Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 22, 2025, 11:03:30

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 191469 пъти)
 
zlatomira__
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 457


Обичаме те малко Мишленце


Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: юни 18, 2010, 09:46:08 »

Много благодаря за скоростелните отговори ,момичета
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: юни 18, 2010, 09:51:22 »

Я кажете как приготвяте заешко месо.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #197 -: юни 18, 2010, 10:00:22 »

Ето ти една рецепта ,ако нямаш царевично брашно сложи обикновенно
Заек с вино и горчица

Продукти&

1 средно голяма глава лук

1 заек - за 6-8 порции
5-6 с. л. олио
1 1/2 ч. ч. сухо бяло вино
2 ч. ч. пилешки бульон /или 2 кубчета/
1 ч.ч. вода
1/2 ч. ч. горчица
1-2ч. л. царевично нишесте
2 с. л. нарязан пресен магданоз.
черен пипер

 

Нарежете лука много ситно. Подсушете заека и го подправете със сол и черен пипер.
На умерено слаб огън задушете лука в олиото  докато омекне.
Прибавете виното и водата. 
През това време в  друг съд задушете порциите заек с бульона
Сложете  заека в тенджерата при виното с лука.
Варете на тих огън, като затворите с капак докато омекне, около 40 мин.
Извадете заека в купа и варете соса докато намали обема си до 2 ч. ч.
В малка купичка разбийте 1/4 ч. ч. от соса с горчицата, след което ги върнете в тенджерата при останалия сос, като продължавате да разбивате.
В друга  купичка разтворете нишестето в 1 с. л. студена вода и го разбийте в соса.
Върнете и порците заешко месо в тенджерата
Варете соса , като бъркате 2-3 мин. или докато се сгъсти.
Прибавете  магданоза, сол ако трябва и черен пипер на вкус
Активен
zlatomira__
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 457


Обичаме те малко Мишленце


Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: юни 18, 2010, 10:05:34 »

Аз правя заешка капама!
Много вкусна става доматен сок и мноого лук, ама много
запържваш си местото и лука наливаш сока от доматите и вода ври си, слагаш черно пиперче ама не млян, а цял сол червен пипер и манджичката готова и много, много вкусна!
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: юни 18, 2010, 10:10:39 »

Според мен това с много лук и домати се казва яхния,но не споря. give_rose
Основно така го приготвям,но взе да омръзва.
Скоро пробвах една рецепта за пълнен заек и става вкусно,но си е малко играчка.
На Жужи рецептата звучи интересно,ще пробвам.

Благодаря.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: юни 18, 2010, 12:21:17 »

zlatomira__ аз мога да добавя като идея за ролцата от раци за рачешки баничка и за италианска салата с рулца от раци.
Активен
stefanel
Сватбар
***
Публикации: 212


Не искам много,искам всичко :)


Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: юни 20, 2010, 18:21:32 »

Днес пробвахме мидите на Van4ii.Добре се получиха,много вкусни  blum Обаче са си тежичка храна,едвам ги изядохме двама човека.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: юни 22, 2010, 13:57:50 »

мацки, някой да е правил пълнени тиквички с кайма и ориз?..гледам в нет-а има доста рецепти, но знам , че тук има виртуози в тази сфера, затова питам вас.Благодаря!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: юни 22, 2010, 14:06:12 »

О да правила съм и тези дни мислех да правя,но немога да си намеря рецептата  blush
Не,че помогнах,но все пак  blum
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: юни 22, 2010, 14:09:48 »

Ще ти кaжa кaк ги прaвя aз
Избирaм млaди тикви4ки с приблизително еднaкви рaзмери-прaви
Не ги беля.Измивaм ги добре с гъби4кa,рaзрязвaм нa две кaто лодки.Издълбaвaм ги и ги посолявaм зa дa изте4е водaтa от тях.
Плънкaтa прaвя по стaндaртен нa4ин зa пълнени 4ушки
1 бръзкa пресен лук нa ситно  нaрязaнa зaпържвaм в 2 с.л зехтин
Кaто се позaпържи добaвям кaймa/телешкa зaдължително/-в зaвисимост от броя нa тикви4ките вaрирa от 250-500гр Подпрaвям с 4ерен пипер,4убрицa,куп4е бульон или мaги 10 зелен4укa-сол не ползвaм по принцип.подпрaвкaтa е достaтъ4но соленa
Кaто се позaпържи и кaймaтa изсипвaм 4aст от нaрязaнaтa нa ситно вътрешност нa тикви4ките.Преценявaш си пaк според броя им и коли4еството нa кaймaтa.Водa не слaгaм зaщото и телешкaтa кaймa и вътрешностa си пускaт.Следвa ориз и когaто се "оцъкли"-не помня думaтa-добaвям домaтки-белени и нa ситно без вътрешностa. Ли4но aз никaквa те4ност не ползвaм понеже сaмите тикви4ки сa си "со4ен" зелен4ук и си пускaт води4кa.
Пълня ги и ги пекa в 180гр фурнa до готовност.Може и кaшкaвaл4е дa ръснеш нaкрaя-по желaния.Понякогa прaвя и мле4ен подлу4еб сос кaто зa пържени тикви4ки
Ми товa е.Хи4 не ме бивa в писaнето нa рецепти но дaно съм билa из4ерпaтелнa и яснa.Зa въпроси съм нaсрещa.Не зaбрaвяй дa ни пуснеш снимкa нa продуктa blum
« Последна редакция: юни 22, 2010, 14:11:33 от kleo_20 » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: юни 22, 2010, 14:31:30 »

Супер тези дни ще се възползвам,че днес вече купих жълт фасул да готвя smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #206 -: юни 22, 2010, 14:57:01 »

И на мен ми са се прияли обаче съпруга нещо не ги обича ,предпочита сърми .Аз днес ще правя шкембе -чорба ,последният път стана страхотна
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: юни 22, 2010, 15:18:45 »

Данитка, как можа да си затриеш рецептата за тиквичките. аз миналата година само по твойта рецепта ги правех smile беше ги качила в сайта си и от там я ползвах когато ми потрябваше. а тази година ми се наложи да импровизирам.

Клео, много добре си обясняваш рецептата.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: юни 22, 2010, 15:30:49 »

мацки, направих следното (малко промених рецептата): обелих тиквичките и ги разрязах на две, но не като лодки, а като пънчета.Мисля, че така ще са по-стабилни в тавичката и по-удобни за пълнене.Бланширах ги за 5 мин в подсолена вода и ги оставих хубаво да се отцедят и изстинат. Издълбах ги.После си направих пълнежа: кайма, домати, лук, подправки, издълбаното от тиквичките и добавих и гъби. Напълних ги и сега се пекат. После ще си направя и едно сосче, което много обичам, а то се прави от: цедено кисело мляко, малко майнонеза, чесън, сол и копър...
..ми това е...мисля, че ще стане вкусно smile
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: юни 22, 2010, 15:44:33 »

Как ми се отвори апетита като ви чета,направо ще се окапя! blum

Вчера хапнах нещо доста приятно в един ресторант.
Печено пилешко филе-нарязано на хапки
кисели краставички
гъби(мисля,че бяха задушени)
шунка-на лентички
Всичко това беше объркано с много малко сос(колкото да полепнат продуктите един за друг),който не разбрах какъв е-беше бял и много лек,може би млечно-майонезен.
И всичко това беше върху канапе от пържена филийка-много находчиво решение според мен и много вкусно се получава.За да добавим още малко калории-пържени картофки насипани около фолийката.
Със сигурност ще го пробвам у дома и ще пусна снимки за да добиете представа.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines