Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи?
kpacmaBu4ka:
Ох, не се сдържах :angry: оринципно не участвам в такива спорове защото ми се струват излишно "чесане на езици", но не се стърпях.
Kiksi, Pachoran, и двете сте в грешка. Pachoran малко в повече, но предполагам че арогантноста спомага за самочувствието... както и да е... Сега за ваша информация ще споделя че от всяка(по-професионална) камера можете да изкарате high definition формат поради простата причина че камерите снимат в т.нар. "суров формат" който след това с обработва(на компютър) в съответствие с желанието на клиентите/или според практиката на монтажиста. Така че да - Kiksi, възможно е твоя филм да е монтиран в този формат и няма никакво значение какво излъчват телевизиите, а какъв е телевизора на който ще си гледаш филма (това е твоята грешка). А Pachoran е изцяло в грешка като си мисли че професионалните камери снимат с точно определен формат... И мога да кажа че това не са празни приказки, защото кума ни е монтажист и някак си (предполагам с някаква вълшебна камера) прави точно такива филми!!!
Освен това Pachoran , мога да кажа че ние гледаме такива филми на телевизора или монитора, като си ги пускаме на компютъра или ДВД-то. Така да се каже, запозната съм "наживо" с "някои неща" :girlhide:
fotovideo:
''суров формат'' нищо не означава.Някои от така наречените ''професионални камери'' снимат в MiniDV,други и в HDV формат.От последните е възможно да се изготви филм във висока резолюция,но той не може да се гледа на вашите DVDплеари-от компютър-да.
kpacmaBu4ka:
Цитат на: fotovideo в ноември 24, 2008, 22:29:47
''суров формат'' нищо не означава.
Така се изразих защото не съм сигурна за точния термин, но знам че е формат в който се съдържа страшно много информация, която се губи в различна степен при обработката в различните формати... може би по-точния термин е "суров материал"... както и да е...
Pachoran:
Понеже съм възпитан и културен човек се отказвам от този безмислен спор. Само искам да поясня, че когато човек вади пари от джоба си за подобна техника знае малко повече и не може да е в грешка, защото грешката е твърде скъпа. А на кумът си кажи първо да понаучи някои неща, а после да работи като монтажист. Аз лично бих го уволнил за тези негови знания.
iolly_:
Много сте забавни...... :) Милите младоженци едва ли разбраха кой крив кой прав...с тези терминологии....но поне са се позабавлявали.
Аз нищо не разбирам по темата, но знам, че мой познат с фирма за видеозаснемане даде маса пари за техника, за да предлага такъв формат в бъдеще. Прави го като инвестиция за бъдещето, защото и аз доколкото знам все още няма на какво да гледаме такъв формат, така че да се усеща качеството. Естествено можеш да си го пуснеш, но не го гледаш както трябва. От там нататък съм гола вода и не мога да коментирам. Затова не се заяждайте и с моя пост...да не стане сега една поредица пак. Явно се работи по въпроса с този формат, но как незнам.
Навигация
[0] Списък на темите