Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 23:38:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Трябва ли да присъства бащата на раждането?  (Прочетена 111123 пъти)

kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: януари 23, 2008, 13:58:58 »

е да де ама той и без това няма да гледа той ще ти държи ръката ще те гали ще ти вдъхва кураж  @}->--аз не бих могла да се лиша от това!!
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: март 12, 2008, 19:37:46 »

Относно цените - и ние толко дадохме - 1000 лв. - секцио + присъствие на бащата.
 :offtopic:А нашият татко е герой! Bravo Не му мигна окото по време на операцията! good Даже снимки направи за спомен. blum
Активен
kleo_20
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: март 12, 2008, 20:40:20 »

тук в София само в Щарев май дават да присъства бащата!мен няма да ме огрее sad
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Публикации: 1731

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: март 13, 2008, 15:31:13 »

тук в София само в Щарев май дават да присъства бащата!мен няма да ме огрее sad

И в Токуда разрешават присъствие на таткото. good
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: март 14, 2008, 09:09:58 »

И в Шейново и в Тина Киркова също знам, че дават таткото да присъства, само, че това е въпрос на допълнително заплащане. Аз като знам мъжете как понасят кръв, игли, спринцовки и т.н. предпочитам никога да не ме вижда в подобно състояние първо, че няма да се чувствам жена след това, и второ, че бебето ли да го мислиш, таткото ли да го мислиш дали няма да му стане лошо и да припадне, което е често срещано явление. Предпочитам да му спестя подобно преживяване както и да си спестя на мен допълнителни притеснения в този момент.
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
Публикации: 808

най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: март 14, 2008, 09:22:58 »

Аз когато раждам ако таткото присъства (изобщо не сме мислили по този въпрос) той ще е последният човек, за когото ще мисля, убедена съм!Една раждаща жена предполагам единственото, което я вълнува е дали бебчето ще се появи живо и здраво и дори няма да мисли и за собствената си болка, че какво остава за таткото - той в крайна сметка ако е там би трябвало да е за подкрепа - че какви са тия страхове тогава от игли и спринцовки за тях и какво всъщност ми пука на мен затова докато раждам.... Не искам да звучи грубо, но бебчето и майката са най-важни в този момент!
Активен
mi64o
Ентусиаст
**
Публикации: 145

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: март 14, 2008, 09:59:09 »

и на мен много ми се иска таткото да присъства но уви cray cray той категорично отказва,а колко ще ми е по - спокойно ако ме държи за ръка ,не е необходимо да гледа точно как се ражда бебка просто да е при мен за подкрепа. sad
Активен
amya
Професор
Публикации: 300

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: март 14, 2008, 10:03:44 »

Аз пък не искам да е при нас. Искам да стой отвън и да чака. Знам, че е много тежко и не искам да го подлагам на такъв стрес. Той искаше ама аз категорично отказах. Ще се справиме, а като всичко свърши ще разчитаме един спокоен тати да ни гушка.
Активен
ivana
Сватбар
Публикации: 284

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: март 14, 2008, 11:35:26 »

мммм небих взела мъжът ми с мен в родилна зала...да гледа ТАМ долу какво става...после едва ли ще бъде привлечен от мен като жена!!Една такава гледка в повечето случай отвращава и отблъсква мъжът!питала съм го моичкият дали неиска да дойде,за да видя какво ще каже,но той отказва!!И по добре...не ми трябва това си е "женско тайнство"!!Но от друга гледна точка може би е хубаво да видят на какво е подложена половинката,за да я оценят и да бъдат по-внимателни в отношенията,и да помагат повече!
Активен
Isabel
Сватбар
Публикации: 297

« Отговор #69 -: март 14, 2008, 11:47:18 »

Нашият тати ще присъства на раждането! Тука, където ще раждам, има практика даже татковците да режат пъпната връв на бебчето!!!
Въобще не се притеснявам от глупости, че няма да го привличам после...  crazycrazy crazy
Плюс това ще съм много по-спокойна, ако е край мен! heart heart heart
« Последна редакция: март 14, 2008, 11:49:18 от isabel » Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Публикации: 1731

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: март 14, 2008, 12:09:22 »

Ми и аз не искам да ме вижда, крещяща, потна, изтерзана....по-добре когато всичко свърши да ни види хубави. Но от друга страна....може и да е добре да видят какво е да се ражда, да видят как се мъчим и че не е проста работа раждането.
Нашият татко няма да присъства!
Активен
kleo_20
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: март 14, 2008, 12:17:51 »

ехеее тука се заформил един разговор!дано не съм сбъркала с нещо аз имах в предвид тати да присъства на секцио  Wink че не дават на мн места
ноо нека се изкажа и аз! по принцип татковците присъстват повреме на контракциите до получаване на разкритие! тогава са в помощ на родилката!говорят и галят я разсмиват я ако трябва!гледат на монитора и казват кога свършва контракцията!по време на изгонването рядко присъства татко повечето предпочитат да не се пречкат и да се грижат за жена им както е нужно без да ги заобикалят и подбутват!!моя мъж ми заяви че ако раждам нормално искал да е там и не само да е там ами да е ТАМ  Oh my ... искал да стане свидетел на целия процес!!и то сам изявява желание никога не съм го питала подобно нещо!!разбира се аз му стопих надеждите че както и да раждам той няма да е ТАМ  nea
за мен е важно да се чувствам спокойна да знам че не съм го направила сама това бебе и не съм сама когато то се ражда!!вярно раждат само жените но пък таткото да се размине с едно "изхвърляне"и после да гледа розово сладко бебе  P-(всеки си решава за себе си разбира се
Активен
buba_katinka
Любопитен
*
Публикации: 33

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: март 14, 2008, 12:55:20 »

Моят мъж присъства на раждането. Резултата беше - говоря с баща си 5 мин. след като родих и той ми казва - Затварям, да се обадя на майка ти, че си добре. Митко е по-зле от теб.
Та беше много изтормозени и притеснен. А аз бях сравнително добре, кто изключим нръвоизлива в очите и шевовете.
А когато раждаш мислиш само как по-бързо да излезе дребното. А за това, дали е добре си сигурна, ако чуваш тоновете нормални.
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
Публикации: 808

най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: март 14, 2008, 13:17:17 »

Според мен дори и да присъства на раждането таткото не вижда какво точно става ТАМ - там си стои лекаря, акушерките и т.н. Едва ли има място и за него, а и в крайна сметка той не присъства, за да гледа това...Той стой до майката, до главата й, държи я за ръка...Само накрая вижда бебо като го извадят и му го покажат...Пак казвам не защитавам това, ч таткото трябва да присъства, просто не мисля, че ще има какво да види ТАМ дето да г о отврати от майката после и да не я приема по същия начин...
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Публикации: 1863

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: март 14, 2008, 13:52:58 »

И нашият татко присъства на раждането в Тина Киркова,докато процесът вървеше нормално,но когато в последният момент се наложи секцио не го допуснаха в операционната (но той пък гредаше всичко през стъклената врата blum ).Тъй че в 1АГ не позволяват татковци да присъстват на секцио (мисля,че няма такава опция).Ако оттогава нещо не се е променило,де....

Моля ви,проверявайте дали не съществува вече тема,по която искате да пишете и поствайте там!
Току-що бяха прехвърлени 13 поста от друга тема,които са си точно по тази!
« Последна редакция: март 14, 2008, 13:54:47 от Rossistela » Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: