Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 26, 2024, 13:35:27

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5  (Прочетена 195617 пъти)
 
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: февруари 19, 2009, 14:52:33 »

Аз вчера правих мусака, ама малко по-пикантна, та имаше и за днес  blum А сега за кафето направих "Негърското дупе" от Ели - изглежда мнооооого добре, предполагам, че е и много вкусен - след малко ще разбера  blum
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: февруари 20, 2009, 15:15:31 »

момичета имам едно питане. съвсем скоро забелязах в Кауфланд че спагетите са с номера. например на етикета пише "спагети №5" или "спагети №12" . имаше няколко различни номера, като от една фирма има различни номера.
та въпроса ми е някой знае ли какво може да значат тези номера на спагетите?
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: февруари 20, 2009, 15:20:18 »

Номерата определят различната дебелина на спагетите. Просто трябва да си избереш кой номер ти е най-вкусен и да си взимаш от него. Различно дебели са просто.  pardon
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: февруари 20, 2009, 15:22:40 »

мерси много Светли.
аз най харесвам пълнозърнестите спагети, но сега случайно се загледах в другите и ми стана интересно.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: февруари 20, 2009, 15:46:36 »

Днес правих пълнено пиленце ....мммм,че вкусноооооо yahoo yahoo yahoo
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: февруари 20, 2009, 15:48:17 »

Дани,давай рецептата тогава smile
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: февруари 20, 2009, 16:11:20 »

Нямаш грижи Майчеее
  Пълнено пиле в плик за печене:
 Необходими продукти:
-1 пиле
-1,2 моркова(зависи от големината)
-1 голяма глава лук
-1 чаша ориз
-1 средно голям картоф
-1 бульон
-черен пипер
-червен пипер
-универслна подправка
-1 чушка(печена или сурова)

 Задуших лука,моркова и чушката във вряла водичка и бульона без мазнина.(Нали диетувам).Към тях прибавих ориза и картофа.И така повряха до полу готовност(водичката е някде 2ч. 1/2 използвах същата чаша като за ориза,кафена)Прибавих черния пипер и универсланата подпарвка и махнах от котлона.Напълних пилето и го заших.Намазах го с мноогоо малко зехтин и червен пипер,остана ми  малко плънка и нея сложих около пиленцето,което сложих с гърдите надолу в плика за печене и надупчих 5-6 пъти с игла.За около 40-50мин на 200 градуса всичко е готово....разрязах плика и оставих само на горна фурна да се дозапече за 10мин.При сервиране се поднася със изтискан лимон.Бон апети!!!Става и за диетуващи и за не  girl_wink Следващия път мисля само да добава и гъбки
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: февруари 20, 2009, 16:18:14 »

Мммм,Дани,много вкусно звучи... smile Само трябва да издиря къде  продават такива пликове и трябва да го прабвам...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: февруари 20, 2009, 18:21:09 »

Eчи колкото е по голям номера на спагетите толкова са по тънки.
Днес готвих телешко с ориз и лук и доматки.
Дано браво за пилето.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: февруари 23, 2009, 11:39:46 »

Питам аз ......търся рецепта за крем супа от лееща,но навсякъде е с червена леща,еми ако е обикновена какво няма да стане ли  crazy crazy ?Моля помагайте....и с рецепти ако имате  smile
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: февруари 23, 2009, 11:46:21 »

Дани, рецептите са с червена защото се сварява по-бързо и по-лесно. Съответно и консистенцията й е по-кремообразна, особено ако я вариш повече. Иначе разбира се че ще стане и с обикновенната.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: февруари 23, 2009, 11:49:02 »

Такаааа,а сега без да се смеете,ще ми кажете ли как се прави точно лещичка blush
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: февруари 23, 2009, 11:54:59 »

Ами и аз незнам  laugh funnytooth laugh focus
Принципно мразя леща,ноо нещо ми се е дояла
Моля за рецепти и аз .... blum
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: февруари 23, 2009, 11:59:29 »

Дани ние с тебе сме страшни готвачки funnytooth funnytooth
Момичетата да дават рецепти smile
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: февруари 23, 2009, 12:01:07 »

Че какво смешно има бе Майче! Аз я правя така (обикновенната леща): Измивам лещата и слагам да се вари , ако ще е супа с повече вода, ако ще е на яхния 3-4 пръста над лещата. Още преди да е завряла слагам една глава лук на едро (може и на 4ри), морков нарязан на ситно, прясна чушка срязана на две. Като се посвари мъничко добавям 5-6 скилидки чесън цели и 1 домат, пресен или консерва. От подправките слагам джоджан и сол. И накрая колкото и да не е полезно запържвам олио и червен пипер и смесвам със сварената леща. Ако искаш да избягаш запръжката си сложи олиото в началото, а червеният пипер (ако искаш такъв)  по-към края. Ако лещата е червена, първо си свари във водата моркова и др. зеленчуци и тогава добави лещата. Тя се сварява за минути и не поема толкова много вода, така че на нея по-малко вода.
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines