Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи?
gostenka_82:
аман от тоя спор, не мога вече да се сдържам, престанете да размивате темата и да пречите на младоженците даси питат;
моят оператор, който засне сватбата, си ми каза веднага, че може да ми заснеме HD, но няма да може да го обработи; посъветва ме да си направя обикновен филм; не разбирам много от форматите, за да ви кажа какъв точно;
на мен ми бе все тая - като си гледам ТВ не гледам HD, пък съм доволна;
филмът си е станал много хубав даже и не мога да разбера какъв е тоя спор за HD или не;
като си искат младоженците - да си плащат за HD и да си се ръсят - това си е тяхно желание; за филм, който ще гледат основно в първите месеци след сватбата (1-2 пъти) и после може би още 1-2 пъти изобщо ...
ей, все едно, ако не HD не може да се гледа, щото цял живот HD сме гледали ....
най-важното е да са уловени най-важните моменти, да е успял операторът да хване всичко - което за снимки без сценарий не е чак толкова лека задача;
е, естествено, важно е и качеството, но не непременно HD;
монтажът, усетът на оператора са също от огромно значение; музикалното оформление; превюто в началото;
успех със спора, но скоро в тази тема ще се пише само от оператори и младоженците изобщо няма и да влизат
rozovka:
100% съм съгласна с gostenka_82. Това е сватбен филм, не е за Оскар!!! Най-важното във филма е да са хванати всички основни моменти, да са замазани гафове (ако има такива); да се появяват често основните лица (имам предвид освен младоженците - родители, кумове); музиката да пасва на отделните "епизоди" от сватбата... Искам специално да кажа на уважаемите видооператори, както и на монтажистите, че това е много по-важно, отколкото какъв модел на Сони се ползвал. Ще дам и пример - аз съм доволна от моя филм, но имах някои забележки - например, в момента, когато гостите влизат на входа на ресторанта и ни поздравяват (ние имахме изнесена церемония на терасата), в един момент започва (доста силничко) "It's my life" на Бон Джови, която, съгласете се, изобщо не пасва на момента, който е сантиментален, мил целуваш се и се здрависваш с приятели и роднини, които не си виждал отдавна... Песента свършва, и започва мелодията от "November Rain" (без текст) - много по-подходящо и традиционно... На всичкото отгоре между тях няма преход, и от някакво рок парче изведнъж едно лирично пиано... Помолих, естествено оператора да го оправи - оправи го без проблеми, браво, както и още едно-две неща, които исках. Та мисълта ми е - ето тези неща са много по-важни, отколкото кой точно модел на камера имаш. Качеството без съмнение е важно, но ако съдържанието не е ок, какво като е high definition, като не искам и да го погледна даже.
dimianna:
Здравейте,моля ви някой да даде координати на лични на следните диджеи,че не откривам никъде в интернет:Хорхе,Арми,Митко Томанов,Мартин Петров и Ники Петров.Предварително благодаря на всички отзовали се! :( :( :(
DJ - Ivo:
Здравей, dimianna. За кой град се интересуваш? Защото ако е за София мога да разпитам колегите.Аз лично не съм ги чувал.
Pachoran:
Призовавам DJ-Ivo да се държи по-възпитано и нормално с младоженците. Подигравка от този сорт моля на пазара в Димитровград. Уважавайте малко клиентите и техните понякога "смешни" или "тъпи" въпроси. И не се самозабравяйте
Навигация
[0] Списък на темите