Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 17:42:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 14част
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 14част (Прочетена 157420 пъти)
Мрявка
Сватбен ГУРУ
Re:СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 14част
«
Отговор #255 -:
април 01, 2013, 19:33:37 »
Малко
, извинявам се!
Влади, аз мога със сигурност да кажа, че твоята работа за мен от фотографите из България е в топ 3 на личната ми класация! Факта че този пост е написан в самото начало на организацията на сватбата ни, говори сам по себе си, че в номента представите ми за цените на услугите около сватбабените тържества са доста по обективни, и не бих нарекла твоите шокиращи в никакъв случай, със сигурност всяка стотинка за твоята работа, както и тази на кастудио си струват, и фотографските услуги в чужбина на вашето ниво струват в пъти повече от цените на родната ни земя. Така че се извинявам, ако съм те засегнала по някакъв начин!
«
Последна редакция: април 01, 2013, 19:36:36 от Мрявка
»
Активен
Влади Балевски
Сватбар
«
Отговор #256 -:
април 01, 2013, 19:43:48 »
Цитат на: Мрявка в април 01, 2013, 19:33:37
Влади,
Така че се извинявам, ако съм те засегнала по някакъв начин!
Не, не, няма проблем - не съм се засегнал. Използвах случая да подкрепя избора на Ка Студио, понеже и тук, и в други раздели на сайта става дума за тяхната работа. А уточнението ми относно цените бе заради неточното сравнение между моите и техните цени - разлика има, да (но разликата не е толкова драстична, че да "бледнее" цената им), както и в начина ни на работа има разлика, което е нормално.
Многократно е ставало дума за ценообразуването и тук не мисля да повдигам въпроса - факт е, обаче, че за това време, отделено преди/след сватбата и в самия сватбен ден, както и всички други разходи (труд, техника, реклама, данъци и пр) - определено заслужават и повече колегите, по мое мнение.
Активен
mynicheto
Сватбар
«
Отговор #257 -:
април 01, 2013, 20:46:46 »
Не съм прочела всичко , което сте написали днес , ама от последните постове се заинтригувах
За мен снимките също са ужасно важна част от сватбата ! За мен фотографията също е хоби и работя по въпроса да не остане само хоби
За моята сватба щях да се доверя на доста известно фотостудио
Имах наблюдения от тяхната работа , но за жалост се оказа че като повечето, които са придобили голяма известност , те също са се подлъгали да приемат ужасно много ангажименти в кратък срок и за да успеят да наваксат са принудени да претупват обработката , за което наистина съжалявам ! Аз както казах знам на какво са способни фотографите и видео операторите , които работят там и със сигурност твърдя , че са професионалисти и много уважавам труда им . Но факт е обаче, че крайния продукт вече не е това, което беше ! Цените разбира се са високи и ако преди си заслужаваше напълно да ги дадеш , вече не мисля точно така . Доста от работещите там се отделиха да работят самостоятелно и смея да твърдя, че направиха много добър избор
Лошото е , че след работа във фотостудио с много колеги и с много известно име, имената на самите фотографи са останали малко или много на заден план и сега доста трябва да се потрудят , за да се прочуят ... Сега, честно казано бих заложила точно на двама от тях и съм сигурна , че няма да съжалявам !
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #258 -:
април 01, 2013, 20:49:16 »
Да, прав си цените не са толкова различни, разликата идва обаче и от това, че за услуги на професионалисти извън града, в който ще бъде сватбата се заплащат както пътни така и нощувки, затова съм написала и в поста си "от моя гледна точка" как изглеждт нещата, качеството струва своята цена навсякъде, когато човек може да си го позволи е хубаво, особено за тази така важна част от сватбента организация - спомените!
А що се отнася до ценообразуването, разбира се, че е необходимо човек да работи не за такава цена, с която в най-добрия случай да може да покрие разходите си, но това каква ще е цената на един продукт се определя и до голяма степен от търсенето на съответния продукт, само факта, че както ти така и кастудио сте една година напред вече със заети графици си показва, че няма как да цените ви да бъдат ниски, а търсенето само по себе си говори, че качеството, което предлагате е доказано и на високо ниво.
А че цената може да бъде и по-висока, това го определя отново търсенето, цените се вдигат докато има кой да ги плаща, това си е пазарния механизъм.
«
Последна редакция: април 01, 2013, 21:25:38 от Мрявка
»
Активен
Влади Балевски
Сватбар
«
Отговор #259 -:
април 01, 2013, 21:22:46 »
Цитат на: Мрявка в април 01, 2013, 20:49:16
Да, прав си цените не са толкова различни, разликата идва обаче и от това, че за услуги на професионалисти извън града, в който ще бъде сватбата се заплащат както пътни така и нощувки
Да, цената за заснемането е сходна.
Цената за крайния продукт (албум/фотокнига) зависи при всеки в бранша - къде е изработена, размера на всяка страница, броя на страниците, както и материала, от който се изработва и корицата, и самите страници.
за пример мога да дам това, което аз предлагам: албум с един и същ размер (например 30/80см), една и съща корица (омекотена, с прозорец от канава отпред), с 50 страници албум - може да има три различни цени, според материала на изработка на страниците: мат и гланц са на една цена, по-висока е цената на силк (материал, който наподобява печат като върху копринен плат - най-често ми поръчват от този материал албумите), а най-скъп излиза албумът с металиково покритие на страниците. Подобни албуми се изработват и в България, но качеството към настоящия момент (въпреки развитието на техниката) не е такова, каквото аз бих желал да предложа на клиентите си, поради което изпращам за изработка в чужбина.
По тази причина, когато се сравняват услуги на специалисти в даден бранш, добре е да се съпоставят идентични показатели. За това си позволявам да взема отношение и да дам съвет при избор на фотограф да гледате нещата, които са базисни - от една страна цена за заснемане; от друга страна цена на краен продукт (не е задължително фотографът, който е заснел кадрите, да ви направи албума - аз лично давам право на избор на клиента: след сватбата, получавайки дисковете с всички файлове, да реши при мен или на друго място да изработи албума - според цената, формирана от посочените по-горе фактори).
Разбира се, при ангажиране на фотограф (или друг специалист от бранша), който не е от същото населено място (а е повече от 100км отстояние) да му се осигури нощувка (на него, а евентуално и на асистента и/или втори фотограф, ако има такъв в екипа - в тази връзка правете разлика между асистент на фотографа и втори, равноправен фотограф).
Тук, вече, идва разликата в крайната формирана цена - ако избирате фотограф от същото населено място и/или по-далеч. Но дори и от друго населено място да е, има варианти за оптимизиране на транспортните разходи - позаинтересувайте се дали този фотограф няма друго събитие предния/следващия ден в региона - така цената на транспортните разходи няма да е тази, която сте сметнали според изпратената ви оферта. Давам пример: на 7-и, 8-и и 9-и юни имам три сватби, съответно в Несебър, Елените и Балчик. В случая транспортните разходи се разделят между трите двойки младоженци и така цената се оптимизира. По тази причина по-горе дадох съвет да се прави съпоставка между реална/крайна цена, която бихте вие заплатили и изчислили принципно без допълнителни уточнения.
Предполагам, че подобни разчети е добре да си направи всяка бъдеща булка, ангажирайки и DJ, водещ на сватбата, оператор (миналата година на 12-и август имах сватба на Северното Черноморие и препоръчах на булката споменатите служебни лица - за всички тях тя бе осигурила общ транспорт като по този начин нито някой от тях шофираше лично, нито тя плащаше транспорт на всеки поотделно).
Вярвам, че подобни взаимни съвети могат да бъдат от полза при оптимизиране на сватбения бюджет като по този начин ще може да си позволите неща, които първоначално Ви се струват непостижими.
Активен
Stilezza
Любопитен
Публикации: 36
«
Отговор #260 -:
април 01, 2013, 21:46:04 »
Цитат на: Влади Балевски в април 01, 2013, 21:22:46
По тази причина, когато се сравняват услуги на специалисти в даден бранш, добре е да се съпоставят идентични показатели.
Вече ми беше писнало да го повтарям
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #261 -:
април 01, 2013, 22:11:47 »
Съветите ти са доста логични, аз лично оптимирам всичко до край, имам си план бюджет на събитието и това е причиината, че например мен евентуални разпределения на суми например за транспорт, с няколко "ако" отпред не ме устройват, гледам реално на нещата и сравнявам точно базовите цени, ако не са забележими заради куп допълнения в офертите на различните услуги, правя нови и нови запитвания, докато получа цена за едно и също нещо от над два източника. В случая специално при мен траснпорта и нощувките изиграха роля, не само за фотоуслугите , а и за други прфесионалисти покрай сватбеното тържество. И вторият фактор, който е мое лично усещане е, че професионалистите работят оптимално, когато се намират в "свои води", т.е. познават района, мястото, хората, защото са те самите от този град, район и т.н.
«
Последна редакция: април 01, 2013, 22:13:28 от Мрявка
»
Активен
Влади Балевски
Сватбар
«
Отговор #262 -:
април 01, 2013, 22:40:06 »
Цитат на: Мрявка в април 01, 2013, 22:11:47
... мое лично усещане е, че професионалистите работят оптимално, когато се намират в "свои води", т.е. познават района, мястото, хората, защото са те самите от този град, район и т.н.
От 22 години живея в София и не считам, че София е градът, в който бих предпочел да снимам сватби.
Миналата година от 55 сватби повечето половината ангажименти бяха извън София. И сега , при над 40 ангажимента до този момент по-голямата част са извън столицата.
Ако мога да избирам - бих се позиционирал във Варна, че това шофиране ме съсипва.
Не печеля от транспорт и съжалявам, че няма как да се избегне това немалко перо в крайната цена.
Местата по Черноморието като възможности за снимки са много по-големи от тези в София. Не случайно голяма част от сесиите след сватбата (показани на сайта -
http://www.vladibalevski.com/photosessions/ps-after/
) с младоженците ги реализираме по морето, вкл и с тези двойки, чиито сватби са в София, Пловдив, Добрич или Стара Загора.
За това и аз включвам в офертата това "АКО в съседния ден имам ангажимент с други младоженци в региона то разходите за транспорт се поделят...".
Активен
Pulsatorkata
Ентусиаст
«
Отговор #263 -:
април 01, 2013, 23:10:25 »
момичета здравейте вече за по малко от месец имаме дата в ритуалната,църквата ресторанта фото-видео и ест оркестър.Мисля че за това малко време отметнах мн важни неща-обичам да не обикалям кой знае колко а да търся нещо конкретно и да знам какво искам и това и стана:)останаха по дребни неща които за оставащите ни 5_6 месеца може и по бавно да се свършат:)
Активен
evyevy
Професор
Публикации: 406
«
Отговор #264 -:
април 02, 2013, 01:54:15 »
Цитат
ние сме хоби фотографи с бъдещия ми съпруг и това беше от значение за нас, разбира се бюджета ни не е безкраен
Мрявка, все едно аз съм го писала това, разпознах се в изказването ти
Момичета, къде във Варна мога да намеря перлен картон, но по-голям от А4. Извинявам се, ако е споменато вече, уж минах по съответните темички, но може и да съм пропуснала..
Активен
feelings
Любопитен
Публикации: 42
«
Отговор #265 -:
април 02, 2013, 08:15:20 »
Имаме си ресторант ,УРААААААА
, вече сме спокойни,всичко по-важно вече е уредено,остават по- дребните нещица,но имаме време,сега е наред украсата
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #266 -:
април 02, 2013, 11:40:04 »
evyevy
аз си намерих перлен картон в Аксаково
Бях обиколила цяла Варна за лилав
Какъв цвят ти трябва. Този е 70 на 50 и нищо, беше 1,5лв. ако не намериш мога да ти купя и да ти го донеса (предлагам, не настоявам...по принцип не ми пречи
)
feelings
честито за ресторанта
Активен
mynicheto
Сватбар
«
Отговор #267 -:
април 02, 2013, 12:41:42 »
Feelings, честито за ресторанта
я сподрли идеите си за украса, че ми е интетесно
Активен
evyevy
Професор
Публикации: 406
«
Отговор #268 -:
април 02, 2013, 13:40:11 »
Casky, много благодаря. Мисля си за бял, розов и шоколадено кафяв, ако има. Не съм решила още кой цвят да преобладава в поканите, затова ми иска да ги изпробвам и трите цвята и да преценя кой стои най-добре. Пиша ти ЛС.
Активен
KrassyAndreev
Сватбар
«
Отговор #269 -:
април 02, 2013, 16:33:56 »
Аз разполагам със сив и леко жълтеникав перлен картон.
Реално, ако търсим определен цветен нюанс и ако печатаме цветно на него, то върху светъл /сив или жълт/ с достатъчно добра прецизност може да се докара необходимият цвят.
Докато на борсата едва ли ще намериш цвят, точно съвпадащ с твоето търсене.
Е, разбира се фабрично боядисаният картон стои по друг начин, но позволява единствено черен /или друг, но повърхностен/ печат. Стои стилно, но дизайнът също може да докара стил.
Важното е картона да има тази перлена съставка, която го прави лъскав и интересен.
Още нещо... светлите картони позволяват печат на реално изображение, докато оцветените винаги ще вкарват основният си цвят в него. Най-добрият избор е бял перлен, но такъв не съм виждал. Сигурно има.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...