Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 20:53:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011  (Прочетена 178538 пъти)

BuB4eto
Ентусиаст
**
Публикации: 59

„Истинската цена на любовта е любов“

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: април 01, 2011, 11:46:15 »

Здравейте, момичета  give_rose

Много тъжно, че има такива лекари и още по-лошо, че отношението им е отвратително и мислят на теб като поредната стотачка. Тъжно е!
Аз за сега съм доволна от отношението и вниманието на лекарката ми. Отделя ми време, обеснява ми всичко, отговаря ми на въпросите, но за съжаление винаги ми идват важните въпроси след като си тръгна от кабинета. И вече си записвам какво искам да я запитам. Няма проблем и да се обадя, когато имам важен въпрос, но за щастие за сега не ми се налага. Дано до края да е така. На всички ви пожелавам  Good luck
 и лека и безпроблемна бременност. Това е най-важното за всички ни.
Нямам много време в момента и много рядко имам възможност да ви пиша, но скоро ще излизам в болнични и тогава може да съм редовна тук. Смятам и да се разхождам много. Ако има мами от Бургас да си направим една скорошна среща  Coffe
 Хубав и слънчев ден  Sunshine
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199

« Отговор #226 -: април 01, 2011, 12:06:03 »

Здравейте отново, мами!
Исках само да кажа, че това е само един случай от многото по отношение на здравеопазването тук, пълна съм с такива. Не искам да влизам в подробности, но да кажем, че поради лекарски грешки на самозвани лекари, които смятат, че са пипнали Бога за шлифера, аз съм с 3 ендокринологични заболявания, две от които са предизвикани от неправилно изписани силни хормонални препарати, пити или поставяни мускулно с години по настоявяне на лекарите, докато не реших, че полудявам и ги спрях на своя глава, след което минах през хомеопатия, билколечение, строги диети, иглотерапия и не знам още какви неща, които помагат временно, но не решават проблема. Загубих брат си преди повече от година и половина от рак на белия дроб, последните 4 месеца от живота му бяха кошмарно тежки за семейството ми, дадохме над 30000 лв за лечението му, включващо 3 тежки операции, химио- и лъчетерапия, лекарства и т.н. Това, на което станахме свидетели в 5 водещи болници в София, не е истина, просто човешкото съзнание не може да приеме, че е възможно да съществува такова мизерно обслужване и отношение, и такава нескопосана система на здравеопазване, толкова некадърни лекари, които на преглед вземат по 50 лв, а дори не те поглеждат или не те докосват с пръст, за да не би да им падне пръстът. Подигравките им, грубостта им пред болния, както и факта, че не били богове и не можели да спасят обречените, просто нямам думи... 5 месеца преди брат ми от същото си отиде чичо ми, а миналата година от рак на панкреаса загубихме и вуйна ми, която е оперирана 3 пъти преди 5 години от рак на матката и получи рецидив по време на лечението на брат ми през 2009 г., с който се бори отново чрез операции и химио - и лъчетерапии, но напразно. Макар че се отклонявам от темата, исках да кажа, че винаги има и много по-лоши случаи от нашите. Разбира се, знам че някъде има добри и любезни лекари, но те са рядкост и си е чист късмет, ако попадне човек на такива. Не искам да ви развалям деня, макар че е 1 април, нещата, които пиша за жалост са истина и са си сериозни, но е доста жалко, че трябва да кажа всичко това в този позитивен форум и то на този ден /между другото днес свекърва ми има рожден ден/  blum. Бъдете верни на себе си и на интуицията си, тръсете си правата и бъдете спокойни.
Относно кръвотечението от носа ми казаха същото в болницата, че е от по-големия кръвопоток, който захранвал и бебка, така че било нормално. Засега толкоз от мен, бъдете здрави и го карайте по-ведро, не се шашкайте за най-малкото нещо, защото понякога е по-добре човек да не знае какво му се случва и точно колко е зле, за да не си въобразява разни неща или да приема ситуациите по-трагично отколкото е необходимо. Хубав и усмихнат ден на всички!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: април 04, 2011, 08:08:48 »

Здравейте дами smile Как сте? Ние тези дни сме във вихъра на танца просто... Такива шутове хвърляме и такива кълба правим, че чак не мога да повярвам колко е активно това дете. Ако е така и като се роди, просто не ми се мисли какво ще правя...

Ванчи, как си? Какво каза лекарката за контракциите? И като цяло контракции ли са? Стискам палци да е нещо не много сериозно...

BuB4eto аз съм в София, но моят мъж е от Бургас и планираме с бебока да сме там септември. Дано всичко да е наред и да ни се осъществят плановете, може да се видим тогава smile

mariestrellas описала си много точно отношението на лекарите към онкоболните, а и не само. Няма да коментирам поста ти, защото мога да кажа неща, които не са за казване в тема с такъв хубав повод. Само ще кажа че те разбирам и искрено ти съчувствам за преживяното.

Anichka значи все пак има някакъв шанс да се преместиш, така ли? Много силно стискам палци късмета да ти се усмихне и да си останеш на работа smile

˙·٠Butterfly™٠·˙  успех с лекаря тази седмица. После да кажеш как е минало. И аз съм с безшевни потничета за фитнес, много са удобни, обаче неприятното е че са им дебели презрамките и за лятото няма да стават, ще търся с тънки. Твоите какви са?

Lina81 аз гледах в сайта на Премаман, че има такива колани, но в крайна сметка не отидох до магазина и не съм сигурна, че в действителност има такива.

Хайде мацки, галки на коремчетата и до скоро!
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: април 05, 2011, 21:05:24 »

˙·٠Butterfly™٠·˙  успех с лекаря тази седмица. После да кажеш как е минало. И аз съм с безшевни потничета за фитнес, много са удобни, обаче неприятното е че са им дебели презрамките и за лятото няма да стават, ще търся с тънки. Твоите какви са?

Моите потничета пък са с мого тънки презрамки и ми се иска да си намеря с малко по-плътнички/дебели, че на моите са по-тънки от презрамките на сутиенитее - на половина горе-долу smile

На всички стиснати good палци за хубави новини  във всяка област и пожелания за лека и спокойна нощ!!! give_rose
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: април 05, 2011, 22:00:43 »

Моите потничета пък са с мого тънки презрамки и ми се иска да си намеря с малко по-плътнички/дебели, че на моите са по-тънки от презрамките на сутиенитее - на половина горе-долу smile

На всички стиснати good палци за хубави новини  във всяка област и пожелания за лека и спокойна нощ!!! give_rose

Танче, моите са с дебели презрамки и са супер. От Джъмбо са, ако имаш път натам ги погледни, може да ти харесат, а и цената им беше смешна просто- 4.80 лв бяха. Аз си купих бели и черни няколко, хубави са и удобни smile
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: април 07, 2011, 23:05:37 »

здравыйте;нямам интернет не съм вече на работа лекарката каза че имам контракции ипия магнерич ще пиша скоро;целувки
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: април 08, 2011, 08:32:47 »

van4ii почивай си и дано скоро отминат контракциите. Като имаш възможност пиши как си smile

Другите къде сте? Никакви ви няма, защо така?

Аз нещо съм с подути стъпала и глезени от 2 дни. Според това, което изчетох в нета сама съм си го докарала с неправилното хранене и дългото седяне седнала. За това снощи краката ги държах на високо, после правих упражнения, а от днес съм на хранителен режим. А и нещо взех да напредвам с килограмите  blush Дано понамаля и двата процеса с правилното хранене.

Освен това си записах час за очен лекар другия вторник и ще знам вече как ще се раждаме smile
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: април 08, 2011, 22:01:40 »

Здравейте дами  give_rose

Ван4ии, пази се, почивай си, радвам се, че са ти дали болнични. Дано да намалеят контракциите. Good luck

Капризче, дано скоро да изчезне задьржането на вода.  Good luck Планьт ти ми се струва супер, бих си позволила само да добавя почивка в хоризонтална поза, повече течности, чай от коприва, ако ти понася кафе в малки количества, изключи салами, мезета от менюто си, но не отивай в крайността никаква сол - сол по малко е полезна.
Успех на очния лекар! give_rose
Булечка, как мина прегледа ти?  butterfly

Аз днес бях на преглед. Беба беше се врьтнала напречно на корема ми, сьрчицето и биеше сьс 140 удара в минута. Моето крьвно както преди и сега си е 120/60. Кг са ми скочили доста нагоре - плюс 3кг  Torte blush, което е 5.5 от началото на бременността. Поне не ми се скараха, само ми казаха да внимавам и че по 0.5 кг на седмица е нормално. Дадоха ми писмо, че ми разрешават да летя - само да се движа по време на полета. Ако стане нещо в Мексико - да отивам в болница (дано да не се налага). На следващия преглед ще ми правят теста за гестационния диабет и ще ми сложат инжекция, защото сьм отрицателна крьвна група.
 :offtopic:В понеделник ме преместиха физически в нов отдел, но все още нямам нищо на документ. По документи последният ми работен ден е 15 Април. За сьжаление от Юни бройките за безплатната здравна застраховка, която се предлага в моя щат драстично ще бьде намалена и аз нямам никакьв шанс да получа такава. Ако остана без работа ще плащам по $610 на месец, докато родя. След това по $1100.... Offtopic
Весел уикенд и всичко най-най на всички  give_rose
« Последна редакция: април 08, 2011, 22:07:49 от Anichka » Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: април 09, 2011, 09:53:22 »

Леле Аничка сериозни суми са това. Поне за нашия стандарт, не знам за вас дали е скъпо... Това че са те преместили в новия офис не значи ли че оставаш на работа? Може би просто е въпрос на време да ти подготвят документи smile За килограмите, аз както не качвах в началото и сега съм че +5кг, горе долу с теб се движа. Надявам се сега като ограничих сладкото и хляба да забавя процеса на качване, дано да успея. Чакам с нетърпение черешките и хубавите зеленчуци и друго не ми трябва, само това ще си хапвам.
 Offtopic На нас днес ни разбиха банята, че имахме 1 теч, накрая се оказа че не е от нас, направо щях да се изям от яд, сега трябват нови плочки, само главоболия... Но карай, дано поне се оправи майстора в рамките на деня и да не се налага да продължи и утре  beating blum
Активен
BuB4eto
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: април 10, 2011, 20:57:17 »

Ох, момичета като ви чета, че сте качили по 5кг, а сте по-напред от мен, направо не знам аз какво слонче ще стана до 9 месец. Качила съм близо 7кг и май започва да ми тежи. Понякога усещам некомфорт като съм права, но знам ли ще видим по нататък. И аз получавам контракции и то може би от 4 месец без да знам. Сега съм на магнерот 3 по 2, но ефект никакъв - пак си ги получавам. Утре ще трябва да се обадя на докито, за да видим какво ще правим, че съм на границата. Много неприятно, дано се отърва само с това.

Успех момичета и утре пак ще пиша да видим какво ще правим  sad
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: април 12, 2011, 05:00:20 »

Bub4eto, какво ти каза докторката, какво ти препоръча? Дано да сте добре.  good

И на мен вече ми тежи коремчето, особено, ако не съм сядала с часове, но няма как. Бременна съм. Имам си й една болка почти постоянна в дясно на кръста. Мислех си, че са разхлабени връзки, но вчера си гледам вените на дясния крак, за които бях съвсем забравила и може и те да си играят номера с мен.  crazy
Моето дете нещо се бунтуваше днес и повдигаше корема ми на бабунки като вряща вода в тенджера  Oh my ... Чак колегите ме питаха какво й имало   tease
Капризче, да цените на здравните застраховки са сериозни. Но това са цени, когато останеш без работа и продължиш сам да си плащаш за същата здравна застраховка, която си имал преди да си загубиш работата. Ако имаш работа, работодателя поема голяма част от тези суми или ако се осигуряваш сам по начало (малко по-евтино е, но има 1 година чакащ период, за да започне застраховка, която да покрива раждане). Малко е сложно на моменти, както и скъпо за съжаление.   girl_impossible Признавам си, че понякога завиждам благородно за вариантите, които са в БГ - за 45 дневния платен болничен преди раждане, за 1 годишното майчинство. Но това ми бил късмета.  pleasantry
 Offtopic Оправихте ли теча? Искрено съжалявам за разправиите и мръсотията. Много добре те разбирам. Ние сме в ремонт от 2 години вече и май съм загубила надежда да приключим скоро. Дай да покажа бомбите в нас....

https://lh6.googleusercontent.com/_bi9oTR6VXfM/TIUeGUavqAI/AAAAAAAAHuc/BXaSfMDEe2Q/s576/DSC_0003-2.jpg
« Последна редакция: април 12, 2011, 17:04:31 от Anichka » Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: април 12, 2011, 11:31:07 »

Anichka, теча си е там. Днес след работа пак ще идва майстора да гледа нещо си, не знам какво и аз и се надявам тези дни да се оправим с теча. Бих предпочела да е уикенда, за да не взимам отпуска, но ако се наложи ще взема... Твоите снимки са толкова мъники, че никакви бомби не се виждат  tease

Иначе да се похваля, днес бях на очен лекар. Каза че всичко е ок и няма проблем да раждам естествено. Това е добре като цяло, но сега пак е драмата кой начин да избера  tease Лошата новина е че съм качила диоптъра и някакви кръвоносни съдове ми се били разширили и трябва да намаля носенето на конктактните лещи, но какво да се прави, ще нося повече очила и това е smile

Другото тъпо е, че количката, която бяхме харесали няма да се побере в асансьора ни и сега пак започвам да търся... Пак гледах X-Lander, може и на този вариант да се спрем, защото той ще се събере в асансьора smile Одеве една мила женица от един магазин, на която звъннах по телефона мери с рулетката и ми даде точни размери smile

Та такива работи при мен.
Активен
BuB4eto
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: април 14, 2011, 11:28:36 »

Здравейте  give_rose

Нищо не ми каза докито, което да променя, поне за сега. На 18 съм на преглед да видим какво ще изписва и дали има нужда, но магнерота определено не ми помага. Иначе освен, че ако няма наблизо WC изпадам в ужас, нямам други оплаквания. Където и да ходя винаги мисля дали наблизо има къде да се облекча при нужда, че иначе ми става много зле, не знам как е при вас.
Аз вече съм си в къщи и се побърквам от скука. Времето е кофти, не става за излизане. Не мога да пообиколя някои и друг бебешорски магазин. Ремента дори не сме и започнали и се чудя ще смогним ли да се оправим. Имаме време, но искам всичко да е наредено и готово, ама....трябва да почакам лекинко. Това са ми за сега дилемите. Вие как сте?

Усмихнат  и  слънчев ден от нас  Sunshine
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: април 15, 2011, 12:24:08 »

Привет сладурки! give_rose

yahoo yahoo yahoo pqz Урааааа вече съм в 7 месец!!! pqz yahoo yahoo yahoo

Днес времето е гадно, даже сутринта като се прибирах валеше един ужасен, студен и много мокър дъжд sad, добре, че мъж ми е почивка днес и утре, та си полежавам повечко Wink
Ще спретна една пица по-късно, че нещо малкия юнак дава зор, че му се било прияло blum много хубаво ме имитира laugh

Аз днес бях на ЖК, всички изследвания са ОК yahoo нямаше ехо, но ето отчета ми от мерките и теглилките, от които съм много доволна! good Girl_hide yahoo

Обиколка на корема в легнало положение - 94см.  колкото миналия път
Дължина на матката - 28 см. - +3 см. от миналия път
Кръвно - 90/60 - ниско, но по-добре така
Килограми + 0 от миналия път, което значи оставам си с +4 до сега

Пуснахме ПКК и урина и това е!

Иначе много ми прилоша след взимането на кръв този път, но се оправих с малко вода и половин шоколад ;-)

Приятен ден от мен и до скоро! give_rose
« Последна редакция: април 15, 2011, 12:30:36 от ˙·٠Butterfly™٠·˙ » Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #239 -: април 15, 2011, 13:50:43 »

здравейте, аз съм нова  blum но ми се иска да се впиша  smile

видях темата и ми хареса, аз също съм бременна в 5-ти месец, термин на 10 септември  smile
голяма радост е вкъщи всички пърхат около мене  smile
« Последна редакция: април 15, 2011, 14:04:02 от iveto90 » Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: