Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 26, 2024, 21:41:45

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 204598 пъти)
 
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: април 05, 2011, 19:11:49 »

Ето любимата ми рецепта с леща (оранжева):

Супа от оранжева леща:

Необходими продукти:
1 1/2 л пилешки бульон
250 г оранжева леща
30-40 г масло
3 скилидки чесън
3 моркова
1 глава лук
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. винен оцет
1 ч. л. сушен джоджен
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. кориандър

Технология на приготвяне:
1.Лукът и чесънът се нарязват наситно, морковите – на полумесеци. Маслото се загрява в тиган и в него за 1-2 минути се запържват лукът и морковите. Добавя се наситненият чесън. Подправя се с кимион, кориандър и джинджифил, разбърква се.
2.Взима се 1 черпак от врелия пилешки бульон, налива се в запържените зеленчуци и след това всичко се изсипва в тенджерата с бульона. Вари се под капак 10 минути.
3.Добавя се лещата, ври 5 минути и се налива размитото с бульон доматено пюре. Супата се подкиселява с оцет и се ароматизира с джоджен. Ври още 5 минути и е готова за сервиране.

Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: април 05, 2011, 19:21:32 »

Капризче може да пробваш bread and butter pudding. Бързо и вкусно десертче, обинковено е с хляб, но може и с козунак.
Продукти:
50g меко масло
10 филийки хляб
 50g стафиди
¼ чаена лъжичка инфийско орехче
¼ цупена лъжица канела
350 ml мляко
 50 ml сладкарска течна сметана
2 яйца
25g захар
ванилия

Приготвяне:
ЗАтоплеете фурната до 180 гр.
Намажете тавичка от 1 литър с масло. Намажете филийките с малсло и наредете на дъното на тавата, така че да се прехлупват с маслото нагоре. Поръсете положината стафиди и малко индийско орехче и канела. Повторете този слой, докато се напълни тавичката, като ззавършите със стафиди.
Отделно затоплете млякото и сметаната без да завират!
В голяма купа разбиите яйцата с 3/4 от захарта и ванилията.
Добавете млякото при непрекъснато бъркане.
Залейте хляба/козунака със яйчената смес. Натопете целия хляц в сместа и поръсете с останалата захар. Оставете да отлежи 30 минутки.
Печете в горешща фурна 40-45 минутки до златисто. Сервирайте горещо или студено.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: април 06, 2011, 07:43:29 »

Момичета, не мога да намеря рецептата за арабското реване на Данитка с грис... А ми звучи добре и искам да го направя. Моля за помощ!  give_rose
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #363 -: април 06, 2011, 08:06:06 »

lunno momiche, заповядай!

Арабско реване с грис по рецепта на Данитка

Продукти:
1 кофичка кисело мляко
2ч.ч. грис
1ч.ч. захар
1 краве масло (125гр.)
1 ванилия
1 ч.л. сода
За сиропа:
2ч.ч. вода
1ч.ч. захар

Начин на приготвяне:
В киселото мляко се слага содата, захарта, гриса и ванилията всичко се обърква добре. Маслото се разтапя в тавата, в която ще се пече и се изсипва сместа. Пече се на умерена фурна 15-20 минути (или до зачервяване), като изстине се залива с горещ сироп.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: април 06, 2011, 08:14:57 »

Много ти благодаря, Деничка Звездичка!  give_rose
Днес ще го приготвя, също и панирана пържена копривка. Много вкусно меню мисля ще стане. Wink
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #365 -: април 06, 2011, 08:25:41 »

А може ли рецептата на "панирана пържена копривка"?  give_rose

Никога не съм пробвала нещо такова, а много обичам коприва. И още - ти ли си береш копривата или? Аз освен да помоля баба да ми набере от нейната градина, тук просто няма откъде.  crazy
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: април 06, 2011, 09:00:05 »

А може ли рецептата на "панирана пържена копривка"?  give_rose

Никога не съм пробвала нещо такова, а много обичам коприва. И още - ти ли си береш копривата или? Аз освен да помоля баба да ми набере от нейната градина, тук просто няма откъде.  crazy

Дени, на нашия пазар на Красно село продаваха коприва в събота. Малко ти е далече, но ако се разберем може да отида да ти купя и да се видим след работа да ти я дам някоя вечер. Предполагам, че и на другите пазари ще има.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: април 06, 2011, 09:22:57 »

Деничка Звездичка, разбира се! smile
Преди рецептата - да си призная - този вариант аз и мама преди няколко години си го измислихме и си го правим така:

От градината берем коприва на стръкчета (не по отделни листенца, а на "клонки" / снопчета).
След това я измиваме веднъж със студена вода и веднъж с топла - така не се налага да се попарва допълнително с вода. Копривата хем не е много омекнала, хем не пари вече.  girl_wink
След като се изцеди добре от водата, се панира в брашно, яйца и галета (може и без галета), като в разбитото яйце (което ползваме за панировка) се добавя сол на вкус. След като сме панират копривените снопчета, се пържат в добре загряна мазнина.
След като се опържи копривката, я изцеждам от мазнината, като я поставям върху кухненска хартия или салфетки - в противен случай стои много мазна, което на мен лично не ми харесва.
Ами това е... бон апети! smile   Flower

А иначе майка ми каза, че на Женския пазар продавали по 80 ст. пакетче прясна коприва.  pardon
« Последна редакция: април 06, 2011, 09:28:47 от lunno momiche » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: април 06, 2011, 09:32:05 »

Дени на всеки пазар продават коприва smile

При нас днес супичка от киселец ....ммм,че вкусно! blum
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #369 -: април 06, 2011, 09:50:23 »

Момичета, чудни сте ми. Благодаря ви на всички. Ще попитам на село дали има вече коприва и ако не успея да си набавя, ще ви пиша.  give_rose
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1103


http://www.panoramio.com/user/3830585


Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: април 06, 2011, 15:02:28 »

Дани, а рецепта за супичка от спанак имаш ли?
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: април 06, 2011, 16:37:21 »

Спанак,лапад,киселец и коприва правя по един и същи начин smile
Задушавам един настърган морков и глава лук,прибавям нарязаното на ситно зелено нещо и добавям вода на око (като за супа де  tease ) прибавям сол,завирам го.Ако е с киселец добавям веднага една чашка ориз тоест заедно,ако е с другите първо ги варя 15мин. на тих огън и след това прибавям ориза и до готовност.Преди да свалим супата застройвам с яйце и 3 суп.л. кисело мляко и варя още 5мин. smile Това е ...бързо,лесно и вкусно  good Сега нямах ориз и сложих фиде  blush
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: април 06, 2011, 21:30:13 »

Данитка, пробвай някой път с овесени ядки, ако имаш вместо ориз/фиде. Също става много вкусно, стига да ядеш такива неща. pardon
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: април 07, 2011, 08:03:36 »

Аз пък ги запарвам само, така си запазват повечето от витамините... good Те са толкова нежни, че нямат нужда от варене...
Колкото до панирана коприва- много вкусно! Но не прекалявай с панировката- иначе се губи вкуса на самата коприва.
ето и рецептата: http://gotvarstvo.georgievi.net/a/panirana_kopriva
« Последна редакция: април 07, 2011, 08:07:55 от anelcka80 » Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: април 07, 2011, 17:24:45 »

Момичета, както обещах - вече мога да дам положителни отзиви за арабското реване - от личен опит. smile Стана хубавко.  good
Днес май ми има нещо  girl_wink , понеже се раздадох в кухнята. Освен реването, направих и сладкиш с кроасани, баничка от чушки и копривени кюфтенца (още ме държи копривената еуфория  blum ).  chee
« Последна редакция: април 07, 2011, 17:33:49 от lunno momiche » Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines