Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 20:46:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 178489 пъти)
emili85
Професор
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #255 -:
април 27, 2011, 06:30:53 »
Цитат на: Teo в април 27, 2011, 01:13:36
Мен ще ме добавите ли към Юли
Не съм мама, но ще ставам тати
и то х2
И все пак колкото наближава времето все повече се вълнувам, чак не мога да заспя в 2 часа
Честито за двойната радост, която ви очаква
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #256 -:
април 27, 2011, 07:10:26 »
Тео, страхотна новина и Честито
Искрено се надявам и майката и бебчетата и ти да се чувствате добре.
Дано да имате време за отчети как вървят нещата. Предполагам напрежението върху теб е голямо с две бебчета накуп, но мисля, че ще се справите без проблем. Нито сте първите, нито последните. Само спокойно и самоуверено напред
Аз да дам кратък отчет за нас - полетът мина доста леко. Нямах подувания. Вчера получих май бракстон контракция - коремът ми стана твърд като топка и си остана така доста дълго време. Отмина по-късно, след като легнах. Тази нощ от лекото изгаряне или времето ли дойде за мен, но ми потече коластра. Е, можеше да закъснее този момент, но каквото такова.
Моята беба е все още много ниско. Едната вечер пропуснахме вечерята и на следващия ден от корема ми беше останал само долната част. Върти се, още не се е позиционирала. Днес отново беше напречно, защото дупето и беше по средата на корема ми като топка
.
Да Ви развеселя с изказване на моя мъж: "И какво тече сега от гърдите ти?"
Аз: "Познай - сметана"
Той: "А аз си помислих, Бостън кремче...."
mariestrellas, лек преглед днес и да се отчетеш как е минало изследването за гестационен диабет.
На всички други да се пазите и да драскате по някои ред
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #257 -:
април 27, 2011, 21:10:38 »
Цитат на: Teo в април 27, 2011, 01:13:36
Мен ще ме добавите ли към Юли
Не съм мама, но ще ставам тати
и то х2
И все пак колкото наближава времето все повече се вълнувам, чак не мога да заспя в 2 часа
Веднага те добавям, а и сме на една и съща дата!!!
Активен
tcveteto
Ентусиаст
«
Отговор #258 -:
април 28, 2011, 07:55:27 »
С огромно удоволствие се записвам в темичката ви (малко късно, но...
). Нашият термин е на 09.09, казаха че чакаме госпожица, но след 2 седмици на феталната морфология ще се потвърди със сигурност.Сега сме в 20 г.с. + 5 дни, но бебчо върви с 1 седмица назад заради късната ми овулация и по-дълъг цикъл. Пожелавам на всички хубав и слънчев ден
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #259 -:
април 28, 2011, 08:24:49 »
Teo, супер новина
Бъдещата мама как се чувства? С 2 бебока сигурно не и никак лесно, но пък после щастието ви ще е двойно
tcveteto
и леко бременеене
Ние искарахме почивните дни в Пловдив. Видяхме се с доста приятели, нон стоп по разходки и заведения на слънчице, хубаво беше, но доста се поизморих. А и спахме на един неудобен матрак, нямах търпение да се приберем да си легнем на нашия и да се наспя
Днес сме на лекар да видим бебока, после ще разказвам какво е станало. Избрахме лекар за раждането, дано да се съгласи да ни поеме, че бил доста зает. Остана още едно ходене при зъболекарката и се надявам в следващите поне 6 месеца да не се виждаме с нея по работа
Избрах и нова лекарка за ЖК, нея ще я видим на 10-ти и така
Май това е около нас за момента
Галки на коремчетата!
Активен
Lina81
Ентусиаст
Публикации: 54
«
Отговор #260 -:
април 28, 2011, 08:42:52 »
Здравейте и от мен!Аз съм с термин 09.09 може и мен да добавите:),не пища много редовно,но следя.Преди две седмици доктора ми на ЖК каза ,че очаквам момиче ,добре че не хукнах да купувам рокли и ето сега вчера доктора при когото ходя на частно рече и отсече-100% мъж.Но важното ,че на ФМ всичко му беше наред,малко гадно че живях в заблуда известно време.Бях измислила 10 женски и едно мъжко име,така че няма да има голямо чудене.
Лек ден и дано да се покаже слънчицето най-накрая:)
Активен
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
«
Отговор #261 -:
април 28, 2011, 13:29:19 »
Здравейте и от мен!
Терминът ми е на 26.08 и чакаме момиченце. Това ще ми е втора госпожичка, имам си една на година и четири месеца:)
Активен
Teo
Отговорник
Заслужил майстор на спорта
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #262 -:
април 28, 2011, 13:49:12 »
Цитат на: Капризче в април 28, 2011, 08:24:49
Teo, супер новина
Бъдещата мама как се чувства? С 2 бебока сигурно не и никак лесно, но пък после щастието ви ще е двойно
tcveteto
и леко бременеене
С две никак не й е лесно.
Корема премина в сферично-аеродинамичната форма още преди две-три седмици.
Да се оплача, аз пострадах най-много от цялата ситуация - вечер се обират всички възглавници в къщи, за да се оформи в леглото нещо като окоп.
Та аз успявам по някое време да си изтегля една малка възглавничка и да й се насладя до сутринта. Но съм имал и неуспешни опити
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #263 -:
април 28, 2011, 13:57:58 »
Цитат
а се оплача, аз пострадах най-много от цялата ситуация - вечер се обират всички възглавници в къщи, за да се оформи в леглото нещо като окоп. funnytooth Та аз успявам по някое време да си изтегля една малка възглавничка и да й се насладя до сутринта. Но съм имал и неуспешни опити huhhuh.gif
Тео,и при нас е така!Мъжът ми чак се чуди на "купчината" от възглавници и одеала,върху който се излягам.Дори ме пита как ми било удобно така
На него се полага една миниатюрна възлгавничка,която на мен не ми е потребна,защото ако беше и това нямаше да има
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #264 -:
април 29, 2011, 21:55:19 »
С голямо закъснение казвам на всички Христос воскресе! Нека животът ви бъде изпълнен с много любов, спокойствие и мир в душите ви! Нека кажа и на всички новодошли добре дошли и да им пожелая прекрасни емоции през този уникален период на чакане на новия (ите) член(ове) на вашите семейства!
За моя отчет... ами отидох на изследване с обременяване с глюкоза и веденага ме приеха в болница. Бях там 3 дни, правиха ми доста прегледи, защото изследванията ми не бяха добри, но накрая се почувствах по-добре и ме изписаха. Изследванията остават в клиниката и от лабораторията директно отиват в ръцете на лекуващия лекар, така че аз нищо не видях и не разбрах, защото не ми обясниха всичко, както очаквах. Бях с леки контракции, болки, имах две доста завишени граници, нарушен не знам си какво и в общи линии доста учестен пулс, над 96, което означава, че за бебка това число се умножава по две и се получава нейния пулс. Правиха ми различни прегледи, записи на тоновете на бебка с прекрасни резултати, с изключение точно на учестения й пулс (192 при максимум 120). В понеделник вечерта отново прокървих и в сряда сутринта ме приеха без да знаят този факт, по други причини в резултат от изследванията. казаха ми, че има голям риск от прееклампсия, така че трябва да се пазя. В понеделник трябва да се върна за болничен. Иначе за щастие бебка е добре, в нормални размери и тонус, потвърдиха термина, пола и казаха, че вече е в главично разположение, но предвид усложненията ми, по всяка вероятност ще се наложи да ми направят секцио и то сигурно няма да дочакам девети месец. Все пак продължавам да се пазя. Предстои ми консултация с ендокринолог, но ще трябва да изчакам още малко време. И така, това е от мен засега. Желая на всички ви здраве и щастие! Децата са най-прекрасното нещо на света и трябва да сме щастливи, че можем да ги имаме скоро и да осмислим живота си. Дай Боже всекиму такава радост!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #265 -:
април 30, 2011, 05:33:22 »
mariestrellas
, определено си имала изживявания последните дни... Съжалявам.
Имам чувството, че по някои въпроси не ти дават светлина и те плашат прекалено много обаче. Например - пулса на бебето трябвало да е 120..Хм - това, което съм чела, а и най-малкото което са ми засичали на моето бебе, пулсът на бебето варира в граници - 120 до 160. 192 е високо определено, но и да искат малката да е със 120
Пулсът на моята беба варира между 140 и 160 например.
Обясниха ли причината за кървенето?
Прееклампсията е сериозна диагноса. Ти само учестения пулс ли имаш като симптом? Имаш ли белтък в урината, високо кръвно, оттоци, шум в ушите....
Капризче
, как мина твоя преглед? Радвам се, че сте се спряли на доктор за израждането. Дано да Ви приеме.
Тео, carlyangel
, има възглавници за бременни
Аз още не чувствам нужда от такава и не мога да изразя мнение дали са удобни или не.
Добре дошли на всички
нови мами
Моята беба се върти доста - от напречна позиция към главичка надолу - поне по 2 пъти на ден
Дано да се поспре скоро в правилната позиция, че иначе трябва да се захващам с упражнения да й помагам. Определено й напипвам дупето, главичката, крачета... Не и допада да е на слънце изобщо. Много рита на музика. Сутрин е голяма скица като сме в кревата и започна да й говоря - мен ме рита, но Влади пипне ли ми корема и замръзва
«
Последна редакция: април 30, 2011, 05:42:09 от Anichka
»
Активен
Lina81
Ентусиаст
Публикации: 54
«
Отговор #266 -:
април 30, 2011, 08:20:24 »
Добро утро!Не знам за вас ,но аз не знам нито една детска песен("зайченцето бяло",но не цялата).Пускам на моето бебе от телефона ми и започва бясно ритане-харесвали му или напротив незнам.Но мисля да понауча няколко песнички и да му пея.Ето ви един много полезен линк:
http://tekstove.info/razgledai.php?page=3&stildetski=1
Естествено повечето детски песни нищо не ми говорят,но има песни и от моето детство.
Приятен ден ,момичета!
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #267 -:
април 30, 2011, 09:10:23 »
Lina81 и при мен беше така на ФМ ми каза че е момче на 100% и аз малко стреснато ама вече свикнах че ще имаме мъж
и при нас всичко е ОК, вървим с една седмица назад затова и термина ми преизчислиха бяхме за 10.09 а сега се оказва че сме за 20.09
а за детските песнички и аз не знам много, но като пускам няма реакция не знам дали му харесват или не
имах 2 много хубави сайта ще ги потърся и ще ги дам там не са само песни има и приказки...
хубав ден и от мен
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #268 -:
април 30, 2011, 09:15:45 »
намерих ги
http://velkova.mylivepage.com/file/1841_%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8
http://detskipesni.net/
но този с приказките май го няма вече
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #269 -:
април 30, 2011, 09:55:28 »
Ивето, благодаря много за песничките!
За възглавничките, които е показала Аничка, само да споделя, че наистна са супер удобни, пробвала съм ги на кусровете по бременни (там всеки наляга по едни дючеци с такава възглавничка).
Даже позата, която е показала Аничка на снимката, е тази , която ни препоръчвт ако искаме да раждаме на страни, (като долния крак трябва да е изпънат, а горния възможно най-прибран към брадичката).
Аз лично не съм купила още, защото нямам проблеми със спането и ме е страх да не е поредната излишна покупка, но и разчитам на възглавницата на една приятелка, като започне после процеса с кърменето.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...