Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 19:48:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Стреса преди сватбата? - 2 част  (Прочетена 143457 пъти)

Vessy
Сватбар
Публикации: 188

влюбена в живота и в мъжа си :-)

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: април 22, 2010, 11:52:45 »

girl_wink  Още утре ще си добре все едно нищо не ти е имали. Party time
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: април 22, 2010, 12:44:03 »

Vasilissa, когато човек е под стрес, е нормално да му се срине имунитета.
Мисли позитивно, пий хапчета и витаминки и ще видиш как неусетно всичко ще си дойде на мястото. На работа ще се правят и без теб. Мисли само за приятните емоции, които ти предстоят. weddingday
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #227 -: април 22, 2010, 13:12:49 »

Vasilissa , спокойно само . Случва се, за съжаление човек няма как да предвиди тези неща. И аз преди си мислех дано само да не се разболея точно покрай сватбата (боледувам често от ангина много тежко и то), но гледам да не мисля сега за това , за да не го предизвикам , че тя психиката е голяма беля. При теб се е случило вече така, че вземи бързо мерки и всичко ще си дойде на мястото. Не се безпокой , в твоят ден всичко ще забравиш , и болка и притеснение. Само хубави неща ти пожелавам от тук нататък и мисли позитивно , макар и тривиално да звучи много помага. На мен в стресови ситуации това мислене позитивно много ми е помагало.
Активен
Vasilissa
Любопитен
*
Публикации: 21

Мечтателка

« Отговор #228 -: април 22, 2010, 14:54:36 »

Благодаря, момичета. Старая се да съм позитивна, дори се опитвам да гледам на всичко това с чувство за хумор - много рядко боледувам и си е направо ирония, че точно сега се тръшнах. Но пък тези неща наистина не питат. А, че стресът е виновен, не се съмнявам. Много ми се събра последния месец, общо взето сватбата ми беше най-малката грижа, и нервите все някак трябваше да избият. Но пък... оттук нататък само хубави неща  Wink. Както се казва - преди изгрев е най-тъмно, но пък после настъпва денят.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #229 -: април 22, 2010, 16:23:51 »

Днес се почувствах отвратително по отношение на себе си...
Както някои от вас знаят, сватбата ни ще е в градина в Двореца в Балчик. Днес се обадих да питам дали да съобразяваме часовете на сватбата с друга двойка(понеже след няколкодневно изчакване нямахме отговор на писмото). И в прав текст ми заявиха-да, 2 двойки сте на датата и всъщност вие ще се съобразявате с тях  shok В първия момент просто се облегнах на близката стена...Когато в началото на февруари направихме уговорките си за нашата дата, изрично ни обясниха, че на ден се прави само една сватба. Да сме спокойни, че няма проблем да измислим каквито преценим часове, само да се следобед. Предиобед не можело. ОК, ние бяхме съгласни. Приехме всичките им условия, защото знаехме, че ще имаме време и възможност за добра организация.
Сега се оказваше, че ще ни вместят където може...макар че когато отидохме там, бяхме първите за този месец изобщо питали...
Попитах защо не са ни предупредили. Помолих да си припомнят какво сме говорили.
Не ми се обяснява какъв спор се получи...
В крайна сметка след 10 минути се обадиха, че е станала грешка и всъщност сме само ние на датата. Но въпреки това никой и нищо не гарантира, че може и в последния момент да се наложи да се отмени всичко...
Моето чувство за вина е свързано с това, че ми казаха, че на 3 двойки са отказали заради нас. Почувствах се отвратително...ние просто ги бяхме изпреварили. Ала е ужасно, че заради нас ще бъдат нещастни други хора. Не ми се мисли и за момент какво им е било. Може би наистина в този ден там трябва да има няколко сватби? Въпреки че ще настъпи малък хаос...Много съм объркана. Въобще не знам вече кое е правилно. И се чувствам като най-големия егоист на света  cray
Активен
stefanel
Сватбар
Публикации: 212

Не искам много,искам всичко :)

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: април 22, 2010, 17:37:16 »

Мichelle,не се измъчвай за такива неща!Ти не си виновна за нищо  Wink.В крайна сметка който иска най-доброто за сватбата си започва подготовка от рано.Аз например не успях да ангажирам фотографа,който исках,но даже не ми е минало през ума да обвинявам някой.В последствие разбрах,че той е бил ангажиран за моята дата още преди да получа своето предложение,значи не е бил нашия фотограф и толкоз!Радвай се,че си успяла да запазиш толкова красиво място за вашата сватба  Bravo
Това е важното  give_rose
Активен
Vessy
Сватбар
Публикации: 188

влюбена в живота и в мъжа си :-)

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: април 22, 2010, 19:28:45 »

Недей да се обвиняваш, щом така е станало така трябва да е smile няма за какво да се чувстваш виновна.Всичко е съдба, другите двойки-просто това не е бил техният ресторант(градина),може да са си намерили нещо по хубаво и да са благодарни, че е станало така. На мен ми се е случвало и за това говоря така  smile
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #232 -: април 22, 2010, 19:31:02 »

Благодаря ви много мили Vessy и stefanel  give_rose
 Не знам... Днес при разговора ми беше обяснено подробно "кои сме ние, че да налагаме условия". А всъщност преди да подадем молба ние просто попитахме какво може и какво-не. Съгласихме се с всичките им условия. Само аз имах едно странно и сега осъзнавам егоистично желание-в този ден да сме единствената сватбена двойка там mda Кой можеше да преположи в  началото на тази година, че това ще е толкова желана дата...Ако не можеше да стане там, щяхме да потърсим друго място. Днес ми казаха:"Ами имате 4 месеца. Щом имате такава претенция, намерете си друго място". Но нали още на първата ни среща ни казаха, че няма никакъв проблем това желание да се осъществи. Което е по-важното-по принцип нещата се случвали точно както ние сме искали.
 В крайна сметка аз ще си остана с чувството за вина. За тях не знам.
 И още нещо да кажа- не знам дали държавата ни е сбъркана или живота като цяло. Намекнаха ми, че ако достатъчно високопоставен гост реши в този ден градината да бъде затворена  специално за него, нашата сватба няма да се състои. Това дори не знам дали може да се коментира...

« Последна редакция: април 22, 2010, 19:34:24 от michelle » Активен
stefanel
Сватбар
Публикации: 212

Не искам много,искам всичко :)

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: април 22, 2010, 20:51:23 »

Леле,тези хора са ужасни!Страшно некоректни и далеч от професионализма!Направо незнам какво да кажа  nea
Мichelle,стискам ти палци да нямаш повече проблеми с тях и всичко да мине по ноти в сватбения ден  Sunshine
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: април 22, 2010, 22:00:53 »

michelle, навсякъде по света е така. Хората с пари и власт изместват останалите.  crazy
Научила съм се да си предотвратявам проблемите преди да са възникнали, за това бих подписала предварително споразумение с тях за условията, датата, цената на събитието и т.н. Ако не са съгласни - ще си намеря друго приказно място за сватба. gu6

Миличка, не искам да се дерзаеш за това. Просто са разбрали, че си много добричка и някой комплексар се си е показал "програмата" пред теб. beating А за вина и дума не може да става. Кой им е виновен на останалите, че толкова късно се сещат да ангажират така предпочитано място за сватби  pardon Трябва да се гордееш, че си толкова умна и оправна и на време си се захванала с подготовката и детайлите на сватбата.  air_kiss И за всеки почивен ден от сватбения сезон е пълно с желаещи. Не смао за товята дата. Просто първият печели girl_wink
Активен
Vasilissa
Любопитен
*
Публикации: 21

Мечтателка

« Отговор #235 -: април 22, 2010, 23:26:13 »

Michelle, изобщо не се чувствай виновна, няма за какво. Нормално е да искаш да сте единствена сватба и да не бързате, защото се съобразявате с друг. Нормално е също така, който е по-бърз и се ориентира навреме да запази мястото, което желае. Ние също искахме да сме единствената сватба в ресторанта, съвсем обяснимо - колкото и да изчисляваме всичко, точно в този ден няма да си засичаме тържеството с хронометър и да се притесняваме. По тази причина се отказахме от някои места. А в твоя случай наистина си попаднала на гадно отношение - те се опитват да се отметнат от нещо, което ти е било обещано и отгоре на всичко ти вменяват и чувство за вина. Не им се връзвай, отстоявай си своето и не позволявай да ти се качват на главата. Опитай се да сключиш договор с тях, ако все още нямаш такъв. Избрала си прекрасно място, ако живеех в онзи район сигурно и аз щях да се спра на него  smile.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #236 -: април 23, 2010, 08:04:50 »

Аз съм се научила да не съжалявам за нищо , особено за неща , за които нямам вина. Особено пък покрай сватбата бях решила да не трупам негативни емоции и сякаш ми се получи. Зависи как се научиш да гледаш на нещата , аз за почти всичко вече гледам да не ми пука , защото иначе всичко рефлектира върху моята психика , която и без това е толкова крехка и ранима. За да предпазя и себе си гледам да не си товаря главицата с терзания за това и ти го направи. А по отношение на това , че може да не се състои сватбата ви заради някой , който си плати нямам думи , но това е силата на парите не трябва да го забравяме. Светът се управлява от тях . Казвам го реално , защото така стоят нещата , не е хубаво , но това е истината. За съжаление заради пари хората потъпкват всичко.  Всичко ли сте платили по отношение на ритуала ако решите примерно да се откажете?
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #237 -: април 23, 2010, 08:17:07 »

lionelsa, Vasilissa, red_roses, благодаря ви за всичко момичета  give_rose
Извинявам се, че ви занимавам с вътрешните си дилеми. Такъв човек съм, че при всички обстоятелства се поставям на мястото на другите. Знам на нас двамата лично какви усилия ни костваше организацията през месеците от ноември насам(а ако имаме предвид провалената преди това при подобни обстоятелства на друго място-още 4 месеца). Знам, че правото е на страната на тези, които са действали по-бързо и решително. Въпреки това, понеже сама преживявам какво е да си бъдеща булка с нейните мечти, ми е мъчно за другите момичета.
lionelsa, много си мила  Flower
Vasilissa, оздравявай бързо  smile Вярвай, че всичко ще е наред и ще видиш, че в сватбения си ден ще си една усмихната, бодра, ослепителна булка.
red_roses, не само са платени всички такси, но и сме каприрали всички възможни услуги. Няма опция за отказване  sad Ако сега го направим, не е ясно кога ще има сватба въобще. Решението ти да не се товариш е чудесно. Браво на теб  good

П.П.
За договорите мисля да пусня отделна тема, за да не разводнявам тази.
Активен
Dallila
Професор
Публикации: 423

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: април 25, 2010, 13:01:43 »

За сега при мен стреса се изявява в някакви странни сънища и малко сдърпване с родителските тела по отношение на някои гости.Надявам се и така да си остане. biggrin
Мишел, мила, стига си се обвинявала за това, че си била по-бърза от други двойки.Кой превари, той завари, нали знаеш. smile Ако някой друг толкова е мечтал сватбата му да е на това място, да се е сетил по-рано.Не може да се разчита на последния момент.Що се отнася до "важните гости", заради които може да отменят сватбата ви, може би наистина е по-добре да сключите договор, както каза lionelsa.Горе главата, избрала си едно невероятно и вълшебно място за вашия ден, не позволявай на някакви нагли типове да ти го отнемат  good
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #239 -: април 25, 2010, 16:21:41 »

Dallila, благодаря ти много за окуражаването  Flower
Извинявам се за следващия  Offtopic , само да разясня едно нещо за "високопоставените" гости. Тъй като мястото е държавна институция, всичко което се случва там, може да се контролира само и единствено при нареждане от държавни служители. С други думи какъвто и да бил договор не може да включва клауза да се пренебрегне подобно нареждане. Той би противоречал на законите на държавата ни  pardon
Може само да се разчита този някой "високопоставен" да не е толкова гаден човек, че да провали една сватба  smile

П.П. Това важи за всяко едно място, което е държавна собственост  smile
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: