Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 11:05:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 4 "  (Прочетена 170233 пъти)

malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #90 -: ноември 19, 2011, 21:34:11 »

Аз ще помоля някой да ми помогне и на мен  cray. Не мога да заместя вечерното ядене. В смисъл, че детето си иска мляко и то не малко а цялата голяма доза. Не мога да му дам нищо друго, защото + млякото ще стане много, а като намаля количеството мляко и реве и се къса докато не го получи.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: ноември 19, 2011, 22:14:18 »

malinkata , не знам дали имате и друг прием на мляко , но няма лошо да си пие мляко вечер . Никола вечеря към 18,30 - 19 ч. За заспиване към 20 ч  си суче . Според мен ако му дойде много, няма да го изпие цялото  smile
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: ноември 19, 2011, 22:28:52 »

Диде за царевицата: червена чушка, тиквичка, зелен боб и царевица задушени и добавени като сос към кус кус или паста. Картоф, морков и царевица, първите две като омекнат добавяш царевицата. Махам нещата, които не съм въвела.

За канелата не съм добавяла, но в рецептите ми фигурира от 6+ месеца(не на прах, а на "клонче").

Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: ноември 19, 2011, 22:38:40 »

cRy, казваш, че захранваш отдавна, ама като гледам крехката възраст на бебчето ти, колко отдавна ще да е това? shok
Друго съвет, просто съвет - не купувай Ганчев, ако имаш финансовата възможност за друга марка...Камо ли пък, това да е марката, с която да дадеш такова количество. Защо реши да минеш на Ганчев?
И, да, задължително се свържи с педиатъра ви, който може да ви насочи и към кожен, но това той ще каже. Може и да не се наложи. Засега дай една солидна почивка на детенце - поне седмица. Не се притеснявай, просто бъди по-предпазлива оттук нататък, защото явно е чувствителен организма на бебенцето ти good
Активен
cRy
Ентусиаст
**
Публикации: 74

« Отговор #94 -: ноември 19, 2011, 23:21:17 »

Sunray,от 4 месец и малко започнах лека полека да му давам еднокомпонентни пюренца постепенно увеличавайки количеството. Минах през картоф,тиква,морков,тиквичка,пащърнак и трябваше да замествам обедното хранене /което отлагах колкото се може до по късен етап:)/ Реших че е време,бях стигнала до 60 грама от пюренцата на Хип и купих на Ганчев да пробвам дали ще му хареса. Чух се с педиатърката-тя каза да му дам калциев глюконат. Веднага кожата се успокои и сега е ок /пак си има зачервявания леко, но е добре/. Дадох 180 грама и реакцията беше веднага sad Малко ме съмнява че е алергия към тиквата,защото ако имаше такава щеше да се прояви веднага още в самото начало когато давах по няколко лъжички,просто си мисля че е от скока в грамажа. Оттук нататък ще давам малко над 60,лека полека,докато не стигна необходимото количество. Може и от пюрето да е ....кой знае?!?... За всеки случай засега няма повече да купувам такава марка.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: ноември 19, 2011, 23:22:47 »

Цитат
Камо ли пък, това да е марката, с която да дадеш такова количество. Защо реши да минеш на Ганчев?
Аз давам цяло бурканче Ганчев.Какво му е на марката?Може да се съмнявате,но не мога да разбера защо не? Съставът е същия като на другите пюрета(поне месните са абсолютно чисти),масово се взимат техни пюрета и от мамите,които аз познавам.И на Гербер съм взимала.Но такива констатации без доказателства,са си неоснователни. pardon
Според мен е от количеството,а не от марката пюре. good
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: ноември 19, 2011, 23:24:48 »

cRy може в пюренцето, което си дала да е имало и още някоя добавка, която да е създала проблема, а не самите зеленчуци.
Отделно алергията може да бъде и от нещо друго. Замисли се и за прах за пране, сапун, омекотител, някаква друга козметика или медикамент... А може и нещо да е ухапало бебето. От едно ухапване на крачето ние имахме обриви по цялото тяло.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: ноември 19, 2011, 23:27:59 »

Светли също е права.Може да е от нещо друго.Даваш ли някакви сокчета?
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: ноември 19, 2011, 23:45:25 »

Това, че много мами ги купуват, означава ли, че го правят, защото са най-добрите пюрета, или по-скоро защото са по-изгодни като цена и за жалост, не могат да си позволят други? Според мен е второто. Поне при болшинството.
Не са ми съвсем неоснователни констатациите, а и не е нужно детето ми да се обрине, за да преценя. Може месните да са съвсем чисти, ама масово в другите видове има какво ли не като овкусители и подобрители (поне според написаното на етикетите им).
Но нямам намерение да споря с теб за каквото и да било. На cRy й е нужна малко предпазливост, защото ако нечие друго бебче не се обрива от тази марка, то при нея се е случило. И за да разбере на какво се дължи, ще е добре да изключи една по една възможните причини, сред които е И марката.

Съгласна съм със Светли - помисли дали не си сменяла козметика или нещо друго?

И се радвам, че поне отшумява проблема. Не се шашкай, много бебчета минават през това good
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: ноември 19, 2011, 23:54:20 »

И аз нямам намерение да споря с теб,защото виждам,че няма смисъл.С повтаряне на едно и също няма да стигнем до никъде,особено ако си предубеден. good
cry,все пак е добре да смениш марката.Има и други достъпни пюрета,не е само Ганчев.Не е задължително да са скъпи.Виждам,че имате финансови затруднения.Другият вариант е да си ги правиш сама.Намери си някой на пазара,от който да си купуваш продуктите и на който да имаш доверие.Може да е по-еднообразно,но така ще си сигурна,че няма да има излишни добавки.Пробвай и виж как ще е. Wink
Аз да попитам.Как въведохте глутен?Мисля да го въведа другия месец. huhhuh.gif
« Последна редакция: ноември 20, 2011, 00:08:53 от carlyangel » Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #100 -: ноември 20, 2011, 10:33:08 »

Глутена-всеки ден по малко сухар слагах в пюрето. 1/5, 1/4 и така. 15 дни без прекъсване. Стори ми се по-лесно от глутенова каша.
Специално пюрето на Ганчев Тиква+Картоф съдържа цитат: Състав: тиква 30%, картофи 28%, слънчогледово масло, сухо мляко , захар, витамин С, вода
Слънч. олио не е препоръчително,заради процеса на рафиниране. За бебета. Захарта вътре е незнайно защо. Сухото Мляко????още по голям шах.
Също съм много против Ганчев-захар,пълнители като сухо мляко.Лично мнение. Малко по-скъпи са пюретата на Бебивита.Производство са на Хип.
Моето дете, след като направих няколко пъти домашно пюре,отказа купешките.Та сега си ги правим ние, само месото купуваме чисто на Хип или Плазмон. Хем вкусно, хем евтино.Правя през ден. Не се вманиачавам да са Био, нямам домашни, като ги мия поизкисвам в оцетена вода.
А и откъде мислите вземат Ганчев суровините?
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: ноември 20, 2011, 11:20:42 »

Моето дете, след като направих няколко пъти домашно пюре,отказа купешките.Та сега си ги правим ние...
Значи не съм единствената луда,дето сама си прави пюретата  give_rose
А и откъде мислите вземат Ганчев суровините?
От къде всички производители взимат суровините?И как осигуряват разнообразие от всички плодове и зеленчуци целогодишно?!

cRy,според кого "трябва" да за местваш хранене?Според СЗО до 6м на бебето му е нужно само кърма/АМ.Ако правилно си спомням твоето дете е на АМ и това наистина може да счете за предпоставка да започнеш по рано,но да захранваш,а не да нахраниш.Това,което най-много ме изненадва е,че 5м бебе изяжда 180гр твърда храна?Това не е ли твърде много?

Благодаря на всички относно мненията за подправките и царевицата.
« Последна редакция: ноември 20, 2011, 11:44:41 от dodo23 » Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: ноември 20, 2011, 12:03:51 »

mwpo,точно и аз се чудех дали да слагам по една лъжичка глутенова към безглутеновата каша,но ще пробвам твоя метод.  good
Да,съдържат и други добавки.Месните,обаче нямат добавени захар или сол,витамини или други такива.За слънчогледовото олио съм съгласна.Аз си правя също зеленчуковите и плодови сама,като към първите добавям зехтин,купувам само месните,защото не са ми носили скоро месо от село.Започнат ли да ми носят,и тях сама ще си приготвям.Така или иначе,месни пюрета давам 2 пъти седмично,останалото аз си го приготвям.За мен лично не е особено трудоемко и излиза доста по-изгодно. good
Забелязала съм,че на Ганчев пюретата са доста редички.От домашното зеленчуково Лора изяжда към 100-120гр. максимум,а от купешкото-160гр.Отдавам го на консистенцията.Ами то направо се стича от лъжичката и е нормално да яде по повече от него. smile
За суровините не знам,но нали уж контролът при бебешките храни е затегнат,та се надяваме да е така.    pardon
« Последна редакция: ноември 20, 2011, 12:23:44 от carlyangel » Активен
cRy
Ентусиаст
**
Публикации: 74

« Отговор #103 -: ноември 20, 2011, 19:12:28 »

Здравейте отново:) Не съм сменяла никаква козметика или подобно...нито давам сокчета. Причина е или скока в грамажа; алергия от тиква /която съм склонна да изключа, тъй като вече е захранен с тиква и не е дала проблем pardon/ и наистина: състава на Ганчев-захарта и слънч.масло!!!? Относно заместването на храненето,аз така съм преценила, че вече е готов както за захранване така и за заместване на ядене. Малчо не е на изкуствено мляко -имам кърма,просто понякога недостига и додавам АМ, но много рядко/само на две яденета и то по 50,60 грама/! Аз също съм ЗА кърмене до максимално дълго време, но съм и на мнение /както и естествено след консултация с педиатърката/,че си му е време и за друга храна и аз не смятам за необходимо до 6 месец да е изцяло на кърма. Така че продължавам с изключителна предпазливост:))) Относно правенето на домашни пюрета съм много навита, но просто нямаме домашно производство под ръка-а от пазара ми се струва на този етап че не е уместно да купувам, по скоро като поотрасне! Вече накупих пюрета на Хип засега, по нататък ще замислям и за други марки:))Не ми се рискува пак. Относно количеството,педиатърката каза 180 грама, тъй като за един месец беше наддал само 200 грама. Естествено не мисля да давам чак толкова много / и на мен ми се струва доста/.,но имам кантар и ще следя положението с развитието на килограмите:) Мами, Благодаря ви за съветите и вниманието!  give_rose
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: ноември 20, 2011, 21:45:21 »

cRy, бебенцето ти може просто да не наддава много. Какъв е проблема? Според мен - никакъв. Аз също известно време се шашках, защото след първите 2-3 месеца, когато Елица си качваше по 800-900 г, започна да наддава по 200-300-400. Важното е да наддава, а не колко. То си е и до ген, и до метаболизъм, много фактори оказват влияние. Ели, например, яде всичко засега, пу пу, (с изключение на елда), ама е 8500, което на фона на много други бебоци е направо малко blum Но си яде с апетит и е здрава. Просто е супер активна, да не кажа хипер, и не се спира.
Относно марките - освен Хипп, аз взимам и Гербер, Сънвал, Холле. Като цяло това са марките, които избягват да добавят разни съставки. Не че никога не го правят, но е доста по-рядко good Поогледай ги и ще видиш smile
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: