Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи?
DJ - Ivo:
Зададох съвсем смислен въпрос.И не знам защо някой реши че се шегувам.Работя в две от най големите фирми и тези имена нищо не ми говорят.Имената на фирмите няма да споменавам поради ясни причини.Но в едната сме около 20 дж които работят сватби предимно.Тук за сватби говорим а не за дискотеки,където всеки отракан тийнейджър може да се изяви. Опитвам се да помогна и ако наистина са добри професионалисти нама начин колегите да не са ги чували.
Nataliya:
Аз съм ги чувала и петте споменати диджеи :) Тук във форума са се коментирали доста от тях. Лично аз съм звъняла на няколко преди нашата сватба.
Цитат на: DJ - Ivo в ноември 25, 2008, 20:47:03
Опитвам се да помогна и ако наистина са добри професионалисти нама начин колегите да не са ги чували.
Може би не си следите и познавате конкуренцията.
Kiksi:
Цитат на: kpacmaBu4ka в ноември 24, 2008, 21:14:00
Така че да - Kiksi, възможно е твоя филм да е монтиран в този формат и няма никакво значение какво излъчват телевизиите, а какъв е телевизора на който ще си гледаш филма (това е твоята грешка). А Pachoran е изцяло в грешка като си мисли че професионалните камери снимат с точно определен формат... И мога да кажа че това не са празни приказки, защото кума ни е монтажист и някак си (предполагам с някаква вълшебна камера) прави точно такива филми!!!
kpacmaBu4ka , точно това исках да обясня и аз, само че ти си го казала с по-точни думи :bravo:
Именно това ми каза нашият оператор - че тъй като в близките години така или иначе плазмените телевизори и ЛСД-мониторите ще навлизат все по-масово, затова е по-добре да се избере "хай дефинишън"-формат, за да се гледа "нормално", именно защото значение има какъв е телевизорът - точно както ти казваш! *THUMBS*
От терминологии и детайли по темата не разбирам, но съм сигурна и аз като теб в това, което говоря, защото нашият оператор (който е и много добър монтажист) ни е доста добър познат и просто няма как да ни е излъгал за "хай дефинишъна" с цел да ни вземе паричките за нещо несъществуващо /както се изразява Pachoran /. Защото освен че ни е добър познат, въобще ни взе доста по-евтино, отколкото върви цената на тази услуга, като за познати ;) Така че няма как да ни е измамил, казвам го, защото е тъпо да се спекулира с това, че всеки който ти предложи "хай дефинишън" е едва ли не измамник по думите на Pachoran . Освен това едни много добри наши семейни приятели са монтажисти с доста опит (които пък по стечение на обстоятелствата са и кумове на нашия оператор) и от тях знам същото, за което говори kpacmaBu4ka .
Та казвам всичко това, защото ми е чудно как толкова хора мислят, че "хай дефинишън" е нещо реално осъществимо, само Pachoran е на различно мнение? Не е ли странно?
gostenka_82 и rozovka , съгласна съм с вас, че съдържанието, композицията на кадрите и монтажът са далеч по-важни *THUMBS* (от тези неща си имам малко повече идея кое как трябва да е).
Но не забравяйте, че някои хора се интересуват и от техническата страна на въпроса, затова не виждам нищо лошо във въпросния спор, още повече че някой обявява някой друг за измамник, не мислите ли, че подобен разговор би бил от полза за хора, които ги вълнува форматът?
Който не го инетересува, да не чете. Но не виждам нищо лошо да се внесе яснота по въпроса, пък било то и в спор, стига да се спазва добрият тон! *THUMBS*
Цитат
Понеже съм възпитан и културен човек...
Pachoran , след като твърдиш, че си такъв човек, докажи, че е вярно, като спреш да се заяждаш с DJ - Ivo! Това, че не ги е чувал, не значи, че е подигравка с тях или им прави скрита "антиреклама" :\ Да не би да има 20-30 ди джеи в София, че да ги знае човек всичките?
gostenka_82:
кикси,
аз нямам нищо против споровете, напротив;
но този, който визирах ми се стори прекален и не точно по темата;
визирам грубостите и объркването, които внася;
моят филм не е ХД, но много добре си го гледам на ТВ за FULL HD;
Pachoran:
Kiksi в София няма само 20-30 DJ, но има само 10-15 добри и заслужаващи да им платиш, въпреки и техните кусури. Всички по-напред изброени са в тези 10-15 броя. Искам да подчертая, че не съм DJ и абсолютно на никого не симпатизирам от изброените. Позитивното ми мнение е продиктувано само от това, че съм страничен наблюдател и слушател. Изброените DJ са водили, водят и ще водят сватбени тържества преди и много след вашите сватби. Те са превърнали това в свой занаят и считам, че се справят задоволително. А останалите 10 000 DJ - не знам, явно у мен не са останали по-значителни впечатления.
Относно HD формата - няма сериозна телевизия или студио работещи с "производствени мощности" изцяло покриващи критериите за този формат в пълния му вариант. Разберете, че става въпрос за много пари - и от страна на крайния потребител и от страна на "произвеждащия". Няма как да стане при 250-600 лева цена на сватбения филм. Е - изключения има - някой луд, хвърлил парите си на пътя. И луди, които му вярват Това е от мен
Навигация
[0] Списък на темите