Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 10:54:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр  (Прочетена 151812 пъти)

yana_traeva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 784

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: май 21, 2014, 14:25:49 »

виж какво намерих в сайта http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/student/ , пише че догодинка изплащат. а това за 6м..... незнам давност ли как го обясняват.Ще поразпитам за мен пак още малко, но да ти щом си взела и д.и. трябва да запишеш. Но аз реално септември влизам в 9тия ми ако тогава родя....кво да се бъхтя да ходя да подавам да кандидатствам, а до края на септември като минат ликвидациионните се водя студентт редовна ф-ма. Абе незнам .....ще гледам тия дни да поразпитам ако мога само с оценките от дипломата да подам и пр. защото не ми се чака класирвания ни работи 
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: май 21, 2014, 14:31:11 »

Момичета, като имате повече информация за това - пишете и тук в темата, че и аз се интересувам smile
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: май 21, 2014, 15:25:04 »

ами накратко, редовните студентки-майка получават еднократна помощ в размер на 2880 лв., Като към датата на подаване  трябва да носите няколко документи, а именно: (3) Към молба-декларацията се прилагат следните документи:

1. копие от удостоверение за раждане на децата, за които се иска помощта;

2. копие от заповедта на директора на дирекция “Социално подпомагане” и/или решението на съда за настаняване на децата в семейство на роднини, близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето – в случаите по чл. 6а, ал. 5 ЗСПД;

3. уверение от висшето училище за лицата по чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД, че са записани като редовни студенти към датата на подаване на молба-декларацията;

4. лична карта (за справка).

(4) При промяна на постоянния адрес на майката или на друго правоимащо лице за периода от раждането (осиновяването) или настаняването по чл. 26 ЗЗД на детето до датата на подаване на молба-декларацията дирекция “Социално подпомагане” извършва проверка, която обхваща:

1. справка от компетентните органи на МВР;

2. предоставяне на данни за изплащане/неизплащане на помощите по чл. 6а и 8в ЗСПД от съответните дирекции “Социално подпомагане” по предходен постоянен адрес на майката или на другите правоимащи лица по чл. 6а и 8в ЗСПД.

(5) Правото за получаване на еднократната помощ по ал. 1 възниква от датата на раждането на децата, освен ако те са оставени за отглеждане в специализирана институция за деца към датата на подаване на молба-декларацията и/или от датата на настаняване по чл. 26 от Закона за закрила на детето.

(6) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 95 от 2012 г. , в сила от 4.12.2012 г.) Правото за получаване на еднократната помощ по ал. 2 възниква от датата на раждане (осиновяване) на детето.

(7) (Отм. – ДВ, бр. 27 от 2010 г., в сила от 9.04.2010 г.).

(dirol (Нова – ДВ, бр. 95 от 2012 г. , в сила от 4.12.2012 г.) Еднократната помощ по ал. 2 се отпуска на лицата по чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД в размера, определен по реда на чл. 8в, ал. 2 ЗСПД, независимо от броя на родените/осиновените/отглежданите в семейството деца до едногодишна възраст.
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 944

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: май 21, 2014, 15:55:58 »

Хора, в бебешкия форум писаха момичетата, че документи се подават до 6 месеца като е бебето, а се изплащат до 1 г.  pardon А редовна студентка се водиш до датата на първата официална поправка. Т.е. ДИ и след това поправка и това е. Те до тогава те осигуряват като студент - до поправката (първата)
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: май 21, 2014, 16:01:47 »

ооо мерси за отговора адичко, и аз така си мисля че но като прочетох това се замислих дали е 6м или е 1г. ама ми звучи логично. А за редовното дет си ми го писала дано да си права поправителната сесия на нашия випоск е март-април май или февруари=март-април
Активен
Magi_Angelova
Любопитен
*
Публикации: 31

Щастливо омъжена 21.06.2014

« Отговор #215 -: май 21, 2014, 21:30:21 »

Някоя от вас записвала ли е редовно студентка за да получи еднократната помощ,понеже аз акто бях студентка го имаше това нещо и сега ми говорят запиши се ,запиши се.. Oh my ...
                И аз мисля да се запиша но разбрах че записването става през лятото заслужава си за толкова пари.........тая държава нещо и на нас да даде  good
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #216 -: май 21, 2014, 21:53:21 »

Аз също смятам да се запиша ,но все си мисля ако не завърши дадената майка дали ще я накарат да връща ппари
Активен
Magi_Angelova
Любопитен
*
Публикации: 31

Щастливо омъжена 21.06.2014

« Отговор #217 -: май 21, 2014, 22:02:18 »

Не няма да те накарат ти от там взимаш само някаква служебна бележка която те изобщо не знаят за какво я взимаш може да е и за карта за градския транспорт след това отиваш в социалните ...много мои познати записаха взеха си парите и изобщо не са ходили нито по веднъж в университета
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #218 -: май 21, 2014, 22:15:50 »

а ако се водиш в момента на работа,понеже аз се осигурявам дали после ще си получавам майчинство,една моя позната каза,но тя никога не е работила ,че си е получавала социалното 130лв и все още го получава де.извинявайте за така задълбоченото питане но нали за това е форума да стане ясно на всички
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: май 21, 2014, 22:36:46 »

Мисля че няма да имашпроблем ак бачкаш и се осигуряваш за майчинстово и отделно да си студентка. Това са  2 различни помощи отпускани по рязлични причини
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: май 22, 2014, 01:10:16 »

Помощта за майки студенти се отпуска на студенти редовно обучение независимо платено или държавна поръчка. Без значение дали майката работи или е безработна, също така не е задържително да имате трудов стаж. Помощта не се връща ако решите да прекъснете.
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: май 22, 2014, 07:10:13 »

Точно така има условия само там ако не напускаш държавата, не го оставеш в соц. Дом и пр тогава ги връщаш но ако прекъснеш няма такова да върнеш парите
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: май 22, 2014, 07:30:00 »

Девойки, да се включа и аз в дискусията с това, което знам. Моята бъдеща кумица е студентка и тя каза, че ще се възползва от тази помощ. Условието е да си магистър и след като родиш да се дипломираш в рамките на 2-3 години, а ако не го направиш, то връщаш парите. До момента има такава информация и тепърва ще я проверява, но й е казано от друга девойка, която се е възползвала. Може да има значение университетът и неговата политика.
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: май 22, 2014, 07:54:51 »

Извинявай но малка поправка, няма значение да ли ще си бакалавар или магистър -важното е да си редовен студент и то към датата на подаване на заявлението, също така учебната година да е почнала (сега и такъв спор възникна в бебешката тема мн се заяждали от СП че акедемичната година не е почнала). Няма такова като възстановяване на сумата освен в случаите които писах. До сега мн мои познати само заради това са записали и не учат и пак са ок. За сега няма някакви изисквания внесени в правилника, че трявба 4-5 година и т.н. да учиш. Много съм разпитвала и в СП и в учебен отдел. А да и университета да е акредитиран , мисля че колежите не важат
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1407

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: май 22, 2014, 08:18:44 »

Намесвам се във вашата тема smile.
Ако тепърва смятате да запише висше и живеете в София, гледайте да е бакалавър. След година-две, това че още сте студент ще ви донесе цяла една точка в класирането за ясли и детски градини.
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: