Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 05:26:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220827 пъти)
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #405 -:
май 17, 2012, 11:26:31 »
Бих помолила и за рецепти моля
А все пак предпочитам нещо като дребни сладки или бисквити,знам ли,като за почерпка на колегите
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #406 -:
май 17, 2012, 11:35:42 »
Ами аз мога да ти предложа рецепти за мъфини и за маслени сладки.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #407 -:
май 17, 2012, 11:37:37 »
Съгласна *db*Благодаря отново
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #408 -:
май 17, 2012, 12:04:24 »
Аз правя тези класически шоколадови мъфини.Много се харесват и стават без пробеми
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpabet_list=%D0%9A&id=886&name=Klasicheski-shokoladovi-mafini
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #409 -:
май 17, 2012, 12:06:47 »
Сладки с маслено тесто
200 гр меко масло
200 г. пудра захар
1 яйце
400 г. обикновено брашно
За ванилови сладки се добавя 1 ч.л. ванилова есенция.
За лимонови сладки се добавя настъргана кора от един лимон.
За портокалови сладки се добавя настъргана кора от един портокал.
За шоколадови сладки се замества 50 г от брашното с 50 г какао.
За канелени се добавя 1 ч.л. канела
Първо се смесва маслото със захарта и ароматната есенция. Не се бърка много дълго време, за да не се напукат сладките при печене. Добавя се яйцето и се бърка до получаването на еднородна смес. Накрая се добавя и брашното (предварително пресято), като се бърка на ниска степен до получаването на тесто. Оформя се топка от тестото и се увива във фолио. Престоява в хладилника минимум един час.
Тестото се разточва върху леко набрашнена повърхност до дебелина 0,5 см. С формички се изрязват сладките. Сладките се нареждат върху хартия за печене и отново се охлаждат в хладилника за около 30 мин. Последното се прави с цел запазване формата на сладките при печене. Пекат се при 180 за около 8- 12 минути, в зависимост от размера на сладките. Сладките се декорират по желание. Аз използвах Роял Айсинг.
Рецептата не е моя ,но редовно си правя коледните сладки по нея и много ги харесвам.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #410 -:
май 17, 2012, 12:37:10 »
ммммммм хареса ми и на мен.А какъв е този Роял Айсинг?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #411 -:
май 17, 2012, 12:39:45 »
Белтък с пудра захар и малко лимонов сок.Разбива се на лъскав крем с който се украсяват сладките.Той след изъхване с втвърдява.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1484
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #412 -:
май 18, 2012, 10:17:49 »
bamce
, тези дни ми попадна рецепта, която, мисля че може би ще ти върши работа за именния ден
Да се носи до офиса може и да не е добра идея, но за у дома ще е идеална. Тя е от блога на Ирина Купенска "Sunshine's kitchen". Можеш да взаимстваш идеята, без да спазваш точно показаната там рецепта. По това, което е там, изглежда простичко за изпълнение и ефектно в същото време
http://sunshineskitchen.com/black-forest-bundt-cake/
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 681
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #413 -:
май 28, 2012, 13:15:16 »
Гледах преди няколко дни "Часът на мама" и говореха за това как да накараме децата си да ядат, ако са злояди. И аз направих доста нескопосано една от идеите им. Детска радост!!! Ама имаше и добър ефект, защото след като аз направих на Митко динозавъра, той ме изненада със сърце в чинията ми.
За това иде реч!
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #414 -:
юни 05, 2012, 07:36:26 »
Браво Наде и ние сме си правили такива изненадки , а и на децата съм правила не веднъж , защото племенницата ми е малко злояда на моменти и определено е доста ефективно.
Активен
marykz
Новак
Пол:
Публикации: 15
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #415 -:
юни 14, 2012, 10:07:32 »
Здравейте, имам едно питане.
Понеже цялото семейство страшно много харесват мъфините, които правя, но на мен ми се иска нещо по-нестандартно (луд на шарено се радва
), съм се наумила да си намеря сладкарски боички и да оцветявам смесите. Същинското питане е: по какъв начин мога да разгранича цветовете един от друг, така че да не се преливат, когато ги изсипя във формичката. С тънък слой брашно между двата вида тесто?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #416 -:
юни 14, 2012, 11:14:27 »
Цитат на: marykz в юни 14, 2012, 10:07:32
Здравейте, имам едно питане.
Понеже цялото семейство страшно много харесват мъфините, които правя, но на мен ми се иска нещо по-нестандартно (луд на шарено се радва
), съм се наумила да си намеря сладкарски боички и да оцветявам смесите. Същинското питане е: по какъв начин мога да разгранича цветовете един от друг, така че да не се преливат, когато ги изсипя във формичката. С тънък слой брашно между двата вида тесто?
Можеш да сложиш едната смес и малко да сложиш във фурната докато се сгъсти леко сместа-така смесите ще са с различна плътност и няма да се слеят.Ако ще взимаш бои най добре да са на прах ако ще оцветяваш тесто.
Активен
marykz
Новак
Пол:
Публикации: 15
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #417 -:
юни 14, 2012, 19:15:21 »
Така смятам да направя, gucci. Ще видим какво ще стане.
Благодаря!
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #418 -:
юни 19, 2012, 07:40:03 »
Момичета давайте идеи как да сготвя свинско месо, изчерпах се вече, а мъжът ми приема много протеини и не сяда без месо. За негово нещастие месото е единственото, което не мога да готвя, макар и винаги да си омита чинията повече от доволно, аз не съм доволна от резултата... Чудя се в някаква марина ли да ги сложа, да станат малко по-вкусни и крехки и мисля да ги пека в плик, защото много мразя загорели тави
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #419 -:
юни 19, 2012, 08:20:29 »
Може на руло със зеленчуци,свинско със зелен боб,свинско с картофи,друсан кебап,винен кебап,свинско с бял сос,свинско със сос от сирена.
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines