Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 01:39:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Разкрасяването преди сватбата...
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Разкрасяването преди сватбата... (Прочетена 161395 пъти)
angel4e
Сватбен ШАМАН
Отг: Разкрасяването преди сватбата...
«
Отговор #225 -:
юни 19, 2009, 12:25:20 »
На мен също ми излизат пъпчици след епилация на ръцете,слагам обилно хидратиращ крем веднага и са по-малко вече
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #226 -:
юни 19, 2009, 12:29:09 »
Това са различни неща. Ситните пъпчици, които излизат след епилация не са това, за което аз писах. Май Ани беше казала, че са излезли вече при поникването на новите косъмчета. При мен излязохо около седмица след епилирането и се започна кошмара.
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #227 -:
юни 19, 2009, 13:19:31 »
значи този проблем не е само при мен....кожата ми е много бяла и чувствителна, и след епилация ставам цялата на точки, но това да го приемем за нормално. А изминат ли 2-3 дни след епилацията се започва с пъпчиците дребни и гадни..
А солариумите трябва просто да ги забравя..аз и не ходя де и съм си като някой светофар бялааа. Сама си ги забранявам, колкото и да ми е гадно че съм бяла, защото с ходенето ми се увеличиха бенките, особенно на ръцете.....така че в деня на сватбата, който е другата седмица ще съм си пуканка..
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #228 -:
юни 19, 2009, 13:22:13 »
Цитат на: Amelia в юни 19, 2009, 12:29:09
Това са различни неща. Ситните пъпчици, които излизат след епилация не са това, за което аз писах. Май Ани беше казала, че са излезли вече при поникването на новите косъмчета. При мен излязохо около седмица след епилирането и се започна кошмара.
точно - две седмици след кола маската почнаха да излизат
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #229 -:
юни 19, 2009, 13:25:24 »
Ами много добре правиш! По-добре пуканка, отколкото на 30 с рак на кожата заради тъпата суета. Аз не мога да го разбера това да си жертваш здравето заради суетата?!? Айде зъби избелваме, сватба идва, емайла да върви по дяволите,снопчета мигли, ншите може и да опадат после, ама сватба е, ама това със солариума ми идва в повече вече. И аз ще имам или снопчета, или мигли цели, но все пак трябва да се намира някаква граница на цялата разкрасителна процедура. /мое мнение, но по-грозно за мен от ужасния изкуствен тен от солариума няма/
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #230 -:
юни 19, 2009, 13:27:49 »
мисля че пъпчиците щом се получават 1-2 седмица след колата се дължат на това че немогат да пробият кожата. понякога ми се появяват такива на краката и като я изтискам и от вътре излезе пораснал косъм. а на ръщете си ги махах 2 дни преди сватбата за първи път и не съм забелязала дали след това имам пъпки.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #231 -:
юни 19, 2009, 13:30:39 »
Цитат на: echy_ в юни 19, 2009, 13:27:49
мисля че пъпчиците щом се получават 1-2 седмица след колата се дължат на това че немогат да пробият кожата. понякога ми се появяват такива на краката и като я изтискам и от вътре излезе пораснал косъм. а на ръщете си ги махах 2 дни преди сватбата за първи път и не съм забелязала дали след това имам пъпки.
Да, и на мен ми звучи като подкожни косъмчета май. И на мен ми излизат на краката като ползвам епилатор - просто много изтъняват и не успяват да пробият, защото за времето, докато порасне новия, дупката се е запушила. Гадна работа са си
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #232 -:
юни 19, 2009, 13:38:59 »
Такаааа, аз да кажа, защото ходих и разпитвах по козметичните салони каккъв е този проблем и влязах в някакъв, в който жената е дерматолог и получих обяснение. Преживях го същото миналата година и до вчера ходих с дълъг ръкав от страх да се епилирам пак. Сега ме е срам да се покажа, ма както и да е.
Та това се наричало фуликолит /или поне аз така чух/ и се получава от възпаление на луковичката на косъма. Получававало се е на-често при първо махане и то от неправилно дърпане на косъма. Мен сестра ми ми прави коламаската и не го знаехме това за дърпането в дадена посока. Жената каза, че трябва дасе внимава с посоката и силата на дърпане. Ани, явно не ти е била кадърна специалистката.
Минава трудно и боли доста често. Имало е преди лекарство за мазане - Биватин, / или Бивацин беше/ но сега е спряно. Посъветва ме да ида питам за заместител. Не минава от спиртове и глупости, миналата година пробвах. Само изсушават кожата. Проблемът си е медицински и най-добре да питай дерматолог в някоя клиника или просто в аптека някоя.
Дано да съм била полезна!
Така, и аз да си кажа какъв кошмар преживях 1 седмица преди сватбата. Ходих на коламаска в козметичен салон, досега вкъщи с епилатора, обаче този път реших да оставя нещата на професионалистите
Направиха ми коламаска на краката и ръцете, след което имах записан час в същия салон за пилинг на цялото тяло(бях решила да се разкрасявам ...
:. Всичко добре, обаче на следващия ден като ми се зачервиха краката, на огромни пъпки, болят здраво
За щастие по някаква причина основно краката пострадаха и добрата новина беше, че роклята ми е дълга. Отивам аз в козметичния салон и показвам резултата, щяха да припаднат
, веднага направиха 3 процедури за успокояване на кожата(естествено безплатни). На сватбата естествено още не беше отшумял проблема, но под роклята не се виждаше, сега несмея и да си помисля да отида отново, още имам белези по краката, дано с времето изчезнат.
Амелия, информацията, която даде ми беше безкрайно полезна, благодаря!
[/quote]
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #233 -:
юни 19, 2009, 14:33:27 »
Радвам се, че съм помогала!
Само да кажа, че и на мен ми растата подкожни косъмчета, но това си е друго. Тези пъпки, за които говорим с Ани и Мари са болезнени много и много червени, не минават лесно и не са от растящи косъмчета, а от възпаление на луковичките. Гадно е и е проблем, защото хем не минават и е грозно, хем болят ужасно
Направо не мога да повярвам как са ти причинили това в КОЗМЕТИЧЕН САЛОН?!? Ужас! Тия трябва да ги уволнят всички!
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #234 -:
юли 14, 2009, 11:20:18 »
Момичета, преди да ви дам моя съвет, искам да предупредя, че може да не действа при всеки. Аз нямам проблем с растящи навътре косъмчета. Една приятелка дори завистливо ме беше попитала как се справям с тях. Та...просто като си взимам душ и непосредствено след бръснене (в повечето случаи се бръсна, че става бързо), ексфолирам кожата много сериозно. Не просто с мекичката част на гъбата, ами след това с грапавата. Така отстранявам мъртвите клетки и (предполагам) давам възможност на новите косъмчета да си пробият път навън. Дано на някого помогна с това. Естествено, от най-голямо значение е типа кожа. Забелязала съм, че при по-мазната кожа се случва доста по-често, а моята е суха.
Късмет на всички!
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #235 -:
юли 14, 2009, 11:39:28 »
Аз пак ходих на кола маска. На едната ръка ми няма нищо, на другата пак излизат
Тоя път ходих и на дерматолог. Изписа там нещо за мазане, но още не забелязвам да има ефект.
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #236 -:
юли 14, 2009, 13:07:59 »
Ани, за този проблем с колата маска аз лично ти препоръчвам крем "Здраве", същия ефект има и "Медико идеал". Евтини са, но много помагат.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #237 -:
юли 14, 2009, 13:33:35 »
Крем Здраве си го ползвам редовно, особено като почне да ми се лющи кожата на краката или по лактите и колената, много помага наистина - но при ръцете ми няма ефект. Най помага наистина ексфолиране и редовно овлажняване. А и сега пъпчиците са много по-малко от предния път, ама са много упорити гадините
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #238 -:
юли 14, 2009, 14:12:02 »
Аз тези ситните пъпчици ги преборвам с 2-3 солариума. Аз не ходя там за тен, а за да си изгладя кожата. Поне на мен така ми действа.
Иначе за лактите ползвам един крем с пчелно млечице, а него по принцип го ползвам най-вече за рани, изгорено, херпеси и т.н. Истинско чудо е.
«
Последна редакция: юли 14, 2009, 14:13:57 от valia_diva
»
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #239 -:
юли 14, 2009, 17:10:08 »
Кой е крема?
На мен за лице ми направиха една процедура с ултразвук и ми изписаха крем Актипур. Не го бях чувала до сега, има го в аптеките. Мажа се от няколко дни и имам добри резултати. Преди сватбата мисля да отида пак на тази манипулация, поне още три пъти на кола маска. И много се чудя за този солариум, миналата година яко се бях панирала с една бенка аз писах преди. Но пък както казва valia_diva два-три пъти ходене може да помогне за пъпчиците на ръцете. Но този път първите два пъти по 3 мин., че на 5 мин изгарям като раче
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...