Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 13:29:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220300 пъти)
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #120 -:
февруари 26, 2012, 16:43:17 »
Пидето тук го правят турците със сирене , т.е. направено като лодка намазано със разтопено масло и чубрица, отгоре поръсено със сирене и кашкавал и така изпечено. Става разкош!!!
може да се яде със кьополу или айвар-тяхната лютеница...
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #121 -:
февруари 26, 2012, 17:42:48 »
Цитат на: lunno momiche в февруари 26, 2012, 16:36:33
Искам да попитам, понеже съм чувала , че турската кухня е изключително вкусна - някой пробвал ли е нещо, което да сподели. Чувала съм, че оризът им е много вкусен. С какво би вървяло пидето?
Пидето на Маги го пробвах и беше супер! Ние го ядохме с витело тонато, но Маги спомена, че те по принцип го ядат с кебап ако не се лъжа. Според мен може с всичко да се яде, което може да се маже (лютеница, витело, ...). Най ми беше вкусно да го ям без нищо - заради лучената прах така вкусно ухаеше, че нищо не ми беше нужно да му слагам, само морска сол.
А иначе турската кухня е много вкусна! Аз правих скоро фалафели, които не са само турска кухня де, арабска се водят (ето тук за снимка:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,30928.420.html
), но не мисля да спра дотук.
------------------------------------------------
Лунна
, поправям си поста, за да не спамя: ето тази рецепта ми пусна
Магито
и по нея правих фалафелите (
http://stirianowa.blogspot.com/2011/12/blog-post_11.html
), но и
anelcka80
беше пуснала в една от предишните теми нейната версия за фалафели можеш и нея да провериш.
«
Последна редакция: февруари 26, 2012, 18:33:30 от Ariel
»
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #122 -:
февруари 26, 2012, 18:14:57 »
Между другото
Ariel
,смятам утре да направя твоята тиквена супа, само да си купя праз... От кога и се каня и все като отида на пазар забравям за нея
... та ще споделя как е станала
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #123 -:
февруари 26, 2012, 18:17:36 »
anelcka80
, може би имаш предвид тиквената супа на
carlyangel
? Аз й се точа от доста време и ще я правя все някога, но още не съм.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1602
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #124 -:
февруари 26, 2012, 18:21:02 »
Ariel
, супер изглеждат!
Рецепта пуснала ли си за тях, понеже аз не видях. Ако не си - моля сподели!
Вече са готови пиденцата. Не се надуха много, но пък аз поръсих със сусамено, ленено и маково семе и семена от лук или сушен лук се води и хималайска сол.
Гризнах една минихапка,, само за да усетя вкуса, понеже не съм яла друг път и ми се видя вкусно. Сега ще мисля с какво да ги поднеса за вечеря. Слънчо каза в началото, че не са нищо особено, но изхрупа половин за секунди и изрази мнение, че му харесва комбинацията, която се е получила.
anelcka80
, много благодаря за информацията!
«
Последна редакция: февруари 26, 2012, 18:23:25 от lunno momiche
»
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #125 -:
февруари 26, 2012, 18:30:26 »
Ariel
обърках двата щата
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #126 -:
февруари 26, 2012, 19:19:38 »
Ето ги моите или по-точно на Ина трюфелите
аз забележки нямам за тех
50гр масло
50гр. Пудра захар
2 жълтъка
100гр течна готварска сметана
300гр готварски шоколад
Маслото се разбива със захарта, добавят се един по един жълтъците.Сметаната се кипва на котлона и се прибавя към масления крем.През това на водна баня се разтопява шоколада.Като се разтопи се прибавя към другата смес.Обърква се добре и се оставя в хладилника да се втвърди.После с помоща на лъжица и силен мъж
се правят топчета който се овалват в натурално какао
Ако искате ще пусна и Рафаелото на бубка и тути фрутито
Пидето си се хапва с кебап предимно, те слагат кебапа върху питката или я чупят и топят, става много вкусно
Иначе да турската кухня е много вкусна, но има подправки който не всички бихте харесали в такава комбинация.Те слагат канела в сърмите например, пилафа им(това е ориз) го приготвят със шафран и т.н. Аз лично обичам различни вкусове и експериментирам, но моя мъж израстнал в България, макар и от турски произход му е трудно да свикне с различните подправки и вкусове.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #127 -:
февруари 26, 2012, 19:55:50 »
Маги чакам Рафаело с нетърпение
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #128 -:
февруари 26, 2012, 19:59:12 »
Жужи, виждам само една снимка, но тортата е супер.
InLove Girl, прио теб също виждам само първата снимка, чудни са.
Деничка, супер е пая, много вкусен ми изглежда. Преди няколко дни гледах по холандското предаване същия пай, но и отдолу имаше картофено пюре.
Браво на всички, продължавайте.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #129 -:
февруари 26, 2012, 20:16:08 »
Момичета отново страхотни неща сте направили
Жужи прекрасна торта-сигурна съ ми вкусна.
Дени пусни на овчарския пай рецептата.Прекрасни са ти станали и палачинките.
Аз днес сготвих мусака,кефал на фурна с доматен сос,шоколадов крем,крем супа картофена,картофено пюре и мариновах кефал.Снимки не съм правила.Ще пусна снимки на кефала като стане готов и ако стане нещо че за първи път мариновам риба.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1602
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #130 -:
февруари 26, 2012, 20:47:59 »
В къщи много харесаха пидето!
Попаднах на друг много интересен турски хляб. Смятам скоро да го пробвам:
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%8E%D1%84%D0%BA%D0%B0-%D0%B5%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D1%8A%D0%BD%D1%8A%D0%BA-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #131 -:
февруари 26, 2012, 21:27:11 »
90мл течна сметана я слагам на котлона да заври и да се изпари към 1/3 от нея - в такъв съд, който след това можете да сложите във друг съд, на водна баня с вече завряла вода. Та премествам след това на водната баня и слагам вътре 2 натрошени бели шоколада (2 са по рецепта, но според мен може и 3 да понесе, че иначе не се втвърдява добре сместа и трудно се правят топчетата - аз лично другия път ще сложа 3 ), към 50гр масло и може някакъв ликьор за аромат, аз сложих ромова есенция. Така бъркам, докато стане еднородно, охлаждам и слагам в хладилника. На мен ми се наложи да го държа цяла нощ, защото ми стана по-течно с 2 шоколада само. Когато стегне се правят малки топчици, в които се слага по 1 цял лешник вътре и се овалват в кокосови стърготини - на мен ми отиде 1 пакетче към 60-70гр беше. После пак ги слагам да стегнат в хладилника.
С два шоколоада ми излязоха към 25 бройки
Директно копирам от Бубка каквото ми е писала. Аз ги направих с 3 шоколада
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #132 -:
февруари 26, 2012, 21:50:35 »
Туити
, кажи какво е това холандско предаване, за което говориш от известно време. Какво показват там? В интернет има ли го?
Маги
, изядохме пържолките, много вкусно! Смесих освен сметана за готвене и заквасена сметана. Пекох малко по-дълго от указаното, защото термометърът за месото показваше винаги под 70C в средата на месото, а аз със свинско не обичам да рискувам.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #133 -:
февруари 26, 2012, 21:53:44 »
Радвам се, че ви е харесала манджата
Хубава е и лесно се прави.Аз слагам каквато сметана имам според зависи, дали е квасена или готварска няма значение, важното е крайния резултат
Мисля, че холандското предаване е по Ютилисима и е 24Китчен, има един холански готвач, готви много интересни неща и не са толкова трудни
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #134 -:
февруари 26, 2012, 22:30:21 »
juji
Благодаря за отзивите за тортата! Изглежда много добре!
24Китчет е канал на фокс, който от 01 март ще започне да се излъчва и в България. За сега има само няколко часа в програмата на Ютилисима. А от предаванията на Рудолф Ван Веен съм много впечатлена. Всичко изглежда толкова лесно направено от него
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines