Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 11:41:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011  (Прочетена 130804 пъти)

aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: ноември 26, 2010, 12:25:13 »

Леле Инка много сте хубави (хиляди пу пу пу) и какви хубави устнички си има и бузки само за целувчици  gu6  много е яко с тези видеозони...

Anelly тва дето го описваш на мен ми е така от самото начало. Докторите казват, че е нормално растем и се разтягаме, при някои болката е доста силна. Аз се бях притеснила, че нещо не е наред, защото всички (приятелки, майки, баби) казват ама как те боли, ама то не трябва и аз шаш(контракции, извън маточна и какви ли не глупости си мислех)...аз Но-шпа взимам като вече не мога да трая. В интерес на истината откакто съм във втория триместър рядко се е случвало, може би като се изморя (поне така както описваш болката е същата, все едно имам мускулна треска), но като полежа минава ако това не помогне вземам хапче. Докторката тук, ми обясни на дълго и широко за кръглият лигаментен мускул, които придържа всички важни части + бебето и понякога му идва малко повече.

Албенчик какво стана с лекциите за активно раждане?! Не бяха ли тази седмица?!

Абе момичета не си спомням дали сте го коментирали преди, но приятелки са ползвали от тези колани за бременни за тези болки в гърба и знам, че са останали доволни. Едни такива ластични уж за допълнителна подкрепа на мускулите "support belt" им викат. Не знам дали обяснявам качествено затова прикачвам линк със снимка:
http://www.mothercare.com/M2b-Support-Belt-White/dp/B002HT5D2M/sr=1-12/qid=1290766658/ref=sr_1_12/280-9482976-9067743?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42764041&mcb=core

Аз днес почивам и ми е голям кеф....имам среща със сестричката ми за кафенце и обяд и така  yahoo yahoo yahoo yahoo

Хубав ден от мен  give_rose

echy_ стиснати палци от мен да те разчетат правилно този път  heart
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #61 -: ноември 26, 2010, 12:59:57 »

Хареса ви значи нашето Марте  girl_haha Аз нещо не си я представях точно така, но Фабо не спира да повтаря, че това сьм аз (в смисьл, че ми е одрала кожата)  pardon

Сисе, в нета има много примерни списьци за в болницата. Но най-добре е да вземеш от твоята си болница. Иначе аз бих те посьветвала плюс другите неща, да не забравяш да си вземеш сешоар, ако случайно имаш епизио да сушиш шевовете, а и с хубава прическа човек се чувства различно  Wink

На мен ми искат да имам само халат, чехли, кьрпа и малка бутилка вода. Плюс дрехите за бебето. Това е всичко Няма памперси, няма мокри кьрпички, няма козметика - нищичко crazy Малко странно ми се вижда и ако се наложи да оставам в болница, Фабио ще лудне да сьбира каквото трябва, ама...

Ще се радвам вие да покажете вашите списьци, когато му дойде момента.

Павла, аз като си купих слинг ми казаха, че мога да го използвам в края на бременността да ми дьржи шкембето ако много ми тежи, но не се препорьчва да се носи постоянно, защото изземва от мускулите необходимото им натоварване и те рискуват прекалено да се отпуснат. Казаха ми да го нося само вечер около 30мин и за малко ако много ме заболи гьрба. Вярвам, че за коланите важи сьщото  good Приятно на кафенцето  Wink

Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: ноември 26, 2010, 13:15:45 »

Miri, inaxastra, стахотни снимки  Bravo, а и бебоците наддават добре. Радвам се, че всичко е наред.
Anelly (armani_code), полежи си повече и ако не минат болките се обади найстина на лекаря  good
alben4ik, пази се и дано всички неприятности да са минало вече.  smile
pavla, на мен лично тези колани не ми харесват, защото ме стягат. От една страна е добре за кръста, но от друга корема ме боли. По същата причина не нося и панталони (дънки) за бременни. Винаги гледам всичко, което нося да е с ниска талия, защото най - удобно се чуствам по този начин  pardon Приятна разходка!
♥Сиси♥, най - добре виж в сайта им или на място. Ако имат телефон - обади се (за болницата става въпрос - МД).
inaxastra, аз също като видях беболина  и ми заприлича на теб  smile
ПП: Аз все още съм си с болките в десния крак. Всеки ден се надявам да ми мине т.е. бебо да спре да натиска. Много ми е трудно, защото живеем в къща и тези стълби много ме морят. Във вторник съм на доктор и ако до тогава не ми е минало ще му кажа и  питам какво става. Казаха ми да правя упражнения - правя, мъжа ми ме мачка (от таза на долу до коляното), но засега нищо.
Пазете се и хубав ден!  give_rose
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: ноември 26, 2010, 16:02:05 »

Албенчик какво стана с лекциите за активно раждане?! Не бяха ли тази седмица?!

Ами да, трябваше да са днес, но за съжаление се оказа, че са записали повече мамчета, отколкото могат да поемат и заради това последните записани ни изместиха чак за 10ти декември  sad sad Аз от нетърпение не можех да си намеря място, а сега трябва да чакаме още две седмици, хм  beating beating

Павла за коланите, аз мисля по същия начин като Инка, че не бива да се прекалява с тях, защото така коремните мускули се отпускат - трябва да се използват само при много големи коремчета.

Сиси моят съвет е, да се обърнеш към съответната болница, защото навсякъде искат нещо различно - повечето неща са си стандартни, но е достатъчно само 1но нещо да си  пропуснала и в последния момент може да се създаде напрежение, заради това директно звънни в болницата, в която ще раждаш и те ще ти дадат пълен списък. Аз лично, като наближи още малко мисля да направя точно това, защото то примерни списъци в интернет има много, но то това са само най-общите неща, а иначе във всяка болница е различно.
Аз знаете ли какво мисля да си взема - не че съм прекалено суетна, но мисля гланц за устни и поне един молив или спирала, защото на изписването има и разни фотографи и да не приличам на някое зомби  sarcastic sarcastic sarcastic

Мамче и на мен ми се случи нещо подобно, но болката започваше от опашката, не знам дали ви се  бях оплаквала. Беба беше притиснала някакъв нерв и около една седмица беше някакъв ужас просто, но аз нали съм си инат не спрях да ходя на плуване и това според мен ми помогна - във водата не усещах никаква болка, защото тялото се отпуска страшно много!

Анели как е коремчето, мина ли??
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: ноември 26, 2010, 16:03:26 »

П.П. Момичета, забравих да ви кажа, че вече в галерията си имам албумче с бебешки неща, така че, ако ви е интересно може да ги разгледате  smile
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: ноември 26, 2010, 16:08:24 »

Ина, ако можех да и изям бузките от тук, щеше да е останала без blum Много е сладичка! smile

Анели, щом не ти се втърдява корема, може би наистина е по-скоро неразположение от храната. Сега сме още по-чувствителни и не е изключено. Дано вече са отминали болките good

Аз днес ходих на Ден на отворените врати в болницата, в която ще раждам. Да кажа, че съм очарована е меко казано - де да бяха всички болнични заведения в България така huhhuh.gif Отношението, хигиената, организираността - всичко е идеално. Всеки от персонала, който срещахме беше мил, разговаряхме. Вътре е топличко, много чисто и приятно за окото. Видяхме стаите - санитарните възли са като по хотелите, в едни свежи цветове, има се гардероб за всяка мама. В стаите има най-много по две мами. Бебчетата са при тях, даже влязохме (с калцуни и манти) при една мама, на която бебчето и сладко спинкаше. Оказа се, че е раждала при моя лекар така ме успокои, като каза, че при него няма да имам нужда от упойка дори, толкова добре минава всичко smile Дай Боже!
Имат много модерни кувьози, самото неонатологично е много модерно също. Видяхме една стая, като Манипулационна - там ти правят първоначалния преглед като постъпиш. Предродилно също, както и родилното, макар и части от него, защото щяха да вкарват една родилка. Чувахме и виковете от предродилното, ама какво да се прави - и нас това ни чака blum
Обясниха ни къде готвят храната за мамите, къде се съхранява, за да е топла, как имаме право на избор от 2 менюта. Престоят на жена с естествено раждане е 3 дни, а със секцио- 4 дни.
За списъка с нещата - нищо не ни искат. Само лични документи и лични принадлежности за майката - паста и четка за зъби, хавлии, чехли за стаята и някакви за банята. За бебчо ВСИЧКО е от там - АМ (на НЕСТЛЕ), стерилизирани и в индивидуални опаковки шишета, памперси, дрешки, козметика (на Мустела). Има персонал, който се занимава с това да ти покаже при първо (а и не само) хранене, как точно да кърмиш и да дава съвети при нужда.
Има и тераси, да излизаш на въздух, ако искаш.
Вече съм по-спокойна, като видях обстановката и вежливото отношение smile

П.С. Сега прочетох и поста на Албенчик. Съгласна съм, че е най-добре на място да се разбере какво трябва да се носи good Пък за грим и огледалце - задължително и аз ще си взема. Ще имам нужда от разкрасяване сигурно sarcastic Както и парфюмче, книга, списание, такива неща. За всеки случай! smile
Албенчик, отивам да гледам снимките ти! Wink
« Последна редакция: ноември 26, 2010, 16:11:50 от sunray » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #66 -: ноември 26, 2010, 16:33:45 »

Супер звучи тази болница! Много яко  good  Bravo good  Коя е ??
Брей, направо ме вдьхнови. Даже си помечтах малко  Girl_sing

Ако бях по стандартната процедура, грим щях да си взема сьс сигурност. Като знам, че ще ме изхвьрлят веднага ми се вижда, че няма смисьл. То сигурно и болничния фотограф не ме касае, но за пьрвите снимки с бебето, макар и домашни ще се наконтя няма как иначе  pardon  danceg

Мислете сьщо да се подстрижете една-две седмици преди раждане, че после в началото няма да има време и който не е помислил за това би чумял известно време. Аз ще се подстрижа за фотосесията, иначе косата си я врьзвам и не се вижда дали имам прическа или не. И педикюр мисля да си правя преди това, та като ме боли поне да са ми хубави ноктите. Тьпо звучи, ама колко й трябва на една жена, за да е щастлива  pardon

Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: ноември 26, 2010, 16:56:55 »

Инче, става дума за Иван Рилски в Стара Загора smile

А за косата аз мисля дори да си я боядисам, преди Коледните празници, колкото да си освежа естествения цвят, да е блестяща просто. Декември ще мина и през фризьор да я пооформи и обере нацъфтялото, то друго няма за правене.
За педикюра твърдо съм решена да си направя. Каня се от месец поне. То самочувствието е важно за една жена, нищо че може само ние да си гледаме ноктите tease
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: ноември 26, 2010, 17:54:44 »

Ина, Мартето е прекрасна, а Фабио е прав, наистина ти е одрала кожата. Непременно ще ги запознаемс моето момче. Той Крис между другото, дава зор догодина да правим обиколка из Европа, така че може да си организираме една мини форумска среща на нас и бебоците.

Sunray , ама вашата мома си показва вече характер, и на предишния ехограф май не искаше да си покаже личицето. Но важноти ,че всичко друго е наред. А за болницата и аз направо се размечтах. Това частна болница ли е или вече и държавните започнаха д аги обновяват, което естествено би трябвало да стане.

Мамче, както Албенчето е казала, плуването наистина помага, също и йогата. Между другото , колкото и да се обездвижаваш, няма да стане по-добре. Умерените движения са необходими и полезни. Единствено не трябва с много да се натоварваме с домакинска работа  blum  blum  blum .
Активен
Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #69 -: ноември 26, 2010, 18:12:56 »

Момичета благодаря за отговорите, минавам само да се отчета, че ходих при моя док, защото болките бяха много силни и се притесних за бебо.. Не са били контракции, бебо е добре, матката не се контрахирала /каквото и да значи това/, плацентата и тя си е окей. Оказа се, че е от храната, док ми забрани варивата за известно време и каза, че сигурно имам раздути черва...Боже не съм предполагала, че една манджа може да ме докара дотука, едвам вървя от болка..Сега ще лежа и ще пия 3 по 1 Но шпа 3 дена и ако няма подобрение може да ме приемат в болница  Oh my ... А там какво ли ще ми правят? Сега търся начини да нямам запек и да си ходя нормално до WC.
Извинявам се за неприятния пост  sad Приятна ви вечер! give_rose
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: ноември 26, 2010, 18:26:35 »

Anelly, аз имах такива проблеми миналата седмица. Пиех чай от мента , лайка и мащерка с мед и лимон. Хапвах препечена филийка със сирене, пилешки булион, изцедено сирене, картоф-печен с малко масло или варен. За запека пиех сок от синя слива. Една чаша на ден се оказа много полезно. Аз ги получих тези стомашни проблеми от преяждане на пържени картофи.  За съжаление докато сме бременни , стомасите са ни по-чувствителни и трябва да внимаваме с какво се храним.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #71 -: ноември 26, 2010, 18:42:45 »

Лелле, колко неприятно girl_impossible girl_impossible Дано да ти разакара по-бьрзо !! Мири ти е дала много хубави сьвети  good Сушени сини сливи сьщо много помагат срещу запек. Да ги киснеш вьв вода и сутрин ги изяждаш и изпиваш водата.

Добре, че не е маточно. Стомахьт ще се оправи.

Горкичката  Friend Friend Friend
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: ноември 26, 2010, 22:02:05 »

Anelly (armani_code) ,аз имах такива проблеми преди седмици,наистина много неприятно,събуждах се през нощта с адски болки ниско долу в корема и много се бях притеснила,но се оказа точно това,газове pardon Тогава лекаря ми предписа Еспумизан,помогна ми да ми олекне...и с препоръка да избягвам тежки храни и такива,които са газообразуващи. blum
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: ноември 26, 2010, 22:04:00 »

Ина,вашата госпожица е много хубава,как хубаво е оформена  smile добре си я отглеждаш,все така и до финала  give_rose
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: ноември 26, 2010, 22:41:54 »

Да, стомашните проблеми май са най-често срещани през бременността и затова повече трябва да подбираме храните. Поне да не са тежки, ако може good
Мири, за жалост, става дума за частна болница huhhuh.gif Не знам кога ще доживеем и държавните да са на такова ниво в България sad
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: