Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 18:56:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220561 пъти)
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #420 -:
юни 19, 2012, 08:22:46 »
Ще мисля нещо, защото и двамата не ядем манджи, никакви почти, и свинско със картофи, зеле и т.н. отпада. Това месо ще ме довърши, трябваше ми мъж вегетарианец
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #421 -:
юни 19, 2012, 08:24:08 »
Направи свински руладини или със сос от сирена или паржоли по аржентински.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #422 -:
юни 19, 2012, 08:26:40 »
Момичета, дайте идея за нещо експресно за вечеря, подходящо за посрещане на всеядни гости. Ще посрещаме приятели в четвъртък, някъде към 7, а аз ще се прибера сигурно 30 минути преди тях.
Т.е. трябва ми нещо, което да се приготви примерно предната вечер и само да се метне във фурната за бързо, гарнитурата ще е салата. Всякакви хитрини за бързо готвене са добре дошли, в плик , фолио и каквото знаете.
Благодаря
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #423 -:
юни 19, 2012, 09:34:56 »
Гювечета.Могат или да са ти полуготови и да ги дозапечеш, или да ги направиш докато пиете ракията, стават бързо
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #424 -:
юни 19, 2012, 11:03:37 »
Овчарски пай-тип гювече. Аз го правш на всеки поотделно, отгоре карт.пюре го правя със шприц като розички и ръся кашкавал. Всичко е предварително готово, иска време да се разтопи кашкавала във фурната. Ако нямаш съдове за всеки, може един голям.
Ест. вътре слагаш каквото искаш, аз добавям гъби, царевица и кис.краставички съм слагала, един път и боб /имитирах Чили кон карне /
http://piknik13.wordpress.com/2009/11/09/%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%B9-%D1%81-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE/
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #425 -:
юни 19, 2012, 11:23:27 »
1. Готова лазаня от Лидл (1кг. - 7-8лв.), запича се за 20 минути и е много вкусна.
2. Готови пици (аз пак ги взимам от Лидл, че там са по-хубави от другите готови), настъргвам им допълнително кашкавал и им слагам още малко доматено пюре, запичат се за нула време и са прилични.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #426 -:
юни 19, 2012, 11:39:50 »
Руло от тиквички, идеално предястие, прави се преден ден сервира се студено, а и е лесно за изпълнение.
Пресни картофи на фурна с копър и чесън.Риба, всякакъв вид риба, дали във фолио, дали на скара, дали на фурна, все става бързо и лесно.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #427 -:
юни 19, 2012, 11:41:52 »
Мда ,само че аз бих предложила мръвки.Предпочитам в плик,заедно с картофи,морковче,лук,каквото има ,слагам малко малки тайни и бум във фурната.След 40 -50 мин е ок
Активен
ПРИНЦЕСКА
Любопитен
Публикации: 41
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #428 -:
юни 19, 2012, 11:57:26 »
Госпожи, като ви гледам менюто и усещам как качвам килограми
пица, хляб, пържено :Д
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #429 -:
юни 19, 2012, 11:59:10 »
Пилешки пържолки със сиренца и задушени зеленчуци.Разни студени салатки от предната вечер и едни бързи рулца за предястие и си готова.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #430 -:
юни 19, 2012, 12:00:11 »
Цитат на: ПРИНЦЕСКА в юни 19, 2012, 11:57:26
Госпожи, като ви гледам менюто и усещам как качвам килограми
пица, хляб, пържено :Д
Най лесно е само да ги гледаш така няма да качиш хич.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #431 -:
юни 19, 2012, 12:20:50 »
Леле, без вас не знам какво ще правя. Менюто за седмицата е ясно
Гювечетата
са страхотна идея, но вкъщи имам само 4, гостите ще ядат ние ще се облизваме
Кои са ви любими, аз харесвам със сиренце и домат?
Рибката в плик
е приложима от към време и способности идея , може да се приготви с лимона и подправките да се маринова в плика през деня и само после във фурната
Вие какви подправки слагате - аз само лимон и черен пипер?
Може ли малко разяснение за
пържолите със сиренца и за рулцата
, че ми стана интересно.
Овчарски пай
ще направя задължително като сме сами и рецептата за мръвките със зеленчуци, защото до сега не съм и не знам какъв ще е резултата
Руло от тикивички също не знам как....
Почувствах се като начинаеща в кухнята, вие имате толкова неизпробвани рецепти
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #432 -:
юни 19, 2012, 12:28:39 »
Рулото от тиквички е страшно елементарно, но много вкусно.То е на една наша съфорумка
2 тиквички средноголеми
120 мл прясно мляко
2 яйца
1 ч.ч брашно
1 ч.л. сода
сол, черен пипер.
Рендосваш тиквичките, прибавяш яйцата, млякото, брашното, подправките и содата, бъркаш, става кашеста субстанция.На дъното на тава постилаш хартия за печене и я намазваш с олио.Изливаш сместа, трябва да е не по-дебела от 1 см.Слагаш в предварително загрята фурна и печеш докато се зачерви.Докато се пече правиш смес от цедено кисело мляко, есън и копър и оставяш да поеме.
Изкарваш от фурната и слагаш върху влажна кърпа.Мажеш с цеденото кисело мляко и навиваш.
Рибата аз я правя във фолио, пъстърва, скумрия много ги обичам във фолио.Слагам вътре малко лимон, майорана, може малко риган и чесън, отвън намазвам фолиото със масло, за да не залепне кожата на рибата по него.Пека във фурната, става мозък.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #433 -:
юни 19, 2012, 12:30:03 »
Последно правих пъстърва по следната рецепта. В една голяма купа сложих рибата, подправки за риба (идея си нямам какво съдържат), черен пипер, лимон(като го запазих и после го слагам в рибата и много добре се "сварява" и после го ползваме за допълнително овкусяване), морска сол и зехтин. Слагам го за 20 мин в хладилника, хубаво е 10 часа да седи, но често имам не повече от 20-30 мин. След това прехвърлям в тавичка и пека, докато гостите похапват салата.
Гювечета освен стандартните с много лук и сирене, обичам и едни с шунка/сварени картофи/лук/сметана,кашкавал и сирене. Рядко ги правя защото освен калорични, отнемат и повече време, но са много вкусни.
«
Последна редакция: юни 19, 2012, 12:33:38 от miss™
»
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #434 -:
юни 19, 2012, 12:45:36 »
За нещо бързо съм или за картофени кюфтета с риба тон (много вкусни по между другото), предполагам няма проблем да свариш картофите предната вечер и после набързо да ги направиш и изпържиш (ние ги печем, ама защото гледаме да е по-здравословно). Може да мариноваш пържоли, всъщност има и готови такива (например на Джиев пилешките са адски вкусни). Аз също бих направила и паста - с някакъв сос, обикновено стават доста бързо. Обаче там мъжът ми е компетентен, някакви невероятни пасти прави и то си ги измисля - но сме яли със сметана, песто, скариди, сос болонезе, пикантни някакви, какви ли не може да измислиш. Вариш за 10-тина минути правиш бърз сос в тигана и слагаш пастат в тигана при соса, бъркаш хубаво и така го оставяш на котлона към 5 минутки и сервираш. Иначе може някакви полуфабрикати - крокети, лазаня...
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines