Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 00:00:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
42
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 229691 пъти)
mariag
Ентусиаст
Публикации: 73
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #75 -:
септември 26, 2014, 10:10:08 »
Здравейте момичета. Да се запиша и аз при вас. Някои от вас знам задочно от миналогодишните теми за сватбите, въпреки че тогава не пишех често.
Предполагам сега с бременността ще съм по-активна в писането:)
Поздравления на всички! Вече знаете и пола! Супер!
С BeRa сме с един и същи термин - 27 Февруари.
BeRa,
стискам палци да е всичко наред при теб, възхищавам ти се на позитивността!
Аз обаче още не усещам бебето и в някои моменти доста се притеснявам.
На мен ми е първа бременност, на доста годинки съм за първа бременност, но се надявам всичко да е наред:)
Кога ще ходите на ФМ и къде?
И пола не сме видели още, надявам се на ФМ вече да ми кажат, но тя е чак на 15.10:(
Покупки още нищо, но си разглеждам, хихи. Искам поне да знам дали ще е момче или момиченце, въпреки че моя мъж не иска розови дрехи, а неутрални. Но пък срещу сини няма против:) хмммм. Знам го, че иска момченце 54% на 48% в полза на момченцето е при него майче:)
Ще ви следя момичета и ще се включвам най-вече с въпроси сигурно, защото съвети надали ще мога да давам:)
Лек ден на всички!
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #76 -:
септември 26, 2014, 10:17:08 »
Добре дошла официално, Bera!!!
Много ме разчувства историята ти, от сърце стискам палци всичко да е наред до края и да получите мечтаното вързопче живо и здраво накрая
mariag, честито и на теб и добре дошла
Аз мисля, че помня, че си от миналогодишните булки..Кога ти беше сватбата?
Аз съм от другата зимна тема - за декември, но ще ви се помесвам от време на време, да ме прощавате
но това е от любов
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #77 -:
септември 26, 2014, 13:59:38 »
Здравейте мами сладурани
Много ви благодаря за топлото посрещане
mariag
и на теб в темичката. Страхотно е да има някой със същия термин
Ще чакам с нетърпение да споделиш какво бебенце чакате
Може още да не усещащ бебенцето, ако плацентата ти е прдна. моята е горна, макар че си мислех че е задна, но е доста на горе, а бебка седи много ниско долу. Вчера на прегледа доки въртя ехографа чак към триъгълника за да я хване. Стори ми се прекалено ниско, ама и от вълнение забравих да питам дали е нормално макар че ако нещо не е на ред той би ми казал. Много рядко я усещам по на горе да шавне, но главно шава долу.
Ние на фетална не знам дали ще ходим. При нас е доста сложна. На моменти даже се чувствам супер безконтролирана, а ме водят високо рискова бременност. За да ме пратят на фетална, трябва да има нещо в което се съмняват, понеже да живееш на остров е малко сложно по някога. Но...както и да е...
Не знам ама освен всичко останало, което ни свързва в темичката, станахте много мамчета Марита и скоро ще вземем да ви бъркаме
Бебче
, може да не е била в настроение лекарката ти, макар че това не я оправдава да се държи така, много е кофти. Ти се наслади сега на момента и на сватбата, а всичко ще бъде на ред.
Хю
аз съм чувала, че бебенцата е възможно с дни да не шават, но това не значи че нещо не е на ред. Просто спат повечко, илипремърдват ,докато ти спиш, но по леко и не го усещаш. Не се притеснявай за това.
Нашата бебка за сега шава всеки ден, по няколко пъти на ден. Днес сутринта се разшава, докато бяхме още в леглото и таткото прие шаването като за Добро утро
Мариола
аз ако съм яла става по зле. Поне сутринта на гладно нямам какво да изкарам толкова. Иначе ако съм яла, да не ти разправям
За инджекциите е хубаво да се сменя мястото да. На мен ми обясниха много хубаво от къде до къде да се разпростирам и освен всеки ден да сменяме левия с десния край се движим на горе и на долу , къде по на вътре ,къде по на вън от пъпа. Не ме болят изобщо. Много рядко вкарването на лекарството, но не е нищо особено и е за момент. Дори не е болка, а по скоро щипване.
Мари
то май само аз съм си мислела , че съм скрита
Много беше бодлив ътя, който изминахме, както и повечето мамчета тук, но вече гледаме смело на пред, защото е време да ни се случват само хубави неща
Alichka
,който не е минал по този път, той не може да ни разбере. Моята приятелка още бях в 9та седмица, като започна да ми задава супер безсмислени въпроси, за детската стая, за раждането, за количката и аз я гледам
и като и кажа че това ми е най малкото , за което имам да мисля в момента и че дори не знам дали този път нещата ще са на ред, имайки в предвид ,че ни бяха извадили акъла, че имало нещо в главата , нещо което за радост нямаше, но единственото за което мислех, беше дали ще е на ред бебенцето, а тя ми вика..." ееее ти па...закво си мислиш такива неща?" Ми викам, "Защото може би съм със 6 неуспешни бременности? да те видя ако беше на мое място как щеше да мислиш."
Та хората не разбират. Както не може да ме разбере в момента, че не се чувствам добре да давам двучакови разходки или че още повръщам. Тя не знае нито какво е повръщане, нито какво е да си зле. Имаше супер лека бременност и беше до края по улиците по разходки. Как да ме разбере сега. Като и кажа че съм зле и ми вика " Ама още ли?" ми още...какво да ви обяснявам.
adi4ko
винаги си добре дошла в темичката
и ние надничаме във вашата темичка и си крадем идейки и съвети
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #78 -:
септември 26, 2014, 14:23:59 »
Последните постове стават доста дълги, ама на мен специално ми е много приятно да ви чета, надявам се да не ви досаждам с мойте дълги писания.
Исках да ви кажа за нещо, което ние си купихме и сме много доволни. Жалкото е че не знаехме по рано за съществуването му ,иначе щях да съм много по спокойна на прегледите.
fetal doppler се казва и си слушме сърчицето на бебче вкъщи, когато си пожелаем. Чуват се движенията, хълцания, макар че нашата бебка още не хълца
и сърчицето. Много е отино и вместо да се вкарваме във филми дали спи и зщо не шава, с тоу нещо знаем че си спинка
Снощи една моя приятелка ни донесе цял кашон с дрешки и автоматично неродена бебка има повече дрехи от мен и баща и взети заедно
а другата ми приятелка и тя стяга дрехи и бившата ми шефка ми стовари 3 кашона, които даже не съм отворила да видя какво има
ама дрехи никакви няма да купувам.
Активен
mariag
Ентусиаст
«
Отговор #79 -:
септември 26, 2014, 15:28:57 »
Хаха супер, BeRa! Аз честно казано също не мисля да купувам много много, повечето ми познати и приятелки ще дадат по нещо:) А и като знам подаръците в началото са предимно дрешки.
Сигурна съм, че няма да се сдържа де, като гледам в магазините какви сладурски неща има.
Като живеех в САЩ, като се прибирах насам към България се започваше едно пазаруване и гледане за децата на моите приятелки, ама такъв кеф! Хихи, а за твоето собствено сигурно ти се иска да изкупиш света.
Този доплер съм го чувала да го споменават и други мами, не знам някоя дали си го е купила.
Аз напоследък се вкарвам малко във филми, понеже още не го усещам бебчо и все се чудя какво става, дали е добре там вътре.
А в темичката имаме ли някой от София?
Adichko, e от София, въпреки че тя е от по-предната тема:) Знам, защото съм я чела, хихи. Да се образовам!
Adichko, ти къде ходи на ФМ?
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #80 -:
септември 26, 2014, 15:31:21 »
BeRa, такова нещо за първи път виждам. За мерене на тоновете при мен бяха вече на по-късен етап (около 26 седмица), но и през другото време моят лекар много ми ги обясняваше. Моите комшии са в Англия и момичето ми обясняваше, че било задължително да й правят изследвания за Даун например. Да не би да им се е променила системата им през годините?
Учудвам се, че вашите лекари не ви гледат редовно на ехографи. Аз се бях изумила от моя лекар. Отивам на преглед, гледа ме на ехограф и то поне 10 минути. Вътре в кабинета по-малко от 15-20 минути не съм била. Пуска ми изследвания и отивам с готовите резултати, а той ми вика "Легни да направим пак един преглед" и ми обяснява човекът, че ехографът е безвреден. Единствено бебето чувало шум като минаващ влак и може да се стресне. Минават две седмици от втория преглед - АГ-то пак ме вика на консултация. На края даже през ден ме гледаше - преглед, след ден отивам в болницата за консултация с анестезиолог, пак преглед, след два дни пак в кабинета му... Абе, въобще голямо гледане падаше - по 2 пъти на месец минимум. Поне моето АГ не ги признава тия здравни каси, мерене на кореми и глупости. Той за себе си трябваше да види и да е сигурен какво става вътре
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #81 -:
септември 26, 2014, 15:44:18 »
Мария, значи аз ходих в Клиника Малинов на ФМ при д-р Чучумишев и съм много доволна - ходих за БХС при него, за един преглед УЗ по мое желание (за измерване на шийката на матката) и на ФМ. Изключително съм доволна. Иначе там в Малинов се е преместил и един по-известен доктор специалист ФМ от клиника Надежда - май Сигридов се казваше, или нещо подобно..
Знам, че много момичета са доволни от клиника Марковс. Аз не се доверих обаче. И много лоши работи за Фемина чух, също не се доверих.
Активен
miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Фе
«
Отговор #82 -:
септември 26, 2014, 16:10:16 »
Влизам,за да пожелая на всички вълшебна безпроблемна бременност и здрави бебчета!Ще следя темата тук сте се събрали все готини съфорумки
Bera,напълно те разбирам защо сте си купили fetal doppler
До колкото си спомням вие сте на Канарите и испанската и португалската здравна система доста си приличат.Дори са свързани тъй като поради недостиг на доктори доста испански такива практикуват тук.
Тук имаш право на 3 ехографа за цялата бременност,тоест за трите фетални морфилогии и това е.Правят ти се изследвания,натоварване с инсулин и т.н по здравна каса.Един път месечно се ходи при сестрата в местната болница където те мерят,теглят и слушат сърчицето именно с тази машинка.Доктора там само разговаря с теб,назначава изследвания и изписва витамини.Естественно можеш на частно,но си е доста скъпичко.Ако бях останала тук до края на бременноста си също обмислях подобна покупка.Определено си е успокоително да чуеш как тупка най-важното сърчице
Страхотни приятелки имаш
Много полужителни емоции,усмивки и незабравими трепети ви желая!
«
Последна редакция: септември 26, 2014, 16:12:23 от miauka
»
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #83 -:
септември 26, 2014, 16:19:21 »
BeRa
тъкмо си мислех за такъв доплер днес, и даже изнамерих под наем такъв и вече писах
mariag
аз ходих при др. Чавеева в Щерев, много симпатична млада и идва от Англия там е специялизирала ФМ. И втората живот и здраве ще е при нея, аз съм също от София. Ти къде се следиш?
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #84 -:
септември 26, 2014, 16:21:28 »
Али, аз живея в Англия и мога да ти кажа, че не е задължително, питат дали искаш да те тестват. Мен ме тестваха, пускат кръвно изследвсне и в 12 седмица гледат на ехограф за аномалии. Доплер наистина е супер полезно особено като бебето ти е мързеливо като моето, което хич не риташе.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #85 -:
септември 26, 2014, 17:44:40 »
Ясно, на мен информацията явно ми е грешна
А като разбрах, че Бера е на остров и помислих, че за Великобритания става дума
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #86 -:
септември 26, 2014, 18:27:04 »
Аз пък си мисля, че е в Гърнси
тя ще каже, по принцип в Англия е много либерално и рядко нещо е задължително, обикновено си е за твоя сметка като не искаш нещо.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #87 -:
септември 26, 2014, 19:49:16 »
На Канарските острови сме и то сме се зачукали на такъв ,дето няма почти никакви специалисти, дори един ехограф за фетална да ти направят няма. Мен за БХС ме пращаха на съседен остров и то защото една смахната лекарка видя някакви петна на бебето в главата. Оказа се , че на всяка втора вижда нещо в главата на бебето
на една приятелка и изкара и на нея акъла преди няколко седмици.
Имаме само 3 ехографии за бременност, по една на всеки триместър. И по едни кръвни на триместър. Ако вече нещо има нередно в резултатите ти правят и други предполагам, ама общо взето е това. Не знам в коя седмица се почва да се ходи на регистър го водят тук...записват тоновете на бебето. До колкото знам е веднъж на седмица.
Мен като рискова бременност ме следят в болницата, а тя е в съседния град. Тука понеже е туристическо имаме само поликлиника и в нея на нормалните бременности, акошерка води мерките, слуша тоновете на един подобен на нашия доплер, води курсовете и такива дребни неща.
Мен са ме мерили само два пъти и то в болнцата веднъж и при нея като ходих да се записвам втори път...това е...
Аз имам късмет да имаме приятел гинеколог в болницата, при който ходя неофициално така да го нарека. Ако не беше той ,до сега нямаше да сме стигнали до тук. Всяка седмица ме викаше да видим как вървят нещата в началото, и до 10та седмица ни гледаше под лупа. Иначе като рискова бременност дето уж трябва да ме видят по на време ми дават час чак за 12та седмица
абе...лудница...оставят те на самотек, а че до тогава ако не бях на инджекции и прогестерон, нямаше да изкарам никаква бременност.
Иначе при нас на часно да идеш ти е 100евро прегледа, ама хубава фетална не могат да ти направят. И да искам да си дам парите на частно, все тая...Те тука хубава снимка не могат да ми дадат на бебето. Докато ме гледаха в началото с вагиналния ехограф, се виждаще супер, а сега едва се различава кое какво е...
П.П. между другото резултата от БХС теста даже и не го видяхме. канселирали ми го ,понеже трябваше да правим амниоцентеза и заключението и резултатите от кръвния така и не ми дойдоха
видяло им се безсмислено да ми правят тия изследвания след като на амниото ще се види така или иначе дали има нещо или няма. Да ама за амниото не ми се обадиха. Станаха някакви недоразомения и сега като ходих вчера ми казаха че вече е късно за амнио.
добре че имам заключение и подробен преглед от ехографа, та гледаха всичко обстойно дали е на ред, мериха и струваха...лудница...
«
Последна редакция: септември 26, 2014, 19:52:44 от BeRa
»
Активен
mariag
Ентусиаст
«
Отговор #88 -:
септември 26, 2014, 20:32:18 »
Wow, BeRa, ама то вярно при теб е сложно. На кой остров си? Аз живеех в Мадрид няколко години и съм ходила няколко пъти на Канарите, но слава богу не съм опирала до здравеопазването там.
В Мадрид бях много доволна от здравеопазването, но към фирмата, където работех си имахме допълнително осигуряване и не съм ходила никога на държавното.
Аз тук в София по едно време се бях побъркала да си намеря лекар по ЗК, плаках даже един път от безсилие, че не мога нищо да направя:)
По принцип се следя във Вита, естествено всеки път си е добра сума, която давам:) Успоредно си ходя и по ЗК при една лекарка, но не очаквам много от нея.
БХС и ранната ФМ ги правих във Вита при Славкова (тя май е предимно във Фемина).
Сега втората ще я правя при Марков, да го видим колко е добър:)
И вече искам да видим полаааа:)
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #89 -:
септември 26, 2014, 20:52:55 »
Като че ли западните практики са така, 12-та, най-рано 8-ма седмица е първия преглед. Когато бях бременна първият път и следихме бременността в България, за първи път отидох в 6-та седмица, после в 8-ма за пулса и т.н. Тук(Швейцария) с предишната бременност първият ми преглед беше в 8-ма седмица като 2 дни по-късно беше аборта. Преди този преглед ходих два пъти до болницата заради кървенето и никой нищо не предприе, просто преглед, видяха първо плоден сак, после пулс и така, но казват природата ще си свърши работата .... и тя я свърши. Сега първата ехография отново беше в 8-9-та седмица, направо как съм броила дните не е истина и след нея думите на лекарката бяха:"Тази бременност можем да я задържим", каквото и да значи това, явно преди са виждали нещо нередно, което не са ми казвали, знаех единствено, че развитието изостава в седмиците, та ми изписа нещо хормонално, сега не се сещам точно какво беше, и ми каза до 12-та седмица да ги вземам и да се пазя много, докато мине този рисков период.
Иначе практиката е, можеш да си избереш лекар, който да ти наблюдава бременността, повечето практики са извън болницата, там правят всичко, но може да избереш да посещаваш определен лекар и в болницата, не е проблем. Ехография се прави на всеки преглед, т.е всеки месец, за вагиналните прегледи да не говоря, досега не е имало случай да съм отишла и да не е имало такъв, въпреки че поводите са все различни и не винаги става въпрос точно за гинекологичен преглед. Последният път например направи преглед подобен на този за разкритие, за да установи колко високо е позиционирано бебето, ние сме много високо, но това май е обичайно за втора бременност.
БХС тестът не е задължителен, но се покрива от здравната застраховка. Ако обаче излезе висок риск, както при мен, не правят амниоцентеза, понеже е високо рискова, но предлагат специален кръвен тест, който е около 750 евро, ако се изследва само един показател, т.е само това, което е излязло с висок риск и си го плащаш, застраховката не го покрива. Странна практика при положение, че средната възраст на за първи път раждащи жени тук е около 40 години и изобщо не преувеличавам, дори мисля, че е малко занижена тази цифра.
Та практики всякакви. В България бях при лекар от старата генерация, един обикновен ехограф, без всякакви екстри, за БХС въобще не спомена, правеше ти ФМ тихо и кротко, но имам здрав и добре износен резултат, общо взето съм доволна от следенето, включително и от решенията на лекаря на финала, тъй като преносих.
В тази връзка имам две молби към бебето сега, да не се ражда твърде рано, т.е да си постои нужното време, че това ми е голяма кошмар, и да тръгне само, не искам отново да тръгвам по пътеката на интервенциите, че са много насила нещата и определено се измъчих предишния път.
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...