Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юни 22, 2025, 14:03:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8 (Прочетена 191479 пъти)
zlatomira__
Професор
Пол:
Публикации: 457
Обичаме те малко Мишленце
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #195 -:
юни 18, 2010, 09:46:08 »
Много благодаря за скоростелните отговори ,момичета
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #196 -:
юни 18, 2010, 09:51:22 »
Я кажете как приготвяте заешко месо.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #197 -:
юни 18, 2010, 10:00:22 »
Ето ти една рецепта ,ако нямаш царевично брашно сложи обикновенно
Заек с вино и горчица
Продукти&
1 средно голяма глава лук
1 заек - за 6-8 порции
5-6 с. л. олио
1 1/2 ч. ч. сухо бяло вино
2 ч. ч. пилешки бульон /или 2 кубчета/
1 ч.ч. вода
1/2 ч. ч. горчица
1-2ч. л. царевично нишесте
2 с. л. нарязан пресен магданоз.
черен пипер
Нарежете лука много ситно. Подсушете заека и го подправете със сол и черен пипер.
На умерено слаб огън задушете лука в олиото докато омекне.
Прибавете виното и водата.
През това време в друг съд задушете порциите заек с бульона
Сложете заека в тенджерата при виното с лука.
Варете на тих огън, като затворите с капак докато омекне, около 40 мин.
Извадете заека в купа и варете соса докато намали обема си до 2 ч. ч.
В малка купичка разбийте 1/4 ч. ч. от соса с горчицата, след което ги върнете в тенджерата при останалия сос, като продължавате да разбивате.
В друга купичка разтворете нишестето в 1 с. л. студена вода и го разбийте в соса.
Върнете и порците заешко месо в тенджерата
Варете соса , като бъркате 2-3 мин. или докато се сгъсти.
Прибавете магданоза, сол ако трябва и черен пипер на вкус
Активен
zlatomira__
Професор
Пол:
Публикации: 457
Обичаме те малко Мишленце
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #198 -:
юни 18, 2010, 10:05:34 »
Аз правя заешка капама!
Много вкусна става доматен сок и мноого лук, ама много
запържваш си местото и лука наливаш сока от доматите и вода ври си, слагаш черно пиперче ама не млян, а цял сол червен пипер и манджичката готова и много, много вкусна!
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #199 -:
юни 18, 2010, 10:10:39 »
Според мен това с много лук и домати се казва яхния,но не споря.
Основно така го приготвям,но взе да омръзва.
Скоро пробвах една рецепта за пълнен заек и става вкусно,но си е малко играчка.
На Жужи рецептата звучи интересно,ще пробвам.
Благодаря.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #200 -:
юни 18, 2010, 12:21:17 »
zlatomira__ аз мога да добавя като идея за ролцата от раци за рачешки баничка и за италианска салата с рулца от раци.
Активен
stefanel
Сватбар
Публикации: 212
Не искам много,искам всичко :)
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #201 -:
юни 20, 2010, 18:21:32 »
Днес пробвахме мидите на Van4ii.Добре се получиха,много вкусни
Обаче са си тежичка храна,едвам ги изядохме двама човека.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 611
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #202 -:
юни 22, 2010, 13:57:50 »
мацки, някой да е правил пълнени тиквички с кайма и ориз?..гледам в нет-а има доста рецепти, но знам , че тук има виртуози в тази сфера, затова питам вас.Благодаря!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #203 -:
юни 22, 2010, 14:06:12 »
О да правила съм и тези дни мислех да правя,но немога да си намеря рецептата
Не,че помогнах,но все пак
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #204 -:
юни 22, 2010, 14:09:48 »
Ще ти кaжa кaк ги прaвя aз
Избирaм млaди тикви4ки с приблизително еднaкви рaзмери-прaви
Не ги беля.Измивaм ги добре с гъби4кa,рaзрязвaм нa две кaто лодки.Издълбaвaм ги и ги посолявaм зa дa изте4е водaтa от тях.
Плънкaтa прaвя по стaндaртен нa4ин зa пълнени 4ушки
1 бръзкa пресен лук нa ситно нaрязaнa зaпържвaм в 2 с.л зехтин
Кaто се позaпържи добaвям кaймa/телешкa зaдължително/-в зaвисимост от броя нa тикви4ките вaрирa от 250-500гр Подпрaвям с 4ерен пипер,4убрицa,куп4е бульон или мaги 10 зелен4укa-сол не ползвaм по принцип.подпрaвкaтa е достaтъ4но соленa
Кaто се позaпържи и кaймaтa изсипвaм 4aст от нaрязaнaтa нa ситно вътрешност нa тикви4ките.Преценявaш си пaк според броя им и коли4еството нa кaймaтa.Водa не слaгaм зaщото и телешкaтa кaймa и вътрешностa си пускaт.Следвa ориз и когaто се "оцъкли"-не помня думaтa-добaвям домaтки-белени и нa ситно без вътрешностa. Ли4но aз никaквa те4ност не ползвaм понеже сaмите тикви4ки сa си "со4ен" зелен4ук и си пускaт води4кa.
Пълня ги и ги пекa в 180гр фурнa до готовност.Може и кaшкaвaл4е дa ръснеш нaкрaя-по желaния.Понякогa прaвя и мле4ен подлу4еб сос кaто зa пържени тикви4ки
Ми товa е.Хи4 не ме бивa в писaнето нa рецепти но дaно съм билa из4ерпaтелнa и яснa.Зa въпроси съм нaсрещa.Не зaбрaвяй дa ни пуснеш снимкa нa продуктa
«
Последна редакция: юни 22, 2010, 14:11:33 от kleo_20
»
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #205 -:
юни 22, 2010, 14:31:30 »
Супер тези дни ще се възползвам,че днес вече купих жълт фасул да готвя
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #206 -:
юни 22, 2010, 14:57:01 »
И на мен ми са се прияли обаче съпруга нещо не ги обича ,предпочита сърми .Аз днес ще правя шкембе -чорба ,последният път стана страхотна
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1009
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #207 -:
юни 22, 2010, 15:18:45 »
Данитка, как можа да си затриеш рецептата за тиквичките. аз миналата година само по твойта рецепта ги правех
беше ги качила в сайта си и от там я ползвах когато ми потрябваше. а тази година ми се наложи да импровизирам.
Клео, много добре си обясняваш рецептата.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 611
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #208 -:
юни 22, 2010, 15:30:49 »
мацки, направих следното (малко промених рецептата): обелих тиквичките и ги разрязах на две, но не като лодки, а като пънчета.Мисля, че така ще са по-стабилни в тавичката и по-удобни за пълнене.Бланширах ги за 5 мин в подсолена вода и ги оставих хубаво да се отцедят и изстинат. Издълбах ги.После си направих пълнежа: кайма, домати, лук, подправки, издълбаното от тиквичките и добавих и гъби. Напълних ги и сега се пекат. После ще си направя и едно сосче, което много обичам, а то се прави от: цедено кисело мляко, малко майнонеза, чесън, сол и копър...
..ми това е...мисля, че ще стане вкусно
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #209 -:
юни 22, 2010, 15:44:33 »
Как ми се отвори апетита като ви чета,направо ще се окапя!
Вчера хапнах нещо доста приятно в един ресторант.
Печено пилешко филе-нарязано на хапки
кисели краставички
гъби(мисля,че бяха задушени)
шунка-на лентички
Всичко това беше объркано с много малко сос(колкото да полепнат продуктите един за друг),който не разбрах какъв е-беше бял и много лек,може би млечно-майонезен.
И всичко това беше върху канапе от пържена филийка-много находчиво решение според мен и много вкусно се получава.За да добавим още малко калории-пържени картофки насипани около фолийката.
Със сигурност ще го пробвам у дома и ще пусна снимки за да добиете представа.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines