Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 02:23:05

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 221071 пъти)
 
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: февруари 26, 2012, 16:43:17 »

Пидето тук го правят турците със сирене , т.е. направено като лодка намазано със разтопено масло и чубрица, отгоре поръсено със сирене и кашкавал и така изпечено. Става разкош!!!

може да се яде със кьополу или айвар-тяхната лютеница...
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: февруари 26, 2012, 17:42:48 »

Искам да попитам, понеже съм чувала , че турската кухня е изключително вкусна - някой пробвал ли е нещо, което да сподели. Чувала съм, че оризът им е много вкусен. С какво би вървяло пидето?

Пидето на Маги го пробвах и беше супер! Ние го ядохме с витело тонато, но Маги спомена, че те по принцип го ядат с кебап ако не се лъжа. Според мен може с всичко да се яде, което може да се маже (лютеница, витело, ...). Най ми беше вкусно да го ям без нищо - заради лучената прах така вкусно ухаеше, че нищо не ми беше нужно да му слагам, само морска сол.  smile А иначе турската кухня е много вкусна! Аз правих скоро фалафели, които не са само турска кухня де, арабска се водят (ето тук за снимка: http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,30928.420.html), но не мисля да спра дотук.  smile

------------------------------------------------


Лунна, поправям си поста, за да не спамя: ето тази рецепта ми пусна Магито и по нея правих фалафелите (http://stirianowa.blogspot.com/2011/12/blog-post_11.html), но и anelcka80 беше пуснала в една от предишните теми нейната версия за фалафели можеш и нея да провериш.
« Последна редакция: февруари 26, 2012, 18:33:30 от Ariel » Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: февруари 26, 2012, 18:14:57 »

Между другото Ariel ,смятам утре да направя твоята тиквена супа, само да си купя праз... От кога и се каня и все като отида на пазар забравям за нея  pardon ... та ще споделя как е станала  smile
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: февруари 26, 2012, 18:17:36 »

anelcka80, може би имаш предвид тиквената супа на carlyangel? Аз й се точа от доста време и ще я правя все някога, но още не съм.  smile
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: февруари 26, 2012, 18:21:02 »

Ariel  , супер изглеждат!  judges
Рецепта пуснала ли си за тях, понеже аз не видях. Ако не си - моля сподели!  girl_wink  
Вече са готови  пиденцата. Не се надуха много, но пък аз поръсих със сусамено, ленено и маково семе и семена от лук или сушен лук се води и хималайска сол.  pardon Гризнах една минихапка,, само за да усетя вкуса, понеже не съм яла друг път и ми се видя вкусно. Сега ще мисля с какво да ги поднеса за вечеря. Слънчо каза в началото, че не са нищо особено, но изхрупа половин за секунди и изрази мнение, че  му харесва комбинацията, която се е получила. Wink

anelcka80, много благодаря за информацията!  give_rose
« Последна редакция: февруари 26, 2012, 18:23:25 от lunno momiche » Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: февруари 26, 2012, 18:30:26 »

Ariel обърках двата щата  sarcastic
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: февруари 26, 2012, 19:19:38 »

Ето ги моите или по-точно на Ина трюфелите smile аз забележки нямам за тех

50гр масло
50гр. Пудра захар
2 жълтъка
100гр течна готварска сметана
300гр готварски шоколад

Маслото се разбива със захарта, добавят се един по един жълтъците.Сметаната се кипва на котлона и се прибавя към масления крем.През това на водна баня се разтопява шоколада.Като се разтопи се прибавя към другата смес.Обърква се добре и се оставя в хладилника да се втвърди.После с помоща на лъжица и силен мъж Wink се правят топчета който се овалват в натурално какао smile

Ако искате ще пусна и Рафаелото на бубка и тути фрутито smile

Пидето си се хапва с кебап предимно, те слагат кебапа върху питката или я чупят и топят, става много вкусно smile Иначе да турската кухня е много вкусна, но има подправки който не всички бихте харесали в такава комбинация.Те слагат канела в сърмите например, пилафа им(това е ориз) го приготвят със шафран и т.н. Аз лично обичам различни вкусове и експериментирам, но моя мъж израстнал в България, макар и от турски произход му е трудно да свикне с различните подправки и вкусове.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #127 -: февруари 26, 2012, 19:55:50 »

Маги чакам Рафаело с нетърпение smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: февруари 26, 2012, 19:59:12 »

Жужи, виждам само една снимка, но тортата е супер.
InLove Girl, прио теб също виждам само първата снимка, чудни са.
Деничка, супер е пая, много вкусен ми изглежда. Преди няколко дни гледах по холандското предаване същия пай, но и отдолу имаше картофено пюре.
Браво на всички, продължавайте.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: февруари 26, 2012, 20:16:08 »

Момичета отново страхотни неща сте направили
Жужи прекрасна торта-сигурна съ ми вкусна.
Дени пусни на овчарския пай рецептата.Прекрасни са ти станали и палачинките.
Аз днес сготвих мусака,кефал на фурна с доматен сос,шоколадов крем,крем супа картофена,картофено пюре и мариновах кефал.Снимки не съм правила.Ще пусна снимки на кефала като стане готов и ако стане нещо че за първи път мариновам риба.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: февруари 26, 2012, 20:47:59 »

В къщи много харесаха пидето!  chee
Попаднах на друг много интересен турски хляб.  Смятам скоро да го пробвам:

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%8E%D1%84%D0%BA%D0%B0-%D0%B5%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D1%8A%D0%BD%D1%8A%D0%BA-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: февруари 26, 2012, 21:27:11 »

90мл течна сметана я слагам на котлона да заври и да се изпари към 1/3 от нея - в такъв съд, който след това можете да сложите във друг съд, на водна баня с вече завряла вода. Та премествам след това на водната баня и слагам вътре 2 натрошени бели шоколада (2 са по рецепта, но според мен може и 3 да понесе, че иначе не се втвърдява добре сместа и трудно се правят топчетата - аз лично другия път ще сложа 3 ), към 50гр масло и може някакъв ликьор за аромат, аз сложих ромова есенция. Така бъркам, докато стане еднородно, охлаждам и слагам в хладилника. На мен ми се наложи да го държа цяла нощ, защото ми стана по-течно с 2 шоколада само. Когато стегне се правят малки топчици, в които се слага по 1 цял лешник вътре и се овалват в кокосови стърготини - на мен ми отиде 1 пакетче към 60-70гр беше. После пак ги слагам да стегнат в хладилника.
С два шоколоада ми излязоха към 25 бройки

Директно копирам от Бубка каквото ми е писала. Аз ги направих с 3 шоколада smile
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: февруари 26, 2012, 21:50:35 »

Туити, кажи какво е това холандско предаване, за което говориш от известно време. Какво показват там?  В интернет има ли го? smile

Маги, изядохме пържолките, много вкусно! Смесих освен сметана за готвене и заквасена сметана. Пекох малко по-дълго от указаното, защото термометърът за месото показваше винаги под 70C в средата на месото, а аз със свинско не обичам да рискувам.  smile
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: февруари 26, 2012, 21:53:44 »

Радвам се, че ви е харесала манджата smile Хубава е и лесно се прави.Аз слагам каквато сметана имам според зависи, дали е квасена или готварска няма значение, важното е крайния резултат smile

Мисля, че холандското предаване е по Ютилисима и е 24Китчен, има един холански готвач, готви много интересни неща и не са толкова трудни smile
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: февруари 26, 2012, 22:30:21 »

juji Благодаря за отзивите за тортата! Изглежда много добре!

24Китчет е канал на фокс, който от 01 март ще започне да се излъчва и в България. За сега има само няколко часа в програмата на Ютилисима. А от предаванията на Рудолф Ван Веен съм много впечатлена. Всичко изглежда толкова лесно направено от него  Girl_hide
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines