Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи?

<< < (83/88) > >>

evelina83:
Цитат на: micedj в ноември 21, 2008, 14:57:54

evelina83, в темата доста са обсъждани фирми предлагащи видео и фото-заснемане. Съвета ми е първо да изчетеш досега изписаните мнения. Успех с подготовката  :girl_wink:

Благодая за съвета но, доста вода е изтекло от както е обявена тази тема и въобще коментарите по темата, аз искам пресна информация ето напримерно сега чувам за това да те снимат в хай-дефенишан като цена по скъпа лие тази услуга и въобще имали смисал от това? Виждам че и вида на камерата е от значение ,тук сте ми предложили ''сони'' какъв трябва да бъде критериа за камера и фотоапарат  въобще??????

Pachoran:
 Kiksi предполагам, че твоя оператор е по-богат от БНТ, бТВ, Нова, Диема и др. малки провинциални телевизии. Голям професионалист и голяма фирма е щом като предлага това, което другите не могат. Но по-интересното е какъв е капацитета на този, който му вярва. Е цената според подобни елементи е по-висока и за това някои елементи се връзват. Нямам нерви за друг коментар. Простотията ходи по хората , а не по животните!
 За сведение : цялостното оборудване за производство на сватбен филм в подобен формат е около 200 000 евро, т.е. само цената на техниката, която младоженците трябва да платят според нормалните пазарни закони е 12 000 лева. Ако сложим трудовата ставка ... и аз не знам. Има проблем обаче - младоженците трябва да извадят минимум 12 000 лева за оборудване, което би им позволило да видят нещото, за което са платили пет цифрена сума. Плазмите и телевизорите в Метро, Технополис и др. подобни места няма да им свършат работа. Там се продават неща, които се продават само, за да се печели от страна на собствениците.
 Ако някой е против казаното до тук и се счита за по-разбиращ, то нека да остави младоженците на мира с този "хай дифинишън" и отдели време да му се покажат на живо някои неща.

Nina Style:
Pachoran  вижадм че си доста наясно със видеото и просто като мнение питам какво мислиш за Sony- z1  HDV формат - 16: 9  просто за инфо.

HDVV1:
Цитат на: Pachoran в ноември 21, 2008, 14:36:47

Придържай се към следните правила и няма да сгрешиш:
 1.Елеминирай обезателно хора и фирми, които ти предлагат сватбен филм в т.нар. "Хай Дифинишън" формат. Нито една сериозна и несериозна българска ефирна, кабелна или сателитна телевизия не работи с подобна снимачна и монтажна техника, не излъчва и не се разпространява все още чрез тази технология. А Сульо и Пульо, които Ви убеждават в противното - отпратете. Ако желаете подробности - мога да дам допълнително.
 2.Ако не се снима с видеокамери от следните модели на SONY :   DSR-250P и HVR-S270E , то просто бягайте. Няма смисъл от всичко останало.

PACHORAN prestani da govorish gluposti !!!!!! specialno se registrirah za da ti go kaja........!!!!!!!! ako iskash moga da ti sloja link ot koito da vidish kakvo pravqt horata sas SONY FX1, Z1, Z7, V1 i prochie, tova nee tv. serial vse pak e svatba i kamera ot 100,000euro shte napravi sashtia film bez neobhodimoto osvetlenie filtri i prochie:) mai mnogo se vjivqvash vse pak tova e svatba i tam nqma rejisiori i aktiori a hora koito si minavat i zastavat pred kamerata kakto si iskat shte ti dam edin primer vlizash v sveta nedelq da snimash carkoven brak i kvo mislish che shte napravish s tvoite kameri za 15min kolkoto trae tam ritoala???? nishto po razlichno ot tezi kameri za koito pisha po gore.. tuk nqma predvaritelen scenarii nqma osvetiteli i pomoshnik operatori tuk e malak haus tova e ;;;SVATBA'''' uvajaemi pachoran.... nee film.........

Pachoran:
 Първо се научи да пишеш на кирилица. Второ пиши правилно-ако не можеш има вечерни уроци в училище.
Трето почети малко повече в свободното си време, когато не лъжеш младоженците. Четвърто много важно нещо - научи повече за техническата спецификация на техниката, която изброяваш. При малко над 1 000 000 ефективни пиксела на чипа на посочените модели от теб няма как да получиш резолюция 1920/1080. Това е обаче бял кахър. Посочените от теб модели дори нямат стандартен HD-SDI изход. Съмнявам се, че си дал още толкова пари за магнетофон с необходимите изходи. Съмнявам се , че си дал още толкова пари за хардуерна платка с необходимите HD или HD-SDI входове и изходи. Съмнявам се, че дори си си платил софтуера. А резолюцията 1280 / 720 е друга бира. Дори компютъра ми в къщи е с монитор с по-голяма резолюция.
 Съжалявам, че занимаваме младоженците с досадна терминология, но най-важното е да се разбере, че за момента посочените фирми и лица предлагащи подобна услуга са измамници. Младоженците също не са готови да дадат пари за плеър и монитор с подобни качества. Друг е въпроса, че ги няма на пазара.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница