Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 22:17:57

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Ще приготвяте ли домашна храна или предпочитате да купувате?
Ще я приготвям
Ще купя, ако се наложи
Нямам време да я приготвям сама
Ще комбинирам домашна и готова
Само ще я купувам
Още не знам

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: рецепти за бебета и малки деца  (Прочетена 184247 пъти)
 
Lupercola
Гост
« Отговор #75 -: декември 12, 2011, 16:12:38 »

 Offtopic В коя дьржава си?
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #76 -: декември 12, 2011, 18:21:42 »

 :offtopic:В Обединени Арабски Емирства, Дубай
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 665



Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: декември 23, 2011, 16:05:27 »

Влизам с ново предложение за червена леща
Зеленчуков овчарски пай :

Масло
1 праз лук
1/2 глава лук
1/4 ч.ч. леща
около 500мл вода или зеленчуков бульон
2 домата
4 ч.лъжички лимонов сок
1 морков
1/2 червена чушка
2-3 картофа за картофено пюре
кашкавал (чедър)

Задушават се зеленчуците. Добавя се лещата и водата/бульона. Приготвя се пюрето от картофите (мляко +масло+ кашкавал или както си го правите). След като се свари лещата(водата трябва да се е изпарила) се изсипва в бебешка тавичка (купичка за крем карамел-няколко на брой или нещо подобно). Отгоре се застила картофеното пюре и се запича във фурна.

Прети беше питала в другата тема (знам, че си решила да изчакаш  give_rose ) за пармезан, чедър и крем сирената. Всички тези ги изпозвам за готвене. Тук здр. работници казват, че едно дете до годинката има нужда от 500мл мляко. Когато количество почне да спада под 500 мл е хубаво да почнат да се вкарват др. млечни продукти в менюто им. Та затова ѝ вкарвам от тези добавки. Взимам био (тук му викат органик) и така си мисля, че излишни глупости няма. А забравих, като искам да ѝ дам да си гризка кашкавал и давам Swiss кашкавали - Президентският Ементел (не пише да има сол ??? аз си мисля че по-скоро са "забравили" да го напишат) и едни "детски"-разбирай по-мънички и опаковани потделно.

Бени какво сирене взимате за Сисето?

Домашната извара ми се получи страхотно  give_rose give_rose give_rose

Ина малко тъп въпрос, но как правиш омлета (гледах в темата за захранването ама не мога да те намеря  blush ) ? В смисъл разбиваш един желтък, слагаш спанак и като стане го режеш на 4 и даваш 1 парченце на Мартето? Или и даваш целият омлет?! Знам, че звучи супер тъпо ама с тези третинки и четвъртинки почнах да се обърквам. Тук казват, че и цял желтък можеш да дадеш  crazy   

Това е снимка на пайчето:


* DSC_0027.jpg (30.71 KB, 400x267 - видяно 3248 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #78 -: декември 23, 2011, 16:12:15 »

Ина малко тъп въпрос, но как правиш омлета (гледах в темата за захранването ама не мога да те намеря  blush ) ? В смисъл разбиваш един желтък, слагаш спанак и като стане го режеш на 4 и даваш 1 парченце на Мартето?

Да, точно  good

Мерси за рецептата и браво за изварата  Bravo
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 665



Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: декември 23, 2011, 16:15:38 »

Бени, забравих! Месо Изабел яде от "нашите" манджи . Пилешка супа(както я правя за нас без сол и застройка), картофена яхния, пиле с ориз и т.н. всичко готвя без сол и силни подправки! Нали знаеш как ядем броколи и з. боб  girl_wink към всяка манджа има купичка от тези и др. зеленчуци, та така не се тревожа, че понякога манджите ни са бедни откъм зеленчуци.  

Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.

Ина мерси!  give_rose

Ти нямаш ли някакви рецепти за малки ръчички и големи устички?
На Коледа ще ядем омлет  yahoo , че нали утре се пости  girl_wink
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #80 -: декември 24, 2011, 12:10:22 »

Aprilka, мерси за инфото за сирената.Другата седмица като ходя до органик супера ще огледам дали ще харесам нещо. give_rose
Весели празници  gcrst
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: декември 25, 2011, 23:56:41 »

Вчера гледах следната рецепта за омлет за деца - бланширан стар лук и зелен лук, бланширани тиквички, почистени от семките и изцедени, домат - обелен и почистен от семките - всичко нарязано на ситно и яйце или яйца, зависи от количеството на другите продукти. Може да се направи в тиган, но също и във фурната.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 916



Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: декември 29, 2011, 13:12:19 »

Бени какво сирене взимате за Сисето?

Много съм отвеяна, чак сега го виждам това  blush Взимаме българско сирене, тук продават в едни големи тенекии и аз си го слагам в по-малки кутии и така го съхранявам, а пък за нея го обесолявам.

Давала съм и и от тези бебешките сиренца/кашкавалчета, сигурно са същите за които ти говориш, да си гризка, въпреки че имам съмнения относно качеството им, но тя така или иначе не ги яде много и аз от дъжд на вятър се сещам за тях, иначе бг сиренце.

Прити, пробвах го това с телешкото, но резултатът беше същият, като с другото месо  nea nea

Ще продължавам опитите с месо, докато открия на малкия дявол какво му харесва  smile

Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: януари 14, 2012, 02:27:22 »

Здравейте, сетих се да ви пусна една рецепта, която видях тези дни при Иван Звездев и се оказа, че е за бебета. Не можех да пиша, но я позапомних. Количествата обаче - не, така че може би на око ще трябва да се прави, според вкусовите предпочитания на бебето.
Крем "Чудесия" :
- тиква, банан, извара и АМ (кърма за кърмещите би трябвало също да стане). Пюрират се и готово. Съотношение по лична преценка. Звучи ми добре и мисля скоро да го направя.

Ето за тези, които имат рег в сайта на БТв, самото предаване: http://www.btv.bg/shows/kuhniata-na-zvezdev/videos/video/1301787701-Zelenchukovo_pyure_za_zahranvane_i_Krem_Chudesiya.html
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #84 -: януари 14, 2012, 15:06:45 »

Готина е, мерси  good

Аз правих вчера банан, суров жьлтьк и фурми и стана жестоко  Torte
(за вдигане на желязото е идеално)
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: януари 16, 2012, 18:55:58 »

Готина е, мерси  good

Аз правих вчера банан, суров жьлтьк и фурми и стана жестоко  Torte
(за вдигане на желязото е идеално)

Скоро попаднах на хубави фурми и Дара много ги хареса!
Чудесна идея да овкуся  с тях авокадото!
Дали знаеш какви са препоръчителните количества?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #86 -: януари 16, 2012, 19:08:56 »

Две фурми на един банан. Иначе само с авокадо не знам какво ще стане, но можеш да направиш банан, авокадо и фурми - аз така пробутвам спирулината (за вдигане на желязото пак).

ПП. Иначе днес и аз ометох един такьв мус, щото става невероятно вкусен (оня с жьлтька де). Според Фабио така се правят италианските сладоледи.

Простете за ОТ  blush
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: януари 18, 2012, 20:45:02 »

Много лесно:

1 малка глава лук
1 мальк картоф
1 мальк морков
1 парче тиква

Варя всичко и пасирам с 1 с.л сметана.
По сьщия начин (без моркова, а с малко пащьрнак) правя от тиквички и вместо сметана слагам сирене-крема.
Направих крем-супата от тиква по тази рецепта и стана чудесна,за това я коментирам тук.
Не сложих сметана,но добавих малко царевица при варенето,магданоз и половин сухар при сервирането. good

Днес давах авокадо с фурми.И това се хареса.
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #88 -: януари 20, 2012, 08:52:38 »

Готина е, мерси  good

Аз правих вчера банан, суров жьлтьк и фурми и стана жестоко  Torte
(за вдигане на желязото е идеално)


Срам, не срам ще питам  blush,Inaxtra как точно го приготвяш това кремче?!?

Благодаря ти give_rose
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #89 -: януари 20, 2012, 10:24:52 »

Две фурми (може и една) - обелвам ги доколкото мога под течаща топла вода (струва ми се, че така пада по-лесно кожицата, но рядко ми се обелват хубаво, де). Един банан и един суров жьлтьк (яйцето преди да го счупя го измивам с гьбката с топла вода и веро, за всеки случай), разбиваш с блендера хубаво да се вдигне на гьста пяна, консистенцията става като целувчено "тесто".

Това е  pardon Става страхотно просто  danceg

Разбира се яйцето да е пресничко  Wink

На Марта в момента го давам през ден, защото уж била бледа, та ми предписаха железен сироп, ана аз не ща да я тьпча с химия и пробвам с храната да я "оправя".

Да се консумира веднага, защото бананьт като стои се окислява и потьмнява  good
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines