Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 15:33:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011  (Прочетена 130902 пъти)

alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: декември 02, 2010, 02:52:22 »

За миналата седмица не съм качила и грам, явно дава резултат.

good good Браво Sunray, открила си си я твоята формулка!!
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #91 -: декември 02, 2010, 09:09:17 »

По отношение на храненето - пропуснах да отбележа може би най-важното. Идеята на този хранителен режим не е да се ограничава бременната и постоянно да мисли какво да яде и какво не. Ако се придържа към приемането на тези храни в посочените часове - усвояването на храната ще става по най-добрия начин, няма да има подувания, запек, усещане за тежест и т.н екстри. Това е идеята, а не да си усложняваме живота и да се лишаваме от радостта на храненето.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: декември 02, 2010, 09:15:30 »

Днес закусвах палачинки с течен шоколад и хич даже никакви угризения нямам  smile smile
Много ме разсмя с тази липса на угризения-само така good
Като цяло и на мен ми се хапват повечко плодове от преди,ама напоследък предпочитам вафла пред ябълка.С килограмите нямам никакви проблеми,мисля по-скоро за това,кое е по-здравословно.
Мисля да си потърся някакви овесени ядки(въпреки,че не ги долюбвам) и да ги ползвам за закуска,че поне засищат.Добре,че наблизо няма пекарна,че ми се е прияла баничка.... blum
Активен
Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #93 -: декември 02, 2010, 09:30:54 »

Добро утро мамита! Хайде и аз де се включа в темата за храните..та нали си докарах белята миналата седмица с този боб хахахахах
Добре,че наблизо няма пекарна,че ми се е прияла баничка.... blum
dodo23 това с баничките ми стана навик  blush почти всяка сутрин си закусвам това или друга тестена закуска, а тази сутрин добавих и боза  tease Вредно не вредно, това ми се яде и аз като alben4ik ако не го хапна цял ден го мисля  blush През уикенда като сме си вкъщи и двамата закусваме много обилно с препечени филийки с масло, чай или кафе, варени яйца, домати, краставици каквото се сетиш  pleasantry Плодовете си ги хапвам преди обяд и след обяд т.е. явно без да искам съм улучила момента. Ядките също много си ги обичам и гледам през ден-два да не липсват в менюто ми.
dodo23 аз овесени ядки не мога да ям, но за сметка на това много ми харесват зърнените храни на Нестле с парченца плод вътре както и какаови топчета Нескуик  pleasantry Може да пробваш нещо такова..
И аз мисля, че резки ограничения за това какво да ядем или не, не трябва да има, все пак ако ние ядем нещо насила няма как да ни е приятно и обратното...Важното е всичко да е в рамките на нормалното и всеки сам си преценява за себе си.
Пожелавам ви слънчев ден и много ритничета!  heart
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #94 -: декември 02, 2010, 10:59:40 »

Гледам за хранене си говорите. Мен така ми писна от сьобразяване какво да ям и какво не, че го ударих прз просото бясно. Ям каквото ми сьрце сака и когато ми се дояде т.е най-невероятни комбинации по всяко време на деня.

Даже пак почнах да пия кафе. Досега пиех сутрин чаша мляко с няколко трошки нескафе, колкото да му обьрне вкуса, но оня ден ми беше свьршило млякото и преоткрих, че няма просто такьв кеф като чаша кафе сутрин пред компа  Coffe pc-mainiak butterfly

Плодове ми се ядат много - особено сега - мандарини и портокали, ям на корем. Иначе като знам, че нямам ограничения почти не ям. Да, знам, че горе казах каквото и да е, когато и да е, но то се свежда до няколко препечени филии сьс зехтин ведньж дневно или салата от моркови и малко шоколад  pardon Ям ведньж, два пьти на ден и вьобще не сьм гладна.

Активен
Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #95 -: декември 02, 2010, 11:06:19 »

inaxastra Напълно те подкрепям за кафето  smile До третия месец не ми се пиеше и си мислех, че ще е така докрая, но уви  blush Сега не мога сутрин без кафе, както казваш пред компа си е направо  danceg
мисля, че едно кафе на ден, и то слабичко не е чак такова прегрешение  pleasantry 
А това дали влияе на пулса на бебето  crazy Защото на последния преглед нашия пулс беше малко завишен, сега чакам след няколко дена да питам пак док, за да съм спокойна.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: декември 02, 2010, 12:20:06 »

Всички сте прави за ограниченията, но въпросът е че аз не го възприемам като ограничение, тоест не ме натоварва психически, та затова се справям горе долу. Не си позволявам да се лишавам от нещо, което цял ден ще го мисля после nea
Кокиче, аз нямам нито тежест в стомаха, нито запек, никакви проблеми. Само килцата. Просто усещам, че греша в подбора на храни и така smile Но определено нямам възможността да спазвам препоръчителния часови режим, защото покрай тия хормони съм обърнала деня на нощ и обратно. Проспивам първата част от деня, неминуемо. А и като не съм гладна, а се насиля да хапна нещичко, ми става лошо.
За зърнените закуски, много са полезни, обаче аз веднъж пробвах да закуся с това и...ужас. Все едно бях изяла 100 кила храна. Дойде ми множко и ми натежа. А преди много си ги хапвах, не че не съм ги обичала никога. Ноооо всичко се променя.
Сега като намалих точно нездравословните храни - тестени и сладки, не само че подейства за теглото, но и ми е по-комфортно на стомаха.
На мен бебка днес такива бабунки ми направи по тумбака, за събуждане Girl_hide Girl_hide Имам чувството, че правеше обиколки вътре sarcastic И коремът ми ставаше от време на време като онези мексикански вълни по стадионите funnytooth Много смешно ми беше!
Хайде, отивам да хапна и да спретна една леща за вечеря.

Усмихнат ден на всички! give_rose
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: декември 02, 2010, 13:06:21 »

На мен бебка днес такива бабунки ми направи по тумбака, за събуждане Girl_hide Girl_hide Имам чувството, че правеше обиколки вътре sarcastic И коремът ми ставаше от време на време като онези мексикански вълни по стадионите funnytooth Много смешно ми беше!
Хайде, отивам да хапна и да спретна една леща за вечеря.

Усмихнат ден на всички! give_rose

Не можах да се въздаржа хахахахахахахахах и ние сме на леща за вечеря! Хахахахаха  аз се тупках по коремчето и тя ме риткаше в замяна, нещо като диалог се получи, бая си поиграхме...хихихихиххи много смешно! tease

Колкото до храната и аз като sunray, гледам да се ограничавам...естественно като ми се яде нещо не му мисля много! По-скоро ограничението е количественно т.е. за разлика от преди (сядам и изяждам 3 банички), сега мноооооого бих се замислила дали и трите на веднъж да ги хапна. Никога преди не съм спазвала диети или съм се ограничавала от храна, просто виждам че правилата се променят и малко или много аз се намествам към настоящата обстановка...
Кафето не съм го спирала въобще(само цигарата към кафето спрях  sad ). По 200гр кофейн е ок да се приема( или това са 3 нес кафета или 2 кафета от машина, 5 коли от кутийки или 4 шоколадови десертчета, забравих колко чая са това, но и там има кофейн за съжаление) 

Хубав ден от мен!
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: декември 02, 2010, 16:44:53 »

И аз съм като Албенчик, ако знам,че не трябва да ям нещо, само то ми е в главата и накрая не издържам и му се нахвърлям като вълк. Интересното е,че повечето от вас имат апетит за плодове. При мен е за месо. преди бременността консумирах плодове в огромни количества, а сега просто ако се сетя. За сметка на това проядох месо, т.е. телешка кайма, телешко печено. Преди това само морски продукти и от време на време пиле. За килата вчера забелязах ,че съм направила малко сланинка на гърба, личи си най-вече когато съм гола, ама въпреки това не ми хареса  nea .
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: декември 05, 2010, 18:10:41 »

Ехооо,да раздвижим темичката,нещо много несериозни  blum
Ние сме добре,подритваме си полека,със спането пак хич ме няма  sad нооо ще се търпи  smile
На 22.12. съм на консултация,тогава ще имам повече информация smile
Хайде мами,къде сте? blum
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #100 -: декември 05, 2010, 22:12:34 »

Аз сега се врьщам от Baby shower-а и сьм безмьлвна... Просто нямам думи !! Беше страхотно  heart heart girl_in_love girl_in_love yahoo yahoo yahoo girl_in_love girl_in_love  heart heart

Огромните ми благодарности на нашата сьфорумка Minalina, която в ролята на Лудия Шапкар (темата беше "Алиса в страната на чудесата") организира всичките ми приятелки около чаша чай и най-красивите сладкиши, които сьм виждала в живота си и които всяка от тях беше вложила любов и старание да приготви.

Бюфетьт беше изключителен, не мога да намеря думи да опиша, ще сложа няколо снимки. Minalina беше направила любимите ми макита, на които тя е страшен майстор. Имаше розови бонбони Marshmallow, розови cupcakes с перлички и други сьс захаросани плодове, цветя от бадемова паста, чайници, чаени чаши, карти за игра, златни топки и розови листенца затвьрждаваха темата, както и малки стьклени бутилчици пьлни с магически разноцветни течности, на които както Луис Карол го е описал, пишеше "Изпий ме" и които само като ги погледнеш те водеха в приказното царство. А между тях мои детски снимки, които ме трогнаха до сьлзи. Лудият шапакар беше облякьл главите на всяко от момичетата с различна шапка.

Имаше и игри. Врьчиха ми снимки на всички присьстващи като бебета и трябваше да разпозная кой, кой е. Огромного предизвикателство, с което вьобще не се справих. Такава нула сьм вьс физиономирането  shok Беше ужасно  funnytooth funnytooth funnytooth Едва разбирах пола на човечето на снимката... С много мсилене и подсказки отстрана на останалите успях да разпозная коректно 3 от много участници, като дори за една лично моя си снимка като бебе не бях сигурна дали това сьм аз или не  crazy  girl_impossible laugh Ами какво да правя като всички бебета са еднакви  pardon

След това ми завьрзаха очите и ми даваха с льжичка бебешки пюрета, на които трябваше да разпозная вкуса. Вече сьм сигурна, че ще захранвам по Baby Led Weaning. Няма такава неразпознаваема гадост като бебешко пюре  bad bad bad "Основните ястия" - никакьв шанс. Не можах да разпозная нищо  blush От десертите разпознах банановото и в другото познах, че има ягоди.

Добре, че подарьците не зависеха от успеха ми на игрите, че щях да си трьгна мизерна и нещастна.

А подарьците, ах подарьците...  Girl_sing Girl_sing Girl_sing Мноооого ме изглезиха моите приятелки. Прьсната сьм от благодарност кьм тях  thank you thank you thank you

Имаме вьзглавница за кьрмене от Био материали, пред-родилен масаж в един центьр за красота (предния ден бях разправяла на Фабио, колко мечтая да сьм слаба и лека, да сьм след спорт и купа плодова салата и някой да ми направи масаж на вкочаненото и обездвижено тяло, което ме боли адски и не мога да издьржам повече) и 50 мин курс за трима ни, в който ще учат мен и Фабио да масажираме Мартеничката  heart heart heart ВЕЛИКО !!!! Забравих да кажа, че подарьците бяха затворени в китайски бисквити на щастието, от които излиза кьсметче като ги разчупиш  heart heart heart

Получих още комплект дискове с класическа музика за деца, който смятам отсега да й пускам сьс слушалки на корема, както и страхотно красиви дрешки, точно в цветовете, които ми допадат.

Всичко беше повече от прекрасно. Като приказка, като нещо от сьнищата....

По-кьсно мьжете се присьединиха кьм нас. Накарах и Фабио да опита пюретата, за да не сьм единствената прецакана  spiteful После му показах снимките на бебетата, за да видим дали той ще ги познае и....позна абсолютно всички, с изключение на мен (!!!). На нито една снимка, на която ме имаше, независимо на каква вьзраст - новородена, 3, 4, 6 годишна, той не ме позна ! Дори и на снимки, на които сьм с майка ми, която все пак е виждал многократно и отблизо  crazy crazy crazy Луда работа !!

И тьй. Прьснахме се от смях и сладкиши, и се прибрахме по живо, по здраво.

Още ведньж: Безкрайно сьм благодарна на Minalina, за супер страхотната организация, декорация и за това, че ми подари това преживяване !!!!  thank you thank you thank you

А на вас зе извинявам за изписаният роман, но толкова много емоции и ентузиасьм не се сьбират в два реда.  give_rose give_rose give_rose
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: декември 05, 2010, 22:36:06 »

Ина,имала си невероятно парти-от разказа ти струят толкова емоции,струва ми се,че не ти стигат думите да опишеш всичко преживяно.
 Bravo на Миналина за добрата организация.
Нямам търпение да видя и снимките.

Преси,здрасти и на теб smile
Съжалявам,че имаш проблеми със съня.Аз също се будя често нощем,но като цяло спя достатъчно добре.Най-често се събуждам сутрин от....глад blush
Аз днес имах официално дипломиране в университета-церемонията беше много пищна и много вълнуваща.Малката госпожица не спря да рита-явно изживяваше емоциите с мен или пък искаше всички да разберат,че мама е бременна.Струпването на много хора и жегата ми донесоха малко дискомфорт,но студения черноморски вятър бързо ми върна тонуса.
Вчера сътворих една огромна глупост-заспах с мокър халат,от което мисля се простудих и днес следобед се чувствах зле.Пих фрешове и чай,и вече се чувствам доста по-добре.Прилагам си и диета срещу стомашните проблеми nea .
Следващия понеделник съм на консултация и вече сякаш нямам търпение.

Целувки по пупите на всички give_rose
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: декември 05, 2010, 23:01:32 »

Инче, за втори път днес ме разплака с този пост, много хубавен ден беше  Girl_hide. Леле, как се радвам само, че ти е харесало chee. За Новата година, нека си пожелаем да има все повече такива поводи за празник - организацията им е лесна работа!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: декември 06, 2010, 08:57:17 »

Ина, да знаеш как само ти завиждам за преживяванията и емоциите които си имала.  ще чакаме и снимки.
аз тези дни трябва да кодя на ЖК, но преди това трябва да намеря време да си взема кръвната група.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: декември 06, 2010, 11:11:09 »

Здравейте сладки коремчета smile
Ето ни и нас. Не сме се разписвали дъълго време, но нямах никакво време. Бяхме на Жк на 2-ри добре сме, с главичката надолу сме вече, заели сме правилна позиция smile и тежим 2 кг. Доки каза, че ще ни е финна мадамата. Пия си още Феро фолгамма до следващата ни консултация на 16-ти smile Въртим се и вече двете успяваме да поспим  доста. Започва все по осезаемо да  "показва" ръчички и крачета, прави вълнички и така.
Иначе, като четох разказа ти, сякаш гледах някакъв филм  girl_in_love прекрасни емоции  Bravo
И аз се нареждам сред чакащите снимки.
Аз незнам дали казах но си имаме креватче, и столче за кола. Нови дрешки, които с татито ще перем и гладим другата седмица. Целувки и прегръдки от нас. Дано не сте ни забравили  blush
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: