Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 17:09:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Любовта и ... брака
(Модератор:
fiibi_bg
) > Тема:
А как се разбирате със свекървата? - част 3
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: А как се разбирате със свекървата? - част 3 (Прочетена 188702 пъти)
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Отг: А как се разбирате със свекървата? - част 3
«
Отговор #90 -:
октомври 16, 2009, 16:03:45 »
Няма как да завещае долния етаж на дъщеря си,може да го продаде. Ако къщата е на баща му и майка му и баща му е починал,мъжа ти има право на дял от нея. Ако обаче са живи единствения начин да не получи нищо е двамата да продадат къщата на дъщеря си. Но ако я завещае,мъжа ти има запазена част-мъничка,но достатъчна,че да не може да каже сестра му,че всичко е нейно
Друг е въпроса ако къщата е само на свекито ти,но пак не може чрез завещание да остави нещо само на едното си дете,другото пак има дял от имущетсвото на майка си.
Ама пък пари/къща всичко се прави/изкарва,учудвам се как заради нещо материално седите и позволявате да ви мачкат. На мен ако ми кажат нещо подобно ,се обръщам стягам си багажа и си заминавам с/без мъжа ми. Ако ме обича и има акъл в главата ще ме последва,ако ли не заедно да си живуркат. Хич няма да седя там,дори ремонт на цялата къща да съм направила. Моля ви се красиви и умни жени сте,не давайте 'някаква си' да ви тъпче и унижава.
«
Последна редакция: октомври 16, 2009, 17:03:46 от miss™
»
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #91 -:
октомври 16, 2009, 16:24:11 »
Miss-че... браво за съчувствието, ама недей така да палиш хората... извинявай, че така върху твоето мнение се изказвам, но много лесно изглежда като си на 25г. - неженен, без деца, без особени материални проблеми да си хванеш багажа и да си вървиш. В крайна сметка тук няма как да бъде толкова категоричен човек - оженили са се преди месец и нещо, влагат пари в нещо тяхно си (малко или повече), приели са, че ще са заедно доживот един вид - това, че провеждат разговори и Ванчи е по-тактична далеч не означава, че се оставя да я тъпчат.
Разбира се, че не давам акъл за това да търпят всякакви скандали в името на един етаж от къща, но според мен просто трябва малко да се забави топката, да се поотложи и т.н. Все пак ние не знаем за какво са тия пари, виждаме само едната гледна точка. Пак казвам, едва посмях и мнението да си изкажа, защото нито имам свекърва, нито съм част от подобна ситуация, но моята майка имаше подобни проблеми и вече години носи последствията от тях.
Не смея да съветвам, но този проблем, за съжаление, може да се реши само след обмисляне от Ванчи и мъжа й, а той в подобна среда едва ли би действал по най-разумния начин. Според мен трябва тя самата да потърси и друго мнение - дали ще разговаря в родителите си, дали с брат, сестра, ако има такива... но трябва да е човек, който хем е наясно със ситуацията, хем не е абсолютно обвързан с тези хора, за да няма реална преценка.
Пак казвам - и за мен е прекалено и идиотско да се държи така човек, както тази свекърва, но има много примери във форума и за други такива, излезли от всякакви тежки моменти. Ние обаче едва ли помагаме като обясняваме колко е ненормално Ванчи да търпи тия неща заради единия етаж. Еми нормално е да има терзания и колебания, не може ей така да си хване куфарите и да бяга... Такива идеи не важат тук.. струва ми се.
Ванчи, пробвай да си представиш нещата след 5 години примерно и евентуалното развитие на нещата. Питай и близките хора за съвет. И не се отчайвай. Колелото се върти... Стискам палци!
Активен
Mrs.™
«
Отговор #92 -:
октомври 16, 2009, 17:02:20 »
Дени
,никого не паля
само казах аз какво бих направила,всеки сам си решава как да си живее живота.
Никак не съм съгласна с мнението ти,но пък нито ти ,нито аз имаме проблеми със свекървите,така че няма да споделя с какво не съм съгласна и да те 'оборвам'. Може да имам прекрасна свеки,може и да нямам деца,но имам примери и изграден мироглед за нещата. Затова пак ви повтарям-
умни сте и не заслужавате да ви тъпчат
-това е единственият ми съвет,всичко останало в предишния пост и в този си е мое виждане,и какво бих направила 'аз',а не съвет какво вие да правите
Надявам се никой да не съм засегнала,опитах се да съм мила ,може и да не съм успяла:)
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #93 -:
октомври 16, 2009, 17:28:43 »
Дени аз да ти кажа мисля точно като Мисчето и то съм женена, а живеем заедно от почти 5 години.Даже имахме подобен проблем и аз му казах, че при майка му няма да живея при никакви условия.Тя не е като описаната напротив, но моя мъж има брат и той живее там.Е сега в дядовата ръкавичка, а и аз съм свикнала сама.И колкото и трудно да му беше и скандали викове, аз не отстъпих.Първите 12 години от моя живот живяхме с баба ми и дядо ми е повярвайте майка остана без нерви.Не искам да пречинявам това на себе си и децата си ако ще цял живот да съм на квартира.Ей пари се изкарват, но здравето никой няма да ти го даде.
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #94 -:
октомври 19, 2009, 10:54:32 »
Да се включа най-после и аз! Внимателно прочетох всички коментари и с всеки от вас съм съгласна. Пояснявам малко:
1. Къщата е само нейна, разведена е и мъжът й няма дял, няма да се съглася на завещание, защото може да го промени или развали на следващия ден или да го направи чрез гледане.
2. Не стоя заради гадната къща, а заради мъжа ми, което вече няма да правя де, ако ме обича ще дойде с мен, ако не да си живее с чудовището цял живот!
3. Тези пари за какво й са и аз незнам, казва ми , че няма да ми дава отчет!
4. В никакъв случай не оставям да ме тъпчат и затова не се съгласявам да й дам тези пари, но съм рзбрала, че от лошото, лошо излиза, затова не искам да падам на нейното ниво и да съм като нея!
5. Решихме с мъжа ми да се махнем оттам и да отидем на квартира, дано никога повече не я видя...
Най-важното е, че той е плътно до мен и ме обича, а като сме сами ще бъде още по-добре!
Активен
tsvet_3
Професор
«
Отговор #95 -:
октомври 19, 2009, 13:33:40 »
браво van4ii
правилно сте решили. най-добре си е както казва моята свекъра: "Младите да са си отделно". Успех!
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #96 -:
октомври 19, 2009, 15:38:20 »
van4ii
, много се радвам за теб, "по-добре сами отколкото в лоша компания"
и на милото ти, че застава твърдо зад теб, в крайна сметка е женен за жена си, а не за майка си
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #97 -:
октомври 19, 2009, 15:41:26 »
Ванче, страхотно! Това наистина е много добро решение, дано си удържи на думата и да се преместите, ще си отдъхнеш и ще се почувстваш най-накрая младоженка!
А това гадно изнудване ми е познато и е характерно за по-възрастните хора тип "дърти комунисти" ...
Баба и дядо са нещо подобно, но по-лек вариант. Искат те да командват, да им се молиш, правят за теб неща, но искат те да са важни и да си зависим от тях. Майка ми доста зор е видяла горката. Така че по-далече.
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #98 -:
октомври 19, 2009, 15:52:19 »
Благодаря на всички за подкрепата!
Благодаря Ви момичета
По - нататък ще се включвам, за да разкажа как е реагирала тя, защото тя все още не знае
Предполагам, че направо ще й стане лошо, че няма да може да командва синчето си вече!
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #99 -:
октомври 25, 2009, 22:00:46 »
Лелеее,Ванче мила чак сега виждам какви ги е забъркала твоята свекърва
.Ужас мила,но сте взели правилно решение,дано всичко мине добре след като
разбере
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #100 -:
октомври 26, 2009, 09:00:38 »
van4ii
махайте се от там час по-скоро.Съжалкявам че ще го кажа,дано не се обидиш
,но твоята свекърва е луда
Активен
alena_
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #101 -:
октомври 29, 2009, 16:44:08 »
С моята свекърва се разбирахме добре около 2 месеца, след това с различни постъпки и изказвания ме отблъсна и сега гледам да контактувам възможно най-малко с нея. Започнахме с мъжа ми, да строим къща, влага ме всичките си усилия в строежа и финансови и физически, мъжа ми се прибира всяка вечер по тъмно, а тя на два пъти /от които единия на корбана който дадохме при започване на строежа/ заяви че къщата ни цяла да е малка /110 кв.м./ и студена. И досега не е казала нищо добро за къщата ни, незнам не я ли е жал за собствения й син който се измъчи докато я построи.
Към сватбата ни не прояви никакъв интерес, вярно даваше пари но само това. Не дойде нито веднъж с мен до някой магазин, не се поинтересува за нищо, не се срещна с родителите ми, те и звъняха по-телефона за да уточнят все пак някои общи неща, каниха я няколко пъти да се срещнат но тя все отказваше. На сватбата дойде като гост, а моите родители особено последната седмица не се спряха. Дори каза на сина й да избере поканите за техните гости /защото тези които бях избрала за моите тя не хареса и поиска за тях други/. Ходих с мъжа ми да избирам техните покани и т.к. той неможа да реши кои да вземе, помолихме от магазина да ни дадат мостри да занесем на майка му в къщи. Тя така и не се помръдна, дори за това. На сватбата ни даде 100 лева, въпреки че мисля че имаше възможност за повече. След всичко това се дистанцирах от нея и нямам намерение да ставаме приятелки.
Активен
Дилия
Новак
сем.Иванови
«
Отговор #102 -:
октомври 31, 2009, 17:35:29 »
алена твойта явно е като мойта имат доста общи неща
но ние се махаме вече приготвяме си новия апартамент,да видим те с какво ще ни помогнат ???макар че не се надявам на много,защото знам че свекъра ще я натири да ни даде нещо,но колко и какво зависи от нея
аз ликувам от кеф
Активен
LOSHKA
Сватбар
«
Отговор #103 -:
ноември 03, 2009, 09:13:10 »
Явно всички имат проблем със свекървите.......майката не дава сина си......жената не дава мъжа си.....
Отвратително е особено ако живеете на едно място.....
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #104 -:
ноември 05, 2009, 13:43:36 »
На Rosi-Bosi искам да кажа,че преди излизах на кафе със свекърва си и през ден ми правеше подаръци.В деня,в който съобщихме,че ще се женим стоеше с каменна физиономия сред хората,които се радваха и ни честитяха и може би си е помислила,че няма да забе;ежа,че е единствения който не се радва.Преди обръщението и към мен беше "миме",сега е "милена".
Не е особено лесно да кажеш "не мога" и да отидеш на квартира,особено сега.Имам хиляди причини,заради които не мога да се изнеса так а демонстративно, при положение,че хората са ми дали цял етаж от къща,аз да кажа "дразните ме,когато сте на по-малко от километър от мен".При мен случая е малко по-различен и предпочитам да си остана така,отколкото да се мъкна по квартири и едвам да връзвам двата края.още повече ,че съвсем ще загубя неговите родители като помощ.Абе,мои си разсъждения,но напускането на свекърската къща може да създаде много повече главоболия.
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...