Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 09:28:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011 (Прочетена 130736 пъти)
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 8 "
«
Отговор #45 -:
ноември 24, 2010, 22:45:22 »
Мири,много ви е хубав момъка
Да ви е жив и здрав
Дано докрая да нямаш проблеми и едно леко раждане!
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #46 -:
ноември 24, 2010, 22:57:12 »
Благодаря
, нали си е моето градже
Активен
mihova
Ентусиаст
нашето съкровище
«
Отговор #47 -:
ноември 24, 2010, 23:03:38 »
Miri
страхотни снимки и момъка ви е много хубав
Благодаря ви момичета за отговорите.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #48 -:
ноември 24, 2010, 23:09:59 »
Ей,
Мири
, радвам се много, че всичко върви по план
И благородно ти завиждам за снимчиците и ще кажа защо.
Мина и нашия преглед. Доки каза, че всичко и е в норма на госпожицата. Тя, както обикновено през деня, беше сравнително спокойна. Само веднъж размаха предна лапичка
Сигурно за Здрасти на мама и тати
Иначе си лежеше най-безпардонно
Плацентата си ми е по предната стена, това вече го знаем. Доки каза да не го мисля това обаче. Каза също, че плацентата вече се е вдигнала достатъчно и е в идеална позиция. Преди беше ниско разположена. Мери и пак главичка, бедърце и т.н. видяхме ходилцата, петичките и пръстчетата на крачката, защото се беше свила точно на две, с ходилца към коремната стена
Върви стройна засега, хи хи - 990 гр. Но видяхме по кривата, която доки показа на монитора, че е напълно в норма
Терминът ми се върти винаги около 20.02, плюс минус 1 ден. Сега е 19.02. Така или иначе някъде там е истината
Гледахме я и на 4D, но мадамата мтого срамежлива се оказа и през цялото време си беше поставила ръчичките пред личицето. Та,...снимки нямаме, просто не се виждаше достатъчно ясно, за да си струва усилието. Е, успяхме да видим части от личицето - вече е по-кръгличко и по-сладко
Споменах за килограмите, а доки каза, че въпреки че нормата е 13-15 кг, при всяка жена е толкова индивидуално, че не може да се поставят ограничения. И изрично ми напомни да не си помислям за диети (не че аз съм мислела да пазя, де). Само малко ще променя хранителния си режим, пък да видим ще даде ли резултат
Каза ми, че щом не ям като за двама и се движа достатъчно, проблем няма и да не се тревожа.
Та, така
Здравичка е Ели, това е най-важното
Следващия преглед след месец, някъде преди Коледа. При нас няма практика да се ходи на 2 седмици през третия триместър.
Отивам да хапна едно кисело мляко, че само за него мисля
Хубава вечер!
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #49 -:
ноември 25, 2010, 11:00:17 »
Здравейте момичета- кокичета
напоследък само ви чета, нямам какво да кажа за нас. Добре сме, много сме активни, което ме радва. Обичаме да правим завъртания и да се дупим
Храня се вече доста по- малко от преди. Ограничавам се но не се лишавам. Започна пак да ми прилушава, продължавам с недоспиването но това са сладки "проблемчета"
Тя на моменти доста се изпъва, а коремчето ми се изсипва ту наляво, ту надясно
И въпреки напредналата бременност и ниско носещия корем
си се занимавам с къщна работа, гледам да поизчистя, изпера и сготвя. По цял ден сама, не ми е лесно. Другия месец ще купим креватчето и продължаваме да търсим някакъв скрин
то пък не е кой знае какво, но не попадаме на каквото трябва. Изпрах дрешките на бебка, доизпирам одеалцата, чакаме пратки с багажи и подаръци и така
И да ви се оплача но този път от кръста си, много ми изпуква на моменти, даже немога да ходя, така се схващам... че боли неминуемо...
Мири, снимките ви са прекрасни, няма нищо по- хубаво от това да видиш такава красота!!!!
sunray браво на госпожицата
и тук през последния триместър започват да зачестяват прегледите.
preslava_82 това за търкането не съм го чувала, само за мазане със специален крем като дойде време за кърмене
Е, понахалствах ви, надявам се че не много
«
Последна редакция: ноември 25, 2010, 11:05:03 от ♥Сиси♥
»
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #50 -:
ноември 25, 2010, 12:36:35 »
Сиси
, не знам, поне аз не съм чувала от приятелки да ходят по-често. За деветия месец знам, но не и за 7 и 8. Но то си е до метод на работа. На мен доки ми каза, без да се притеснявам, ако има нещо необичайно, да му звънкам
Е, дано не се налага де.
И аз по цял ден съм сама. Честно казано, гледам да не се натоварвам с много домакинска работа (
ние сме в мезонет и трудно се насмогва с чистенето...
), защото за мен си е излишна проява на героизъм. Основното чистене го оставяме за уикенда, когато половинката се включва дейно и съм му много благодарна, даже отмята повече работа от мен. Но пък и той не ми дава да се напрягам и ми се кара, ако съм се впуснала в нещо по-трудоемко.
Ти се пази повечко вече в третия триместър. Не че трябва да легнем и да лежим де
Ама по-внимателно и не подценявай натоварването. То, прането и готвенето не е проблем, ама като се почне шетане...
Аз пък от два дни нямам болки в гърба - как и защо, не мога да обясня
Ама не се оплаквам, защото се наспивам като бебе.
За прането на дрешките уж съм решила януари да я свърша тази работа, или най-рано в края на декември, пък да видим
За тази цел скоро купих гел за пране на Surcare. Имаше негова реклама в "9 месеца" и затова реших да го взема. Някой има ли впечатления от марката?
«
Последна редакция: ноември 25, 2010, 12:38:16 от sunray
»
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #51 -:
ноември 25, 2010, 12:45:51 »
sunray гледам да не се претоварвам- не бих рискувала. Малко чинийки, да избърша пода и една лека пералня. Това е. А основното чистене- събота и неделя както казваш. Няма да се наема сама за нищо на света
Моите прегледи зачестяват от 8-мия месец. Така ми каза докторката. И моя гръб замина, покрай него кръста. Ама ще се върнат няма къде да ходят.
Аз на бебка дрешките пера с Тео- бебе, но ще видя за този Surcare.
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #52 -:
ноември 25, 2010, 12:47:30 »
Мири
много ви е хубаво момченцето
sunray
и нашата госпожица беше същата, не си махна ръцете от личицето, та се наложи докторката да я ръчне 2-3 пъти та да си махне ръчичките от личицето, за да може да види дали всичко е ок...
Радвам се, че прегледите ви са минали добре и че бебоците растът и се развиват добре
Айде хубав ден на всички и да се пазите
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #53 -:
ноември 25, 2010, 20:24:52 »
Мири,
страшен момьк си завьдила
Трябва да ги запознаем някой ден с нашата мома
Пу, пьрва си пуснах заявката
Много са хубави снимките, чудно се вижда
sunray
не сьм чула отзиви за този прах
Аз порьчах Миокеьр, щото тук май няма много специални детски и се чудех какво да взема. Даже вчера дойде и утре ще пера пелените, всичко друго ми е изпрано вече с домашен сапун и сапунени черупки, но за пелените четох, че не бива да се перат с тях, защото се наслоява мазен филм, който намалява абсорбиращото действие.
Сисе
готино е, че са ти по-чести прегледите. На мен си ми остава сьщия ритьм както досега. Още не са ми казали, че се налага по-често виждане.
Днеска бяхме на последната ехография. Сьвсем набьрзо ни прекараха. 10 мин, колкото да я измери морфологично и вьтрешните органи, и това беше. Всичко е ок. 2кг е. Много се е надундала. Едни бузаци...
И снимки много не ми даде, но ви качвам една (от три на лицето) да я видите. Вьпреки, че официалният термин ми е 30, според ехографията щяла да се прькне кьм 16 януари. Ще видим. Ето я и нея:
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #54 -:
ноември 26, 2010, 10:04:33 »
охоо и тук стана сватосването
Ина, аз също незнаех но доки ми каза, че ще се виждаме вече по- често,
Седя от няколко дена и се чудя къде мога да намеря списък за болницата. Една приятелка ми каза че за майчин дом трябвало да си нося само мокри кърпи и памперси за малката, те си имали всичко останало... но мисля че нещо не е така...
Инааааааааа принцесата ви е голяма бузанка- сладуранка.
Нашата мадама спа през цялото време като я глдаха
момичета, лентичката ми порасна с още един месец
«
Последна редакция: ноември 26, 2010, 10:08:07 от ♥Сиси♥
»
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #55 -:
ноември 26, 2010, 10:06:58 »
Добро утро момичета!!!
Имахме малко неприятности последните два дни (слава богу нищо, което да е свързано с бременността) и нямах време да вляза тук да погледна какво става и сега влизам и то тооооооолкова много новини
Мири
,
Ина
- страхотни бебоци
- благородно ви завиждам за ехографските прегледи и за това, че и на по-късен етап можете да се видите със съкровищата, при нас тук, както знаете, ще се срещнем с тях чак накрая
Бебчетата ви са невероятни, просто нямам думи да опиша какво умиление изпитах
Сиси
не се претоварвай много с къщната работа, за да не се измъчаваш така от болки в кръста. Аз също гледам да си върша домашната работа, но с малки изключения - едно от тях е прахосмукачката, защото ми е много тежка, а спалните ни са на втория етаж и......просто оставям тази задачка за мъжа ми
, а пък той няма нищо против да помага
Sunray
много се радвам, че си се отървала от болките, поне засега, дано да продължи по-дълго, защото колкото повече натежава коремчето, толкова повече тежест пада върху гръбначния стълб и тези болки са просто неизбежни с напредването на седмичките.
А разказчето ти за бебето е просто невероятно, изчетох до на един дъх
Когато за последно бяхме на ехограф, в далеееечната вече 22ра седмица, нашата госпожица също си криеше личицето (за разлика от дупето, което беше изложено на показ през цялото време
) но тогава не ме оставиха намира, докато не се завъртя поне малко...не заради удоволствието аз да и видя личицето, а просто защото докторът трябваше да измери нослето и да види разни други неща. Така че падна едно скачане, разхождане и пиене на кола (аз много мразя кока кола) Като се върнахме нашето упорито магаренце все още не се беше завъртяло и се наложи докторът доста силно да ми притиска корема, само и само да я накара да се завърти.....е почти нямаше успех, но за момент и видяхме профила и това беше достатъчно, поне за да измери нослето. Благодарение на нея стояхме 2 часа в отделението и накрая, в 7 часа вечерта (след като те в 6 приключват по принцип), ни изпратиха с огромно удоволствие
Момичета, сигурна съм, че пропускам нещо, затова се връщам пак да ви чета и ще има още включвания днес
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #56 -:
ноември 26, 2010, 10:11:44 »
Miri, inaxastra
страхотно изглеждат бебоците, да вземете да ги запознаете наистина
И аз нямам търпение за следващия преглед 3Д , защото досега нямам такива хубави снимчици, но ще изчакам до 30-та седмица.
Да се оплача от снощи имам адски болки в корема, но мисля, че не са контракции, по-скоро бях хапнала боб на обяд
и май не ми понесе на стомаха.. Снощи пих един Спазмалгон, малко ме облекчи, но днес от време на време пак си усещам болки, все едно имам мускулна треска на корема..
Досега контракции съм нямала /поне аз така си мисля/, но предполагам, че ако бяха контракции щеше да ми се втвърдява корема.. Ако до обяд не отшумят ще звъня на док няма начин..
Лек ден на всички мами с бебчета в коремчета
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #57 -:
ноември 26, 2010, 10:26:04 »
Сиси, в сайта на МД няма ли инфо за багажа? аз като ходих на отворените врати в МД казаха че бебетата си ги обличат и хранят с техни шишета, трябва само памперси и мокри кърпи да им се занесат след раждането. за майката също давали нощница, но е хубаво да си имаш и ти за да се преоблечеш като се изцапаш.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #58 -:
ноември 26, 2010, 10:43:54 »
Ечи благодаря ти за изчерпателния отговор
Сега ще проверя. Ти как си? Какво стана с кръвната група /май беше/ сега има ли окончателно решение?
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #59 -:
ноември 26, 2010, 11:54:36 »
Сиси, ако нещо друго те интересува питай.
а относно кръвната група, чакам да вляза в 7 месец за да си пусна за антитела(че нали съм с - rh) и тогава ще проверя и кръвната крупа в центъра по кръводаряване, но да е наведнъж че ми писна постоянно да ме бодат.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30