Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 16:29:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Клуб на БЕБЕправещите - 22 "
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Клуб на БЕБЕправещите - 22 " (Прочетена 150654 пъти)
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
Отг: " Клуб на БЕБЕправещите - 22 "
«
Отговор #60 -:
юли 12, 2012, 08:37:01 »
Какво инвитро след един месец неуспешни опити?!
Не си представям, че нормален лекар ще направи подобно нещо без изследвания, без проблем, след един неуспешен опит...
Айде малко по-сериозно, нали никой не взема това на сериозно!?
Кив и аз съм си задавала тези въпроси за хапчетата. Моя приятелка беше такъв случай - антибиотик в началото на бременността, когато още не е знаела. Беше много притеснена, но за щастие роди сладко здраво момиченце. И аз не знам как се процедира в случая. Предполагам, че просто избягваш да пиеш такива силни лекарства, а ако се наложи - консултация с лекар. Гадая...
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #61 -:
юли 12, 2012, 09:00:05 »
Весе в България за пари лекарите правят всичко! Не казвам, че всички са такива ама масово това е положението. И наистина е странно инвитро толкова бързо, но има всякакви хора и всеки си вижда нещата по негов начин.
Относно лекарствата ... най-добре е ако може нещо хомеопатично да се пие. А ако е сериозна инфекция има и спешни центрове по градовете, най-добре лекар да каже. Все пак различно е инфекция на кожата и на дихателните пътища!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #62 -:
юли 12, 2012, 09:03:50 »
Да ви кажа не съм се интересувала от това, питайте гинеколозите си.Имаше нещо за жълтото тяло и че от него се захранва бебето в първите седмици, но какво беше, защо не мога да кажа, а само гадая.
Аз лично пресичам много бързо всякакви опити за разболяване с огромно количество прясно изцеден сок от грейпфрут и портокал.Така свикнах от няколко зими и го практикувам за себе си, моя мъж не ще сок.Също, чайове.Но една нощ се събудих с ужасен цистит, от 3 часа през ноща до 7 сутринта, когато събудих мъжът ми за да ходим на доктор, изпих сигурно 3-4 литра чай от лайка, наливах се на сила, за да ми поолекне и накрая си минах на антибиотици.Може би защото беше ужасен цистита и аз ревях от болка всеки път в тоалетната, но не се запитах ако съм бременна дали ще навредя.Психика някаква ужасна
Веси
, има доктори който правят ин витро след месец неуспешни опити, все пак това са пари и то много пари.
Активен
punk_girl123
«
Отговор #63 -:
юли 12, 2012, 09:08:34 »
Искам да попитам бъдещите мами, имате ли критерий и как ще изберете гинеколог, който да следи бременността?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #64 -:
юли 12, 2012, 09:08:50 »
Първия месец бебето се храни от жълтото тяло и няма как да му навредите.Аз пия доста по сериозни хапчета които трябва да спра като забременея и говорих с лекаря и той каза че до две седмици закъснение на цикъла няма страшно да се приемат хапчета.
kiwi като мине един период на стрес от година и нещо вече се отказваш от неща по график и мерене на каквото и да е било.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #65 -:
юли 12, 2012, 09:10:42 »
punk_girl123
, може би преди да стигнеш до това да забременееш, е добре да помислиш за твоя страх от напълняване. Ако правилно разбирам, в твоя случай това ще се окаже сериозна психологическа бариера. А в случай, че стане така по време на бременността и след раждане, как ще се справиш? По това, което казваш, промяната във външния ти вид ще те депресира много.
А относно ин витро процедурите съм напълно съгласна с Маги. Те са твърде сложно и сериозно нещо, за да се подхожда към тях без наистина основателни причини. Освен това те далеч не са най-лесния начин за забременяване. Не е въпроса в това да си кажеш "няма да се тормозим с глупости, дай да го направим така". Редно е към бременността да се подхожда отговорно, с разбиране и информирано. Както и с уважение към всички останали, които искат дете.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #66 -:
юли 12, 2012, 09:10:55 »
Цитат на: punk_girl123 в юли 12, 2012, 09:08:34
Искам да попитам бъдещите мами, имате ли критерий и как ще изберете гинеколог, който да следи бременността?
Ами ако гинеколога при когото ходя не се занимаваше и със следене на бремеността бих се насочила към препоръчан специалист с добра техника и естествено добро отношение.Но на първо място бих се доверила на добър специалист дори и отношението да не е перфектно.По важно ми е да следи нещата и да реагира адекватно отколкото да ми се усмихва.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #67 -:
юли 12, 2012, 09:18:16 »
Цитат на: gucci в юли 12, 2012, 09:08:50
Първия месец бебето се храни от жълтото тяло и няма как да му навредите.Аз пия доста по сериозни хапчета които трябва да спра като забременея и говорих с лекаря и той каза че до две седмици закъснение на цикъла няма страшно да се приемат хапчета.
Това звучи успокоително, благодаря за разяснението. В случай на нужда все пак лекаря ще прецени дали и какво лекарство да даде, а това със соковете е най-добре - естествено подсилване.
Успех на всички, дано сбъднете по-скоро мечтата да бъдете мами
Активен
punk_girl123
«
Отговор #68 -:
юли 12, 2012, 09:21:47 »
Michelle при мен напълняването не е психологическа бариера. Имам сериозно заболяване на кръста, което можа да доведа до доста усложнения. Нещата не са толкова повърхностни колкото си мислите. Заради това заболяване спрях активно да спортувам и да вдигам тежко още преди да съм бременна. А тази тежест си опъва точно в кръста!
А инвитрото не е шега работа, но според мен година е срокът, които си давам нещата да се случат нормално. Ако има проблем по добре е да се реагира по рано.
gucci а мислила ли се дали ще раждаш при същия лекар, който следи бременността ти? Понеже не всички работещи в амбулаторни условия, работят и в болници.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #69 -:
юли 12, 2012, 09:33:25 »
Лекарите казват следното година опити без забременяване и шест месеца при жени над 35г.
След това(не го пожелавам на никой) се започва одисеята изследвания.Първо мъжът със спермограма най-лесното изследване от всичките и като се започне жената става малък ад.От месец на месец, от цикъл на цикъл, изследвания, хормони, хапчета, кистички, евентуално операции и така годината от която опитвате се удължава, стават две.И започвате с АРТ опитите, със събирането на пари, защото касата не поема нищо.Ако сте с неизяснен стерилитет нямате право и на Фонд докато не направите 4 АРТ опита със свои пари.И ако сте късметлии ще стане от първия път.
Това е много постно описание, но горе долу така вървят нещата.
Пънк, относно проблемите с кръста, ще говориш с лекуващия си лекар, той би трябвало да ти предложи алтернативи, за да можеш да бременееш спокойно.
Колкото до лекарите, всеки сам преценява.Познавам момичета родили при човека паднал се на смяна и имат прекрасни раждания, и такива родили с уговорка.Всичко е и късмет според мен.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #70 -:
юли 12, 2012, 09:34:57 »
punk_girl123
, извинявам се, че съм разбрала ситуацията погрешно. Съжалявам за проблема с кръста при теб. Може би е добре да се обсъди още от сега с лекар как да се облекчи при забременяване и да не води до голям дискомфорт.
Иначе съм напълно съгласна, че една година е разумен срок за това забременяването да стане по напълно естествен начин. Все пак, както и по-горе бяха писали момичетата, не е излишна консултация с гинеколог за напътствия относно забременяването. Успех!
П.П.
Писали сме едновременно с Маги и се повторих с нея
«
Последна редакция: юли 12, 2012, 09:36:38 от michelle
»
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #71 -:
юли 12, 2012, 09:57:22 »
Цитат на: punk_girl123 в юли 12, 2012, 09:21:47
Michelle при мен напълняването не е психологическа бариера. Имам сериозно заболяване на кръста, което можа да доведа до доста усложнения. Нещата не са толкова повърхностни колкото си мислите. Заради това заболяване спрях активно да спортувам и да вдигам тежко още преди да съм бременна. А тази тежест си опъва точно в кръста!
А инвитрото не е шега работа, но според мен година е срокът, които си давам нещата да се случат нормално. Ако има проблем по добре е да се реагира по рано.
gucci а мислила ли се дали ще раждаш при същия лекар, който следи бременността ти? Понеже не всички работещи в амбулаторни условия, работят и в болници.
По принцип лекарката при която ходя се занимава и със стерилитет и със следене на бременност на момичетата забременели при нея и със раждане тип секцио/по медицински причини ми се налага/ и съм най добрия вариант.Но по принцип ако не беше така бих се насочила към специалист който и следи бременност и с раждания.Според мен е важно човека следил бремеността да изражда защото все пак е наясно с цялата бременност и как е протекла.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #72 -:
юли 12, 2012, 10:20:30 »
Цитат на: магито в юли 12, 2012, 08:08:10
Румяна, след шестия месец опити опитах да следим овулация.Е отказах се на третия месец.Обичам мъжът си и не искам бебето и секса да са точката в която да имаме скандали.Една жена винаги може да направи така че мъжът и да е леко заблуден, относно секс, овулация и т.н.Но психически се натоварва тя самата.Аз винаги съм препоръчвала ако психически не се чувствате добре да пропуснете тестовете или мерене на БТ, считаш овулация от 12-16 ден и правите по-често секс и това е.Най-сигурения начин е наистина фоликуметрията, но и за там се иска яка психика.
Румяна, на теб късмет ти пожелавам
Благодаря ти Маги, на всички пожелавам късмет и успех. Врявам, че се случват чудеса и на всеки когато му е писано ще стане.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #73 -:
юли 12, 2012, 10:29:27 »
Гери, аз малко не съм съгласна с теб.Според мен за това са учили и трябва бързо да могат да реагират в такива ситуации.Все пак като раждаш си носиш цялата документация и те от нея трябва д амогат да преценят всичко за теб.А и в чужбина как раждат без избор на екип?
Руми, случват се
Активен
punk_girl123
«
Отговор #74 -:
юли 12, 2012, 10:37:50 »
Маги те в чужбина и стави сменят и на втория ден тичаш като спортист, ама в България не е точно така.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...