Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 21:46:30

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 174967 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: юли 16, 2010, 17:59:35 »

gucci , ако имаш възможност напиши направо рецептата за пиле с ориз и зеленчуци по китайски give_rose
Митко като се върне от командировка да бъде изненадан girl_wink
Така айде пускам рецептта-незнам дали ще ви допадне.
1 тиквичка
1 морков
1 лук
1-2 чушки
1-2 гъбки
пилешко нарязано на жулиени-ползвам бон филе
сварен и измит ориз
нишесте
соев сос
сос китайски микс
Всички зеленчуци се режат на жулиенчета8пръчици.Месото също.Овалвам в нишестето и пържа в силно загрято олио.Олиото обаче да не е много.Целта е да не се разкашка всичко.След като се позапържат малко добавям соевия сос и соса-китайски микс.Оставям да се задушава.То си пуска и сосче.Като е почти готово прибавям измития и сварен ориз и оставям да се поовкуси.Ами това е рецептата в общи линии.Ако не що не съм описала или има въпроси питайте.

Аз тези дни правих рулца от тиквички с прошуто извара и сушени домати.Стана мн добре ама си е играчка.

Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: юли 16, 2010, 20:52:20 »

Аз тези дни правих рулца от тиквички с прошуто извара и сушени домати.Стана мн добре ама си е играчка.
обожавам тиквички и сушени домати  girl_in_love, моля те пиши как става  blush

П.П. Правих рецептата с бисквитените ти бонбони и станаха супер  yahoo , - сложих масло, бисквити,малко пудра захар и кокосови стърготини на око а по средата няколко стафиди- учудващо за мен вкуса беше почти като  бонбони рафаело
« Последна редакция: юли 16, 2010, 20:58:08 от krasunkata » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #302 -: юли 16, 2010, 22:03:15 »

Гучи,като каза сушени доматки имах един голям плик със сушени чери доматки и се чудих какво да ги правя.Една съфорумка от gotvetesmen.com ми даде идея в буркан наредих леко попарените доматчета,малко сол,чесън,босилек ,риган,мащерка и зехтин.Получи се изключително ароматна смес .Пнякога добавям и в салата една малка лъжица от този овкусен зехтин ,а и във манджите също слагам от маринованите доматки стават ароматно и вкусно.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: юли 18, 2010, 13:58:12 »

обожавам тиквички и сушени домати  girl_in_love, моля те пиши как става  blush

П.П. Правих рецептата с бисквитените ти бонбони и станаха супер  yahoo , - сложих масло, бисквити,малко пудра захар и кокосови стърготини на око а по средата няколко стафиди- учудващо за мен вкуса беше почти като  бонбони рафаело
Ами рецептата е следната
4-5 тиквички
Прошуто-нарязано
извара
сирене
сушени мариновани домати-продават ги в бурканче
зехтин
Тиквичките се нарязват на дълги ленти по дължина.Сварявам ги в микровълновата в подсолена вода колкото да омекнат за да мога да ги навивам.Лентичките трябва да са нито много тънки-да не се разпаднат нито много дебели-за да се навиват лесно.В купичка слагам натрошеното сирене и изварата/едно към едно/.Добавям нарязани сушени домати-не бива да се прекалява много с тях тъй като имат силничък вкус.Слагам в единия край на тиквичките от сместа и навивам.Така навитите рулца дозавивам с прошуто и нареждам в намаслена тавичка.Запичам ги.Когато са почти готови ги поръсвам с още малко нарязани сушени домати и с настърган кашкавал.Ами това е горе долу рецептата.Лошото е че почти винаги готвя на око и при писането на рецептите ми е малко трудничко.Надявам се да ви хареса а следващия път се надявам да направя и снимчици.

Жужи аз досега само такива мариновани сушени домати съм си купувала и ги използвам за овкусяване главно.

Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #304 -: юли 18, 2010, 14:17:02 »

gucci ,и аз такива си взимах ,но тук са много скъпи особено като са мариновани, а свекърва ми като обере от градината всички чери доматки и после ми ги суши на слънце,и имам много голямо количество от тях.Дори само така сушени без марина ги ползвах в манджи и приготвяне на доматен сос за спагети и пак стават хубави.Днес си приготвихме гриловани тиквички и ги заляхме с ароматният зехтин от маринатата на  сушените доматки  и стана чудно
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: юли 18, 2010, 19:08:04 »

голямо БЛАГОДАРЯ gucci , тая седмица ще ги пробвам, купих си доматки и тиквички вчера- днес и ние бяхме на гриловани тиквички:) Рецептата за маринованите домашно сушени домати също много ме заинтригува . В тая връзка малко въпроси и към juji
Как се сушат доматите цели ли? или са някак нарязани.
По време на сушенето прави ли им се нещо (аз си спомням баба ми бог да я прости като сушеше сливи и по някое време ги попарваше с вода и после пак ги сушеше).
Пробвали ли сте с обикновени домати а не чери?
Колко време могат да седят така сушени?
Колко време издържат в маринатата дето си написала и къде ги съхраняваш- в обикновен шкаф или хладилник?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #306 -: юли 18, 2010, 19:30:40 »

В тая връзка малко въпроси и към juji
Как се сушат доматите цели ли? или са някак нарязани.
По време на сушенето прави ли им се нещо (аз си спомням баба ми бог да я прости като сушеше сливи и по някое време ги попарваше с вода и после пак ги сушеше).
Пробвали ли сте с обикновени домати а не чери?
Колко време могат да седят така сушени?
Колко време издържат в маринатата дето си написала и къде ги съхраняваш- в обикновен шкаф или хладилник?
Свекърва ми до сега прави само с чери доматчета,тя ги реже на 2 части поставя ги във голяма тавас отрязаната част нагоре и ги суши на слънце ,не им слага нищо дори и сол докато се сушат ,въпреки ,че тук в Италия им слагат сол.
След като се изсушат слага подправки по желание /босилек и риган / и ги съхранява в хартиен плик.Аз лично имам сушени доматки във хартиен плик още от миналата година ,и си ги съхранявам в шкафа,мисля че доста време могат да се съхраняват.Когато готвя например гювеч те са чудесна добавка и придават много специфичен вкус.
Аз приготвих марината миналата седмица ,не съм правила много ,един буркан и аз пак ги ползвам за готвене самите доматчета,не само маринатата като сос за овкусяване.Като ми свършат ще направя нови.Мисля ,че в хладилника няма проблем да престоят по дълго време.Само да ти припомня да смесиш зехтина с олио иначе в хладилника зехтина се втърдява и трябва да изчакаш да се отпусне за да го добавяш към салата например.
Дано съм ти била полезна  give_rose
« Последна редакция: юли 18, 2010, 19:33:52 от juji » Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: юли 18, 2010, 21:27:43 »


Дано съм ти била полезна  give_rose


Много даже, мерси за подробния отговор  give_rose give_rose give_rose Такива доматки обожавам и са голям деликатес за мен. Ще поръчам на майка да ми изсуши, ама с обикновени че няма от другите.Дано да станат.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #308 -: юли 18, 2010, 21:36:11 »

Мисля ,че ще се получи ,тук съм виждала и такива дори от тези продълговатите забравих името им сега.Само да ти кажа ако искаш да ги мариноваш пред това трябва да ги бланшираш в равни части вода и оцет за около 2-3 минути,оставяш ги да изсъхнат добре и тогава ги мариноваш,ако харесваш чесън сложи не помня дали съм написала ,но аз съм добавила и чесън.Стават много хубави и като ги добавиш към спагети без никъкъв друг сос.Ако харесваш спагети ще ти дам рецептата.
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: юли 18, 2010, 22:30:09 »

мерси juji  give_rose  - давай рецептата good
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #310 -: юли 18, 2010, 22:35:22 »

krasunkata ,ще ти я напиша утре ,че вече се поуморих и ще полегна
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #311 -: юли 19, 2010, 07:52:22 »

 krasunkata,ето и обещаната рецепта,да те предупредя,че ако си свикнала да хапваш спагети със сос може и да не ти допаднат тези.
Продукти за 1 порция
80 гр спагети
3-4 скилитки чесън
2-3 лъжици мариновани сушени доматки
1-2 лъжици галета
ПРИГОТОВЛЕНИЕ
Поставяме спагетите в кипнала вода ,във водата пускаме една ситно нарязана скилитка чесън,и сол.Спагетите се сваряват според инструкцията на опаковката ,при мен е за 8 мин.Като се сварят ги оставам във водата и в дълбок тиган запържвам маринованите доматки ,останалите скилитки чесън,и добавям галетата да се зачерви.Междувременно съм отцедила спагетите и ги прибавам в
тигана,разбърквам енергично и това е.По желание добавяш магданоз.
Дано съм го обяснила ясно.Само да уточня ,че спагетите ги държа във водата защото не трябва да изсъхват докато приготвяш маринованите доматчета в тигана,отцеждаш ги веднага след като сложиш галетата да се зачервява.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: юли 19, 2010, 10:23:19 »

Момичета, от къде си ги купувате тези сушени домати и какво представляват? На прах ли са? Аз никога не съм виждала и чувала за такова нещо, но много ме съблазнихте. blush

Онзи ден гледам в халдилника забравени и спаружили се вече пържени тиквички. Дожаля ми да ги изхвърля. Гледам и едно отворено и наполовина изядено кисело мляко, незатворено от милото и поело миризмите на хладилника......пасирах ги заедно с малко копър, кисела краставичка и чесън. Получи се много хубав сос и Станислав няколко дни минава да си топи в него, каквото и да яде  sarcastic
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #313 -: юли 19, 2010, 10:40:05 »

lionelsa ,няколко поста по нагоре съм написала как става,само, че с чери доматки,просто ги изсушаваш на слънце и готово.Иначе предполагам ,че по пазарите трябва да намериш такива,тук при нас поне на пазара им аи от чери доматчета и от другите,аз иначе имам и сушени и нарязани чушки и  с тях става също много хубаво всяко ястие
Активен
zlatomira__
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 457


Обичаме те малко Мишленце


Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: юли 19, 2010, 10:40:46 »

С някой цветя съм съгласна, че стават за ядене, но за някой, се чудя дали има хора който ги ядат!
Булечка, Босилека също се яде, нали се слага в ястие и салати!?Аз лично го позлвам при правенето на доматена салата и печено ярешко месце!
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines