Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 20:54:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8 (Прочетена 174918 пъти)
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #390 -:
юли 27, 2010, 19:54:39 »
Ох пак сте сътворили невероятни неща.Потекоха ми лигите.
М.Горанова може ли снимка на мъфините с тиквички.
Мира невеоятни снимки
Майче ти освен боровинки слага ли нещо друго.
Ето и обещаните снимки
Активен
mgoranova
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 131
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #391 -:
юли 27, 2010, 20:07:00 »
Цитат на: maj4eto в юли 27, 2010, 13:05:01
Мгоранова,специални благодарности за мъфините
Страхотни са и така се топят в устата мммм...
Моля, моля
радвам се, че ти харесват.
Цитат на: gucci в юли 27, 2010, 19:54:39
М.Горанова може ли снимка на мъфините с тиквички.
Обещавам следващия път като ги правя ще пусна снимки.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #392 -:
юли 27, 2010, 20:09:00 »
Цитат на: Gery79 в юли 27, 2010, 18:55:01
Дени, ако говориш за пилешка каша , баба ми я прави така:
Запържва лук в олио, добавя червен пипер и сол и пилето нарязано на порции. Когато се запържи, добавя вода и чубрица. Когато пилето уври прави каша от брашно и вода и добавя към манджата.
Тва е.
Сега за фрикасето. Ааа видяхте ли как ви зарибих. Значи в събота правих пълнени чушки с кайма и бял сос ама като търсих рецептите за фрикасето и осъзнах , че рецептите са сходни, тоест белия сос. И се отказах че поредни дни да ядем почти едно и също не вървеше . Но мисля петък да го направя фрикасето.
А вчера правих торта с моркови. Шведска традиция. Доста добре стана. Ето и снимка.
Може ли рецепта?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #393 -:
юли 27, 2010, 20:34:18 »
Ели, може разбира се.
Морковена торта
---------------
Необходими продукти:
2 чаши олио
2 яйца
1 чаша захар
1 чаша тъмен сироп (не знам дали го има в бг и как се казва, но може да се замени с мед предполагам)
5 чаши настъргани моркови
4 чаши брашно
1 ч.л. кардамон
2 супени лъжици канела
1 щипка сол
3 чаени лъжички бакпулвер
За глазурата:
200 грама крема сирене, тип Philadlephia
2 чаши пудра захар
100 гр масло или маргарин
1 супена лъжица лимонов сок
настъргана кора на половин лимон
Приготвяне:
Загрейте фурната до около 175 градуса.
Разбиват се заедно яйцата, захарта и маслото. Добавете морковите и сиропа. Разбъркайте заедно всички сухи съставки в купа и ги добавете към течната смес.
Изсипете сместа в намазнена и набрашнена кръгла форма за кекс с подвижен борд. Поставете в долната част на фурната и намалете температурата до 150 градуса и печете за около 40 минути.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 131
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #394 -:
юли 27, 2010, 20:38:24 »
В жегата всеки, търси нещо леко и вкусно за хапване. Наскоро попаднах на една изключително лесна, но пък вкусна лятна - вегетарианска манджа. Изпитана е, мъжът ми (които е опитното ми зайче), даде оценка 5, той е любител на всичко това, що е расло на кокъл и това единствено ми попречи за пълно 6
.
Печени домати
4-5 големи домата
½ връзка босилек или магданоз
3-4 с.л зехтин
3 филии вчерашен хляб без коричките
сол, черен и червен пипер на вкус
По избор (или каквото има в хладилника): 2 голями тиквички, 1 нарязан на тънко патладжан 3-4 цели скилидки чесън, маслини
Зеленчуците се режат на шайби, дебели около 3 мм. Дъното на тавичка се поръсва със зехтин, поръсвате с нарязаните магданоз и босилек. Започвате да редите като ветрило домат, тиквичка, патладжан. Овкусявате и наръсвате със зелените подправки. Поръсвате с крутони или с трохи стар хляб. Поливате със зехтина и слагате малко червен пипер. Скилидките чесън ги разпределяте в тавата, върху зеленчуците, без да ги режете. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.
"Рецептата е взета от В кухнята на моето семейство"
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #395 -:
юли 28, 2010, 14:24:43 »
Цитат на: mgoranova в юли 26, 2010, 21:59:35
Ей, тия мъфини са голяма краста. Днеска правих солени с тиквички и станаха супер
Мъфини с тиквички и сирене:
300-400 г настъргани тиквички (по възможност отцедени от водата)
3 яйца
100 г настъргано сирене/ кашкавал
100 г нарязани на дребно бекон или шунка
200 г брашно
1 ч л бакпулвер
1 1/2 ч л сол
смлян черен пипер
1 с л ситно нарязан босилек или магданоз
Познатата схема отделно сухи, отделно мокри съставки, които впоследствие се смесват заедно.
Печене: Предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-40 минути
.
Имам следния въпрос-нуе слагаш ли мляко-прясно или кисело.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 131
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #396 -:
юли 28, 2010, 15:00:21 »
Gucci, ето ти линка на оригиналната рецепта
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%D0%9C&id=1783
.
Мляко не съм слагала.
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #397 -:
юли 29, 2010, 10:42:03 »
Момичета, днес намирам време за обещаната рецепта за сос фрикасе. Давам Ви я във вида, в който ми я продиктуваха от Рецептурника за Българска кухня.
При поднасяне се предвижда 150 гр. пилешко месо + 100 гр. сос
Сос Фрикасе - Добив 5 п.х 100 гр.
Олио - 60 гр.
Брашно - 30 гр.
Жълтък - 1 бр.
Сметана - 50 гр.
Лим. сок - 20 гр.
Сол и черен пипер - на вкус
Приготвяне на светла брашняна запръжка /олио+брашно/ - разреждане с бульон. Варене няколко минути. Снемане от плочата.
Застройване на соса със сметана и жълтък. Доовкусяване с лим. сок, черен пипер и сол.
Бон Апети!
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #398 -:
юли 29, 2010, 13:45:54 »
Момичета, искам да ви дам рецептата за тирамису на един колега. Уникално вкусно е, направо си облизах пръстите. Една колежка каза че не било точно тирамису, ама нещо подобно на него, но е толкова вкусно, че нямаше как да не ви пусна рецептата:
Тирамису
5 яйца
1 кутия сирене "Маскарпоне"
1 голям пакет бишкоти "Савоярди"
6 супени лъжици захар
50мл. коняк или уиски, по оригинална рецепта е вино Марсала
300мл. кафе
тъмно какао
Разделяш жълтъците от белтъците в 2 купи.
Разбиваш жълтъците, захарта и коняка с миксер на висока скорост, докато сместта побелее и се сгъсти. Добавяш към нея маскарпонето и смесваш бавно и добре с дървена или пластасова лъжица, докато стане хомогенна смес.
Разбиваш белтъците със щипка сол, докато станат на "сняг". Прибавяш ги към жълтъците и маскарпонето и пак смесваш сместта с лъжицата, докато стане хомогенна смес. Трябва да се бърка бавно и продължително, за да се запазят мехурчетата в крема, да бъде "пухкав".
Правиш кафе. Аз го правя в една купичка - наливам студена вода и слагам 1 1/2 суп. лъжица нес кафе и 10-20мл. коняк. Водата трябва да е студена.
Започваш да потапяш бишкотите в кафето (много бързо, за да не попиват прекалено много) и редиш първия блат на дъното на формата. Редиш първи
ред и отгоре слагаш половината от крема, разстилаш го и със ситце поръсваш с тъмното какао.
Редиш 2-рия ред с потопените в кафето бишкоти и слагаш останалия крем. Наръсваш с тъмно какао.
Покриваш с фолио и слагаш в хладилника за поне 12 часа.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #399 -:
юли 29, 2010, 13:55:16 »
Капризче аз мисля че я правя по същия начин трябва да видя точно и рецептата я беше пускала една наша стара съфорумка Ванили
и наистина става страхотно Тирамису
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #400 -:
юли 29, 2010, 13:57:39 »
Ами не знаех, че вече я има рецептата. Аз поне не съм запомнила. Ама то са и 8 теми все пак де
Нищо, малко за припомняне тогава
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #401 -:
юли 29, 2010, 14:05:57 »
Аз само исках да кажа, че е изпитана рецепта и Тирамисуто става божествено.Съвет само правете го в по-студено време, че много бързо се размеква, ако му дадете време да се резмекне де
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 611
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #402 -:
юли 29, 2010, 15:20:59 »
Момичета, имам нужда от помощ....Може ли да ми дадете някоя наистина добра рецепта с кус-кус...Не съм яла такова нещо вероятно от детската градина, а идея за приготвяне нямам никаква...и изобщо това нещо какъв вкус има?....
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #403 -:
юли 29, 2010, 15:23:49 »
Ами правя една салата с кус кус. Сварявам го, оставям да истине, после добавям шунка, кисели краставички, майонеза, сол, черен пипер. Отогоре настъргвам кашкавал преди да поднеса. Вкусно става и е много лесно. Предполагам че и само със сирене става, като макарони или със захар...Мисля че не е нещо по-разлино от макароните кус куса, освен че е различна форма
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #404 -:
юли 29, 2010, 15:26:58 »
Цитат на: магито в юли 29, 2010, 14:05:57
Съвет само правете го в по-студено време, че много бързо се размеква, ако му дадете време да се резмекне де
Мен, честно казано ме притесняват и суровите яйца в това топло време
Агентче
, какво точно искаш да приготвиш с кус-кус? Аз го обожавам и често правя за закуска уикенда - варя го според указанията на опаковката, изцеждам и слагам масло и натрошено сирене - толкова, както си правя и макарони
Иначе, има различни салати с кус-кус, но незная дали това е каквото търсиш
А, тя Ели вече ти е дала рецепта за салатка
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines