Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 10:14:20

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Ще приготвяте ли домашна храна или предпочитате да купувате?
Ще я приготвям
Ще купя, ако се наложи
Нямам време да я приготвям сама
Ще комбинирам домашна и готова
Само ще я купувам
Още не знам

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: рецепти за бебета и малки деца  (Прочетена 184369 пъти)
 
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: юни 27, 2012, 13:41:02 »

Ани,може би ще харесаш следната рецепта,щом Деа консумира прясно мляко:
Запържвам за кратко нарязани печени пиперки(колкото да се стоплят).Добавям лъжица брашно и разбърквам.Заливам с прясно мляко.Става нещо като каша с пипер.Аз добавям натрошено сирене.
Това,го хапвам аз,не съм го предлагала на малката.
Предполагам,че може да се направи,както е обяснила Сънрай,за да е по-подходящо за деца.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: юни 27, 2012, 13:45:05 »

Това наподобява и миш маш, само че без яйцата smile
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 916



Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: юни 28, 2012, 17:57:16 »

Благодаря ви, ще пробвам със сигурност. Диде, твоята каша много ми харесва, но моето дяволче засега чушки не обича  nea , ще я пробваме по-нататък.

За който дава прясно мляко - на Сиана и хареса една бабина измишльотина - булгур с прясно мляко и орехи  good И аз си го хапвам с удоволствие!
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: юни 28, 2012, 19:44:19 »


За който дава прясно мляко - на Сиана и хареса една бабина измишльотина - булгур с прясно мляко и орехи  good И аз си го хапвам с удоволствие!

Хм, ще опитам! И без това съм се запасила с един пакет булгур отдавна good Мерси!
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #199 -: септември 17, 2012, 11:38:14 »

Мами, вие предлагате ли салати с основното ядене? При нас е само краставичка и доматче, а ми се иска да се разнообразиме малко crazy
Някакви идей за детски салатки?
Албенчик как го правиш булгура с млякото?
« Последна редакция: септември 17, 2012, 11:40:15 от prety » Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: септември 18, 2012, 13:32:12 »

Диди,в началото на лятото давах салати,после Дари спря да яде сурови зеленчуци и спрях да предлагам.
Освен домат и краставица,можеш да предложиш настъргани моркови с орехи и зехтин,червено цвекло(панджар) с морков и ябълка.Не съм сигурна зеле и зелена салата от каква възраст могат да се предлагат.
Сещам се още за млечна салата с чесън,коприва с кис.мляко....
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: септември 22, 2012, 22:23:27 »

Prety, и аз наскоро се зачудих освен краставица и домат, как по друг начин да разнообразя суровите зеленчуци за салатка. Аз от месец поне предлагам домат и краставица всеки ден. Едното на обяд, другото на вечеря. Много често тя сама се сеща и почва да повтаря: катичка катичка, тоест краставичка - между храненията.
Диде, благодаря за идеите! Червено цвекло съм решила тези дни да опитам да й дам, дано й хареса.
А прясно зеле сигурно вече можем да даваме. Съдя по кухнята ни - там присъства прясно зеле с домати. Може би не бих го дала за вечеря, а за обяд, заради възможни газове.
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #202 -: септември 22, 2012, 23:21:23 »

Мерси Диди,ще пробвам настъргания морков с орехи good
Червеното цвекло не го хареса nea
Sunray ще пробвам и зелето,но мисля първо сготвено да пробвам как ще се приеме и после на салатка.
 heart
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 916



Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: септември 24, 2012, 13:49:50 »

Прити, чак сега виждам въпроса ти  blush

Ами доколкото си спомням майка ми го направи така, както се вари жито. Накисна го от вечерта във вода, на другия ден изсипа водата, в която е киснал, наля нова и го свари. Сипва се малко вода и в последствие се добавя и млякото, да се довари в него. И пак се оставя да поседи така.
Сиана го яде чак на другия ден, като и сложихме съвсем малко мед в купичката, както и смлени орехи, много го хареса. Ще трябва и аз да и направя, ти ме подсети.

Аз отдавна щях да пиша тук една рецепта, която намерих в интернет и която много се хареса на Сиана, ама все забравям.
Ето я: (всичките ми продукти са на око)

кус кус, печени чушки, сирене, 2 яйца, магданоз, зехтин.

Кус кусът се сварява, после се изсипва в тавичка за печене и към него се добавят печените и нарязани чушки, натрошеното сирене, магданозът и мъничко зехтин. На мен от чушките винаги ми се отцежда мъничко водичка, кус кусът също не го доизчеждам докрай, така че не се налага допълнително вода, но ако прецените, че е суха сместа, може да добавите мъничко водичка.
Пече се докато прецените, че е готово и малко преди да се извади, аз поръсвам кашкавал и запичам (може и без него естествено  smile )


* IMG_9062.jpg (61.73 KB, 880x587 - видяно 468 пъти.)
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: септември 29, 2012, 15:33:37 »

Бени,много ми хареса последната ти рецепта.Добавих царевица и залях с кисело мляко и яйца good
За моят вкус са необходими малко подправки,но инъче е супер.Не можах да накарам Дариана да опита,но ще го направя пак.

В сезона на тиквите няколко идеи от мен,които сятам да изпробвам тези дни.
Сварена тиква се пюрира и се примесва с разбити яйца и мляко.Изпича се в купички и наподобява крем-карамел.

Сурова тиква се настъргва.Реди се в тавичка пласт бланширан ориз,пласт тиква,отново ориз....Налива се малко вода и щом всичко е почти готово се залива с мляко и яйца.

Друга идейка е мъфини с тиква,като попаднах на две рецепти-едната е с пюре,другата с настъргана тиква.

Аз искам идейки за следобедна закуска.При нас режима е малко объркан и Дара обядва след сън,но искам да й предлагам нещо леко преди лягане.
Активен
Поли
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 464



Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: септември 30, 2012, 11:15:02 »

Бени, ние също пробвахме рецептата с кус-кус  good

Диди, и ние понякога обядваме след обедния сън, защото се случва Ники да заспи в количката по пътя за вкъщи и после само го пренасям в легълцето му. За това много често вземам с нас пресни плодове в кутия или някакви бисквити или соленки, които съм направила.
За следобедна закуска ето какво съм давала аз: кус-кус( четох, че ти вече си въвела прясното мляко, така че това е една идея). Аз лично правя всичко с вода, тъй като още не съм давала прясно мляко.Грис с прясно мляко и стафиди(може и солен вариант да предложиш със сирене), юфка, макарони, препечена филийка( тук поне идеи много), кисело мляко с бисквити, баница, тутманик(вярно че те не са много леки, но все пак домашно приготвени със сигурност ще се харесат), мляко с ориз, овесени блокчета, овесени ядки с прясно мляко.Ти самата си дала много добри идеи за тиквата и мъфините- аз правя солени много често, защото той много ги хапва:)Може да предложиш и кремчета с пресен плод. Също така кекс и кисело мляко, аз предлагам кекс с извара и банани и много се харесва- за желаещите ще дам рецепта.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #206 -: септември 30, 2012, 11:55:28 »

Да, дай рецептата  good

Не се бях сетила за солен кекс. Ти ме вдьхнови  give_rose give_rose give_rose
Активен
Поли
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 464



Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: септември 30, 2012, 13:36:23 »

Инче, веднага давам рецпетата за солените мъфини.
Необходими продукти:
1-2 тиквички
1 червена чушка
3 яйца
сирене или извара
кашкавал
250 грама брашно( аз слагам наполовина бяло наполовина царевично)
1 пакетче бакпулвер
магданоз

Настъргваш тиквичките и ги слагаш да се оцедят за кратко. Отделно пресяваш брашното с бакпулвера и добавяш сиренето,кашкавала и пиперката. Оцедените тиквички смесваш с яйцата и прибавяш към сухата смес.Магданоз по твоя преценка - аз слагам повечко и сол ако желаеш ( аз не слагам). Сместа е за 12 мъфини, като я слагам в различни формички, за да му е по-интересно на малкия;)

Аз току що направих изцяло царевични мъфини с пълнеж - домашно сладко от праскови, да видим дали малкия ще ги хареса, защото мама вече хапна подобаващо:)
« Последна редакция: септември 30, 2012, 13:40:43 от Поли » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #208 -: септември 30, 2012, 13:38:21 »

Мерси много  give_rose give_rose give_rose

А този с банани и извара?
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: септември 30, 2012, 14:18:32 »

Подобен кус кус като дадения от Бени готвят тук в детската кухня good

Диде, благодаря много за идеите с тиква. Хем сега им е времето, хем пък Ели много я яде тая тиква, за разлика от мен smile Миналата седмица пекох тиква с ванилия и канела и си облиза пръстите.

Поли, благодаря и за твоите рецепти! Ще направя другия уикенд (че откакто е на кухня, готвя само тогава за нея) някои от мъфините good

Аз, когато Ели е заспивала в коликата преди обяда си, предварително съм давала или банан, че е засищащ, или пък домашно приготвени рогчета. Тях ги обича, но иначе сухи закуски - не особено. Също овесени бисквитки съм й давала. Все такива, не много цапащи неща, защото за да заспи в количката, значи сме навън по паркове или площадки.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines