Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 26, 2024, 01:32:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 42   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март  (Прочетена 229712 пъти)

mariag
Ентусиаст
**
Публикации: 73

« Отговор #120 -: октомври 01, 2014, 08:32:54 »

Благодаря за посрещането, hulcy!
И аз го гледах това видео преди няколко дни, много е готино.
Аз нямам с какво да се похваля, феталната ми е чак на 15-ти Октомври, до тогава си чакам.
Като че ли вчера усетих бебето (досега все още не съм го усещала), чудя се защо ли е така. С BeRa сме в едни седмици и тя го усеща май отдавна:)
Сигурно моето е мързелче, хаха.
Та така, аз ви чета, много е готино как се радват бабите:)
Лек ден на всичкиииии!
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #121 -: октомври 01, 2014, 10:19:55 »

BeRa Браво за хубавите новини, колко вълнуващо за бъдещата баба.

Аз снощи сънувах много гадни неща, даже не ми се говори за това  nea

От вчера съм и аз не знам схваната или дебелото черво ми се е активирало отново, аз тъпата ядох ябълки, а от тях направо ме раздира червото, са съм се заредила с сини сливи сушени. Но факт е че от ляво ме боли много, едвам сядам, пих но шпа ако не мине до утре звънкам на доки.
Активен
run_girl
Ентусиаст
**
Публикации: 91

« Отговор #122 -: октомври 01, 2014, 10:57:14 »

hulcy ще стискам палци всичко да е наред утре и най-сетне бебчо да покаже пола със сигурност smile Аз въпреки, че знам че ще е момиче съм се спряла на неотрални цветове. Обожавам бебешко жълто и преди дни харесах толкова сладки дрешки. Чакам само мама да се върни, че не е в града и отиваме да купим някой друго нещо. А относно бъдещите вуйчовци и моят е голяма скица. Ние с него визуално сме като близнаци и имаме само 1 година разлика (той е по-големият). Имаме страшна връзка и той е единственият който е идвал с мен на преглед до сега. А от един месец си търси да купи апартамент близо до моя, че да бъдел близо до малката smile Все говори за малката и ми звъни всеки ден да си слагам телефона на стомаха, че да й говорел и тя да свикнела с него smile

mariola85 ако наистина болката продължи си звъни на доктора. Аз имах такива болки, един ден така ме сви в ляво, че не можех да дишам. Отидох на доки и се оказа, че малката се е изместила и притиска мястото там. Молих й се сигурно ден и нещо и накрая се отмести и всичко свърши. Сега от време на време ми върти същите номера ту в ляво ту в дясно, след известно време милване на корема явно се измества. Но при мен май беше в по-късна седмица, вече не помня smile
« Последна редакция: октомври 01, 2014, 10:58:49 от run_girl » Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: октомври 01, 2014, 11:06:05 »

Добро утро и от нас  Girl_hide

Аз на последък не съм сънувала кошмари, ама снощи моята бебка ме събуд за пръв път от шаване  tease била съм легнала по гръб и явно и е било неудобно та като се разритала милата , се събуждам и се чудя какво става. Погалихме се малко и заспахме пак  Baby
Тия дни се оказва че много спа по гръб, а не знам дали е хубаво. Тя е малка още , ама знам ли  crazy

hulcy  много хубави емоции са сега с мамчето, особено като  сте и затъжени  heart мойта и тя се кани да купува ли купува... Те са така бабите  pardon
Хайде дано утре не се крие срамежливката и да се покаже вече със сигурност  Girl_hide
Много е сладурско това видео и аз бях го гледала преди и си поплаках   cray много е мило  heart

Marri този шейк ми звучи много вкусно и май следобед ще сме на такъв  danceg Аз много обичам мляко с мед и канела...мммм такъв вкус се получава, само дето канелата не ми се разтваря напълно, а като има такива едни прашинки да ми се мотат из устата и познай какво става  bad

mariag  не се шашкай мила. Ще го усетиш бебенцето. При всеки е различно. Зависи от много неща. Може да шава някъде по на зад...нали сега му е широко още, може при мен заради разположението на плацентата да го усещам повече. На доплера като я слушаме на моменти и се чува да шава много и си личи че е някъде на зад, понеже се чува глухо сърцето и аз не я усещам изобщо. Нашата бебка  по принцип седи много ниско долу и по на пред. Рядко се качва да шава някъде около пъпа. Иначе я усещам сериозно от средата на 17та седмица, но пък Стаси, от коледните мамчета беше споделила че е усетила осъзнато тяхното бебенце в 20та седмица чак. Аз толкова я чаках тази 20та седмица точно за това, понеже не вярвах че ще имам късмета да я усетя по рано, но тя ни изненада.
Иначе, бях чела преди ,че бебето в 18 или 19 седмица се нуждае от много калций, понеже му заякват костите и започва дава по сериозни ритници, та аз от рано се тъпча с мляко, за да заяква по бързо и да рита  blush не вярвам това да е причина, ама нали малко изпаткваме на моменти, та поне като си внушаваме неща да са хубави и полезни  pullpigtails

mariola85  оправяй се бързо мила. Дано до утре да мине, че много неприятно  give_rose

Пак станах дълга... angry
Хубав ден мамчета пълен с ритничета и положителни емоции  danceg.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #124 -: октомври 01, 2014, 11:49:00 »

Относно спането по гръб, вижте какво казва др. Сигридов

http://www.graziaonline.bg/v12374/mitove-i-legendi-za-bremenosta.html

Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: октомври 01, 2014, 12:22:55 »

По време на първата ми бременност обичах да спя на една от двете страни, но не и по гръб. Нямаше общо с бременността, просто така ми беше по-удобно и не го мислех. Сега обаче любимата ми поза за сън е по гръб и от месец ми е много трудно да спя на някоя от страните. Винаги се събуждам по гръб, от което естествено се притеснявам, а то както изглежда, нямало за какво.
Активен
run_girl
Ентусиаст
**
Публикации: 91

« Отговор #126 -: октомври 01, 2014, 12:29:05 »

да ви кажа и аз не вярвам в тези митове. А за съня спя на където ми е удобно и това често е по-гръб. Мисля си, че природата си е свършила перфектно работата и ако по някакъв начин не спя правилно изпитвам дискомфорт и се завъртам.
Та и аз в началото до може би четвъртият месец, че и част от него си спах спокойно по корем, просто защото само така си спях от години. Един ден вече не ми беше удобно, изпитвах леко неразположение и смених позата. Ако спането по гръб беше не природно съобразно и вредно за бебето, си мисля, че нямаше да можем неволно да го правим в съня си, както преди дори в съня си лягах по корем а сега вече не.
« Последна редакция: октомври 01, 2014, 12:33:33 от run_girl » Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 569

H & S

« Отговор #127 -: октомври 01, 2014, 14:11:45 »

Marri, за чайовете си писала - аз доста четох по това отношение, главно се зачитам по турски сайтове, защото имат много добри специалисти. Бях много изненадана, че градинския чай, сена, босилек, ленено семе и малинов чай (дано гугъл превежда правилно) водят до контракции, т.е. причиняват преждевременно раждане и кървене. В миналото малиновият чай се е ползвал главно за това - да предизвика раждането huhhuh.gif Не знам все пак колко е достоверна тази информация, но аз лично се придържам да пия чайове. Сутрин на закуска пия липов чай, в "белия" списък с безобидни чайове още бяха ментата и лайката. И беше допълнено, че все пак дневно да не се надвишават 2 чаши. Аз утре ще питам моя доктор за тези чайове наистина как стоят нещата и колкото и да е параноично и за позата на съня ще питам. И аз чета все,че трябва да се ляга на лявата страна. А онзи ден попрочетох за сушената червена боровинка и се стреснах доста, защото аз много обичам да си хапвам, пък и като бях видяла някъде ,че е сред "супер" храните за бременни с още по - голямо желание си хапвах. Видях ,че червената боровинка "може" да взаимодейства по някакъв начин с лекарства против кръвосъсирване (инжекциите ми angry), там още няколко неща и накрая аспирин (аз и това пия angry) Колкото и глупаво да звучи и това мисля да питам...

Пфф понякога се замислям, дали не се филмирам за всяко нещо huhhuh.gif Преди бабите ни, даже майка ми разказва когато е била бременна с брат ми (1987) как е нямало ехографи, правели са 1 изследване максимум през цялата бременност и слушали с някакво дървено нещо като фунийка тоновете на бебето...нито интернетът е бил разпространен, т.е. информираността за полезни и вредни неща са били на минимум...и майка е работила до 9-ия месец на бременноста  pardon Спирам до тук, че много се отплеснах май нещо пак smile
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #128 -: октомври 01, 2014, 15:00:09 »

hulcy ами така си е, баба ми беше една педя човек и е родила 7 деца, от които май 5 вкъщи. Да не мислиш че с фраксипарин се е боцкала. Ама други времена други тревоги.Аз понеже имах доста време да прочета за тези неща, следях отчетните и бебешките теми, и тук и в други форуми имах време да се начета за всичко, и са почти не се ровя за информация.  good
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #129 -: октомври 01, 2014, 15:48:38 »

Да се запиша и тук, макар че мйто по- скоро ще да е пролетно лятно - Май месец не знам вече към кое се брои...  funnytooth Тая година си беше зима май месец хаххахаха

Иначе говорите за някакви неща дето са ми пълна индия - нищо не ми говорят... почвам темичката от началото барем схвана нещо

Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: октомври 01, 2014, 15:56:45 »

Миленка не се притеснявай ще имаш време да четеш и да се тревожиш.
А за спането на мен с първата бременност си ми беше най-удобно да спя по гръб. Гинеколожката каза, че ако ми е удобно така и не ми става лошо няма проблеми. Пък на бебо, ако нещо не му у удобно си казва. smile
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: октомври 01, 2014, 19:10:27 »

Темичката ни се пълни... ийа ийа оо  danceg
milenkata, punk_girl123 добре дошли в темичката  give_rose

Явно спането по гръб си е усещане на тялото и щом лягаме по гръб тъй ни е удобно.

А я да ви питам мамчета сладки, вие кога смятате да започнете , ако смятате де, да се подготвяте за раждането.
Аз чета тука статии и чудесии и много ми се иска да ида максимално подготвена и запозната, уравновесена и без страх. На всякъде пише че трябва да изкараме бременността си именно в подготовка за раждането и първи грижи за бебето.
Моята приятелка цяяяяла бременност гледа покупки за бебето и рови в интернет за бебешкото обзавеждане на стаята и на края обзаведоха стая, в която бебето не спа изобщо...вкараха кошарата в спалнята и скоро нямат намерение да го отделят, а тя не беше хващала бебе през живота си и се оказа ,че не знае дори как да го облече. Супер неподготвени бяха с таткото, нямаха баби да им помагат и ги беше страх да си тръгнат от болницата ,понеже не знаеха какво да го правят малкия.  angry
Аз с грижите за бебето не съм никак зле, даже на против. За първо дете имам прекалено много опит, но за раждането ми се иска да започна от сега да се стягам.

Ако някоя има полезни статии или инфо, ще съм благодарна да сподели.
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: октомври 01, 2014, 19:12:11 »

milenkata,punk_girl123, добре дошли в нашата темичка! Welcome
Ние сме малко напред, но ще се радваме да си бъдем полезни, а и на punk_girl123 не й е за първи път, така че ще обменяме опит.
punk_girl123, преминаха ли първоначалните тревоги, след като видяхте сърчице? Имаш ли някакви нагласи и "предпочитания" за пола?
milenkata, видях че и малко в трескаво вълнение, всичко е Божа работа, става когато трябва да стане и винаги за добро, така че смело напред give_rose
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: октомври 01, 2014, 19:19:57 »

BeRa, аз прекарах твърде много време в мисли и "подготовка" за раждането, най-вече психическа, е не ми помогна особено, всичко се разви по съвършено различен начин от писаното по разни статии и книги, понеже започнахме с предизвикване и оттам всичко беше различно, а аз откровено казано загубих контрол над себе си към края. За мен е много по-важно жената да е подготвена за бебето, понеже да, случва се точно това, страх да се прибереш вкъщи с бебето. Раждането е миг, той отминава, често без да зависи от нас как точно ще стане. Аз посещавах курсове за бременни в 7-ми месец, бяха ми изключително полезни, чувствах се напълно подготвена да се прибера вкъщи и все пак като дойде времето ме беше леко страх, особено от първата нощ вкъщи, както и от първите дни сама с бебето. Но всичко отмина много бързо и се адаптирахме за кратко време. Ако искаш имам някои материали, мога да ти изпратя на имейл.
hulcy, благодаря ти, че се включи за билките. Аз също смятам да говоря с моя лекар, но това е към края на месеца, а дотогава има много време. В дрогериите тук лицата, които продават са с известни познания и това ме накара да се доверя на предложения продукт. Там ми обясниха, че трябва да внимавам най-много с малиновите листа.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #134 -: октомври 01, 2014, 19:34:12 »

BeRa аз мисля за самото раждане да не се подготвям, като гледам колко раждания завръшват напоследък или предизвикани или със секцио, няма да си права труда. чела съм много по темата, изгледала съм почти всички епизоди на "Всеки ден се ражда нов живот" то е на TLC, И там показват реални раждания, всички 16 and pregnant, където отново реални раждания, абе знам как става ако е нормално.

По скоро бих се подготвила за отглеждането на бебка. Списание 9 месеца организират безплатни лекции в мола в който работя и ще се възползвам от тях, ще се запиша на училище за родители и така. Другото дето казва ММ сигурно има клипче в youtube как се прави  Bravo

milenkata мила за домашно всички отчетни изчети, почети малко и бебешките теми в раздел честито и ще ти се разяснат много неща  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 42   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: