печене и я намазваш с олио.Изливаш сместа, трябва да е не по-дебела от 1 см.Слагаш в предварително загрята фурна и печеш докато се зачерви.Докато се пече правиш смес от цедено кисело мляко, есън и копър и оставяш да поеме.
Изкарваш от фурната и слагаш върху влажна кърпа.Мажеш с цеденото кисело мляко и навиваш.

Рибата аз я правя във фолио, пъстърва, скумрия много ги обичам във фолио.Слагам вътре малко лимон, майорана, може малко риган и чесън, отвън намазвам фолиото със масло, за да не залепне кожата на рибата по него.Пека във фурната, става мозък.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: юни 19, 2012, 12:30:03 »

Последно правих пъстърва по следната рецепта. В една голяма купа сложих рибата, подправки за риба (идея си нямам какво съдържат), черен пипер, лимон(като го запазих и после го слагам в рибата и много добре се "сварява" и после го ползваме за допълнително овкусяване), морска сол и зехтин. Слагам го за 20 мин в хладилника, хубаво е 10 часа да седи, но често имам не повече от 20-30 мин. След това прехвърлям в тавичка и пека, докато гостите похапват салата. 
Гювечета освен стандартните с много лук и сирене, обичам и едни с шунка/сварени картофи/лук/сметана,кашкавал и сирене. Рядко ги правя защото освен калорични, отнемат и повече време, но са много вкусни.
« Последна редакция: юни 19, 2012, 12:33:38 от miss™ » Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 758



Моят сватбен албум

« Отговор #434 -: юни 19, 2012, 12:45:36 »

За нещо бързо съм или за картофени кюфтета с риба тон (много вкусни по между другото), предполагам няма проблем да свариш картофите предната вечер и после набързо да ги направиш и изпържиш (ние ги печем, ама защото гледаме да е по-здравословно). Може да мариноваш пържоли, всъщност има и готови такива (например на Джиев пилешките са адски вкусни). Аз също бих направила и паста -  с някакъв сос, обикновено стават доста бързо. Обаче там мъжът ми е компетентен, някакви невероятни пасти прави и то си ги измисля - но сме яли със сметана, песто, скариди, сос болонезе, пикантни някакви, какви ли не може да измислиш. Вариш за 10-тина минути правиш бърз сос в тигана и слагаш пастат в тигана при соса, бъркаш хубаво и така го оставяш на котлона към 5 минутки и сервираш. Иначе може някакви полуфабрикати - крокети, лазаня...
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines