Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 20:47:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Трябва ли да присъства бащата на раждането?  (Прочетена 111084 пъти)

Regina94
Професор
Публикации: 476

« Отговор #165 -: януари 11, 2010, 11:02:21 »

Че мъжете са лигльовци и не искат да присъстват на раждането някак си го разбирам, но жените дето ги защитават  nea
¨
 smile

Моето обяснение е, че и двете страни (майката и бащата) имат нужда от предродилен курс, KlaraFina. Уточнението на galu4ka е много важно, че бащата не се среща фронтално с анатомичните детайли на процеса.
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: януари 11, 2010, 11:08:08 »

Че мъжете са лигльовци и не искат да присъстват на раждането някак си го разбирам, но жените дето ги защитават  nea
Ееее може ли по - любезно ако обичаш  diablo Кви са тез прказки бее?
Ти май не обичаш някой да не споделя товите възгледи. 1-во мъжът ми изобщо не  е лигльо, за мен в случая жените са лигли, трябва някой да им дръжи ръката и т.н. Айде много моля без крайни изказвания  angry
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: януари 11, 2010, 11:14:20 »

Мила Вероника,  то и твойто е леко крайно, ти пък сега казваш че жените са лигли smile
преживяването за жената си ужасно, защо да го омаловажаваме smile
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: януари 11, 2010, 11:19:28 »

Еее айде сега стана скандала ли?
Всеки трябва да уважава менението и възгледите на останалите да припомня аз , щото гледам че се позабравило това.
Аз не споделям всичко, което мисля по въпорса точно поради тази причина съобразявам се.
Съжалявам,ч е въобще писах в тази тема, явно заглавието и е объркано. Спирам вече въобще да я чета.
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476

« Отговор #169 -: януари 11, 2010, 11:33:27 »

Просто нашите български мъже не са свикнали с това.Едно време са ги гонели като са си раждали по къщите,после в болниците не са ги пускали и сега нагласата е,че те нямат работа при раждащата жена.Това е насаждано с години и не ги обвинявам,ще трябва време за да се промени това.

Напълно сам съгласна. Да допуснеш присъствието на бащата е чудесно начало, но докато стане обществено приемливо ще мине време. И колкото повече мъже останат с положителни впечатления толкова повече ще искат да присъстват.

Бабата на мъжа ми, родила 4 деца през 60те в Швейцaрия, ми разказа, че мъжете са били допускани тогава, но дефакто малцина са го правели. Причината е била много проста – раждането не е било прието като извинение да отсъстваш от работа. Тогава се е работело 6 дни в седмицата И повечето хора са били по фабриките, т.е. бащата е имал шанс да присъства само ако раждането е в неделя.  smile
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: януари 11, 2010, 11:33:58 »

ее защо пък скандал, аз не бих казала че имам изградено мнение по темата, и съвсем добронамерен беше коментара ми
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: януари 11, 2010, 11:47:53 »

Значи като раждала/без бащата в родилна зала/мога да кажа.При първото ми раждане ми се искаше тайно бащата да присъства,но не бях сигурна дали искам.След 3 дни мъки да родя в болницата аз се чувствах напълно изоставена от най-близките ми,защото не можеше никой да дойде при мен,а персонала се държи ужасно.А мъжа ми в нас 3 дни сам просто не знам как е изкарал в ниведение какво се случва с мен.
Сега ако можеше съм категоричча че бих искала да е до мен,първо защото ще ме подкрупя поне морално,второ защото той ще знае какво се случва с мен,трето защото той е баща на това дете и също заслужава да е свидетел нъ първият му дъх и не на последно място за да знае как се раждат бебетата,а не аз да се мъча 3 дни,а той да се напие на финала без да знае за какво.
Това разбира се  е мое мнение и не бих искала да го налагам,просто се аргументирам защо го искам.
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: януари 11, 2010, 12:14:59 »

Kali_gali,твоето виждане напълно се припокрива с моето,точно поради тези причини искам и аз бащата да присъства на раждането.
Според мен,когато и двамата родители искат едно и също няма проблем,дали ще присъства или няма да присъства бащата.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #173 -: януари 11, 2010, 12:20:02 »

Ееее може ли по - любезно ако обичаш  diablo Кви са тез прказки бее?
Ти май не обичаш някой да не споделя товите възгледи. 1-во мъжът ми изобщо не  е лигльо, за мен в случая жените са лигли, трябва някой да им дръжи ръката и т.н. Айде много моля без крайни изказвания  angry

Че мъже с мачовско поведение, които не искат да присъстват на раждането, защото  "не могат да издържат на гледката", "ще се травмират" и т.н. някак си го разбирам (обяснявам си го с предрасъдъци), но жените дето ги защитават  nea

Вер, надявам се поста ми така да е по-ясен. Съжалявам, че се засегна, изобщо не визирах теб.

Много ми харесва поста на galu4ka, ако мъжете имат някакъв шанс да научат повече за раждането, сигурна съм, че много повече от тях ще искат да искат да присъстват.
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: януари 11, 2010, 14:06:09 »

КлараФина, пак нищо не разбираш, за никакви предрасъдъци не става въпрос ама карай! По-ясно от това нямаше как да го обясня  girl_impossible

И аз те съветвам да не поставяш квалификации на никой, защото не е приятно. Просто си изказвай мнението без да ги пускаш едни такива тънки ...
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: януари 11, 2010, 14:26:14 »

maya_bunny според мен точно заради предрасъдъци масово мъжете дори да имат възможност (а те в БГ рядко имат такава възможност) отказват да присъстват  good

Мисля че Regina94 хубаво го беше обяснила, насажда се грешно мнение и грешни представи за едно раждане, съвсем не е чак такава касапница, постарала съм се да го обясня на мъжа ми и ако отначало сме си говорили и той беше против, сега е твърдо на мнение че ако имаше възможност би присъствал. За огромно наше съжаление обаче няма такава опция. Обещал ми е обаче да стои плътно пред вратата за да чуе първия плач на детето НИ  Wink
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: януари 11, 2010, 14:48:33 »

Гери, аз визирах моя случай, че не става въпрос за предрасъдъци, а за това, че аз самата не бих позволила мъжа ми да ме види в такова състояние.

Иначе зависи от мъжа, има някои много надъхани да присъстват за морална подкрепа, други които не искат да гледат как жена им агонизира, а те са безсилни да и помогнат, което не ги прави лигльовци!

А за предварително запознаване с детайлите около раждането няма много смисъл, защото всяко раждане е различно и докато не започне никой неможе да ти каже как точно ще мине. Момичето след мен роди с два напъна и без почти никакви шевове, а аз 4 часа бях ни жива, ни умряла и накрая ги молих за секцио ... Така че ако нейния мъж присъстваше сигурно нямаше кой знае колко да се стресира, но моя щеше да види "касапницата", за която споменаваш. Затова съм против, но и преди да родя пак бях против.
Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: януари 11, 2010, 14:53:26 »

Да се намМеся ли аз тук,като вече раждала с мъж pardon
Честно да си кажа все чувам за мъже които биха се травмирали и биха съжалямАли за това да присъстват на раждането на детето си...Аз обааче до сега не съм чула такова изказване от вече присъствали бащи-точно обратното...
И за касапници и думА не може да става и това сравнение само в БГ съм го чувала nea
Като ходихме с мъжо на инфо вечЕр преди раждането и питахме за прираднали мъже-еми до сега не са имали такива случаи...никога,което и си е много рядко наистина!
Факт е също че в БГ по-големият процент от бащите оставят приспиването,повиването,къпането на бебето на жените си !Аз лично смятам че и присъствието на раждането може да промени много нещата -например мъжа ми пръв изкъпа Хана веднага след раждането и докторите нарочно предоставят това удоволствие на бащите!мазбира се не слагам всички мъже под един знаменател!
И акцептирам и мнението на тези които не искат бащите да са там,но наистина ако и майките,и бащите имаха възможността да се информират за всичко ,може би и мисленето и действията щяха да са по-различни!
Надявам сé всяка от вас да вземе правилногто решение за себе си,но и да оставят и бащата да направи сроя избор!
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: януари 11, 2010, 15:19:53 »

... Така че ако нейния мъж присъстваше сигурно нямаше кой знае колко да се стресира, но моя щеше да види "касапницата", за която споменаваш. Затова съм против, но и преди да родя пак бях против.

Пък и най-тежкото и касапско раждане да имам пак нем ога да разбера защо той да не е до мен, аз бих била до него във всякакви ситуаций и искам същото от него.

Както и да е, тая тема е малко като с яйцето и кокошката. Всеки си има мнение, хубаво е обаче да бъде и толерантен към чуждото такова  good
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: януари 11, 2010, 15:31:55 »

Всичко е въпрос до човек и характер, за мен раждането си остава един лош спомен, а най-щастливия момент беше няколко часа след това, кога ни донесоха бебка. В интерес на истината на мен ми беше много неприятно докато раждах имаше още две момичета да гледам как се гърчат и как ги бърникат, но въпрос на гледна точка. По-добре си помислете как да си обезболите раждането, щото и с мъж и без мъж няма да ви отмине. Също много щастлив момент преди раждането беше като ми сложиха епидуралната tease, всичко от там нататък ми е като един хубав сън
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: