Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 11:14:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
34
35
[
36
]
37
38
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 203642 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #525 -:
юни 16, 2013, 22:15:28 »
Роксан
, 99% от яслата, защото контактите й са основно там.
А за другото - скарлатината повтаря. Тя не е като другите шарки срещу които организмът изгражда имунитет, така че не сме застраховани. Просто трябва малко да ограничим целувките по устата с Ели поне. Ако се заразим, педи каза, че обрив няма да имаме, а само гнойната ангина. Не че тя е малък проблем, ама...
Активен
dodo23
«
Отговор #526 -:
юни 17, 2013, 12:44:03 »
Цитат на: sunray в юни 16, 2013, 18:25:36
Ъпдейт по нашия здравен казус, така да се каже: гнойна ангина в резултат на скарлатина. И сега 10 дни карантина. Затова е имала внезапна температура, която спадна за ден и нещо. После дойде и обривът.
Как лекувате ангината?
Ели как се чувства?
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #527 -:
юни 17, 2013, 15:22:44 »
Гнойна ангина...Познай как - АБ
Ща, не ща - последствията от неизлекувана такава ме плашат повече от приема на АБ. Колкото и да съм против тях.
Тя е добре, благодаря. Хубавото, така да се каже, е че за ден и половина температурата падна, тя се освести, пак хапва, играе и щурее все едно нищо не е било. Като свърша с АБ почвам "опашката" след него - за интензивна имуностимулация с хомеопатия и един антиоксидантен чай. Сега давам паралелно Тонзилотрен и про и пребиотика Био Баланс.
За щастие, обривът не сърби при тази шарка.
Активен
dodo23
«
Отговор #528 -:
юни 20, 2013, 10:34:29 »
sunray,какво включва опашката и даваш ли пробиотик,когато даваш нея?
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #529 -:
юни 20, 2013, 13:57:23 »
Препоръката е на д-р Михайлов:
Пакет за възстановяване след антибиотици
Thuya 15 CH- вт- четв- събота по 5 зрънца
Monilia albicans 15 CH- пон- ср- петък по 5 зрънца
Enterosan/Lactoflor- 3 х 1 табл.
В допълнение и чая от 4 билки:.
Листа къпина, корени коприва, стрък петопръстник, натрошени шипки. Смесват се в равни части,разбъркват се в тавичка и 3 супени лъжици се запарват с 1 л вряла вода за 15 минути. Прецежда се внимателно през марля и памук (заради власинките на шипките). Пие се като вода. Чай за цялото семейство.
Наистина помага за предпазване от вируси, кръвоочистителен е. Може да се подслажда.
Аз лично пробиотика го смених, защото една от добрите ни детски гастроентероложки препоръва
Био Баланс бейби
. Давам него.
И, да, давам го и по време на приема на АБ, задължително е и според фармацевта, и според педиатъра ни.
Чаят го правех всеки ден след спиране на АБ.
«
Последна редакция: юни 20, 2013, 13:59:19 от sunray
»
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #530 -:
юни 23, 2013, 23:06:59 »
Мамчета, можете ли да ми прпоръчате марка хипоалег
ргично АМ поенже моето от Канада свърши а тук няма такова? Видях че Хип, Нан и Фризолак имат някакви но не съм наясно кое е по-добро?
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #531 -:
юни 24, 2013, 11:53:06 »
Ани ние от един месец ползваме хипоалергичното на Хип,лекарката първони каза за Нан,но аз съм негативно настроена към Нан и поискях друго.Тогава тя ми каза Хип. Нан е по евтино и по лесно се намира. Гледай сроканагодност,че аз купих старо,а 25 лв. не са малко.явно не се купуват.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #532 -:
юни 24, 2013, 22:14:02 »
Мерси, Руми, от Хип не успях да намеря за над 6 месеца, затова взех на Фризолак. Надявам се да го яде.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #533 -:
юли 04, 2013, 09:49:07 »
Ние сме в период на отказване от бибата. Начален тласък ми дадоха от яслата, където 1-2 пъти говорихме, че може би първоначално ще е добре там да пробваме да заспива без нея (Eли никога не я е смукала, освен при сън). Та, 3 дни поред тази седмица в яслата е спала и заспивала без биба и без стрес, затова снощи решихме да я махнем изцяло. Е, вкъщи, оказва се, е по-различно, защото беше голяма драма. Знаех, че няма да е особено лесно, но предвид това, че само за сън я ползваше, очаквах да е малко по-малко драматично. Уви! Заспа чак към 23.30, нетипично късно за нея, с градиращо изнервяне, което премина в рев. После пак се събуди след 2 часа, после пак. И реве, та се къса....В 4ч сутринта вече се измори и заспа. Бях обяснила още надвечер, че бибата съм я подарила на едно бебенце, което е плачело в количката си. Говорихме че тя вече е кака. Но като опря ножа до кокала, нещата се промениха за нея.
Та, много плака, много трудно ми беше, но смятам, че й е време, а и щом в яслата не й е проблем, значи е готова. Пък и зъбите изникнаха преди месец-два, всичките.
Повтарям си, че трябва да устискам и така ще стане, доколкото се познавам, но се оказа адски болезнено. Може би като отказването от всеки един навик....
Надявам се тази нощ да е една идея по-леко и до 2-3 дни съвсем да се нормализират нещата.
Така, оплаках се, че днес ми е много мъчно.
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #534 -:
юли 04, 2013, 11:31:02 »
Sunray, съчувствам ти!
Аз имам следния опит – направо скрих биберона когато забелязах, че през деня Макс все по-рядко се сеща за него. Ако се сетеше през деня просто му казвах, че не знам къде е и го окуражавах да го търси. Вечер преди сън му го давах, защото нямах нерви да тероризирам и него и себе си. Забелязах, че понякога забравя за биберона като си легне вечер, но ако се събуди посред нощ може да заспи и без него. Така че чакам сам да се откаже ...Той сега е на три.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #535 -:
юли 04, 2013, 13:40:17 »
Като си й казала вече ще си я дала, е трудно да се вьрнеш назад. Иначе би могла да пробваш този метод, за който говореха тук с подрязването.
При нас пробиването й (което стана естествено от зьбите на Марта) беше причината тя самата да я отхвьрли. Пак имаше 2-3 трудни вечери, но по-леки от това, което описваш.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #536 -:
юли 04, 2013, 13:57:11 »
При нас няколко от предишните биби също бяха нагризани, или поне продупчени, от зъбките й. Беше си свикнала. Сменяхме ги като се накъсваха опасно и можеше да се задави, но определено си я смучеше и с дупка.
В интерес на истината, в пристъп на слабост, й дадох бибата снощи (която бях предварително клъцнала, но не много малко, а около 1/3 от нея), но тя я погледна, лапна, веднага изплю и продължи да плаче. Не й хареса и повече не я пожела сама. После я прибрах и вече "я няма" окончателно....
Ще видим тази вечер как ще е....Сега чакам майка да ми звънне като се приспят следобед, което явно още не е станало и ми трепери под лъжичката...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #537 -:
юли 04, 2013, 14:01:47 »
А ако когато я иска й я даваш така както е кльцната и като не я иска й казваш, че видиш ли това е положението или това или нищо... ?
В нашия случай така беше - тя плачеше, че я иска, аз й я давах, тя я плюваше и й казвах това е, нагризана е и вече е така. Три-четири дни стоя при нея в леглото, но тя самата не я искаше. Накрая като я забрави я махнах напьлно.
На мен отказването ми се стори по-скоро по-лесно, отколкото бях очаквала. Аз щях да режа и без друго, но като стана така се реших по-рано от предвиденото.
Дано свикне по-бьрзо Ели, че е ужасно и за двете ви.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #538 -:
юли 04, 2013, 14:25:06 »
Въобще не я отразяваше като я опита веднъж клъцната. Сама й я предложих втори път, но тя почна да реве повече, нищо не казваше и не я пипна дори.
Оставих я на нощното шкафче, а тя сновеше като сомнамбул из стаята, само и само да не легне....Не отиде да си я вземе. Като заспа някак, аз я прибрах окончателно.
Благодаря ти, Ина!
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #539 -:
юли 04, 2013, 14:28:59 »
Дани, много е неприятно това с плача. Аз казах на Стилиян, че ако продължава с бибита ще му излязат пъпки в устата и трябва да го водя на лекар и да му слагат инжекции с голяма игла и той нали има страх от игли, откакто на една от имунизациите сестрата го боде 4 пъти, за да му я сложи и много го е страх. Драми не съм имала. Едната сутрин като се събуди просто взех биберона и го изхвърлих като казах, че мирише на лошо, нищо че му го дадох нов от опаковката предишната вечер и ще му излязат пъпки. Вечерта реших, че ще му предложа биберон при заспиването, но той сам каза - Не ще имам пъпки и заспа без драми. При нас драмата с махането на памперса беше по-голяма отколкото с бибата. Чак се изненадвам като чета за проблеми с биберона. Дано скоро мине и Ели забрави.
Активен
Страници:
1
...
34
35
[
36
]
37
38
...